Επενδυτικός γύρος ύψους 50 εκατ. ευρώ στη FlexCar

Η εταιρεία FlexCar ανακοινώνει την επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ από διεθνή και Ελληνικά Venture Capital Funds και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

H FlexCar, η οποία ιδρύθηκε το 2018 στην Ελλάδα, έχει ήδη καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο χρήσης και απόκτησης αυτοκινήτου για χιλιάδες Έλληνες και Κύπριους καταναλωτές. Με την FlexCar, μπορεί ο κάθε καταναλωτής (ιδιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας, εταιρεία) να απολαύσει την απόλυτη ευελιξία και εξυπηρέτηση σε σχέση με το αυτοκίνητό του. Με την FlexCar μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να αποκτήσεις το αυτοκίνητο που πάντα ονειρευόσουν χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, καταβάλλοντας μια ελάχιστη προκαταβολή η οποία μπορεί να σου επιστραφεί και να το κρατήσεις για όσο καιρό θες – χωρίς κρυφές χρεώσεις και δεσμεύσεις. Επιπλέον η FlexCar σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάζεις εντελώς δωρεάν κάθε δύο χρόνια αυτοκίνητο σύμφωνα με τις ανάγκες σου και φυσικά το προνόμιο να μπορείς να αγοράσεις το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείς ανά πάσα στιγμή. Όλα αυτά μόνο με ένα σταθερό μηνιαίο μίσθωμα το οποίο σου καλύπτει τα πάντα εκτός από το καύσιμο (τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, σέρβις, επισκευές, ελαστικά και ό,τι έχει να κάνει με τη φροντίδα του αυτοκινήτου σου).

Εκπρόσωπος της FlexCar, δήλωσε : “Είμαστε ενθουσιασμένοι που διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, όπως οι VentureFriends,  η Seaya Ventures, το Uni.Fund, η Frontline Ventures κ.ά. πιστεύουν το όραμα και τους ανθρώπους της εταιρείας και επενδύουν επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ στη FlexCar, στηρίζοντας την προσπάθειά μας να παρέχουμε την απόλυτη ευελιξία στο χώρο του αυτοκινήτου, τόσο στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές πολύ σύντομα”.

Ο Απόστολος Αποστολάκης, Founding Partner των VentureFriends δήλωσε: “Στα 15 χρόνια που είμαι στο χώρο της τεχνολογίας ως επιχειρηματίας και επενδυτής δεν έχω συναντήσει εταιρεία που να έχει τόσο γρήγορη αλλά και υγιή ανάπτυξη. Η ραγδαία ανάπτυξη σε συνδυασμό με την αυξανόμενη κερδοφορία που έχει πετύχει η Flexcar είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για την παγκόσμια τεχνολογική επιχειρηματική σκηνή. Η πορεία της Flexcar δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον και αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ομάδα στα φιλόδοξα σχέδια της.”

O Πάνος Λιούλιας, Partner του Uni.Fund δήλωσε: “Πιστεύουμε πολύ στην εξαιρετική ομάδα της FlexCar, την οποια και στηρίζουμε από την αρχή. Θεωρώ ότι πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στο portfolio μας που θα φτάσει σε επίπεδο unicorn σε χρόνο ρεκόρ – βασιζόμενη στο εντυπωσιακά ισχυρό της μοντέλο και δομές. Αυτή είναι μόνο η αρχή, δεν έχετε δει τίποτα ακόμη!”

Η Seaya Ventures, που επενδύει για πρώτη φορά σε Ελληνική εταιρεία, είναι ένα κορυφαίο Venture Capital Fund που εδρεύει στην Ισπανία, το οποίο διαχειρίζεται 300 εκατομμύρια ευρώ. Η Beatriz González, Managing Partner, σχολίασε “’Εχουμε στηρίξει τρεις κορυφαίες unicorn εταιρείες, την Glovo, την Cabify, και την Wallbox. Έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ με το ταλέντο της ομάδας της Flexcar και την επιτυχία της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.” Ο Αριστοτέλης Ξενοφώντος, διευθυντής επενδύσεων, προσέθεσε: “Πιστεύουμε στην ικανότητα του Γιώργου και του Κωνσταντίνου να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο άνθρωποι από όλον τον κόσμο ικανοποιούν τις καθημερινές ανάγκες μεταφοράς τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα στηρίξουμε την ομάδα της Flexcar στη διεθνή επέκταση τους”.

Η FlexCar έχει πραγματοποιήσει ήδη άμεσες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελληνική οικονομία. Τα “φρέσκα” 50 εκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια τα οποία συγκέντρωσε η εταιρεία θα επενδυθούν εξ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στόχος της FlexCar είναι να επενδύσει δυναμικά το επόμενο διάστημα σε ανθρώπινο ταλέντο – σε ταλαντούχους Έλληνες πτυχιούχους που μοιράζονται κυρίως κοινές αρχές και αξίες με την εταιρεία, επιθυμούν να είναι δυναμικά μέλη μιας δραστήριας και χαρούμενης ομάδας και εξειδικεύονται σε τομείς όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η τεχνολογία, τα οικονομικά ή απλά λατρεύουν τα αυτοκίνητα και έχουν διάθεση να μάθουν και να εξελιχθούν. Ήδη μέχρι το τέλος του 2021 η εταιρεία θα απασχολεί περισσότερα από 100 στελέχη σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει επιπλέον 200 προσλήψεις μέσα στο 2022. Στα άμεσα πλάνα της Ελληνικής εταιρείας είναι η δημιουργία του διεθνούς FlexCar hub στην Ελλάδα, το οποίο θα απαρτίζεται από νέους πτυχιούχους Έλληνες οι οποίοι θα υποστηρίζουν την εκτός συνόρων ανάπτυξη της εταιρείας στους τομείς του μάρκετινγκ, της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών.

“Αυτό που μας ξεχωρίζει στη FlexCar είναι οι άνθρωποί μας, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εταιρεία, ικανοποιώντας χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες, δημιουργώντας δίκαιες και επιτυχημένες συνεργασίες με βάση πάντα τον ανθρώπινο παράγοντα και τη δημιουργία θετικού αποτυπώματος στην κοινωνία. Χάρη στην φανταστική ομάδα της FlexCar, έχουμε καταφέρει να έχουμε χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο και κύριο μέλημά μας είναι η ομάδα μας να μεγαλώνει συνεχώς, ενώ παράλληλα οι άνθρωποί μας εξελίσσονται τόσο σε ανθρώπινο όσο και επαγγελματικό επίπεδο και είναι καθημερινά χαμογελαστοί” δήλωσε εκπρόσωπος της FlexCar, ενώ παράλληλα ερωτώμενος σχετικά με το πόσο δύσκολη ήταν η διαδικασία εύρεσης τόσο σημαντικών κεφαλαίων για μια Ελληνική εταιρεία, δήλωσε: “Είμαστε υπερβολικά ενθουσιασμένοι, καθώς η εύρεση τόσο σημαντικών κεφαλαίων και η προσέλκυση τόσο σημαντικών διεθνών επενδυτών, που είναι πρωτοφανές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για Ελληνική εταιρεία, δικαιώνει τις καθημερινές προσπάθειες όλης της ομάδας της FlexCar. Σίγουρα στη μεγάλη αυτή επιτυχία της εταιρείας συνέβαλε η σταθερότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Ελληνική οικονομία η οποία έχει ωθήσει αρκετούς σημαντικούς επενδυτές να δείξουν ενδιαφέρον για εταιρείες που ξεκινούν από την Ελλάδα και έχουν παγκόσμιες φιλοδοξίες, αλλά κυρίως το εκπληκτικό ταλέντο των Ελλήνων που απαρτίζουν όλη την ομάδα της FlexCar.”

Ξεκάθαρος στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για νέους ‘Ελληνες πτυχιούχους αλλά και η δημιουργία θετικού οικολογικού αποτυπώματος στην κοινωνία μέσα από τη συνεχή ανάπτυξη του στόλου της, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες (υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα), συμβάλλοντας μέσα στα επόμενα χρόνια αισθητά στη μείωση των εκπομπών ρύπων από χρήση οχημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.