Live the Movement in the streets
watermarked 66913b971cf6c Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

Η FIAT γιόρτασε τα 125 χρόνια με ένα μεγάλο χαμόγελο για το μέλλον και με πρωταγωνιστή το νέο Grande Panda αλλά και με εκπλήξεις για το μέλλον

Με αφορμή τη συμπλήρωση 125 χρόνων λειτουργίας, η FIAT διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή υπό τον τίτλο «Smiling to the Future», στο ιστορικό σημείο «La Pista 500» που βρίσκεται στην οροφή του θρυλικού εργοστασίου Lingotto στο Τορίνο, με παρέλαση εμβληματικών μοντέλων στην οροφή, την παρουσίαση του Grande Panda καθώς και έκπληξη με έξυπνα teaser από τα μελλοντικά SUV και Fastback.

Fiat125Anniversary 3 Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

Παρέλαση αστέρων

Fiat125Anniversary Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

Στην εμβληματική ταράτσα – πίστα του διάσημου εργοαστασίου της Fiat, του Lingotto με αφορμή τα 125 χρόνια της εταιρείας παρέλασαν μερικά από τα σηματικότερα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας, όπως το αρχέγονο Fiat Panda, το Fiat Multipla, τα Fiat 124 και 124 Spider, το εντυπωσιακό ακόμα και στις μέρες μας Fiat 8V, το καινοτόμο για την εποχή του Fiat Multipla και φυσικά το 500 και το Punto ως οι στιλοβάτες της εταιρείας, αποτίοντας φόρο τιμής στην μακρά ιστορία της ιταλικής εταιρείας.

Fiat125Anniversary 2 Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

Πλήρης αποκάλυψη για το Grande Panda

FiatGrandePanda 10 Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

Αδιαμφισβήτητα πρωταγωνιστής της εκδήλωσης ήταν το νέο Fiat Grande Panda, το οποίο παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα αποκαλύπτοντας το ενδιαφέρον και πρωτοποριακό εσωτερικό του, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τόσο για την αμιγώς ηλεκτρική όσο και για υβριδική έκδοση.

FIATGrandePanda 7 Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

H έμπνευση για το σχεδιασμό προέρχεται από το αρχέτυπο Panda του 1980, ενώ η κεντρική ιδέα στηρίζεται στη βιωσιμότητα, την απλότητα και στο ιδιαίτερο design, έχοντας μήκος 3,99 m, πλάτος 1,76 m και ύψος 1,57 m και χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα Smart Car, στην οποία βασίζονται η τελευταία γενιά του Citroen C3 και του Opel Frontera.

FIATGrandePanda spiralcable Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

Το Grande Panda όπως ήδη είδαμε θα είναι διαθέσιμο με υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με την Fiat να το εφοδιάζει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και όλα τα διαχρονικά στοιχεία που έχρισαν όλες τις γενιές του μοντέλου ως best seller και το νέο μοντέλο να φιλοδοξεί να διατηρήσει τα σκίπτρα. Το όπλο για τον στόχο αυτό είναι η τιμολογιακή πολιτική με την ιταλική εταιρεία να θέλει το αμιγώς ηλεκτρικό Grande Panda να μην ξεπερνά τα 24.900€, ενώ το υβριδικό τις 19.000€.

FIATGrandePanda 6 Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

Giga… Panda και Fastback

  • watermarked 66913b7a5faba Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν το διπλό teaser των μικρομεσαίων SUV και Fastback τα οποία θα κυκλοφορίσουν επίσης σε υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές και θα αντικαταστήσουν το γερασμένο Fiat Tipo. Τα λίγα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν, επιβεβαιώσαν πως πρόκειται για δύο συναρπαστικά αυτοκίνητα με έμπνευση από το Lingotto.

watermarked 66913bb385bba Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

Ενδεχομένως το ένα μοντέλο να παρουσιαστεί το 2025 και το άλλο το 2026, θα ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του Panda και θα βασίζονται επίσης στην πλατφόρμα Smart Car της Stellantis. Η ιταλική εταιρεία κρατάει ακόμα τις ονομασίες ως επτασφράγιστο μυστικό. Τα δύο μοντέλα θα έχουν σημαντικό στρατηγικό ρόλο για παγκόσμια παρουσία της Fiat.

watermarked 66913b8fb7fa3 Fiat: Η παρέλαση στο Lingotto, το Grande Panda και τα μελλοντικά SUV και Fastback

photo gallery