Επίσημο: Πλήρης αποκάλυψη για τη νέα Lancia Ypsilon (Φώτο και Βίντεο)

Η νέα Lancia Ypsilon είναι το πρώτο από τα τρία μοντέλα του στρατηγικού σχεδίου της μάρκας, το οποίο περιλαμβάνει μια φιλόδοξη στρατηγική ηλεκτροκίνησης, ένα νέο μοντέλο διανομής και επιστροφή στην Ευρώπη από το 2024

«Με τη Νέα Lancia Ypsilon, το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εποχής της μάρκας, ξεκινάμε ξανά από την Ιταλία. Η σχεδίασή του είναι εμπνευσμένη από το ένδοξο παρελθόν της μάρκας, το οποίο τώρα επανερμηνεύεται σε ένα σύγχρονο κλειδί. Το μοντέλο αντιπροσωπεύει την απόλυτη έκφραση της άνεσης και του σχεδιασμού του οχήματος, που χαρακτηρίζεται από τεχνολογία και συνδεσιμότητα στο κορυφαίο επίπεδο της κατηγορίας, αλλά πάντα απλή και διαισθητική, με το τέλειο στυλ της Lancia. Ένα αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε επίσης χάρη στη συνεργασία με την Cassina, η οποία, μαζί με το Centro Stile στο Τορίνο, σχεδίασε ένα πραγματικό σαλόνι, εμπνευσμένο από τα ζεστά ιταλικά σπίτια», δήλωσε ο Luca Napolitano, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Lancia, κατά την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

Η συλλεκτική έκδοση

Η παρουσίαση εστίασε στην ειδική πρώτη και συλλεκτική έκδοση, Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina που διατίθενται στην Ιταλία σε 1906 πιστοποιημένες και αριθμημένες μονάδες, ως φόρο τιμής στο έτος γέννησης της Lancia, επικυρώνει τη σύνδεση μεταξύ δύο διακεκριμένων εκπροσώπων στους αντίστοιχους τομείς τους, την αυτοκινητοβιομηχανία και τον εσωτερικό σχεδιασμό, και αντιπροσωπεύει την εξέλιξη μιας πορείας που ξεκίνησε με τη δημιουργία των εσωτερικών χώρων του Lancia Pu+Ra HPE concept: οι δύο μάρκες συνδέονται στην πραγματικότητα με κοινές αξίες, όπως η έφεση στην έρευνα και την καινοτομία, ο σεβασμός στο παρελθόν και την παράδοσή τους, καθώς και η προσοχή σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Συνδυάζοντας την παράδοση και την καινοτομία, σύμφωνα με την καθαρή και ριζοσπαστική σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, η NUOVA LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA είναι το πρώτο αυτοκίνητο εμπνευσμένο από τον κόσμο των ιταλικών επίπλων και αντιπροσωπεύει την απόλυτη έκφραση του σχεδιασμού, της άνεσης και της ευημερίας εν πλω.

Το μοντέλο αντικατοπτρίζει την εξαιρετική προσοχή που δόθηκε σε κάθε στιλιστική λεπτομέρεια, από την επιλογή των υλικών μέχρι την επιλογή των χρωμάτων, με τη χρήση του μπλε, ενός εμβληματικού χρώματος στην παράδοση της Lancia, να διατρέχει τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Ένα μαλακό βελούδο από 100% ανακυκλωμένο μπλε νήμα περιβάλλει τα καθίσματα, που χαρακτηρίζεται από το μοτίβο “Cannelloni” και τις διπλές ραφές, ενώ η ίδια απόχρωση υιοθετείται στο ταμπλό και στα ένθετα των θυρών και του ταμπλό, δημιουργώντας έναν κομψό και συντονισμένο εσωτερικό χώρο.

Το μπλε της Lancia διακρίνει επίσης το εξωτερικό του μοντέλου, το οποίο δείχνει μοναδικό, κομψό και σύγχρονο. H απόχρωση συνδυάζεται εδώ με το μαύρο των σκούρων ζαντών αλουμινίου με διαμαντένια επίστρωση, με αποτέλεσμα ένα εκλεπτυσμένο και ομοιογενές οπτικό αποτέλεσμα, χωρίς χρώμιο.

Ένα άλλο από τα σημαντικότερα διακριτικά χαρακτηριστικά της NUOVA LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA είναι το πολυλειτουργικό τραπεζάκι του καφέ Cassina, ένα πρωτοφανές σχεδιαστικό στοιχείο από πλαστικό βιολογικής προέλευσης που αναδεικνύει την κατασκευαστική τεχνογνωσία της μάρκας και το πρώτο τραπεζάκι του καφέ που χρησιμοποιείται μέσα σε αυτοκίνητο, χάρη στο οποίο η Lancia, σύμφωνα με τις ιστορικές της αξίες, δημιουργεί έναν φιλόξενο και φιλόξενο χώρο. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου μετατρέπεται σε ένα αυθεντικό “σαλόνι”, ικανό να εγγυηθεί αυτή την αίσθηση άνεσης που χαρακτηρίζει τα ιταλικά σπίτια: έναν αρμονικό και κομψό χώρο.
Η ιταλικότητα, η άνεση και η επανερμηνεία της παράδοσης είναι μεταξύ των αξιών που καθοδήγησαν τις δύο μάρκες σε αυτή τη συνεργασία, όπου επανερμηνεία της παράδοσης σημαίνει επανασχεδιασμός της παράδοσης της Lancia με τη χρήση καινοτόμων, ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών, όπως συμβαίνει με τα κύρια στοιχεία του αναδημιουργημένου “καθιστικού”. Ένα παράδειγμα είναι η επανερμηνεία ενός ιστορικού και εμβληματικού υλικού, όπως το ύφασμα της Lancia, το οποίο σήμερα παρουσιάζεται με νέα ταυτότητα μέσω ενός σύγχρονου υλικού, όπως το βελούδο από 100% ανακυκλωμένο νήμα στο κάθισμα και την πλάτη των πολυθρόνων με ύφανση “Cannelloni”, η υπόλοιπη δομή των οποίων είναι κατασκευασμένη από PVC, επίσης ανακυκλωμένο. Ηλεκτρικά, μασάζ και θερμαινόμενα καθίσματα που μετατρέπονται σε πραγματική πολυθρόνα για να μεγιστοποιήσουν την ευεξία επί του οχήματος, επίσης χάρη στην υψηλή ακουστική άνεση.

Το μοντέλο, το οποίο τροφοδοτείται από έναν 100% ηλεκτροκινητήρα, προσφέρει αυτονομία έως 403* χλμ. στον συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ η γρήγορη επαναφόρτιση επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από το 20 στο 80% σε μόλις 24 λεπτά ή 100 χλμ. σε 10 λεπτά. Το New Lancia Ypsilon υποστηρίζεται από το Free2move Charge, ένα πλήρες και ολοκληρωμένο οικοσύστημα 360° που έχει ως στόχο την αδιάλειπτη φόρτιση και τη διαχείριση της ενέργειας του αυτοκινήτου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών στο σπίτι ή στο δρόμο.

Στη νέα Lancia Ypsilon επαναπροσδιορίζεται με σύγχρονο τρόπο η ιστορική μάσκα στο μπροστινό μέρος, η οποία τώρα επαναπροσδιορίζεται μέσα από τρεις δέσμες φωτός και εμφανίζει τα γράμματα Lancia που υπάρχουν σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα, τα εμβληματικά στρογγυλά πίσω φώτα LED, εμπνευσμένα από τη θρυλική Lancia Stratos, και το καινοτόμο σύστημα infotainment S. A.L.A. (Sound and Audio). A.L.A. (Sound Air Light Augmentation), που αποτελεί βασικό πυλώνα της αβίαστης τεχνολογίας της Lancia, μαζί με την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, η οποία επιτρέπει ασφαλέστερες εκτός δρόμου μετακινήσεις, απλοποιώντας την εμπειρία του οχήματος.

Η νέα Lancia Ypsilon είναι ένα έξυπνο αυτοκίνητο πόλης. Το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης ενισχύει την ευκολία οδήγησης και την ευελιξία του αυτοκινήτου στο αστικό περιβάλλον, χάρη στις κάμερες και τους αισθητήρες εμπρός και πίσω που διευκολύνουν τους ελιγμούς στάθμευσης. Οι δύο οθόνες 10,25” (πίνακας οργάνων και ψηφιακό ραδιόφωνο) παρέχουν σαφή απεικόνιση των πληροφοριών που σχετίζονται με την οδήγηση και είναι προσαρμόσιμες τόσο στη διάταξη όσο και στο χρώμα. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός ολοκληρώνεται με το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί και, για όσους δεν μπορούν να κάνουν χωρίς την προσωπική τους συσκευή, ασύρματο φορτιστή τηλεφώνου και Android Auto/Apple CarPlay.

Η Νέα Lancia Ypsilon αποτελεί το πρώτο βήμα στην αναγέννηση της μάρκας, της οποίας η σαφής και φιλόδοξη στρατηγική ηλεκτροκίνησης προχωρά σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο “Dare Forward” της Stellantis.

Lancia και Cassina, δύο ιταλικές μάρκες αριστείας

Η νέα Lancia Ypsilon είναι το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εποχής της μάρκας και ενσαρκώνει απόλυτα τη νέα πορεία και τον νέο τρόπο να είσαι Lancia.

Η συνεργασία μεταξύ της Lancia και της Cassina παίρνει συγκεκριμένη μορφή στη ΝΕΑ LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA, μέσω της οποίας οι δύο μάρκες, που διαπρέπουν στους αντίστοιχους τομείς τους, συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησαν με τη δημιουργία των εσωτερικών χώρων του Lancia Pu+Ra HPE concept.

Συνδυάζοντας την παράδοση και την καινοτομία, σύμφωνα με την καθαρή και ριζοσπαστική σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, η NUOVA LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA αντιπροσωπεύει την απόλυτη έκφραση του σχεδιασμού, της άνεσης και της ευεξίας στο σκάφος, χάρη στη συνεργασία με την Cassina, μια μάρκα ιταλικής υπεροχής στον τομέα της επίπλωσης υψηλών προδιαγραφών, η οποία αντικατοπτρίζεται στην προσοχή στις στυλιστικές λεπτομέρειες, από την επιλογή των υλικών μέχρι εκείνη των χρωμάτων.

Η κοινή πορεία είναι εμπνευσμένη από την “Προοπτική Cassina”, ή αλλιώς το όραμα της εταιρείας που συνδυάζει τα πιο καινοτόμα προϊόντα με τα σύμβολα του μοντερνισμού, για τη δημιουργία φιλόξενων περιβαλλόντων σύμφωνα με έναν μοναδικό κώδικα σχεδιαστικής αριστείας.

Το σύμβολο αυτής της συνεργασίας και το διακριτικό στοιχείο της NUOVA LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA είναι το πολυλειτουργικό τραπεζάκι του καφέ Cassina, ένα πρωτοφανές σχεδιαστικό στοιχείο που υπογραμμίζει την κατασκευαστική εμπειρία της μάρκας και το πρώτο τραπέζι που χρησιμοποιήθηκε μέσα σε αυτοκίνητο, χάρη στο οποίο η Lancia, σύμφωνα με τις ιστορικές της αξίες, δημιουργεί έναν φιλόξενο και φιλόξενο χώρο. Το τραπέζι του καφέ, κατασκευασμένο από πλαστικό βιολογικής προέλευσης με δερμάτινη επένδυση, αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δεξιοτεχνίας.

Χάρη στην παρουσία του πρωτοφανούς πολυλειτουργικού τραπεζιού του καφέ, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μετατρέπεται σε ένα αυθεντικό “σαλόνι”, ικανό να εγγυηθεί αυτή την αίσθηση άνεσης που χαρακτηρίζει τα ιταλικά σπίτια: ένας χώρος που πρέπει να ζήσει κανείς για να δημιουργήσει μια τέλεια, αρμονική και κομψή σύνθεση.

Η ιταλικότητα, η εικονικότητα, η καινοτομία, η έρευνα και ο σεβασμός στην παράδοση, καθώς και η προσοχή στα περιβαλλοντικά ζητήματα, είναι οι αξίες που οδήγησαν τις δύο μάρκες σε αυτή την πορεία. Ο σεβασμός στην παράδοση σημαίνει επανασχεδιασμό της παράδοσης της Lancia με τη χρήση καινοτόμων, ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών, όπως συμβαίνει με τα κύρια εξαρτήματα του αναδημιουργημένου “καθιστικού”, και προϊόντων με διαδικασίες που στοχεύουν σε μεγαλύτερη βιωσιμότητα. Ένα παράδειγμα είναι η επανερμηνεία ενός ιστορικού και εμβληματικού υλικού, όπως το ύφασμα της Lancia, το οποίο σήμερα παρουσιάζεται με νέα ταυτότητα μέσω ενός σύγχρονου υλικού: τα καθίσματα, που χαρακτηρίζονται από το μοτίβο “Cannelloni” και μια διπλή ραφή, έχουν το κάθισμα και την πλάτη από βελούδο από 100% ανακυκλωμένο νήμα σε μπλε απόχρωση, ένα ιστορικά εμβληματικό χρώμα για τη Lancia, ενώ η υπόλοιπη δομή είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο PVC. Η ίδια μπλε απόχρωση χρησιμοποιείται επίσης στο ταμπλό και στα ένθετα των πάνελ των θυρών και του ταμπλό, δημιουργώντας μια κομψή και συντονισμένη εσωτερική ατμόσφαιρα.

Η νέα εξωτερική σχεδιαστική γλώσσα

Η νέα Lancia Ypsilon είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που εφαρμόζει το Lancia Pu+Ra Design, τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Lancia (ένα όνομα που γεννήθηκε από τη σύνθεση των λέξεων “Puro” και “Radicale”), μοναδική στο είδος της και προορισμένη να διαρκέσει. Δίνοντας έμφαση στο συνδυασμό της παράδοσης και της καινοτομίας, το μοντέλο μεταφέρει τη μάρκα στη νέα εποχή, μέσω μιας γλώσσας που δεν είναι τυπικά αυτοκινητιστική: οι όγκοι δημιουργούνται με διαδοχικές διαστρωματώσεις, προσθέτοντας και τέμνοντας στοιχειώδεις και εικονικές μορφές. Στην πραγματικότητα, οι εξωτερικές όψεις διαθέτουν τις απαλές, κομψές, αγνές και αισθησιακές φόρμες των Aurelia και Flaminia, σε συνδυασμό με τις πιο σύγχρονες εκφράσεις ριζοσπαστισμού και απλότητας, εμπνευσμένες από την αθλητική ιστορία της μάρκας που ενσαρκώνουν τα διάσημα Stratos και Delta, καθώς και από τη γλώσσα της αρχιτεκτονικής, του εσωτερικού σχεδιασμού και της μόδας.

Η αναφορά στην πιο βίαιη ψυχή της μάρκας αναδύεται ξεκάθαρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο χαρακτηρίζεται από το πλουσιότερο σύστημα φωτισμού της κατηγορίας, όσον αφορά την τεχνολογία και την προέκταση: η νέα lancia Ypsilon διαθέτει στην πραγματικότητα τους εμβληματικούς στρογγυλούς προβολείς πλήρους LED, με αναφορά στην αξέχαστη Lancia Stratos, ένα θρυλικό μοντέλο για τον κόσμο των ράλι. Οι δύο προβολείς περιέχουν πλέον ένα νέο σχεδιαστικό στοιχείο, το γράμμα Υ, μια ακραία συμβολική σύνθεση που είναι τοποθετημένη οριζόντια μέσα στις περιμετρικές γραμμές και πλαισιώνει τα νέα γράμματα της Lancia, κατασκευασμένα σε σατινέ φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι και διακρίνονται από την πρωτότυπη γραμματοσειρά που αντλεί την έμπνευσή της από μία από τις ιταλικές διακρίσεις που είναι πιο στενά συνδεδεμένες με την ιστορία της μάρκας, τη μόδα, “υπογράφοντας” το μέλλον της μάρκας για να την κάνει επιθυμητή και πάντα σύγχρονη.
Ένας τέλειος διάλογος μεταξύ καθαρότητας και ριζοσπαστικότητας, που τονίζεται επίσης από την επιγραφή Ypsilon που εμφανίζεται στο πίσω μέρος και, μέσω της γραφής της, είναι εμπνευσμένη από εμβληματικά ιστορικά αυτοκίνητα της Lancia που αποτελούν σύμβολα καθαρότητας, όπως η Fulvia, η Flavia και η Flaminia.

Τα ανανεωμένα γράμματα είναι επίσης ο πρωταγωνιστής του μπροστινού μέρους, γυαλιστερό μαύρο, εμπνευσμένο από τη Lancia Beta Montecarlo. Εδώ τα γράμματα της Lancia ξεχωρίζουν πάνω από μια σύγχρονη επανερμηνεία της ιστορικής μάσκας, το δισκοπότηρο, προβάλλοντάς την στο μέλλον μέσω φουτουριστικού φωτισμού: τρεις ακτίνες φωτός LED κάνουν αυτό το εμβληματικό στοιχείο αξιομνημόνευτο και αναγνωρίσιμο από μακριά, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Αυτή η διπλή υπογραφή, η γραφή chalice, θα σηματοδοτεί το μπροστινό μέρος και των τριών νέων μοντέλων της μάρκας: ένα “δισκοπότηρο φωτός” που αγκαλιάζει ουσιαστικά το όνομα της μάρκας και προσδιορίζει σαφώς τη νέα ταυτότητα της Lancia καθώς εισέρχεται στην ηλεκτρική εποχή.

Υπάρχει επίσης η εκλέπτυνση του νέου λογότυπου, ένα Progressive Classic στοιχείο που σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην ηλεκτρική κινητικότητα, ερμηνεύοντας εκ νέου όλα τα διακριτικά στοιχεία της ιστορικής μάρκας, το τιμόνι, τη σημαία, την ασπίδα, τη λόγχη και τα γράμματα, αλλά ερμηνεύοντάς τα εκ νέου με ένα σύγχρονο κλειδί για να τα προβάλλει στο μέλλον. Όλα αυτά τα συστατικά στοιχεία της μάρκας είναι τα σύμβολα της ευγένειας και της κληρονομιάς της Lancia, απλοποιημένα ως προς τις γραμμές και τα σχήματα και τοποθετημένα σε μια νέα ισορροπία, ικανή να εκφράσει την καινοτομία, την premiumness και την ιταλικότητα με μια πινελιά εκλεκτικισμού, που δίνει η ασύμμετρη λόγχη.

Αβίαστη τεχνολογία για ένα κορυφαίο στην κατηγορία του αυτοκίνητο πόλης

Η Nuova Lancia Ypsilon είναι ένα έξυπνο αυτοκίνητο πόλης που ξεχωρίζει στο αστικό περιβάλλον για την ευκολία στην οδήγηση και την ευελιξία του και για μια σειρά από χαρακτηριστικά που είναι κορυφαία στην κατηγορία τους. Στην πραγματικότητα, με το Nuova Lancia Ypsilon πραγματοποιείται το όραμα της μάρκας όσον αφορά την τεχνολογία και το infotainment. Η τεχνολογία της Lancia είναι απλή, αβίαστη και διαισθητική για να διευκολύνει την εμπειρία του πελάτη στο αυτοκίνητο, καλωσορίζοντάς τον και κάνοντάς τον να “αισθάνεται σαν στο σπίτι του” όπου κι αν βρίσκεται.

Ο πυλώνας αυτής της αντίληψης είναι το S.A.L.A., ένα εικονικό και έξυπνο περιβάλλον εργασίας που περικλείει τις βασικές παραμέτρους για τη δημιουργία μιας άνετης οδηγικής εμπειρίας, με το τέλειο στυλ της Lancia. Στα ιταλικά, “SALA” σημαίνει σαλόνι, αλλά σε αυτή την περίπτωση σημαίνει Sound Air Light Augmentation, ένα σύστημα infotainment που συγκεντρώνει τις λειτουργίες ήχου, κλιματισμού και φωτισμού, επιτρέποντας στον οδηγό και τον συνοδηγό να προσαρμόζουν την ατμόσφαιρα του εσωτερικού με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου δημιουργήθηκε ειδικά από έναν σχεδιαστή ήχου της Lancia. Το σύστημα κλιματισμού είναι εξοπλισμένο με φίλτρο υψηλής απόδοσης, ικανό να απομακρύνει έως και το 99% των βλαβερών σωματιδίων για μια πιο υγιεινή και άνετη καμπίνα. Ο φωτισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος με το πάτημα ενός κουμπιού στην οθόνη και μπορεί να δημιουργηθεί μια αποκλειστική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη λειτουργία φωτισμού περιβάλλοντος.

Με το σύστημα S.A.L.A., το “σαλόνι” της Νέας Lancia Ypsilon προσαρμόζεται έτσι στη διάθεση της στιγμής, τροποποιώντας άμεσα τη μουσική, τον αέρα και το φως στο εσωτερικό του θαλάμου επιβατών.

Και η έννοια του “καθιστικού” εκφράζεται και με άλλα στοιχεία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπως τα ρυθμιζόμενα, μασάζ και θερμαινόμενα ηλεκτρικά καθίσματα, τα οποία μετατρέπονται σε πραγματικές πολυθρόνες με ύφανση “Cannelloni”, με καθίσματα και πλάτες από βελούδο από 100% ανακυκλωμένο νήμα σε μπλε απόχρωση. Τα πάντα γίνονται ακόμη πιο συναρπαστικά από την υψηλή ακουστική άνεση της καμπίνας, η οποία μεγιστοποιεί την ευεξία εν πλω.

Η ζωή στο New Lancia Ypsilon γίνεται ακόμα πιο χαλαρωτική χάρη σε διάφορες συσκευές. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί και το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, ο καλύτερος βασικός εξοπλισμός της κατηγορίας, που αποτελείται από κάμερες με θέα 180° και αισθητήρες εμπρός και πίσω για τη διευκόλυνση των ελιγμών, καθώς και η διπλή οθόνη, η μεγαλύτερη οθόνη της κατηγορίας με συνολική διαγώνιο 20,5″ και ψηφιακό ραδιόφωνο-όργανο 10,25″, που προσαρμόζεται τόσο στη διάταξη όσο και στα χρώματα.

Το S.A.L.A. είναι επίσης εξοπλισμένο με ασύρματο CarPlay και Android Auto στον στάνταρ εξοπλισμό, ασύρματο φορτιστή τηλεφώνου και τρεις υποδοχές USB-C, για όσους δεν μπορούν να κάνουν χωρίς την προσωπική τους συσκευή. Το Infotainment ολοκληρώνεται με το S.A.L.A. HUB, τον εικονικό βοηθό που ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού, τονίζοντας τον τεχνολογικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τέλος, για να ολοκληρωθεί η οδηγική εμπειρία, η Νέα Lancia Ypsilon είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας που διαθέτει στάνταρ την Αυτόνομη Οδήγηση Επιπέδου 2, για ασφαλέστερη οδήγηση σε εξωαστικά περιβάλλοντα και απλοποίηση της οδηγικής εμπειρίας, επιτρέποντας στον πελάτη της Lancia να απολαύσει πλήρως την ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο. Η Αυτόνομη Οδήγηση Επιπέδου 2 ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα και την τροχιά ταξιδιού μέσω του Adaptive Cruise Control και του Lane Centering. Το Επίπεδο 2 Αυτόνομης Οδήγησης, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί μεταξύ 30 και 150 km/h, περιλαμβάνει το Traffic Jam Assist με τη λειτουργία Stop&Go, η οποία εγγυάται αυτόνομη επανεκκίνηση για μια πιο άνετη οδήγηση όταν σταματάει στην κίνηση.

Νέα Lancia Ypsilon, το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εποχής της μάρκας

Η νέα Lancia Ypsilon στην πλήρως ηλεκτρική της έκδοση είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας. Το μοντέλο αντιπροσωπεύει την είσοδο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, υλοποιώντας το όραμά της όσον αφορά την αυτονομία, το χρόνο επαναφόρτισης και την αποδοτικότητα για κορυφαίες επιδόσεις στην αγορά.

Με μια μονάδα ισχύος 156 ίππων/115 kW και μια μπαταρία 51 kWh, που το καθιστούν καλύτερο στην κατηγορία του στην κατηγορία των premium hatchback B, το New Ypsilon διαθέτει αυτονομία έως 403* km στον συνδυασμένο κύκλο WLTP και γρήγορη επαναφόρτιση 24 λεπτών (για να πάει από το 20% στο 80%) ή 100 km σε 10 λεπτά. Το αυτοκίνητο καταναλώνει επίσης μεταξύ 14,3 και 14,6 kWh ανά 100 km.

Η σαφής και φιλόδοξη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Lancia περιλαμβάνει την εισαγωγή τριών νέων μοντέλων, ένα κάθε δύο χρόνια. Σήμερα, η νέα Lancia Ypsilon λανσάρεται στην έκδοση BEV, η οποία κινείται με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Σύμφωνα με το “Dare Forward”, το στρατηγικό σχέδιο της Stellantis, από το 2026 η Lancia θα προσφέρει μόνο 100% ηλεκτρικά μοντέλα.

Η φόρτιση είναι εύκολη οποτεδήποτε και οπουδήποτε, χάρη στο Free2move Charge

Το νέο Lancia Ypsilon υποστηρίζεται από το Free2move Charge, ένα πλήρες και ολοκληρωμένο οικοσύστημα 360° για εξατομικευμένη φόρτιση και διαχείριση ενέργειας, προσβάσιμο σε όλους τους πελάτες της Lancia.

Μέσω ανταγωνιστικών λύσεων, η Lancia απλοποιεί τη διαδικασία φόρτισης στο σπίτι και στο δρόμο, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε ένα ηλεκτρικό όχημα.

Το Free2move Charge Home προσφέρει στους ιδιώτες πελάτες υποστήριξη για την εγκατάσταση, τη χρηματοδότηση και την εγγύηση των οικιακών συστημάτων φόρτισης, καθώς και άλλου υλικού και υπηρεσιών που σχετίζονται με την ενέργεια.

Το Free2move Charge Go εγγυάται πρόσβαση οποτεδήποτε και οπουδήποτε στο πιο εκτεταμένο και καλά συντηρημένο δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης.

Χάρη σε αυτή την αρθρωτή δομή, το Free2move Charge υλοποιεί την υπόσχεση της e-ABC, “easy to Always Be Charged”, να φορτίζεται πάντα με ευκολία, χάρη σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα υλικού φόρτισης, λογισμικού και υπηρεσιών που καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών ηλεκτρικών οχημάτων, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Το σύστημα είναι επίσης δομημένο ώστε να κατανοεί τις ανάγκες των χρηστών και να βελτιστοποιεί τη συνολική διαχείριση της ενέργειας, μειώνοντας έτσι το συνολικό κόστος χρήσης και μεγιστοποιώντας τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Το Free2move Charge συμβάλλει έτσι στην επίτευξη των στόχων του στρατηγικού σχεδίου “Dare Forward” της Stellantis, που περιλαμβάνει 100% ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στην Ευρώπη έως το 2030.

Νέα Lancia Ypsilon, στυλ και καινοτομία για ένα ανανεωμένο κοινό

Η νέα Lancia Ypsilon, το πρώτο hatchback που ανήκει στην κατηγορία B Premium ολόκληρου του ομίλου Stellantis, αποδεικνύει την κεντρική σημασία της άνεσης για τον πελάτη μέσω ενός ακόμη πιο ευρύχωρου εσωτερικού: το αυτοκίνητο είναι στην πραγματικότητα μακρύτερο, φαρδύτερο και εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, μεγαλύτερες από το προηγούμενο Ypsilon, χαρακτηριστικά που του προσδίδουν μια κομψή και φουτουριστική χροιά.

 

 

Το επαναστατικό μοντέλο, σε σύγκριση με το παρελθόν, αντανακλά τα χαρακτηριστικά του στόχου για τον οποίο σχεδιάστηκε: οι πελάτες της Νέας Lancia Ypsilon είναι νεότεροι και ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 40-45 ετών. Επίσης, χαρακτηρίζονται ως προσανατολισμένοι στο στυλ και την τεχνολογική καινοτομία, με περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία στις τελευταίες τάσεις. Το αυτοκίνητο γίνεται επομένως μια έκφραση του εαυτού τους, μια ελκυστική προβολή του αστικού και δραστήριου τρόπου ζωής που τους χαρακτηρίζει.

Η επιστροφή της Lancia στην Ευρώπη

Η νέα Lancia Ypsilon σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας Lancia στην Ευρώπη, συγκεκριμενοποιώντας τη διαδικασία διεθνοποίησής της και προχωρώντας με τον σταθερό και φιλόδοξο οδικό χάρτη της, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο “Dare Forward” της Stellantis, στόχος του οποίου είναι να καταστήσει τη Lancia μια επιθυμητή, σεβαστή και αξιόπιστη μάρκα.

Ξεκινώντας από το πρώτο εξάμηνο του 2024, η μάρκα Lancia θα εισέλθει στην Ευρώπη με ένα δίκτυο περισσότερων από 70 νέων αντιπροσωπειών σε ισάριθμες μεγάλες πόλεις, όπου θα κατοικούν οι μελλοντικοί πελάτες της μάρκας. Οι πρώτες αγορές που θα εμπλακούν, στα μέσα του έτους, θα είναι το Βέλγιο και η Ολλανδία, ακολουθούμενες από τη Γαλλία και την Ισπανία και, το 2025, η Γερμανία.

Τρία κριτήρια καθοδήγησαν την επιλογή των χωρών.

  • Το πρώτο είναι η αγάπη και το πάθος για τα προϊόντα “Made in Italy”, με την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.
  • Το δεύτερο κριτήριο είναι η σημασία των διαδικτυακών πωλήσεων με την Ολλανδία να βρίσκεται στην πρώτη θέση.
  • Το τρίτο κριτήριο είναι το μέγεθος του τμήματος B premium, με την Ισπανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο στις πέντε πρώτες θέσεις.

Όλες αυτές οι χώρες είναι ιστορικά συνδεδεμένες με τη γοητεία του ιταλικού πνεύματος και της μάρκας Lancia, η οποία ήταν πάντα πολύ δημοφιλής, εν μέρει χάρη στα πολλά εμβληματικά μοντέλα που έχουν σαγηνεύσει ηθοποιούς, λάτρεις της μόδας, της ιταλικής κομψότητας και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Και τέλος, η Γερμανία, με ισχυρή σύνδεση με τον κόσμο των Ράλι, όπου η Lancia κυριάρχησε για πολλά χρόνια χάρη και στους Γερμανούς οδηγούς που συνέβαλαν στην ασυναγώνιστη πορεία της μάρκας, με εμβληματικά αυτοκίνητα όπως η Delta, η 037 και η Stratos. Πρώτος και καλύτερος, ο θρυλικός Walter Röhrl, ο οποίος συνέδεσε την καριέρα του με την ιταλική μάρκα και, ειδικότερα, όταν οδηγώντας την εμβληματική πισωκίνητη Lancia Rally 037 κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 1983, ξεπερνώντας τους αντιπάλους που ήταν εξοπλισμένοι με τετρακίνηση. Η Γερμανία διαθέτει επίσης μία από τις ιστορικές λέσχες Lancia της Ευρώπης, με 40 χρόνια ύπαρξης και 250 μέλη στο ενεργητικό της, και θα υποδεχθεί το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εποχής της Lancia με 25 αντιπροσώπους και 100 σημεία εξυπηρέτησης μετά την πώληση.

Καθοριστικό ρόλο στη διεθνή επέκταση της ιταλικής μάρκας διαδραματίζει το νέο μοντέλο διανομής, αποτελεσματικό και καινοτόμο, με το 50% των πωλήσεων online και έναν επιλεγμένο αριθμό αντιπροσώπων με σαφή αποστολή: ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς. Οι νέοι εκθεσιακοί χώροι είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένοι για μια ευρωπαϊκή πελατεία, τους λεγόμενους προοδευτικούς κλασικούς influencers, οι οποίοι αναζητούν διαχρονική κομψότητα, ιταλικό στυλ και καινοτομία, μαζί με μια άνετη και ευχάριστη εμπειρία εν πλω.