Δοκιμές στην παγωμένη Βόρεια Σουηδία, για την επερχόμενη BMW X3

Με άφθονο χιόνι και θερμοκρασίες κάτω από -20 βαθμούς Κελσίου η Σουηδική Λαπωνία είναι το ιδανικό μέρος για να τεστάρεις τις αντοχές και την τετρακίνηση μιας Bmw X.

Η δυναμική οδήγηση και η αξιοπιστία είναι δύο μόνο από τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου BMW. Για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία μιας BMW σε όλες τις συνθήκες ώστε ο πελάτης να μπορεί να βιώνει την – χαρακτηριστική για τη μάρκα – “οδηγική απόλαυση” ανά πάσα στιγμή, η BMW επενδύει σημαντικά σε χρόνο και σε τεχνογνωσία, τόσο στη διαδικασία παραγωγής όσο και στις δοκιμές των οχημάτων της. Πολύ πριν την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου στην αγορά, θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις πλέον επίπονες δοκιμασίες αντοχής. Ανάμεσά τους, δοκιμές σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως σε ερήμους κάτω από καυτό ήλιο ή σε χειμερινό περιβάλλον με πολικές θερμοκρασίες.

Fine tuning για κορυφαία ασφάλεια και μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Επιπλέον, οι εκτεταμένες επιφάνειες πάγου σε παγωμένες λίμνες και πολυάριθμοι έρημοι δρόμοι με παχύ στρώμα χιονιού εξασφαλίζουν εξαιρετικές συνθήκες για την ιδανική ρύθμιση των επιλογών που παρέχει η λειτουργία Driving Experience Control – με γνώμονα πάντα τη μέγιστη οδηγική απόλαυση και τη βέλτιστη ασφάλεια στην οδήγηση. Κατά συνέπεια, οι μηχανικοί είναι σε θέση να αισθανθούν τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου με μεγαλύτερη ακρίβεια και να συγχρονίσουν τον έλεγχο των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού όπως Dynamic Stability Control (DSC) ή Dynamic Traction Control (DTC) και να συντονίσουν τη λειτουργία τους με το σύνολο του αυτοκινήτου. Πρόκειται για μία επίπονη διαδικασία εξέλιξης η οποία εν συνεχεία παρέχει στον πελάτη ένα άριστα ρυθμισμένο πλαίσιο στα πρότυπα της οδηγικής ασφάλειας BMW.

Ιδανικές προϋποθέσεις για δοκιμή της BMW X3 στον Αρκτικό Κύκλο.

Στα πλαίσια των τελικών χειμερινών δοκιμών, η ομάδα δοκιμαστών της BMW ολοκλήρωσε ένα επίπονο πρόγραμμα στη Βόρεια Σουηδία. Στα περίχωρα της μικρής πόλης Arjeplog, μοντέλα προ-παραγωγής της νέας BMW X3 έπρεπε να αποδείξουν ότι μπορούν να αντέξουν στο κρύο, στο χιόνι και στον πάγο. Το Arjeplog, το οποίο βρίσκεται στην ιστορική επαρχία της Λαπωνίας, μόλις 56 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου, προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για κάτι τέτοιο. Άφθονο χιόνι και θερμοκρασίες κάτω από -20 βαθμούς Κελσίου παγώνουν τις λίμνες της περιοχής. Οι αχανείς αυτές εκτάσεις χρησιμοποιούνται ως πεδία λεπτομερών δοκιμών του συστήματος διεύθυνσης, της ανάρτησης και των χαρακτηριστικών οδήγησης ενώ επιτρέπουν και τη σύγκριση διαφορετικών τεχνικών λύσεων μεταξύ τους. Στην όλη διαδικασία, η έξυπνη τεχνολογία τετρακίνησης xDrive μπορεί να επιδείξει όλα της τα πλεονεκτήματα, όχι μόνον εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ελκτική πρόσφυση σε παγωμένες επιφάνειες, αλλά – χάρη στη συνεχώς μεταβαλλόμενη κατανομή της ροπής – βελτιστοποιώντας την ευελιξία και τη βελτιωμένη ενεργητική ασφάλεια.