Μπορεί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να γίνει οδηγός αγώνων;

Στο πλαίσιο του “Dream Job Swap” (στα ελληνικά “άλλαξε τη δουλειά σου με αυτή των ονείρων σου”) που διοργάνωσε η Nissan στην Αγγλία, οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι  έβγαλαν  τα ποδοσφαιρικά παπούτσια τους και φόρεσαν την φόρμα του οδηγού αγώνων για μια ημέρα. 

Συγκεκριμένα, οι David Silva, Bacary Sagna, Eliaquim Mangala και ο Fernando βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι ενός Nissan Juke NISMO RS, οδηγώντας στην πίστα με “δασκάλους” μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς  του GT Academy της Nissan.  Η ιδέα της “ανταλλαγής”  επαγγέλματος  είναι εμπνευσμένη από μια μελέτη που ανέθεσε η Nissan, όπου ως συμπέρασμα προέκυψε πως πάνω από ένα στα πέντε άτομα ηλικίας από εννέα έως και δεκατριών ετών, ποσοστό δηλαδή 22%, θεωρεί ως επάγγελμα των ονείρων του, αυτό του επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Εκτός του παραπάνω “ονειρικού” επαγγέλματος, οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν σε ποσοστό 64% ότι θεωρούν συναρπαστικό να μάθουν να οδηγούν, ενώ τη δεύτερη θέση στο επάγγελμα των ονείρων τους, με ποσοστό 19%, καταλαμβάνει αυτό του οδηγού αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση η υλοποίηση του “Dream Job Swap” είχε συναρπαστικά αποτελέσματα, στιγμιότυπα των οποίων μπορείτε να απολαύσετε