Εσύ, θα αγόραζες ένα ολοκαίνουριο EVO IX;

Η ιστορία της πώλησης ενός Mitshubishi Lancer Evolution IX MR, δεν μοιάζει με καμία από τις ρετρό ιστορίες των αυτοκινήτων που βρέθηκαν με λίγα χιλιόμετρα στο καντράν τους. Γιατί αυτό, είναι πραγματικά ολοκαίνουριο. Αλλά τα μεγάλα νέα, δεν είναι αυτά. Είναι ότι πιθανότατα, υπάρχουν μερικά ακόμα καινούρια EVOs που περιμένουν τον πρώτο τους ιδιοκτήτη…

Όταν λέμε ολοκαίνουριο, εννοούμε ότι δεν έχει βγάλει ποτέ άδεια κυκλοφορίας, έχει μόλις 14 χιλιόμετρα στο κοντέρ του και περίμενε υπομονετικά στο γκαράζ ενός Αμερικανού dealer της Mitsubishi.

9 μίλια στο οδόμετρο. Το θέλεις; Το λιμπίζεσαι;

Το EVO αυτό, η ιστορία του οποίου κυκλοφορεί καιρό τώρα στους κύκλους των petrolheads αυτού του πλανήτη, πουλήθηκε στο eBay για 118.000 ευρώ. Ή, αν το προτιμάς σε δολάρια, για 138.000, δηλαδή 100.000 δολάρια ακριβότερο απ’ ότι πωλούταν 11 χρόνια πριν μπει στην “κατάψυξη”.

Τα πράγματα όμως, περιπλέκονται τώρα. Γιατί στις ΗΠΑ -με αφορμή κάποια σχόλια στο Reddit- συζητείται έντονα ότι ο dealer South Coast Mitsubishi, της California, είχε στο νου του ένα διαφορετικό σχέδιο: Ότι είχε προμηθευτεί έναν “ικανό αριθμό” από EVOs, τα οποία και έβαλε στην αποθήκη, με σκοπό να τα πουλήσει αργότερα. Για να βγάλει, φυσικά, περισσότερα λεφτά. 

Θα άρπαζες την ευκαιρία να αγοράσεις ολοκαίνουριο, ένα αυτοκίνητο που έχει σταματήσει να παράγεται;

Τώρα, που η Mitsubishi “σκότωσε” το EVO, σταματώντας την παραγωγή του, η ευκαιρία που περίμενε υπομονετικά ο Αμερικανός dealer, φαίνεται πως έχει έρθει. Η απόδειξη ήρθε με την ευκολία με την οποία πουλήθηκε το συγκεκριμένο EVO IX MR. 


To οποίο είχε παραγγελθεί με αμορτισέρ Bilstein, φρένα Brembo, ζάντες BBS και εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς και με πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων. Λογικό είναι να γίνει “σφαγή” για το ποιος θα το πάρει.

Το ερώτημα βέβαια τώρα, μιας και το συγκεκριμένο EVO ήδη το χαίρεται ο πρώτος του ιδιοκτήτης, είναι αν όντως υπάρχουν και άλλα Evolution που έχει κρύψει ο dealer της Mitsubishi. Και, αν ναι, πότε και για πόσο θα τα βγάλει στην αγορά προς πώληση.

Με δεδομένο ότι ελάχιστα -ως κανένα- EVO υπάρχουν σε τέτοια καλή κατάσταση, (δηλαδή όχι “σαν καινούριο”, αλλά πραγματικά καινούριο) παρότι το συγκεκριμένο που πουλήθηκε δεν ήταν limited edition, είναι σίγουρο πως πολλοί θα ενδιαφέρονταν να το αγοράσουν. Εσύ, θα ενδιαφερόσουν, ακόμα και αν το χρυσοπλήρωνες;