Με 310 ίππους το νέο λιοντάρι της Cupra

Δυο χρόνια πέρασαν από τότε που η Cupra ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Seat. Και, τώρα, έφτασε η ώρα να εγκαινιάσει τα νέα κεντρικά της γραφεία, το CUPRA Garage, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα κεντρικά γραφεία της SEAT.

Και, κάτα τη διάρκεια της παρουσίασης, για πρώτη φορά και σε παγκόσμια κλίμακα, η μάρκα παρουσίασε τη γκάμα του πρώτου CUPRA Leon, των νέων αγωνιστικών της μοντέλων καθώς και την έναρξη του ταξιδιού προς τον εξηλεκτρισμό της με το πρώτο υβριδικό μοντέλο.

Φέτος η CUPRA σκοπεύει να επιδείξει τις δυνατότητες της στην αγορά, διευρύνοντας την γκάμα της και επεκτείνοντας την δραστηριότητά της σε διεθνές επίπεδο. Εκτός από την επιτυχία του CUPRA Ateca, η μάρκα πρόκειται να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με το πρώτο CUPRA Leon στις εκδόσεις hatchback και Sportstourer, καθώς και με το CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτή. 

 

Ο CUPRA CEO and SEAT Executive Vice-president for Sales and Marketing, Wayne Griffiths, υποσχέθηκε τρία νέα υβριδικά, ενώ ανακοίνωσε ότι το μοντέλο παραγωγής CUPRA Formentor θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ θα είναι διαθέσιμο στις αγορές στο 2ο εξάμηνο του έτους.

Το πρώτο μέλος της οικογένειας

Η CUPRA, με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια των κεντρικών της γραφείων, παρουσιάζει τη νέα οικογένεια του CUPRA Leon, του μοντέλου με τις καλύτερες πωλήσεις, του οποίου η τελευταία γενιά κατέγραψε 44.000 πωλήσεις μέσα σε τέσσερα χρόνια. Για να ενισχύσει περαιτέρω την εταιρεία, η CUPRA παρουσίασε τις εκδόσεις hatchback και Sportstourer με ένα ευρύ φάσμα κινητήρων υψηλής απόδοσης, από τον βενζινοκινητήρα μέχρι το plug-in υβριδικό, με τρεις επιλογές ιπποδύναμης 245, 300 και 310 ίππων.

Το CUPRA Leon, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, θεωρείται ο «βασιλιάς των Leon». Το πρώτο CUPRA Leon με το λογότυπο της μάρκας χαρακτηρίζει τη σχεδίαση, την άνεση και την τελευταία τεχνολογία για τους λάτρεις των αυτοκινήτων που είναι ανοικτοί στην ηλεκτροκίνηση και αναζητούν την οδηγική απόλαυση και απόδοση.

Η προέλευση δείχνει το δρόμο

Το CUPRA παρουσίασε επίσης τη νέα έκδοση του CUPRA e-Racer, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου τουρισμού στον κόσμο. Ο CUPRA CEO, Wayne Griffiths επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της CUPRA στο νέο PURE ETCR, το πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού, που θα ξεκινήσει φέτος με τους Mattias Ekström και Jordi Gené στο τιμόνι. 

 

Οι μηχανικοί της μάρκας που γεννήθηκε από τον κόσμο των αγώνων δημιούργησαν επίσης ένα νέο βενζινοκίνητο αγωνιστικό μοντέλο, το CUPRA Leon Competición. Οι Ekström και Gené παρουσίασαν το αυτοκίνητο και τόνισαν τις βελτιώσεις της αεροδυναμικής απόδοσης και τη χρήση ελαφρών εξαρτημάτων που αναπτύχθηκαν με 3D printing προκειμένου να βελτιωθεί η κατανομή βάρους. 

 

Επιπλέον, η CUPRA παρουσίασε τη νέα αγωνιστική φόρμα των πιλότων και τη συλλογή ενδυμάτων της ομάδας που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Sabelt, τον παγκόσμιο ηγέτη στο εξοπλισμό αγωνιστικών αυτοκινήτων.