Δες ένα μοτέρ Lada να στροφάρει στις 10.000 σ.α.λ. και να εκτοξεύει πιστόνια στο διάστημα

Μη ντρέπεσαι: Κάποια στιγμή το έκανες κι εσύ, ή κάποιος φίλος σου. Κάποιο tuning (να μην το πούμε “βελτίωση” καλύτερα, ε;) που έκανες (ή σου έκανε ο μάστορας, ακόμα χειρότερα) δεν… πήγε τόσο καλά. Και στο πρώτο πάτημα, εγκαινίασες το ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα, στέλνοντας τα πιστόνια του δύσμοιρου αυτοκινήτου σου σε κάποιο άλλο πλανήτη.

https://youtu.be/seqHncXqUN4

Δεν είσαι μόνος/η, δεν είσαι ο μόνος/η. Κάποιοι, το κάνουν και επίτηδες. Στην περίπτωσή μας, οι τρελοί Ρώσοι του Garage 54 (οι ίδιοι τρελοί που έφτιαξαν ένα Lada Niva 6X6, όπως είχες διαβάσει εδώ) πήραν ένα μοτέρ από Lada και εκκίνησαν το δικό τους διαστημικό πρόγραμμα. Εκτοξεύοντας (τι άλλο;) τα πιστόνια του εν λόγω μοτέρ.

Για να το επιτύχουν αυτό (σιγά τη δυσκολία, μάστορα), οι τύποι του Garage 54 λειτούργησαν τον κινητήρα της Lada πάνω από τις 10.000 σ.α.λ., εξομοιώνοντας τη λειτουργία των μοτέρ της Formula 1, ή κάποιων hypercars, ή μιας superbike (διαλέγετε και παίρνετε). Σκοπός του πειράματος, λέει, ήταν να δουν πού θα προσγειωνόταν το κάθε πιστόνι.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις