Live the Movement in the streets
BMW

Inauguration of the BMW Brilliance Factory in Lydia

“Βιομηχανικό Metaverse” – το πρώτο εργοστάσιο του BMW Group που είναι πλήρως σχεδιασμένο και προσομοιωμένο στον εικονικό κόσμο από την αρχή

BMW

Το BMW Group έχει επεκτείνει το αποτύπωμα παραγωγής του στην Κίνα με το άνοιγμα του εργοστασίου στη Lydia στο Shenyang της Κίνας. Αυτή η σημαντική επέκταση της βάσης παραγωγής της BMW Brilliance Automotive (BBA) είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της στρατηγικής BMW iFACTORY, και θέτει νέα πρότυπα στην παραγωγή οχημάτων προσανατολισμένων στο μέλλον, στην εποχή των έξυπνων και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιο της Lydia ανοίγει νέους ορίζοντες με τις πρωτοποριακές εφαρμογές ψηφιοποίησης, επαναβεβαιώνοντας την ηγετική θέση του BMW Group στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

 

«Το BMW iFACTORY μας καθιστά πρότυπο στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Το εργοστάσιο της Lydia γεννιέται ψηφιακά και είναι προσανατολισμένο στην ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG στον τομέα Παραγωγής. Στη συνέχεια τόνισε: «Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των πελατών μας, η ευελιξία της παραγωγής μας γίνεται σημείο αναφοράς στο περιβάλλον του ανταγωνισμού. Το εργοστάσιο της Lydia αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Είναι πλήρως ικανό να παράγει ηλεκτρικά οχήματα σε ποσοστό έως και 100%. Μαζί με τα γειτονικά εργοστάσια στο Tiexi και στο Dadong, η μονάδα της Lydia θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση παραγωγής των ηλεκτροκίνητων οχημάτων BMW στην Κίνα».

 

Με συνολική επένδυση 15 δισεκ. RMB, το εργοστάσιο της Lydia είναι το μεγαλύτερο μεμονωμένο επενδυτικό έργο στην ιστορία του BMW Group στην Κίνα. Εγκατεστημένο στην Περιοχή Tiexi του Shenyang, το εργοστάσιο έχει και τους τέσσερις σημαντικούς τομείς παραγωγής (τμήμα πρεσών και αμαξωμάτων, βαφείο και γραμμή συναρμολόγησης) και αυξάνει την ετήσια παραγωγική ικανότητα στη βάση παραγωγής του Shenyang στις 830.000 μονάδες. Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για ηλεκτροκίνηση, το εργοστάσιο της Lydia είναι πλήρως ευέλικτο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε ποσοστό έως και 100%. Η παραγωγή της εντελώς νέας BMW i3 – του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μεσαίου σπορ sedan της BMW για την Κινεζική αγορά – ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Lydia τον Μάιο.

 

Ο Jochen Goller, Πρόεδρος & CEO του BMW Group στην Περιοχή της Κίνας δήλωσε: «Η επέκταση του αποτυπώματος παραγωγής μας στην Κίνα δείχνει ότι προετοιμαζόμαστε για περαιτέρω ανάπτυξη στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο και πιστεύουμε στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Κίνας. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας στην ηλεκτροκίνηση, στοχεύοντας πάνω από το ένα τέταρτο των πωλήσεών μας στην Κίνα να είναι πλήρως ηλεκτρικές μέχρι το 2025. Με τη διευρυμένη και αναβαθμισμένη βάση παραγωγής της BMW στο Shenyang, είμαστε πλέον πλήρως προετοιμασμένοι να εξυπηρετήσουμε την αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για ηλεκτροκίνηση στην Κίνα».

 

«Η σημερινή είναι μία ημέρα υπερηφάνειας για την BMW Brilliance και το BMW Group. Σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην επιτυχημένη μας ανάπτυξη στην πόλη Shenyang τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε ο Franz Decker, Πρόεδρος & CEO της BMW Brilliance Automotive. «Παρά τις πολλές προκλήσεις τα τελευταία τρία χρόνια, το νέο μας εργοστάσιο στη Lydia ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Αποτελεί απόδειξη της ισχυρής ομάδας μας στην Κίνα και μιας εξαιρετικής παγκόσμιας συνεργασίας. Το εργοστάσιο στη Lydia θέτει το πρότυπο για την παραγωγή που είναι ΛΙΤΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ και ΨΗΦΙΑΚΗ (LEAN. GREEN. DIGITAL)».

 

 

Δίνοντας Ζωή στο ‘Βιομηχανικό Metaverse '

P90469952 highRes bmw brilliance autom Εγκαίνια για το Εργοστάσιο της BMW Brilliance στη Lydia

Ενώ το εργοστάσιο στη Lydia ακολουθεί τη στρατηγική του BMW iFACTORY, LEAN. GREEN. & DIGITAL, στον τομέα της ψηφιοποίησης το νέο εργοστάσιο είναι πραγματικά πρωτοποριακό. Με την ισχυρή πλατφόρμα δημιουργίας τρισδιάστατων απεικονίσεων Unreal Engine της Epic Games ως ραχοκοκαλιά, η μονάδα της Lydia ήταν το πρώτο εργοστάσιο του BMW Group που σχεδιάστηκε πλήρως και προσομοιώθηκε σε εικονικό περιβάλλον εξ αρχής με την κάθε λεπτομέρεια ολόκληρης της διαδικασίας παραγωγής να έχει σχεδιαστεί εικονικά. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να θεωρηθεί ένα εργοστάσιο Metaverse. Η ενσωμάτωση του εικονικού κόσμου με τον πραγματικό μείωσε το χρόνο σχεδιασμού, επέτρεψε τη συνεργασία ομάδων από διαφορετικές περιοχές και ζώνες ώρας, και ξεπέρασε αποτελεσματικά τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας, το οποίο από μόνο του μείωσε το χρόνο κατασκευής του εργοστασίου κατά έξι μήνες.

 

Η λειτουργία του εργοστασίου της Lydia καθορίζεται με βάση τα δεδομένα (“data-driven”): ψηφιακές πλατφόρμες βασισμένες σε cloud και το Industrial Internet of Things (ΙΙοΤ) συνδέουν κάθε προϊόν, διαδικασία και άτομο μέσω διαφανών, πάντα διαθέσιμων και ενσωματωμένων δεδομένων. Αυτή η εκτενής χρήση της επιστήμης δεδομένων βελτιώνει τον έλεγχο ποιότητας, αυξάνει την απόδοση και επιτρέπει την προληπτική συντήρηση. Με την εκτεταμένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, της ανάλυσης δεδομένων και των αλγορίθμων, οι αποφάσεις πλέον δεν λαμβάνονται σύμφωνα με την εμπειρία αλλά βάσει δεδομένων. Περίπου 100 εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στη βάση παραγωγής της BMW στο Shenyang.

 

Ένα ισχυρό περιβάλλον δικτύου και οι δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων είναι απαραίτητα για τη λειτουργία βάσει δεδομένων. Για παράδειγμα, οι 1.600 πολυλειτουργικές κάμερες που χρησιμοποιούνται στον τομέα της διασφάλισης ποιότητας παράγουν πάνω από 10 petabytes δεδομένων το χρόνο. Ολόκληρο το εργοστάσιο καλύπτεται με ένα δίκτυο gigabit 5G προκειμένου να ικανοποιεί τις απαιτήσεις εύρους ζώνης για τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και η μετάδοση βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Για να ανταπεξέλθει στην τεράστια ποσότητα δεδομένων, η BMW Brilliance κατασκεύασε επίσης ένα νέο Κέντρο Δεδομένων για το εργοστάσιο της Lydia που περιέχει πάνω από 1.200 servers.

 

 

Παραγωγή αυτοκινήτων με τον πιο βιώσιμο τρόπο

P90469935 lowRes bmw brilliance autom Εγκαίνια για το Εργοστάσιο της BMW Brilliance στη Lydia

Το BMW Group έχει θέσει ένα στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής ανά όχημα κατά 40% μέχρι το 2030 συγκριτικά με το 2019, που περιλαμβάνει τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 80% σε επίπεδο παραγωγής. Ως εκ τούτου, η φιλοσοφία βιωσιμότητας αντανακλάται και στο εργοστάσιο της Lydia.

 

Το νέο εργοστάσιο παραγωγής χρησιμοποιεί κορυφαίας κλάσης δομικά υλικά, όπως η προηγμένη μόνωση, για τη διατήρηση των χώρων στην κατάλληλη θερμοκρασία, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μειώνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση ενέργειας. Τα εργαστήρια του εργοστασίου είναι εξοπλισμένα με εξοπλισμό παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας, όπως ηλεκτρικά πιστόλια συγκόλλησης και κλίβανοι στο Τμήμα Αμαξωμάτων που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για μείωση των εκπομπών. Το εργοστάσιο της Lydia διαθέτει επίσης ένα εξειδικευμένο Κέντρο Έξυπνης Λειτουργίας (Intelligent Operation Center) με ένα ευφυές σύστημα διαχείρισης ενέργειας που παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας και πόρων σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση σε βάθος του τρόπου βελτιστοποίησης της χρήσης ενέργειας.

 

Αυτή τη στιγμή, ολόκληρη η βάση παραγωγής της BMW στο Shenyang χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Διαθέτει 290.000 τετραγωνικά μέτρα που καλύπτονται με ηλιακά πάνελ, που το κατατάσσουν στην 1η θέση στην Επαρχία Liaoning. Αυτά τα ηλιακά πάνελ μπορούν να παράγουν 44.000 MWh ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο – αρκετή για να τροφοδοτήσουν 9.000 σπίτια για ένα ολόκληρο χρόνο. Η επέκταση των ηλιακών πάνελ θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς μία επιφάνεια 120.000 m2 είναι ήδη υπό κατασκευή στο εργοστάσιο της Lydia.

 

Το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Shenyang δίνει επίσης έμφαση στη βιοποικιλότητα. Οι χώροι πρασίνου του αποτελούνται από κήπους, τεχνητές λίμνες, μία ποικιλία φυτών και 11.000 δέντρων, ένα βιώσιμο τοπίο, καθώς και ένα σύστημα που έχει την ικανότητα να συλλέγει το βρόχινο νερό για να θρέψει τα φυτά και να αναπληρώσει τα υπόγεια ύδατα.

 

 

Υψηλή ευελιξία προσανατολισμένη στην ηλεκτροκίνηση

P90469949 lowRes bmw brilliance autom Εγκαίνια για το Εργοστάσιο της BMW Brilliance στη Lydia

Η ευελιξία είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του BMW Group στην παραγωγή, κυρίως η ικανότητά του να αξιοποιεί πόρους και να προσαρμόζει την παραγωγή στη ζήτηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το εργοστάσιο της Lydia είναι προσαρμοσμένο στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά μπορεί να κατασκευάζει και άλλα μοντέλα ευέλικτα και αποδοτικά.

 

Μέχρι το τέλος του 2025, το BMW Group αναμένει να έχει παραδώσει πάνω από 2 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο, με ένα στα τέσσερα νέα οχήματα που πωλούνται στην Κίνα να είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Μέχρι τότε, τα μοντέλα “Neue Klasse” της BMW, που αντιπροσωπεύουν το επόμενο τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός στην εξέλιξη αυτοκινήτων, θα μπουν επίσης στην αγορά. Το νέο εργοστάσιο της Lydia και τα γειτονικά εργοστάσια στο Tiexi και στο Dadong θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της παραγωγής ηλεκτροκίνητων μοντέλων BMW στην Κίνα.