Live the Movement in the streets

Ford Unveils New Kuga with a host of new technologies and a new 120bhp 1.5L TDCi diesel engine

FORD KUGA MS 34Front 04 eciRGB Η Ford Αποκαλύπτει το Νέο Kuga με πληθώρα νέων τεχνολογιών και με νέο κινητήρα 1.5L TDCi diesel 120 ίππων

Το Νέο Ford Kuga μπορεί να μην ψήνει καφέ αλλά με το σύστημα SYNC 3 θα σε οδηγήσει στην πλησιέστερη καφετέρια, παρκάρει παράλληλα αλλά και κάθετα σταματάει μόνο του με το Active City Stop μέχρι τα 50 χ.α.ω και με το Ford MyKey παρέχει γονικό έλεγχο όπως περιορισμό τελικής ταχύτητας ή απενεργοποίηση του ραδιοφώνου αν δεν φορέσεις ζώνη! Αυτές είναι μόνο λίγες από τις προηγμένες τεχνολογίες του Kuga που σκοπό έχουν να κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη αλλά και ευκολότερη.

Η Ford Motor Company αποκάλυψε το νέο Kuga, μία πιο προηγμένη τεχνολογικά, ανανεωμένη και πιο σπορ εκδοχή ενός από τα δημοφιλέστερα Ευρωπαϊκά SUV.   

Το προηγμένο νέο Kuga θα διαθέτει νέες τεχνολογίες και συστήματα που κάνουν την οδήγηση απλούστερη, ασφαλέστερη, πιο απολαυστική και πιο προσιτή. Μεταξύ αυτών είναι το νέο σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, καινοτόμες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, ένα εργονομικό και άνετο εσωτερικό και ένας νέος κινητήρας 1.5L TDCi 120 ίππων.

FORD KUGA MS Front 04 eciRGB Η Ford Αποκαλύπτει το Νέο Kuga με πληθώρα νέων τεχνολογιών και με νέο κινητήρα 1.5L TDCi diesel 120 ίππων

Το τολμηρό και σπορ νέο Kuga κάνει ντεμπούτο στη μεγαλύτερη έκθεση για την κινητή τηλεφωνία Mobile World Congress που γίνεται αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη. Το νέο Kuga θα προσφέρει το αναβαθμισμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Perpendicular Parking της Ford που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν σε παράλληλες αλλά και κάθετες θέσεις στάθμευσης – μία βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης, και το σύστημα Adaptive Front Lighting System για βέλτιστη ορατότητα σε συνθήκες ελλιπούς φωτισμού. Άλλες προηγμένες τεχνολογίες είναι η ηλεκτρική πίσω πόρτα με λειτουργία και το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive.

«Το νέο Kuga προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες που βοηθούν τους οδηγούς να ταξιδεύουν με άνεση, ασφάλεια και στυλ παραμένοντας συνδεδεμένοι» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Ο νέος σχεδιασμός χαρίζει στο Kuga μία φρέσκια, μοντέρνα εμφάνιση, ενώ το SYNC 3 επιτρέπει στους οδηγούς να επικοινωνούν με το όχημά τους και με τις άλλες συνδεδεμένες συσκευές με τρόπο αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια.»

FORD KUGA MS 34Heck 10 eciRGB Η Ford Αποκαλύπτει το Νέο Kuga με πληθώρα νέων τεχνολογιών και με νέο κινητήρα 1.5L TDCi diesel 120 ίππων

Πέρα από το νέο Kuga, η Ford λανσάρει φέτος και το μεγαλύτερο Edge, αλλά και το ανανεωμένο EcoSport. Με αυτόν τον τρόπο επεκτείνει την γκάμα των οχημάτων SUV εναρμονιζόμενη με τις προβλέψεις της εταιρίας ανάλυσης αγοράς IHS ότι οι πωλήσεις SUV θα αυξηθούν στο 27% στην Ευρώπη μέχρι το 2020. 

The new Kuga and Edge are among five new or redesigned Ford models that will join the SUV and crossover segments over the next three years. 

Το Kuga αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην επέκταση τον οχημάτων SUV της Ford στην Ευρώπη όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ φτάνοντας τις 102.000 μονάδες το 2015 – αύξηση μέχρι 19% συγκριτικά με το 2014*. Η Ford προβλέπει να ξεπεράσει τα 200.000 οχήματα SUV στην Ευρώπη για το 2016 – αύξηση πάνω από 30% συγκριτικά με το 2015.

FORD KUGA MS Heck 10 eciRGB Η Ford Αποκαλύπτει το Νέο Kuga με πληθώρα νέων τεχνολογιών και με νέο κινητήρα 1.5L TDCi diesel 120 ίππων

«Η Ευρωπαϊκή γκάμα οχημάτων SUV της Ford διαθέτει στυλ, χαρακτηριστικά επιβατικού αυτοκινήτου και προηγμένες τεχνολογίες που ικανοποιούν τις επιθυμίες των πελατών» δήλωσε ο Bakaj. «Η ζήτηση για οχήματα SUV είναι ισχυρότερη από ποτέ, και η Ford επεκτείνει τη γκάμα της προσφέροντας τα πάντα, από καθαρόαιμα μοντέλα με ικανότητες παντός εδάφους μέχρι σπορ αυτοκίνητα, σχεδιασμένα για τις απαιτήσεις ενός αστικού  lifestyle».

FORD KUGA MS Dashboard 05 FORD eciRGB Η Ford Αποκαλύπτει το Νέο Kuga με πληθώρα νέων τεχνολογιών και με νέο κινητήρα 1.5L TDCi diesel 120 ίππων

SYNC 3

Το νέο Ford Kuga θα διατίθεται με το νέο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 που προσφέρει  έλεγχο των συστημάτων του αυτοκινήτου όπως το ΡαδιοCD, το σύστημα πλοήγησης & κλιματισμού, αλλά και των συνδεδεμένων smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Η Ford βασίστηκε σε περισσότερα από 22.000 σχόλια, και στοιχεία που απέκτησε από έρευνες καταναλωτών για να διασφαλίσει πως η τελευταία έκδοση του συστήματος SYNC είναι η πιο «πελατοκεντρική» μέχρι σήμερα.

Το SYNC 3 προσφέρει ταχύτερη απόδοση, απλούστερες εντολές και υποστηρίζει πέντε επιπλέον γλώσσες. ** Πιέζοντας απλά ένα μπουτόν και λέγοντας “I need a coffee,” “I need petrol,” και “I need to park,” οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν γειτονικά καφέ, σταθμούς ανεφοδιασμού ή πάρκινγκ αυτοκινήτων και να βρίσκουν σταθμούς τρένων, αεροδρόμια και ξενοδοχεία.

FORD KUGA MS Dashboard 05 NAVI eciRGB Η Ford Αποκαλύπτει το Νέο Kuga με πληθώρα νέων τεχνολογιών και με νέο κινητήρα 1.5L TDCi diesel 120 ίππων

Χάρη στη οθόνη αφής 8 ιντσών του SYNC 3, οι οδηγοί του Kuga θα το χειρίζονται όπως ακριβώς τα smartphone τους. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγαλύτερα, πιο εύχρηστα μπουτόν αφής και επιτρέπει προηγμένες λειτουργίες.

iPhone owners can activate Apple CarPlay - the smartest and safest way to use iPhone in the car - to listen to music, send and receive messages, get optimised directions for traffic conditions and more, all while staying focused on the road. Android™ users can activate Android Auto™. With Android Auto, drivers will more safely use and enjoy already familiar and beloved apps and services, such as Google Search, Google Maps and Google Play. The software is updated wirelessly, via Wi-Fi.

FORD KUGA MS InteriorSitze 11 eciRGB Η Ford Αποκαλύπτει το Νέο Kuga με πληθώρα νέων τεχνολογιών και με νέο κινητήρα 1.5L TDCi diesel 120 ίππων

Το SYNC 3 προσφέρει επίσης το SYNC AppLink, που επιτρέπει τον έλεγχο με φωνητικές εντολές μιας σειράς εφαρμογών (apps) που είναι αποθηκευμένες στα smartphone.Για πρώτη φορά στη λίστα των συμβατών εφαρμογών περιλαμβάνονται για πρώτη φορά το MyBoxMan, το HearMeOut, το AccuWeather, το Cadena Ser και το Los 40 Principales. 

«Είτε λαχταράτε τον πρωινό καφέ σας στις καθημερινές μετακινήσεις είτε καλύπτετε το κόστος ενός ταξιδιού κάνοντας online πληρωμές, το SYNC 3 προσφέρει καινοτόμους νέους τρόπους για να παραμένετε συνδεδεμένοι εν κινήσει,» δήλωσε ο Christof Kellerwessel, chief engineer, Electronic & Electrical Systems Engineering, της Ford Ευρώπης. «Το τέλειο συμπλήρωμα των σύγχρονων smartphones, με διαισθητική οθόνη αφής 8 ιντσών, το SYNC 3 κατανοεί καλύτερα τις φωνητικές εντολές, είναι ταχύτερο και προσφέρει πιο ευανάγνωστο σχεδιασμό της οθόνης διεπαφής.»

Advanced technology for easier parking

Το νέο Ford Kuga θα κάνει την οδήγηση και το παρκάρισμα εξαιρετικά εύκολα με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης του οδηγού. Η νέα λειτουργία κάθετου παρκαρίσματος Perpendicular Parking αναβαθμίζει το ημι-αυτόνομο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Park Assist που παρήγγειλαν σχεδόν οι μισοί πελάτες Kuga πέρσι. Χρησιμοποιώντας πρόσθετους αισθητήρες υπερήχων, το σύστημα με το πάτημα ενός μπουτόν επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν κάθετους χώρους στάθμευσης δίπλα σε άλλα οχήματα ή παράλληλα με το δρόμο. Στη συνέχεια, κατευθύνει το όχημα εκεί αναλαμβάνοντας να πραγματοποιήσει τους ελιγμούς με το τιμόνι, ενώ ο οδηγός ελέγχει μόνο το γκάζι και το φρένο. 

Additional sensors support technologies that help Kuga drivers when exiting parking spaces:

- Cross Traffic Alert warns drivers as they exit a vertical parking space of a possible crossing of cars behind them. The system operates with radar at a range of up to 40 m and emits three warning signals if it detects a vehicle approaching from either side 

- Park-Out Assist helps drivers as they exit a parallel parking space. After the driver selects the left or right side, the system takes over maneuvering with the steering wheel while the driver operates the accelerator and brake

The new Kuga offers an improved version of Ford's Active City Stop collision avoidance system, which now works at speeds of up to 50 km/h (instead of 30 km/h as before). Active City Stop uses sensors at the front of the vehicle to detect stationary objects on the road and pre-charges the brakes if the vehicle approaches them too quickly. If the driver fails to react, the system reduces engine torque and automatically applies the brakes to reduce the severity of the collision or avoid it altogether.

Η τελευταία γενιά του συστήματος Ford MyKey επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του νέου Kuga να παραμετροποιούν τις λειτουργίες του αυτοκινήτου προγραμματίζοντας κατάλληλα ένα από τα διαθέσιμα κλειδιά. Κάθε φορά που χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο κλειδί, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουν επιλεγεί, το αυτοκίνητο μπορεί να εμποδίζει τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, να περιορίζει την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, να αποτρέπει την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφάλειας, όπως για παράδειγμα του ESP. Επίσης, μπορεί να  περιορίζει τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος ή να το απενεργοποιεί πλήρως εάν οι επιβάτες δεν φοράνε ζώνες ασφαλείας. Με αυτό το τρόπο αποτελεί ιδανικό «σύμμαχο» για την υιοθέτηση ενός υπεύθυνου τρόπου οδήγησης από τους νέους.

Το αναβαθμισμένο σύστημα MyKey προσφέρει μεγαλύτερο αριθμό επιλογών στον περιορισμό ταχύτητας και στις ρυθμίσεις ελέγχου της ταχύτητας. 

Στυλ και κομψότητα 

Το νέο Kuga μοιράζεται την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Ford με τα νέα EcoSport και Edge που προσδίδει μία πιο τολμηρή και σπορ εμφάνιση. Η μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα και ένας μικρότερος αεραγωγός πλαισιώνονται από κομψούς νέους προβολείς που ενσωματώνουν Φώτα Ημέρας LED και ολοκληρώνονται με προβολείς ομίχλης.

Τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα ολοκληρώνουν τη σπορ εμφάνιση, ενώ μία νέα γκάμα ζαντών αλουμινίου 17- 18- και 19-ιντσών θα διατίθεται με ποικίλα φινιρίσματα όπως Luster Nickel. Δύο νέα εξωτερικά χρώματα, το Guard Grey και το Copper Pulse, θα προσφέρονται σε όλη τη γκάμα. Ένας ηλεκτρικός, αναδιπλούμενος κοτσαδόρος αποθηκεύεται αυτόματα κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα όταν δεν χρησιμοποιείται, συμβάλλοντας στη σπορ εμφάνιση του νέου Kuga.

Το εσωτερικό του νέου Kuga σχεδιάστηκε προσεκτικά με σκοπό να προσφέρει μία αναβαθμισμένη εμπειρία επιβατών με έμφαση στην εργονομία, το στυλ και την άνεση.  

Το τιμόνι και τα χειριστήρια του συστήματος A/C είναι ακόμα πιο διαισθητικά, και φέρουν λιγότερα και πιο ευδιάκριτα μπουτόν και διακόπτες, με πιο αναγνωρίσιμα και εύχρηστα σύμβολα. Το τιμόνι προσφέρεται επίσης σε θερμαινόμενη δερμάτινη εκδοχή για μεγαλύτερη άνεση το χειμώνα, ενώ όλα τα αυτόματα νέα Kuga διαθέτουν χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (paddles) για αλλαγές σχέσεων χωρίς ο οδηγός να αφήνει τα χέρια του από το τιμόνι.

Τα νέα χαρακτηριστικά άνεσης κάνουν το Kuga ακόμα πιο φιλικό προς το χρήστη. Το ηλεκτρονικό χειρόφρενο είναι πιο πρακτικό και απελευθερώνει χώρο, αυξάνοντας τις δυνατότητες αποθήκευσης στην κεντρική κονσόλα, ενώ ο οδηγός μπορεί εύκολα με μία μόνο ματιά να πληροφορηθεί για το κλείδωμα των θυρών.

Το Νέο Kuga προσφέρει ηλεκτρική πίσω πόρτα με λειτουργία Hands-Free που μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει με μία απαλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Η τεχνολογία αυτή, την οποία παρήγγειλαν πάνω από τους 1στους 3 πελάτες Kuga στην Ευρώπη πέρσι, διευκολύνει την πρόσβαση στο χώρο αποσκευών όταν για παράδειγμα οι οδηγοί επιστρέφουν στο όχημα φορτωμένοι με ψώνια, παιδικά καροτσάκια ή με μωρά στην αγκαλιά.

Powerful and efficient engines

Ένας νέος κινητήρας 1.5L TDCi diesel 120 ίππων αντικαθιστά τον μέχρι τώρα διαθέσιμο 2.0L TDCi. Σε συνδυασμό με την κίνηση εμπρός (FWD), η Ford στοχεύει σε βελτίωση της οικονομίας καυσίμου περίπου 5%, δηλαδή στα 4,4 l/100 km με εκπομπές CO2 115 g/km *** για την ίδια παραγόμενη ισχύ.

Επίσης, το νέο Ford Kuga θα διατίθεται με κινητήρα 2.0L TDCi diesel με 150 ίππους σε συνδυασμό με κίνηση εμπρός (FWD), ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις  με Ford Intelligent All Wheel Drive θα καταναλώνουν 4,7 l/100 km και εκπομπές CO2122 g/km. Μία τετρακίνητη  έκδοση 180 ίππων θα καταναλώνει από 5,2 l/100 km με CO2 135 g/km.

Ο βενζινοκινητήρας 1.5L EcoBoost της Ford σε έκδοση 120 ή 150 ίππων με κίνηση εμπρός θα πετυχαίνει κατανάλωση 6,2 l/100 km και 143 g CO2/km, ενώ η τετρακίνητη έκδοση με τον ίδιο κινητήρα, αλλά με απόδοση 182 ίππους θα καταναλώνει από 7,4 l/100 km με 171 g CO2/km.

Improved visibility and safety

Οι τελευταίες τεχνολογίες της Ford και ο προηγμένος σχεδιασμός του αμαξώματος βελτιώνουν την ορατότητα και κατά συνέπεια την οδική ασφάλεια του νέου Ford Kuga.

Το σύστημα Adaptive Front Lighting της Ford διατίθεται για πρώτη φορά με το Kuga. Το σύστημα αυτό παρακολουθεί τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος και βελτιστοποιεί αυτόματα την ορατότητα προσαρμόζοντας το σχήμα της δέσμης των νέων προβολέων bi xenon σε μία από τις επτά ρυθμίσεις ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος, τη γωνία διεύθυνσης και την απόσταση από ένα αντικείμενο.

The new Ford Kuga's contoured bonnet creates a wider, discontinuous canopy that not only blends with the sporty, new look of the model, but also features a reinforced structure that better controls bonnet deformation and elasticity, improving pedestrian protection in an accident. Also, the hood and tailgate have been redesigned to mitigate damage to the more expensive components that are replaced after a crash.

Το νέο Ford Kuga προσφέρει επίσης προηγμένες τεχνολογίες όπως:- To έξυπνο σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive, που ρυθμίζει την ποσότητα ροπής που αποστέλλεται σε κάθε τροχό, βελτιστοποιώντας τη συμπεριφορά και την πρόσφυση κυρίως σε ολισθηρές συνθήκες 

- Το σύστημα Curve Control, που μετριάζει την απώλεια ελέγχου σε περίπτωση που ο οδηγός μπαίνει σε μια στροφή με υπερβολική ταχύτητα 

- Το σύστημα Torque Vectoring Control, που αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία στις στροφές εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση πέδησης στους εσωτερικούς τροχούς, για καλύτερη πρόσφυση και ευστάθεια κατά το στρίψιμο 

"Advanced technologies like Intelligent All Wheel Drive increase safety and confidence for our customers," said Bakaj. "Intelligent All Wheel Drive measures wheel grip on the road surface and can make adjustments in less than 20 milliseconds - 20 times faster than the blink of an eye."