Επιτέλους, μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία!

Το λέγαμε, όλοι οι άνθρωποι που νοιαζόμαστε για το αιματοκύλισμα που γίνεται στους δρόμους, ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει, εάν οι Έλληνες δεν αποκτήσουν οδική/οδηγική παιδεία. Μέσα στην όλη μαυρίλα, ο νέος ΚΟΚ φέρνει μια ελπίδα για το μέλλον, καθώς κάνει ένα σοβαρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στην εκπομπή του Πάρι Ποντίκα Auto Club“, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ (Πρώτο Πρόγραμμα), η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προσθέσει μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία. Το ελπιδοφόρο είναι ότι, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, το μάθημα δεν έρχεται ως “πυροτέχνημα” πρόκλησης εντυπώσεων, αλλά εντάσσεται κανονικά στη διδακτική ύλη των σχολείων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής θα αρχίζει από το Δημοτικό, θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, με διαδραστικούς τρόπους, θα απαιτεί τη συμμετοχή των μαθητών, όμως, παρότι θα είναι υποχρεωτικό, δεν θα βαθμολογείται. Θα έχει περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα διασκέδασης, προσπαθώντας να εμφυσήσει στα παιδιά τους τρόπους με τους οποίους θα είναι πιο ασφαλείς στο δρόμο.

Ο υφυπουργός ανέφερε στην εκπομπή του Πάρι Ποντίκα ότι οι διαβουλεύσεις του ΥΜΕΤ με το Υπουργείο Παιδείας, “τρέχουν” καιρό τώρα, ώστε να αποφασιστούν οι μηνιαίες ώρες που θα γίνεται το μάθημα. Είπε ακόμα ότι έχει αποφασιστεί να το κάνουν οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου και πως θα βασίζεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα e-drive, με σκοπό να είναι διαδραστικό, εύκολο, γρήγορο, ευχάριστο. Είναι ένα πρώτο βήμα

Ακούστε εδώ το απόσπασμα από την εκπομπή του Π.Π. στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ: