Αυτοματοποιημένη και πολυτελέστατη η νέα BMW Σειρά 5 Sedan

Η έβδομη γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan θα κυκλοφορήσει στις παγκόσμιες αγορές το Φεβρουάριο του 2017 και αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις με την σπορ, κομψή και στυλάτη παρουσία της. Βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά, ασυναγώνιστη γκάμα συστημάτων υποστήριξης, απαράμιλλη συνδεσιμότητα και ένα νέο, καινοτόμο λειτουργικό σύστημα είναι τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά. Επομένως, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan έχει όλα τα απαραίτητα ‘εργαλεία’ για να συνεχίσει την αξιοσημείωτη επιτυχία των προκατόχων της. Πάνω από 7,6 εκατομμύρια οχήματα BMW Σειράς 5 έχουν πουληθεί στις έξι πρώτες γενιές του μοντέλου. «Η έβδομη γενιά της  BMW Σειράς 5 δείχνει το δρόμο για το μέλλον, όπως τον έχουμε χαράξει με τη στρατηγική μας NUMBER ONE > NEXT. Θεωρούμε ότι η τεχνολογική υπεροχή, η συναισθηματική προϊοντική προσέγγιση και η ψηφιοποίηση είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία. Με την επέκταση της προϊοντικής γκάμας μας στις μεγάλες κατηγορίες, ικανοποιούμε τις επιθυμίες πολλών πελατών. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η νέα BMW Σειρά 5 θα εγκαινιάσει νέα τεχνολογικά πρότυπα, και παράλληλα θα έχει τεράστια συναισθηματική απήχηση. Παραμένει η επιτομή του business sedan,» δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ. Σ. της BMW AG.

Υψηλή οδηγική απόλαυση και απαράμιλλη αεροδυναμική.

Η αυστηρή εφαρμογή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας BMW EfficientLightweight, με αυξημένη χρήση αλουμινίου και ατσάλια υψηλής αντοχής, μειώνει το βάρος της Σειράς 5 μέχρι 100 kg συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Η νέα σχεδίαση του πλαισίου, το χαμηλό κέντρο βάρους, η ομοιόμορφη κατανομή βάρους και ένα ελαφρύ αμάξωμα με εξαιρετική στρεπτική ακαμψία προσφέρουν μία εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά με άνεση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, κάτι για το οποίο φημίζεται η BMW Σειρά 5. Διάφορες επιλογές πλαισίου όπως το Integral Active Steering, που μπορεί τώρα να συνδυαστεί με το ευφυές xDrive all-wheel drive, ενισχύουν το συνολικό πακέτο που σχεδιάστηκε για να εδραιώσει τη BMW Σειρά 5 στην κορυφή της κατηγορίας της. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας της νέας BMW Σειράς 5 Sedan μήκους 4.935 mm (Cd = 0,22 στην πιο αποδοτική τιμή του) εγκαινιάζει νέο πρότυπο στην κατηγορία.

Το επόμενο βήμα για την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Η νέα BMW Σειρά 5 διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία συστημάτων υποστήριξης – όχι μόνο για τις κρίσιμες στιγμές αλλά και για λιγότερο απαιτητικές περιπτώσεις, όπως μποτιλιαρίσματα, κυκλοφοριακές ανασχέσεις και μονότονες ευθείες στον αυτοκινητόδρομο. Εφοδιάζεται στάνταρ με μία στερεοσκοπική κάμερα που συνεργάζεται με προαιρετικούς αισθητήρες ραντάρ και υπερήχων για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο. Νέα χαρακτηριστικά της BMW Σειράς 5 – πέρα την υποστήριξη αποφυγής εμποδίου και την προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας – είναι τα Lane Change Assistant και Lane keeping assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση. Το τελευταίο παρακολουθεί τις σημάνσεις των λωρίδων και την περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο και βοηθά ενεργά τον οδηγό στην αποφυγή επικείμενων συγκρούσεων με διορθωτικές παρεμβάσεις του συστήματος διεύθυνσης.

Η BMW Σειρά 5 κάνει ένα ακόμα βήμα προς την αυτοματοποιημένη οδήγηση με περισσότερες λειτουργίες για το προαιρετικό σύστημα Active Cruise Control (ACC) και το Steering and Lane keeping assistant. Μεταξύ αυτών είναι η υιοθέτηση ορίων ταχύτητας που το προαιρετικό Intelligent Speed Assist μεταδίδει στο σύστημα cruise control (ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει αυτή την τιμή κατά +/– 15 km/h). Με ταχύτητες από 0 στα 210 km/h, το αυτοκίνητο μπορεί να αναλαμβάνει τον έλεγχο του γκαζιού και του φρένου και τους ελιγμούς διεύθυνσης, ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, για ακόμα πιο ξεκούραστη οδήγηση. Το ευφυές Auto Start Stop προσαρμόζει τώρα την απόκρισή της στη διαδρομή και τις συνθήκες οδικής κυκλοφορίας, αυξάνοντας τα επίπεδα οδηγικής άνεσης.

Διαισθητικές λειτουργίες και υψηλά επίπεδα άνεσης.

Στοχεύοντας να είναι ακόμα πιο φιλική προς το χρήστη, η νέα BMW Σειρά 5 εφοδιάζεται με την πιο πρόσφατη γενιά του συστήματος iDrive. Στην κορυφαία έκδοσή του, το σύστημα προβάλλει λειτουργίες πλοήγησης, τηλεφώνου και ψυχαγωγίας αλλά και του αυτοκινήτου σε μία οθόνη υψηλής ανάλυσης 10,25-ιντσών. Ο έλεγχος των λειτουργιών του συστήματος γίνεται μέσω iDrive Controller, με φωνητικές εντολές ή χειρονομίες, ή αγγίζοντας απευθείας τα χειριστήρια της οθόνης, όπως επιθυμεί ο οδηγός. Τα μεγάλα πάνελ με εικονίδια προσφέρουν προσαρμοζόμενη διάταξη και αναδεικνύουν το περιεχόμενο των μενού που εκπροσωπούν και μάλιστα με συνεχή ανανέωση. Το έγχρωμο σύστημα BMW Head-Up Display νέας γενιάς έχει επιφάνεια προβολής που είναι 70% μεγαλύτερη από πριν και προβάλλει σήματα κυκλοφορίας, λίστες τηλεφώνων, ραδιοφωνικούς σταθμούς, μουσικά κομμάτια, οδηγίες πλοήγησης και προειδοποιήσεις από συστήματα υποστήριξης.

Τα επίπεδα άνεσης στην καμπίνα μεγιστοποιούνται με περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, αυξημένο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, και καθίσματα comfort με λειτουργία μασάζ, αλλά και καινοτόμες λειτουργίες μέσω αισθητήρων αφής και σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών με ιονισμό και διακριτικό αρωματισμό. Ειδική τεχνολογία καλυμμάτων κινητήρα Synergy Thermoacoustic Capsule (SYNTAK), μονωτικά κρύσταλλα παρμπρίζ και ακουστική επένδυση οροφής μειώνουν ακόμα περισσότερο τα επίπεδα θορύβων στην καμπίνα. Όλες οι εκδόσεις προβολέων που παραγγέλνονται για τη BMW Σειρά 5 Sedan συνοδεύονται από τεχνολογία LED στάνταρ. Προαιρετικά, διατίθενται Προσαρμοζόμενοι Προβολείς LED (Adaptive LED) με προσαρμοζόμενη κατανομή δέσμης φωτός, και αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα BMW Selective Beam με εμβέλεια έως 500 m.

Προηγμένη σύνδεση ανθρώπου, μηχανής και περιβάλλοντος.

Η νέα BMW Σειρά 5 προσφέρει επίσης μία ακαταμάχητη πρόταση στον τομέα της συνδεσιμότητας. Προηγμένες λειτουργίες του BMW ConnectedDrive συνδυάζονται με νέες υπηρεσίες που προσφέρουν στους χρήστες πρόσθετη άνεση με οικονομία χρόνου. Παράδειγμα, η νέα τεχνολογία ParkNow για ψηφιακή κράτηση και πληρωμή χώρου στάθμευσης, η λειτουργία ευφυούς αναζήτησης χώρου στάθμευσης On-Street Parking Information και το προαιρετικό Parking Assistant, που ανιχνεύει άδεια σημεία στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα το όχημα. Επιπλέον, η υπηρεσία Microsoft Exchange επιτρέπει τώρα στους χρήστες Microsoft Office 365 να συγχρονίζουν email, καταχωρήσεις ημερολογίου και επαφές και να τα επεξεργάζονται μέσα στο αυτοκίνητο. Επίσης, με το προαιρετικό σύστημα Remote Parking, η BMW Σειρά 5 Sedan μπορεί να ελίσσεται ακόμα και στους στενότερους χώρους στάθμευσης μέσω του τηλεχειριστηρίου στο κλειδί. Η ενσωμάτωση smartphone έχει βελτιωθεί – από το Apple CarPlay (που για πρώτη φορά σε κατασκευάστρια αυτοκινήτων, έχει ενσωματωθεί πλήρως ασύρματα), μέχρι επαγωγική φόρτιση τηλεφώνου και το WiFi hotspot για μέχρι επτά συσκευές.

Εξατομίκευση περιεχομένου μέσω BMW Connected Onboard .

Το BMW Connected, ο προσωπικός ψηφιακός βοηθός στο ταξίδι από τη BMW, διατίθεται στην Ευρώπη από τον Ιούλιο του 2016. Η εξελιγμένη έκδοση του συστήματος, που εφοδιάζεται με πρόσθετες υπηρεσίες θα λανσαριστεί στη νέα BMW Σειρά 5. Το BMW Connected Onboard προσφέρει στους οδηγούς μία επισκόπηση με πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι. Σχετικό περιεχόμενο όπως προσεχείς προορισμοί πλοήγησης και κατά προσέγγιση χρόνος άφιξης καταγεγραμμένος στην προσωπική τους ατζέντα μετακινήσεων μεταφέρονται άμεσα στο αυτοκίνητο από το smartphone τους και προβάλλονται στην εξατομικευμένη οθόνη. Το Remote 3D View παρέχει στους οδηγούς εν κινήσει τρισδιάστατες εικόνες της γύρω περιοχής, χωρίς να διασπάται η προσοχή τους από την οδήγηση.

BMW 530 i και BMW  540 i : οι νέοι βενζινοκινητήρες.

Όλοι οι κινητήρες στη γκάμα της Σειράς 5 Sedan ανήκουν στη νέα οικογένεια κινητήριων συνόλων BMW EfficientDynamics. Η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με άριστη απόδοση. Δύο κινητήρες diesel και δύο βενζινοκινητήρες  θα διατίθενται από το λανσάρισμα, και θα συνεργάζονται είτε με πίσω κίνηση, είτε με το ευφυές σύστημα BMW xDrive all-wheel drive.

Ο νέος, δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας της BMW 530i αποδίδει μέγιστη ροπή 350 Nm και μέγιστη ισχύ of 185 kW/252 hp. Η κατανάλωση στο μικτό κύκλο φτάνει στα 5,4 lit/100 km*, που μεταφράζεται σε εκπομπές CO2 126 g/km – μείωση πάνω από 11% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η BMW 530i επιταχύνει από 0 ‑ 100 km/h σε 6,2 δεύτερα μέχρι την τελική ταχύτητα των 250 km/h.

Κορυφαίος κινητήρας στο λανσάρισμα θα είναι ο 250 kW/340 hp της BMW 540i. Αυτός ο τρίλιτρος straight-six παράγει ροπή 450 Nm. Παρά την αυξημένη ιπποδύναμη και τον δυναμικότερο χαρακτήρα, η μέση κατανάλωση είναι μόλις 6,5 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 δεν υπερβαίνουν τα 150 g/km*. Σε έκδοση xDrive, η BMW 540i έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h μόλις 4,8 δευτ.

BMW 520 d και BMW 530 d : οι νέοι κινητήρες diesel .

Ο τετρακύλινδρος diesel της BMW 520d αποδίδει 140 kW/190 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 είναι 4.1 l/100 km* και 108 g/km με μηχανικό κιβώτιο ή 4,0 l/100 km* και 107 g/km με το οκτατάχυτο Steptronic. Το sedan επιταχύνει από 0 ‑ 100 km/h σε 7,6 δευτ. (Steptronic). Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 237 km/h.

Η νέα BMW 530d συνδυάζει επίσης τη δυναμική συμπεριφορά με την απόδοση. Με 195 kW/265 hp και μέγιστη ροπή 620 Nm, ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας είναι εμφανώς ανώτερος από το αντίστοιχο μοντέλο της απερχόμενης γενιάς. Παρ’ όλα αυτά, η μέση κατανάλωση της BMW 530d είναι 4,5 l/100 km * και οι εκπομπές CO2 118 g/km – περίπου 13% βελτίωση από τη προκάτοχό της. Η νέα BMW 530d επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,7 δευτερόλεπτα, μέχρι την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική ταχύτητα των 250 km/h.

Πρωταθλητής CO 2 , plug – in υβριδικό και συναρπαστικό οκτακύλινδρο σπορ μοντέλο.

Λίγο μετά το λανσάρισμα της  νέας Σειράς 5 Sedan, η BMW θα προσθέσει τρεις ακόμα εκδόσεις κινητήρων στη γκάμα. Ο τετρακύλινδρος diesel 140 kW/190 hp θα δώσει το παρών στην πιο αποδοτική εκδοχή του στη BMW 520d EfficientDynamics Edition με οκτατάχυτο Steptronic. Οι εκπομπές CO2 – μόλις 102 g/km – είναι οι χαμηλότερες στην κατηγορία sedan (μέση κατανάλωση: 3,9 l/100 km*).

Το Μάρτιο του 2017 αναμένεται επίσης μία BMW Σειρά 5 Sedan με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, με τη μορφή της BMW 530e iPerformance. Ο συνδυασμός της φιλοσοφίας ηλεκτροκίνησης BMW eDrive και ενός τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα παράγει εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 μόλις 46 g/km (2.0 l/100 km)*. Το σύστημα παράγει ισχύ 185 kW/252 hp.

Το Μάρτιο του 2017, η BMW M550i xDrive θα αποτελέσει τη σπορ ναυαρχίδα της νέας BMW Σειράς 5, τουλάχιστον προς το παρόν. Ο V8 κινητήρας – που αποδίδει 340 kW/462 hp και ροπή 650 Nm – εντυπωσιάζει όχι μόνο με τις αξιοσημείωτες επιδόσεις αλλά και με την απόδοσή του (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,9 l/100 km, Εκπομπές CO2 204 g/km*). Η BMW M550i xDrive έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 4,0 δευτερόλεπτα.

Εκδόσεις μοντέλου στο λανσάρισμα, στις 11 Φεβρουαρίου 2017.

BMW 530i/BMW 530i xDrive: Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.

Κυβισμός: 1.998cc.

Ισχύς: 185 kW/252 hp στις 5.200 – 6.500 rpm.

Μέγιστη ροπή: 350 Nm στις 1.450 – 4.800 rpm.

Επιτάχυνση (0–100 km/h): 6,2 s (6,0 s).

Κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,4 l/100 km (5,7 l/100 km)*.

Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 126 g/km (133 g/km).

BMW 540i/BMW 540i xDrive: Εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.

Κυβισμός: 2.998cc.

Ισχύς: 250 kW/340 hp στις 5.500 – 6.500 rpm.

Μέγιστη ροπή: 450 Nm στις 1.380 – 5.200 rpm.

Επιτάχυνση (0–100 km/h): 5,1 s (4,8 s).

Κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,5 l/100 km (6,7 l/100 km)*.

Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 150 g/km (156 g/km).

BMW  520 d / BMW 520 d xDrive : Τετρακύλινδρος diesel, εξάρι μηχανικό /οκτατάχυτο Steptronic (xDrive: οκτατάχυτο Steptronic).

Κυβισμός: 1,995cc.

Ισχύς: 140 kW/190 hp στις 4.000 rpm.

Μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 1.750 – 2.500 rpm.

Επιτάχυνση (0–100 km/h): 7,7 s/7,6 s (7,6 s).

Κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,1 l/100 km / 4,0 l/100 km (4,2 l/100 km)*.

Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 108 g/km / 107 g/km (112 g/km).

BMW  530 d / BMW 530 d xDrive : Εξακύλινδρος diesel, οκτατάχυτο Steptronic.

Κυβισμός: 2,993cc.

Ισχύς: 195 kW/265 hp at 4,000 rpm.

Μέγιστη ροπή: 620 Nm at 2.000 – 2.500 rpm.

Επιτάχυνση (0–100 km/h: 5,7 s (5,4 s).

Κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,5 l/100 km (4,7 l/100 km)*.

Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 118 g/km (125 g/km).

Εκδόσεις μοντέλου από το Μάρτιο 2017.

BMW  530 e iPerformance : Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας συν ηλεκτρικό σύστημα κίνησης BMW eDrive (plug-in υβριδικό), οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.

Κυβισμός: 1.998cc.

Ισχύς συστήματος: 185 kW/252 hp στις 4.460 – 6.500 rpm.

Μέγιστη ροπή συστήματος: 420 Nm στις 1.450 – 4.000 rpm.

Επιτάχυνση (0–100 km/h): 6,2 s.

Ηλεκτρική αυτονομία: 45 km*.

Κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,0 l/100 km*.

Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 46 g/km.

BMW  520 d EfficientDynamics Edition : Τετρακύλινδρος diesel, οκτατάχυτο Steptronic.

Κυβισμός: 1.995cc.

Ισχύς: 140 kW/190 hp στις 4.000 rpm.

Μέγιστη ροπή: 400 Nm από 1.750 rpm.

Επιτάχυνση (0–100 km/h): 7,5 s.

Κατανάλωση μικτού κύκλου: 3,9 l/100 km*.

Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 102 g/km.

BMW M 550 i xDrive : Οκτακύλινδρος βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο Steptronic.

Κυβισμός: 4,395cc.

Ισχύς: 340 kW/462 hp στις 5.500 rpm.

Μέγιστη ροπή: 650 Nm από 1.800 rpm.

Επιτάχυνση (0–100 km/h): 4,0 s.

Κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,9 l/100 km.

Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 204 g/km.