Μπορείς να αποκτήσεις αυτή την υπερσπάνια BMW M1 με 850.000 ευρώ

Πόσο διατεθειμένος θα ήσουν να αγοράσεις μια σούπερ σπάνια, σούπερ γρήγορη, σούπερ εντυπωσιακή BMW M1; Εντάξει, διατεθειμένος μπορεί να είσαι, όμως το θέμα είναι πόσο… πορτοφολομένος είσαι για να αποκτήσεις μια από τις συγκεκριμένες, αφού η Mint Classics στο Münster τις πουλάει προς 850.000 ευρώ (και βάλε).
Γιατί λοιπόν αυτές οι κεντρομήχανες BMW, οι πρώτες που έφεραν το θρυλικό πια σήμα “Μ” είναι τόσο ακριβές, ακόμα και για τα δεδομένα μιας Μ1; Το “μυστικό” κρύβεται και μέσα και έξω από την πρώτη που βγήκε προς πώληση. Προσέξτε: Στο καντράν, αυτή η ασημένια Μ1 έχει μόλις 17.500 χιλιομετρα! Σαν καινούρια δηλαδή! Εκτός αυτού, σε αυτό το ασημένιο χρώμα (Polaris Silver λέγεται), βάφτηκαν μόλις τρεις Μ1 σε τούτο τον μικρό πλανήτη: Μια πρωτότυπη (βρίσκεται στο μουσείο της BMW), μια που αγόρασε κάποιος κύριος ονόματι… Bernie Ecclestone (κάπου τον ξέρεις, ε;) και αυτή που βλέπεις στις φωτογραφίες. Ε, δεν μπορείς να πεις, είναι ψιλομοναδική.
Το άλλο καλό είναι ότι δεν έχουν γίνει… καγκουριές. Μιας και οι μετατροπές ισοδυναμούν με κακούργημα στα classics, αυτή η Μ1 φορά ότι της είχε δώσει η μαμά BMW. Και, πίσω από το κεφάλι του τυχερού ιδιοκτήτη, έναν 3,5λιτρο straight-six που βγάζει “μόλις” 269 ίππους. Αρκετούς πάντως, για να την εκτοξεύσουν στα πρώτα 100 χαω σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα. Και έχει και pop up φώτα (έχουμε ένα μικρό κόλλημα με αυτά, όπως θα κατάλαβες).

Αν τώρα η ασημένια δεν σου φτάνει και θες κάτι πιο extreme, υπάρχει. Η εικονιζόμενη αγωνιστική Μ1 που έχει βγει στο σφυρί, χωρίς να ανακοινωθεί η τιμή της.
Παρεμπιπτόντως, εσύ ποια θα διάλεγες;