Die Bewegung auf der Straße leben
Dacia Spring 03 1091956 LOW Renault und Dacia plug in...

Renault und Dacia schalten sich ein...

 Στην… πρίζα μπαίνει και η Renault, η οποία δεσμεύεται ότι μέχρι το 2050 ο στόλος της θα έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Με την ευκαιρία του Eways, μιας διαδικτυακής διοργάνωσης για την ηλεκτροκίνηση, παρουσίασε δύο νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, το Megane eVision και το Dacia Spring Electric. Και έχει πολλά ακόμα να παρουσιάσει…

Dacia Spring 03 1091956 LOW Renault und Dacia plug in...

Πριν από 10 χρόνια, η Renault παρουσίασε το ZOE 1ης γενιάς. Σήμερα, 350.000 ηλεκτρικά οχήματα Renault κυκλοφορούν στους δρόμους όλου του κόσμου, με 8 διαφορετικά μοντέλα! Επιπροσθέτως της ηλεκτρικής της γκάμας, η Renault προσφέρει και μια πλήρη γκάμα υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεων του Clio, του Captur, του νέου Megane και του νέου Megane Sports Tourer, με την υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία E-TECH, η οποία, τώρα, εξοπλίζει και το νέο  Renault Arkana.   

RENAULT MEGANE eVISION 01 1094458 LOW Renault και Dacia μπαίνουν στην... πρίζα

Σήμερα, το Groupe Renault προχωρά ακόμα πιο μπροστά. Δεσμεύεται να μηδενίσει τις εκπομπές CO2, μέχρι το 2050 στην Ευρώπη, ενώ μέχρι το 2030, στοχεύει να περιορίσει τις εκπομπές CO2, στο 50% της επίδοσης που είχε το 2010. Μέχρι το 2022, όλα τα νέα μοντέλα του Groupe Renault που θα πωλούνται, θα έχουν τουλάχιστον μία ηλεκτρική ή εξηλεκτρισμένη έκδοση, σε μία αγορά, που, σε 5 χρόνια από σήμερα, το 50% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται θα είναι είτε ηλεκτρικά, είτε υβριδικά. 

Renault Gamme Hybride 04 Renault2BE TECH2BRange 03bis LOW Renault και Dacia μπαίνουν στην... πρίζα

Με αφορμή τα Renault eWays, που θα διεξαχθούν από τις 15-27 Οκτωβρίου, το Groupe Renault μοιράζεται το όραμά του για τη μετάβαση στην εποχή της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων, με την παρουσίαση νέων προϊόντων και τεχνολογιών, αλλά και με συνεδρίες και ομιλίες που είναι διαθέσιμες στην ψηφιακή πλατφόρμα: https://easyelectriclife.groupe.renault.com/fr/eways/

Renault Gamme Hybride 02 GAMMES E TECH 03 LOW Renault και Dacia μπαίνουν στην... πρίζα

Πρόκειται για ένα ορόσημο για το Groupe Renault, το οποίο τοποθετείται ως ένας πολύ σημαντικός παίκτης στην κούρσα της βιώσιμης κινητικότητας, αλλά και του οικοσυστήματος που την περιβάλλει, τόσο σήμερα, όσο και τα επόμενα χρόνια.  

Renault Mégane eVision 

RENAULT MEGANE eVISION 02 1094446 LOW Renault και Dacia μπαίνουν στην... πρίζα

Η Renault παρουσιάζει το πρωτότυπο Mégane eVision, εφευρίσκοντας από την αρχή την έννοια του ‘compact hatchback μοντέλου’, αυτή τη φορά συνδυάζοντας στοιχεία από κουπέ και από SUV αμαξώματα. Αυτό το 100% ηλεκτρικό πρωτότυπο, με την καινοτόμα σχεδίαση, βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα CFM-EV, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη να φιλοξενεί ηλεκτρικά οχήματα. Πρόκειται για ένα πλεονέκτημα που του επιτρέπει να απελευθερωθεί από τις παραδοσιακές διαστάσεις και τις νόρμες της κατηγορίας και να τολμήσει να προτείνει νέες γραμμές και νέες αναλογίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέλο χάτσμπακ με περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις, αλλά με κορυφαία ευρυχωρία στο φιλόξενο εσωτερικό του.   

RENAULT MEGANE eVISION 12 Naming 01 LOW Renault και Dacia μπαίνουν στην... πρίζα

Πριν από 10 χρόνια, η Renault είχε ήδη το όραμα να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση. Αυτή η πολύτιμη εμπειρία και γνώση, σήμερα, μας επιτρέπει να λανσάρουμε μια ολόκληρη γενιά από νέα ηλεκτρικά μοντέλα, το σύμβολο των οποίων αποτελεί το Mégane eVision. 

25 χρόνια από το λανσάρισμά του, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για το Megane. 

Dacia Spring Electric 

Dacia Spring 25 1094977 LOW Renault και Dacia μπαίνουν στην... πρίζα

H Dacia παρουσιάζει αυτό το trendy αυτοκίνητο πόλης, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 : το νέο Dacia Spring Electric. Μετά τα Logan και Duster, το Spring Electric είναι έτοιμο να φέρει μία ακόμα επανάσταση στην αγορά, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους. Είτε πρόκειται για ιδιώτες οδηγούς, για κοινή χρήση ή επαγγελματική χρήση, το Dacia Spring προσφέρει μια απλή, αξιόπιστη και προσιτή λύση. 

Dacia Spring 61 1095010 LOW2B252812529 Renault και Dacia μπαίνουν στην... πρίζα

Εκτός από την επαναστατική SUV σχεδίασή του, προσφέρει θέσεις για 4 ενήλικες επιβάτες, ένα πολύ φιλόξενο και ευρύχωρο εσωτερικό, ένα απλό και αξιόπιστο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, καθώς και ένα ιδανικό επίπεδο αυτονομίας που μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες. Το Spring Electric, ελαφρύ και με συμπαγείς διαστάσεις, μπορεί να καλύψει έως 225 χλμ. στο μικτό κύκλο (WLTP), ή έως 295 χλμ. στον αστικό κύκλο (WLTP), εξασφαλίζοντας υψηλή λειτουργικότητα τόσο στην αστική, όσο και στην περιαστική χρήση.  

 

Renault Gamme Hybride 02 GAMMES E TECH 03 LOW 1 Renault και Dacia μπαίνουν στην... πρίζα

Τρία νέα, υβριδικά μοντέλα, συμπληρώνουν την πλούσια E-TECH γκάμα της Renault

H Renault επεκτείνει την υβριδική της γκάμα, με την άφιξη τριών νέων μοντέλων, που εξοπλίζονται με νέα τεχνολογία. Τα νέα Arkana E-TECH Hybrid, Captur E-TECH Hybrid και Megane hatchback E-TECH Plug-In Hybrid θα λανσαριστούν στην Ευρώπη το πρώτο μισό του 2021. 

Ως πρωτοπόρος και ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση, για πάνω από 10 χρόνια, και με πολυετή εμπειρία από την εμπλοκή της με τη Formula1, η Renault έχει αποκτήσει την τεχνογνωσία που της επιτρέπει να προσφέρει δυναμικά και αποτελεσματικά υβριδικά σύνολα κίνησης, για μία διευρυμένη γκάμα μοντέλων, που βρίσκονται στην καρδιά των αναγκών της αγοράς. 

Παράλληλα, η εισαγωγή της μικρο-υβριδικής (12V) τεχνολογίας, στα νέα Arkana και Captur, ολοκληρώνει τη γκάμα, με την προσφορά όλων των πιθανών επιπέδων εξηλεκτρισμού, που είναι ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη, παραμένοντας προσιτά στο ευρύ κοινό.