BMW

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer

Η δεύτερη γενιά του σπορ ‘all-rounder’ μοντέλου της πολυτελούς compact κατηγορίας, είναι εδώ

BMW

Η εργονομία και λειτουργικότητα εσωτερικού, η αναγνωρισμένη οδηγική απόλαυση BMW και μία εξαιρετικά προηγμένη φιλοσοφία συνθέτουν το προφίλ της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer. Η δεύτερη γενιά του σπορ ‘all-rounder’ μοντέλου της πολυτελούς compact κατηγορίας, με το δυναμικό στυλ και την επιβλητική παρουσία της, αποτυπώνει την καθαρή, σχεδιαστική γλώσσα της BMW. Το εκ βάθρων ανανεωμένο εσωτερικό συνδυάζει πολυχρηστικότητα με μοντέρνα γεωμετρία και μία κυρτή οθόνη (BMW Curved Display) στο στυλ της BMW iX. Επιπλέον, η νέα Σειρά 2 Active Tourer ανοίγει νέους ορίζοντες στους τομείς συστημάτων κίνησης, υποστήριξης οδηγού, ελέγχου/λειτουργίας και καινοτομιών συνδεσιμότητας.

 

Η εργονομία και λειτουργικότητα, ο προηγμένος χαρακτήρας και η γκάμα στάνταρ εξοπλισμού – που είναι μακράν καλύτερη από του προηγούμενου μοντέλου και ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό – καθιστούν τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για target groups με ενεργό και δραστήριο τρόπο ζωής. Τέσσερις εκδόσεις με εμπρόσθια κίνηση και ισχύ από 136 άλογα έως 218 άλογα θα διατίθενται με το λανσάρισμα, τον Φεβρουάριο του 2022. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, ενώ αρχιτεκτονικά είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα. Δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις θα προστεθούν στη γκάμα λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα.

 

 

Σχεδίαση: σύγχρονος crossover στυλ, εντυπωσιακό εμπρός τμήμα, δυναμικές αναλογίες


Το εξωτερικό της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer εμπλουτίζει με lifestyle χαρακτηριστικά και στοιχεία προηγμένης αισθητικής το προφίλ ενός σύγχρονου crossover. Οι καθαρές, απέριττες επιφάνειες αποπνέουν σπορ δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, οι αρετές αυτές εκφράζονται κυρίως από την εντυπωσιακή, μεγαλύτερη μάσκα ‘νεφρών’ BMW και το λεπτό περίγραμμα των προβολέων. Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer διατίθεται στάνταρ με προβολείς full-LED. Adaptive LED Headlights με λειτουργία φωτισμού στροφής, αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα τεχνολογίας matrix, φώτα πόλης, σχέδιο δέσμης για οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και φωτισμός δυσμενών καιρικών συνθηκών διατίθενται προαιρετικά.

 

Οι πολύ πιο έντονα κεκλιμένες κολόνες A συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου, το εκτεταμένο σχήμα των πλαϊνών παραθύρων, οι λαβές θυρών που δεν εξέχουν και οι λεπτές κολόνες C συνεισφέρουν επίσης στην αεροδυναμική σιλουέτα του νέου αυτοκινήτου. Οι επανασχεδασμένοι ‘ώμοι’ των θυρών γύρω από τις κολόνες A βελτιώνουν σημαντικά την ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι φαρδιοί ώμοι και τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED, διαμορφώνουν μία ιδιαίτερα μυώδη εμφάνιση στο πίσω τμήμα της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer. Οι απολήξεις εξαγωγής ενσωματώνονται χωρίς να είναι ορατές στην πίσω ποδιά σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου.

 

Ανάλογα με την έκδοση, ζάντες αλουμινίου 16” ή 17” τοποθετούνται στάνταρ. Αλουμινένιες ζάντες έως 19” διατίθενται προαιρετικά. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν επίσης να παραγγείλουν τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer σε έκδοση Luxury Line ή με M Σπορ πακέτο εξοπλισμού εναλλακτικά, αντί της βασικής έκδοσης. Δύο απλά και εννέα μεταλλικά χρώματα διατίθενται για το εξωτερικό.

 

 

Προηγμένη πολυτέλεια και υψηλή λειτουργικότητα εσωτερικού


Το μέγεθος και η ευελιξία εσωτερικού της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer τονίζονται από την ολική επανασχεδίαση του μοντέλου δεύτερης γενιάς. Η γεωμετρία της καμπίνας και οι πολυάριθμες λεπτομέρειες είναι εμπνευσμένες από τη φιλοσοφία της τεχνολογικής ναυαρχίδας BMW iX. Αυτή δημιουργεί ένα περιβάλλον προηγμένης πολυτέλειας, όπου κυριαρχούν ο slim πίνακας οργάνων, η κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το “αιωρούμενο” υποβραχιόνιο με το ενσωματωμένο πάνελ ελέγχου, ενώ εμφανής είναι η μείωση του αριθμού φυσικών χειριστηρίων και διακοπτών σε όλη την καμπίνα.

 

Ο χώρος κάτω από το υποβραχιόνιο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αντικειμένων, ενώ μπροστά από αυτόν βρίσκονται μεγάλες ποτηροθήκες και μία υποδοχή νέας σχεδίασης για κινητό. Το τηλέφωνο παραμένει ορατό στον οδηγό και τον συνοδηγό, και μπορεί να φορτίζεται ασύρματα (προαιρετική επιλογή).

 

Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer προσφέρει στους επιβάτες και των πέντε καθισμάτων αισθητά μεγαλύτερη άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων συγκριτικά με την προκάτοχό της. Τα προηγμένα καθίσματα πολλαπλών ρυθμίσεων μπορούν επίσης να παραγγέλνονται με προαιρετική διάτρητη επένδυση Sensatec ή δέρμα Vernasca. Στη λίστα προαιρετικών επιλογών υπάρχουν σπορ καθίσματα με ενισχυμένα μαξιλάρια και στην περιοχή των ώμων, ηλεκτρική ρύθμιση (συμπερ. λειτουργίας μνήμης), οσφυϊκή υποστήριξη και λειτουργία μασάζ. Η ακουστική άνεση και η προστασία των επιβατών έχουν αναβαθμιστεί. Ένας νέος αερόσακος ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό έχει προστεθεί στο ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων παθητικής ασφάλειας.

 

Οι ποικίλοι αποθηκευτικοί χώροι και τα πίσω καθίσματα πολλαπλών ρυθμίσεων συνεισφέρουν επίσης στη λειτουργική άνεση του αυτοκινήτου σε καθημερινή χρήση και σε πιο μακρινά ταξίδια. Με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αυξάνεται κατά 90 λίτρα. Τα πίσω καθίσματα μπορούν επίσης να μετακινούνται προς τα εμπρός κατά 13 cm το μέγιστο. Σε συνδυασμό και με τις διαιρούμενες 40 : 20 : 40 / αναδιπλούμενες πλάτες των πίσω καθισμάτων, δημιουργείται ένας χώρος αποσκευών κατάλληλος για πολλαπλούς σκοπούς. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών κυμαίνεται μεταξύ 470 και 1.455 λίτρων στις BMW 218i Active Tourer και BMW 218d Active Tourer και μεταξύ 415 και 1.405 λίτρων στις BMW 220i Active Tourer και BMW 223i Active Tourer. Η αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας προσφέρεται στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθεται ένας ηλεκτρικός κοτσαδόρος.

 

 

Διζωνικός αυτόματος έλεγχος κλιματισμού, σπορ τιμόνι και BMW Maps στη λίστα βασικού εξοπλισμού


Ο προηγμένος, πολυτελής χαρακτήρας της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer υπογραμμίζεται επίσης από τον εκτενή στάνταρ εξοπλισμό που τη συνοδεύει. Μαζί με το σύστημα πλοήγησης BMW Maps, διατίθενται στάνταρ τέσσερις θύρες USB-C και μία ηλεκτρική παροχή 12V στην κεντρική κονσόλα και τον χώρο αποσκευών, έξυπνος, διζωνικός αυτόματος έλεγχος κλιματισμού, ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι, αισθητήρες βροχής μια έλεγχο καθαριστήρα παρμπρίζ και αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου και Park Assist με κάμερα οπισθοπορείας Reversing Assist Camera.

 

Αναβαθμισμένα πακέτα εξοπλισμού προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες εξατομίκευσης. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν υψηλής ποιότητας διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού και επένδυση Sensatec για τον πίνακα οργάνων και τους ώμους των εμπρός θυρών, και εντυπωσιακή ραφή για τη δημιουργία αντίθεσης. Άλλοι παράγοντες που συντελούν στην αίσθηση πολυτέλειας είναι ένα πακέτο καθρεπτών, ο κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός, η πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή και το ηχοσύστημα Harman Kardon.

 

 

BMW Σειρά 2 Active Tourer : πρωτοπόρος στις καινοτόμες τεχνολογίες συστημάτων κίνησης


Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer ανοίγει νέους ορίζοντες και στις τεχνολογίες συστημάτων κίνησης. Οι εκτενώς ανανεωμένοι κινητήρες εσωτερικής καύσης αυξάνουν την οδηγική απόλαυση, μειώνοντας την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, ενώ η τελευταία γενιά του επτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη Steptronic – που τώρα περιλαμβάνεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου – είναι ομοίως πολύ αποδοτική. Μία νέα έκδοση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V κάνει το ντεμπούτο της στις BMW 223i Active Tourer και BMW 220i Active Tourer. Ο ηλεκτροκινητήρας που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με πρόσθετη ισχύ που τώρα έχει αυξηθεί στα 19 άλογα. Η νέα BMW 223i Active Tourer παράγει συνολικά 218 άλογα και η BMW 220i Active Tourer αντίστοιχα 170 άλογα. Επίσης, από το λανσάρισμα διατίθεται η BMW 218i Active Tourer με 136 άλογα.

 

Όλοι οι βενζινοκινητήρες υιοθετούν μία νέα διαδικασία καύσης και διπλό σύστημα ψεκασμού. Ο πετρελαιοκινητήρας που κινεί τη νέα BMW 218d Active Tourer χρησιμοποιεί έμβολα χαμηλών τριβών και υπερσυμπίεση δύο σταδίων με αυξημένη απόδοση. Η μέγιστη ισχύς είναι 150 άλογα. Η γκάμα θα επεκταθεί περαιτέρω το καλοκαίρι του 2022 με την προσθήκη δύο plug-in υβριδικών μοντέλων. Αυτά θα εφοδιάζονται για πρώτη φορά με την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία θα ενισχύσει τον δυναμισμό και θα τους χαρίζει πολύ μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

 

 

Σπορ αίσθηση και άνεση σε μεγάλα ταξίδια σε τέλεια αρμονία


Η τεχνολογία πλαισίου της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer είναι μελετημένη ώστε να προσφέρει τη γνώριμη σπορ αίσθηση της μάρκας σε συνδυασμό με εντυπωσιακά επίπεδα οδηγικής άνεσης σε όλες τις συνθήκες. Με ελαφρύτερη και συγχρόνως πιο ανθεκτική δομή αμαξώματος, μακρύ μεταξόνιο και φαρδύτερα μετατρόχια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, η βασική σχεδίαση του αυτοκινήτου υποστηρίζει άριστα κάθε είδους αποστολή.

 

Η ακρίβεια διεύθυνσης και η ευελιξία έχουν αναβαθμιστεί με στοχευμένες βελτιώσεις στον εμπρός άξονα ενός συνδέσμου με γόνατα ελατηρίων και τον πίσω άξονα τριών συνδέσμων. Η προηγμένη διαχείριση ολίσθησης τροχών κοντά στον ενεργοποιητή (στάνταρ λειτουργία) βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση και την κατευθυντική ευστάθεια. Το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης είναι ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό, όπως και τα αμορτισέρ που ρυθμίζουν συνεχώς την απόσβεσή τους ανάλογα με την αντίστοιχη διαδρομή των ελατηρίων (lift-related dampers) στον εμπρός άξονα. Η προαιρετική ανάρτηση adaptive M περιλαμβάνει  τεχνολογία επιλογής συχνότητας (frequency-selective damping), σπορ τιμόνι και μείωση απόστασης από το έδαφος κατά 15 mm.

 

 

Ποικιλία φρέσκων συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και διαδικασία στάθμευσης


Η μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και διαδικασία στάθμευσης που έχει προσφέρει ποτέ ένα compact μοντέλο της BMW διατίθεται για τη νέα έκδοση της BMW Σειράς 2 Active Tourer. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Cruise Control με λειτουργία πέδησης, Lane Departure Warning, Evasion Assistant και προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης. Το τελευταίο αντιδρά επίσης σε επερχόμενα οχήματα πριν από μία αριστερή στροφή και σε πεζούς και δικυκλιστές πριν από μία δεξιά στροφή (σε χώρες όπου οδηγούν στη δεξιά πλευρά του δρόμου). Το Parking Assistant συμπερ. των Reversing Assist Camera και Reversing Assistant προσφέρεται στάνταρ. Προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνουν τις λειτουργίες Steering και Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Active Navigation, προειδοποίηση εξόδου (exit warning), BMW Head-Up Display και Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder και Remote Theft Recorder.

 

Οι υπάρχουσες λειτουργίες μπορούν να βελτιωθούν ή να επεκταθούν μέσω απομακρυσμένων αναβαθμίσεων λογισμικού (Remote Software Upgrades), ενώ οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν Functions on Demand για την επιλογή και εγκατάσταση λειτουργιών σε μετέπειτα στάδιο, όπως Driving Assistant Plus συμπερ. Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go (η διαθεσιμότητα εξαρτάται από το hardware που είναι τοποθετημένο στο όχημα και τις συνθήκες της αγοράς).

 

 

Το νέο BMW iDrive κάνει ντεμπούτο στην πολυτελή compact κατηγορία


Η νέα γενιά του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive, για πρώτη φορά σε ένα compact μοντέλο της BMW, βασίζεται στο BMW Operating System 8. Συνδέεται στάνταρ με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display – με προηγμένα γραφικά και δομή μενού – και τον ευφυή ψηφιακό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant με ακόμα περισσότερες ικανότητες. Το πλήρως ψηφιακό σύστημα BMW Curved Display αποτελείται από μία οθόνη πληροφοριών 10,25” και μία οθόνη ελέγχου 10,7”. Το νέο BMW iDrive βασίζεται στο διαισθητικό έλεγχο αφής και τον έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών.

 

Τα νέα My Modes συνδυάζουν εξατομικευμένες ρυθμίσεις οχήματος με αντίστοιχους ‘κόσμους εμπειριών’ του εσωτερικού. Το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται σε cloud μπορεί να παραγγέλνεται προαιρετικά με το λειτουργία Augmented View στην οθόνη ελέγχου. Η κάμερα εσωτερικού επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στην καμπίνα να τραβάνε  snapshots κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και να τα στέλνουν στο smartphone τους. Οι αγοραστές της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν μία Προσωπική eSIM που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τη νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G, καθώς και το BMW ID για εξατομίκευση της εμπειρίας του χρήστη και βελτιωμένη ενσωμάτωση smartphone με Apple CarPlay και Android Auto.