Live the Movement in the streets
BMW

The first customers received their all-electric BMW i4s

Με τις δύο καινοτόμες τεχνολογικές ναυαρχίδες του, την BMW i4 και την BMW iX, η γκάμα του BMW Group διαθέτει τώρα πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα

BMW

Από την καρδιά της μάρκας BMW, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ήδη κυκλοφορούν στο δρόμο: Τα πρώτα οχήματα BMW i4 παραδόθηκαν πριν από μερικές ημέρες στους κατόχους τους στο BMW Welt. Ο Bernhard Kuhnt , Ανώτερος Αντιπρόεδρος του BMW Group για τη Γερμανική αγορά, δήλωσε ενθουσιασμένος: «Είναι μία πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμάς όταν παραδίδουμε εντελώς νέα μοντέλα σε πελάτες για πρώτη φορά. Η BMW i4 δείχνει με συναισθηματικό τρόπο πόσο καλά μπορούν να συνδυαστούν η αμιγής ηλεκτροκίνηση με τις σπορ δυναμικές επιδόσεις. Επομένως, για εμάς είναι σαφές: η BMW i4 θα προσφέρει στους πελάτες μας μία εντελώς νέα διάσταση οδηγικής απόλαυσης».

 

Θέλοντας να τιμήσει αυτό το ξεχωριστό γεγονός, η BMW Group προσκάλεσε τους πελάτες των πρώτων BMW i4 σε ένα πρόγραμμα με θέμα το αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupé στο Μόναχο.

 

The πελάτες δηλώνουν ενθουσιασμένοι
Ο Stefan Ballin, ιδιοκτήτης μιας εργοληπτικής εταιρείας ηλεκτρικών έργων και ένας από τους πρώτους πελάτες, ήταν ενθουσιασμένος παραλαμβάνοντας την BMW i4 του: «Δεν υπήρχε δυνατότητα, όταν υπέβαλα την παραγγελία, να κάνω ένα test drive, αλλά ήξερα ότι η BMW i4 ήταν ακριβώς το κατάλληλο αυτοκίνητο για μένα! Εντυπωσιάστηκα από τη φιλοσοφία του – τον συνδυασμό αυτονομίας, κομψής σχεδίασης και του μοναδικού σπορ πνεύματος της BMW. Ήθελα επίσης ένα αυτοκίνητο που θα είχε τη δυνατότητα να αποδεικνύει πως εμείς, ως μία καινοτόμα εταιρεία, μπορούμε άνετα να ενσωματώσουμε την ηλεκτροκίνηση σε ιδιωτικά και εργασιακά περιβάλλοντα. Επίσης ανυπομονώ για τη σπορ οδηγική απόλαυση με μηδενικούς ρύπους με την i4 – επειδή ο ηλεκτρισμός που χρειάζομαι για να κινηθεί θα προέρχεται από το δικό μας φωτοβολταϊκό σύστημα».

 

Ο Bernhardt Kuhnt επιβεβαίωσε: «Με την BMW i4, έχουμε σίγουρα αγγίξει μία ευαίσθητη χορδή. Μπορείτε να το διαπιστώσετε από την υψηλή ζήτηση για το αυτοκίνητο. Είμαστε χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη γκάμα ηλεκτροκίνητων προϊόντων μας με αυτό το σπορ, αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupé ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και που παραδίδουμε τα πρώτα οχήματα στους πελάτες μας σήμερα – τρεις μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Η πρώτη παράδοση μιας BMW i4 σήμερα, και η πρώτη μιας BMW iX αντίστοιχα σε μία εβδομάδα περίπου, αποτελούν περαιτέρω ορόσημα του BMW Group στο δρόμο για την ηλεκτρική κινητικότητα».

 

Ένα στα τέσσερα οχήματα του BMW Group στη Γερμανία είναι ηλεκτροκίνητα
Και ο Kuhnt εξηγεί περαιτέρω: «Μία στις τέσσερις BMW που παραδίδονται σήμερα στη Γερμανία είτε διατίθεται με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ή είναι plug-in υβριδική. Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, περίπου 41.900 ηλεκτροκίνητες BMW και 8.820 ηλεκτροκίνητα MINI είχαν παραδοθεί σε πελάτες. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE ήδη συγκεντρώνει γύρω στο 20% των πωλήσεων της μάρκας MINI. Το BMW Group έχει σχεδόν διπλασιάσει τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων στη Γερμανία συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά στο 25% περίπου».

 

Εντυπωσιακή δυναμική συμπεριφορά χάρη στην ειδική τεχνολογία του πλαισίου και του συστήματος ηλεκτροκίνησης
Η BMW i4 συνδυάζει το χαρακτηριστικό σπορ στυλ με την κομψή σχεδίαση – και φέρνει την ηλεκτρική κινητικότητα στον παραδοσιακό πυρήνα της μάρκας BMW. Το τετράθυρο Gran Coupé είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο BMW που είναι προσανατολισμένο στις δυναμικές επιδόσεις. Η εντυπωσιακή δυναμική συμπεριφορά και η υψηλή αυτονομία  επιτυγχάνονται με την αξιοποίηση της ισχύος της αποδοτικής τεχνολογίας κίνησης και με μία ευφυή ελαφριά δομή.

 

Η αυτονομία και η καινοτόμα τεχνολογία ήταν επίσης κριτήρια αγοράς για τον Ronny Scharschmidt, του οποίου η εταιρεία υλοποιεί τοπικά κατασκευαστικά projects με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: «Αποφάσισα υπέρ της i4 λόγω της αυτονομίας και των πολλών νέων οδηγικών λειτουργιών της αλλά και των ενσωματωμένων αισθητήρων που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο άνετη. Η πρώτη μου μεγάλη διαδρομή με την BMW i4 θα είναι από το Μόναχο μέχρι το σπίτι μου στο Saxony-Anhalt: Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αρκετοί ταχυφορτιστές και δεν χρειάζεται να ανησυχείς πλέον για τη φόρτιση».

 

Βολική Loading
Όταν οι πελάτες του BMW Group αγοράζουν ένα ηλεκτρικό όχημα, αυτό συνοδεύεται από μία κάρτα φόρτισης – BMW ή MINI Charging Card – που τους παρέχει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης σε όλο τον κόσμο. Η BMW προσφέρει επίσης δύο επιλογές για βολική φόρτιση στο σπίτι: το BMW Wallbox και το Smart Wallbox. Για παράδειγμα, αυτός ο επιτοίχιος φορτιστής επιτρέπει επίσης στους οδηγούς των εταιρικών αυτοκινήτων να καταγράφουν με ακρίβεια τις διαδικασίες φόρτισης για λογιστικούς σκοπούς.

 

Η ηλεκτρική προϊοντική επέλαση του BMW Group συνεχίζεται
Εκτός από τις δύο κύριες τεχνολογικές ναυαρχίδες, τις BMW iX και BMW i4, το BMW i3, το MINI SE* και η BMW iX3* βρίσκονται ήδη στην αγορά. Προσεχώς, θα ακολουθήσουν πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις της BMW Σειράς 7, της BMW X1 και της BMW Σειράς 5. Όλα τα εργοστάσια στη Γερμανία θα κατασκευάζουν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2022. Ένας αμιγώς ηλεκτρικός διάδοχος του MINI Countryman και η ηλεκτρική Rolls-Royce Spectre θα κυκλοφορήσουν επίσης στην αγορά. Μέχρι το 2023, το BMW Group θα έχει τουλάχιστον ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στους δρόμους στο περίπου 90% των τρεχουσών κατηγοριών του στην αγορά. Το BMW Group εκτιμά ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα αποτελούν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων το 2030.