Το Fiat 500 στο Λονδίνο των 60’s

Στον “αέρα” βρίσκεται το δεύτερο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς που δημιουργήθηκε ειδικά για τον εορτασμό της 60ης επετείου του Fiat 500 και προβάλλεται στην ειδική πλατφόρμα www.500foreveryoung.fiatpress.com. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς μας ταξίδεψε στο Τορίνο μέσα από την αναπαράσταση του studio του Dante Giacosa, χώρο όπου γεννήθηκε το 500. Στο δεύτερο επεισόδιο, το μικρό Fiat “μεταφέρεται” στο Λονδίνο των 60’s και συγκεκριμένα στο Piccadilly Circus. Η διάσημη πλατεία ήταν το επίκεντρο των κοινωνικών, μουσικών και καλλιτεχνικών τάσεων, όπου κανείς μπορούσε να συναντήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, όπως τους Τζον Λένον, Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, Σον Κόνερι, Τζορτζ Μπεστ, Τζον Όζμπορν και Χάρολντ Πίντερ.

Σε αυτή τη γωνία του Λονδίνου, εκτυλίσσεται το δεύτερο επεισόδιο της σειράς “Fiat 500 Forever Young”. Ένα κόκκινο Fiat 500 του 1965 βρίσκεται στη μέση του Piccadilly Circus και γύρω του μπορεί κανείς να δει διάφορα μνημεία, καταστήματα, λεωφορεία, εφημερίδες και φωτεινές ταμπέλες με τις διαφημίσεις, όλα χαρακτηριστικά της πλατείας. Οι επισκέπτες της πλατφόρμας μπορούν να κλικάρουν πάνω σε κάθε αντικείμενο και να αντλήσουν πληροφορίες ή να δουν φωτογραφίες και βίντεο, ανακαλώντας μνήμες από εκείνη την εποχή. Όλοι θα μπορέσουν να θυμηθούν τον ενθουσιασμό που επικρατούσε εκείνα τα χρόνια, όπου το Fiat 500 άρχισε να γίνεται δημοφιλές ανά τον κόσμο και ταυτόχρονα σύμβολο της μαζικής αυτοκίνησης της δεκαετίας.

Το ιστορικό Fiat 500, σήμερα, αποτελεί αντικείμενο λατρείας και αγαπημένο απόκτημα για πολλούς συλλέκτες. Ακόμα και ο πρώην βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε στην ιδιοκτησία του ένα Fiat 500, το οποίο πούλησε στην τιμή των 23.000 €, για να αγοράσει … ένα άλλο Fiat 500.

Το Fiat 500 είναι πολύ παραπάνω από ένα αυτοκίνητο. Στα 60 χρόνια της πορείας του εξελίχθηκε σε γνήσιο ποπ είδωλο, σε ένα σύμβολο του ιταλικού στυλ που είναι πάντα στη μόδα και παραμένει πάντα νέο (Forever Young).

Το υπέροχο αυτό 360ο ταξίδι αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου επικοινωνιακού προγράμματος που αποτίει φόρο τιμής στη μακρά πορεία του εμβληματικού 500 με τις σχεδόν 6 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Μετά το Τορίνο και το Λονδίνο, το μεγάλο-μικρό αυτοκίνητο θα μεταφερθεί σε νέα τοποθεσία για το τρίτο επεισόδιο της σειράς, με μια νέα ιστορία όπου θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής το Fiat 500.

Η ιστορία συνεχίζεται…