Bugatti Baby II Type 35 Centenary Edition: Γιορτάζοντας μια θρυλική αγωνιστική κληρονομιά

Σε στενή συνεργασία με την Bugatti, η The Little Car Company παρουσίασε για πρώτη φορά την εξαιρετική Baby II Type 35 Centenary Edition, μια εορταστική δημιουργία που τιμά με όμορφο τρόπο την 100ή επέτειο από το ντεμπούτο της θρυλικής Bugatti Type 35 στο Grand Prix de Lyon το 1924.

Τα έξι αριστουργήματα κατά παραγγελία που απαρτίζουν την οικογένεια Baby II Type 35 Centenary Edition είναι κομψά κατασκευασμένα και μοναδικά σχεδιασμένα με χρώματα εμπνευσμένα απευθείας από τα έξι αγωνιστικά αυτοκίνητα Bugatti Type 35 που άφησαν ανεξίτηλη κληρονομιά στον κόσμο της αυτοκίνησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού πριν από 100 χρόνια.

Κατασκευάστηκαν στο χέρι από τους τεχνίτες της The Little Car Company στην έδρα τους στο Oxfordshire, Ηνωμένο Βασίλειο, τα μοντέλα Bugatti σε κλίμακα διαθέτουν αμάξωμα αλουμινίου, ορείχαλκο πινακίδες αναγνώρισης μέσα στο κόκπιτ και μια εκπληκτική βαφή Bleu de Lyon που θυμίζει τα έξι αυθεντικά αγωνιστικά αυτοκίνητα Type 35.

Χρησιμοποιώντας την κορυφαία αρχιτεκτονική Pur Sang Bugatti Baby II, η Baby II Type 35 Centenary Edition είναι διακοσμημένα με έναν μοναδικό αριθμό πλαισίου για να που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από τα πρωτότυπα αυτοκίνητα, επιβεβαίωση της ισχύος και ένα μοναδικό ονομασία “1 από 1” για κάθε μοντέλο. Επιπλέον, το Baby II Type 35 Centenary Editions είναι διακοσμημένα με χειροποίητους αριθμούς εισόδου στο ψυγείο, το καπό και την ουρά του σκάφους σε λευκό χρώμα.

Η κατασκευή του αμαξώματος κάθε μοντέλου, η οποία γίνεται στο χέρι, είναι περίτεχνα συνδυάζεται με αποκλειστικές λεπτομέρειες, όπως προσθήκες κλειδαριών και προσαρμοσμένες περσίδες.
για να ταιριάζουν με κάθε αυθεντική Type 35, αποτίοντας περαιτέρω φόρο τιμής στην αμείλικτη παράδοση της Bugatti επιδίωξη της τελειότητας στην πίστα αγώνων.

Το δυναμικό ντεμπούτο της θρυλικής Type 35 στο Grand Prix de Lyon του 1924 θα θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας, όταν αυτά τα αξιόλογα αγωνιστικά αυτοκίνητα έκαναν αμέσως αίσθηση,
οδηγούμενα με υψηλές επιδόσεις από τους Leonico Garnier (#21), Jean Chassagne (#7), Pierre de Vizcaya (#18), Meo Costantini (#22) και Ernest Friderich (#13). Ένα έκτο Type 35 – το αρχικό πρωτότυπο – διατηρήθηκε σε εφεδρεία από τον Ettore Bugatti.

Το Type 35 συνέχισε να πετυχαίνει πάνω από 2.500 νίκες και θέσεις στο βάθρο σε ένα 10 χρόνια, αποτελώντας το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο όλων των εποχών. Ένας φόρος τιμής στον αρχικό σχεδιασμό του ιδρυτή Ettore Bugatti, η Bugatti Baby II είναι ένα σε κλίμακα 75%, ηλεκτροκίνητη επανεκτέλεση της διάσημης Type 35. Η Bugatti Baby II έχει γίνει γρήγορα ένα σύγχρονο σχεδιαστικό σύμβολο, αποτίοντας φόρο τιμής στο αρχικό αριστούργημα του Ettore, την Bugatti Baby, που κατασκευάστηκε το 1926.

Για να εξασφαλιστεί πρόσθετη αυθεντικότητα – και όπως συνέβη και με προηγούμενες σύγχρονες Bugatti Baby II, η The Little Car Company ανέπτυξε το Baby II Type 35 Centenary Edition χρησιμοποιώντας μια τρισδιάστατη σάρωση του αυθεντικού αυτοκινήτου Bugatti Grand Prix του 1924. Με κινητήρα έναν προηγμένο ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης, το Baby II Type 35 Centenary Edition ενσωματώνει μια σύγχρονη εκδοχή μιας αξέχαστης Bugatti κλασική.

“Κάθε Bugatti Baby II Type 35 Centenary Edition αποτίει φόρο τιμής στά εμβληματικ αγωνιστικά αυτοκίνητα Bugatti Type 35 που διαμόρφωσαν την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού”, δήλωσε η Wiebke Ståhl, διευθύνουσα σύμβουλος της Bugatti International. “Με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, αυτά τα επετειακά παραδείγματα προσαρμόζονται ξεχωριστά, αντικατοπτρίζοντας την ίδια την ουσία της ιστορικής αγωνιστικής καταγωγής της μάρκας, ενώ επιδεικνύοντας ένα απαράμιλλο επίπεδο δεξιοτεχνίας. Είναι πανέμορφα μοναδικά αριστουργήματα που ενσαρκώνουν το πνεύμα του Type 35”.

Ο Ben Hedley, διευθύνων σύμβουλος της The Little Car Company, πρόσθεσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Bugatti για τον εορτασμό της 100ης επετείου της Type 35, με την Bugatti Baby II Type 35 Centenary Edition. Αυτές οι δημιουργίες περιορισμένης έκδοσης τιμούν τα θρυλικά αυτοκίνητα που έτρεξαν στο Grand Prix de Lyon, σηματοδοτώντας μια κομβική στιγμή στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας”.

Και οι έξι εκδόσεις Bugatti Baby II Type 35 Centenary Editions έχουν πωληθεί σε σε ιδιώτες συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bugatti Baby II, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bugattibaby.com

Λεπτομέρειες σχετικά με την Bugatti Baby

Με αφορμή την 110η επέτειο της Bugatti, η The Little Car Company συνεργάστηκε με την Bugatti για να δημιουργήσει το Baby Bugatti Baby, έναν σύγχρονο φόρο τιμής στην αρχική δημιουργία του Ettore Bugatti – το Bugatti Baby. Αυτό το δώρο στον μικρότερο γιο του, τον Roland, επανασχεδιάστηκε σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, ενσωματώνοντας τεχνολογία αιχμής, ενώ παράλληλα τιμά την πλούσια αυτοκινητιστική κληρονομιά της Bugatti.
ΜΟΝΤΕΛΑ: Vitesse & Pur Sang: Base / Vitesse & Pur Sang
ΙΣΧΥΣ: 4kW / 10kW
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 2.76M (L), 1.05M (W), 0.8M (H)
ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΑΧΎΤΗΤΑ: 45 ΜΊΛΙΑ/ 68 ΧΛΜ/ΏΡΑ*

Αυτό το πλήρως ηλεκτρικό αντίγραφο της θρυλικής Bugatti Type 35 σε κλίμακα 75% κατασκευάστηκε σχολαστικά χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη σάρωση ενός αυθεντικού γαλλικού Grand Prix του 1924. Ως γνήσιο προϊόν της Bugatti, διαθέτει μόνο τα καλύτερα εξαρτήματα και κατασκευάζεται στο χέρι με εξαιρετική ακρίβεια. Η Baby II διαθέτει ένα μασίφ ασημένιο σήμα Bugatti Macaron, που σηματοδοτεί πάνω από έναν αιώνα απαράμιλλης πολυτέλειας και δεξιοτεχνίας.

Απηχώντας την αποκλειστικότητα του προκατόχου της, η Bugatti Baby II περιορίζεται σε μόλις 500 μονάδες παγκοσμίως, συνεχίζοντας μια κληρονομιά διακεκριμένης ιστορίας.