Βραβείο για την τεχνολογία e-POWER της Nissan

Η τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων e-POWER της Nissan, η οποία βοήθησε στο να γίνει το  Nissan Note  το πρώτο σε πωλήσεις compact μοντέλο στην Ιαπωνία το περασμένο έτος, κέρδισε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό βραβείο στην Ιαπωνία, ως αναγνώριση της συμβολής της στη μείωση των εκπομπών CO2.
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Εξοικονόμησης Ενέργειας της Ιαπωνίας (ECCJ), μια οργάνωση που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, θα απονείμει στο e-POWER το Chairman’s Prize, στο πλαίσιο των Μεγάλων Βραβείων για την Εξοικονόμηση Ενέργειας κατά το οικονομικό έτος 2017.

Η Nissan παρουσίασε για πρώτη φορά την τεχνολογία e-POWER στο Nissan Note στην Ιαπωνία, τον Νοέμβριο του 2016. Η εταιρεία εργάζεται για την κυκλοφορία περισσότερων ηλεκτρικών και e-POWER μοντέλων παγκοσμίως, ως μέρος του οράματος Nissan Intelligent Mobility, για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα οχήματα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Στην Ιαπωνία, η Nissan θα κυκλοφορήσει και μια έκδοση του δημοφιλούς minivan Nissan Serena εξοπλισμένου με την τεχνολογία e-POWER, την ερχόμενη άνοιξη.

Το Nissan Note e-POWER κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από βενζινοκινητήρα. Το 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προσφέρει στον οδηγό ισχυρή επιτάχυνση, αθόρυβη λειτουργία και εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

Ο ρόλος του κινητήρα βενζίνης αφορά αυστηρά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επειδή ο κινητήρας λειτουργεί πάντα στη βέλτιστη κατάσταση, το Note e-POWER διαθέτει 30% καλύτερη απόδοση καυσίμου, σε σχέση με τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με συμβατικούς βενζινοκινητήρες και με παρόμοια απόδοση*. Η βαθμολογία οικονομίας καυσίμου του e-POWER  των 34,0 χλμ. /λτ.** υπερβαίνει τα πρότυπα οικονομίας καυσίμου στην Ιαπωνία κατά 97%, για το 2015.

Στην λειτουργία Drive το e-POWER του Note, επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να επιβραδύνει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης, συμβάλλει και αυτό στη βελτίωση της απόδοσης του καυσίμου, φορτίζοντας την μπαταρία.

Το Nissan Note e-POWER είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ιαπωνία, καθώς έχει ξεπεράσει τα 100.000 πωληθέντα αυτοκίνητα από τον Οκτώβριο του 2017. Το Note, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης e-POWER, ήταν το κορυφαίο compact αυτοκίνητο στην Ιαπωνία για το ημερολογιακό έτος 2017.

Το ECCJ προωθεί την βέλτιστη διαχείριση της ενέργειας και αυξάνει την ευαισθητοποίηση αναγνωρίζοντας προγράμματα, προϊόντα και επιχειρηματικά μοντέλα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας. Η τελετή Μεγάλων Βραβείων για την Εξοικονόμηση Ενέργειας για το 2017, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Tokyo Big Sight της Ιαπωνικής πρωτεύουσας.

* Σύμφωνα με τη δοκιμή JC08 της Ιαπωνίας; σύγκριση των X DIG-S και Medalist

** e-POWER X, e-POWER Medalist