Live η Κίνηση στους δρόμους
P90424727 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Νέα εμφάνιση, αναβαθμισμένος εξοπλισμός και βελτιωμένη δομή γκάμας για τις BMW X3 και BMW X4

P90424727 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Σπορ στυλ, σύγχρονη αισθητική, ψηφιακή κουλτούρα. Για τη δεύτερη φάση του κύκλου τους, η BMW ανανεώνει τα επιτυχημένα της SAV και SAC μοντέλα της σε επίπεδο εμφάνισης και εξοπλισμού και παράλληλα βελτιώνει τη δομή της γκάμας. Τα επανασχεδιασμένα εμπρός και πίσω τμήματα υπογραμμίζουν τη στιβαρή, off-road αίσθηση και τη σπορ εμφάνιση της τρίτης γενιάς της BMW X3. Η coupé εκδοχή της, η δεύτερη γενιά της BMW X4, υιοθετεί το νέο εμπρός τμήμα, προσθέτει τη δική της πινελιά με την αποκλειστική μάσκα ‘νεφρών’ BMW με δομή πλέγματος και προσφέρει ένα ιδιαίτερα δυναμικό πίσω τμήμα. Η ανανέωση ολοκληρώνεται με ένα μοντέρνο εσωτερικό, με νέα στοιχεία εξοπλισμού και αναβαθμισμένα συστήματα infotainment. Η BMW M GmbH αναβαθμίζει επίσης τις M εκδόσεις των BMW X3 και BMW X4.

 

 

Προηγμένη τεχνολογία κινητήριων συνόλων και πιο σαφής προϊοντική δομή

P90424724 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Η εισαγωγή της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας με μίζα-γεννήτρια 48-volt, τώρα και για όλους τους βενζινοκινητήρες, διευρύνει τις επιλογές συστημάτων κίνησης που αντιπροσωπεύουν την αιχμή της τεχνολογίας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η BMW X3 xDrive30e ενώ στην κορυφή της γκάμας, εντυπωσιάζουν τα βενζινοκίνητα και diesel μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την BMW M GmbH. Στη Γερμανία, όλες οι BMW X3 και BMW X4 εφοδιάζονται με σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive (στάνταρ). Με τη νέα δομή της γκάμας δίδεται μεγαλύτερη έμφαση στο σπορ χαρακτήρα και στον παράγοντα ‘Χ’, ενώ βελτιώνεται η σχεδιαστική σαφήνεια μέσω μιας απέριττης αισθητικής προσέγγισης. Το M σπορ πακέτο εξοπλισμού και τα μοντέλα M διατίθενται εναλλακτικά αντί των στάνταρ εκδόσεων, εμπλουτισμένα με στοιχεία Χ υψηλής ποιότητας. Το λανσάρισμα θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, μετά την έναρξη παραγωγής στο εργοστάσιο του Spartanburg (ΗΠΑ) τον Αύγουστο του 2021. Οι νέες BMW X3 και BMW X4 θα γιορτάσουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Chengdu Motor Show στην Κίνα (27 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου), ενώ η Ευρωπαϊκή πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) στο Μόναχο (7 – 12 Σεπτεμβρίου).

 

 

 

BMW X 3 με κλασικά στοιχεία ‘ X ’ και σπορ γονίδια

 

Η νέα BMW X3 έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση που αποπνέει μία πιο ισχυρή παρουσία, με σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρός και πίσω τμήμα και έμφαση στα κλασικά στοιχεία X. Η μάσκα ‘νεφρών’ BMW και οι προβολείς έχουν επανασχεδιαστεί μαζί με την εμπρός ποδιά και τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ νέα γραφικά χρησιμοποιούνται στα πίσω φώτα. Υψηλής ποιότητας στοιχεία X, όπως προστασία κάτω μέρους αμαξώματος και ειδικές πλαϊνές ποδιές στο στυλ της προηγούμενης σχεδίασης X Line περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Το σπορ DNA του Sports Activity Vehicle αναδεικνύεται με το M Σπορ πακέτο εξοπλισμού και τις BMW X3 M40i και BMW X3 M40d.

 

 

Νέα μάσκα ‘νεφρών’ BMW και πιο επίπεδοι προβολείς

P90424719 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Με την επανασχεδίαση της μάσκας ‘νεφρών’ BMW, τους προβολείς που είναι περίπου δέκα χιλιοστά πιο επίπεδοι και τη νέα εμπρός ποδιά, η BMW X3 μοιάζει σχεδόν με νέο αυτοκίνητο. Πιο εντυπωσιακή, κυρίως στο πάνω τμήμα, η μάσκα ‘νεφρών’ BMW είναι μεγαλύτερη από πριν και τώρα περιλαμβάνει ενιαίο πλαίσιο. Μία μαύρη μπάρα στην οποία τοποθετείται η κάμερα iCam δημιουργεί έναν οπτικό διαχωρισμό της μάσκας. Οι προβολείς υιοθετούν τεχνολογία full LED (στάνταρ). Εκτός από τους προαιρετικούς προσαρμοζόμενους προβολείς LED με λειτουργία Matrix, όπου ο φωτισμός αντίξοων καιρικών συνθηκών αναλαμβάνει τη λειτουργία των προηγούμενων, ανεξάρτητων φώτων ομίχλης, το BMW Laser Light με εμβέλεια 650 m διατίθεται τώρα προαιρετικά.

 

 

Επανασχεδίαση εμπρός και πίσω ποδιάς

 

Κάτω από τους προβολείς, κάθετες εισαγωγές αέρα σε τριγωνική διάταξη πλαισιώνουν τον εμπρός προφυλακτήρα. Στη νέα εμπρός ποδιά, ανθεκτικές και μεγάλες επιφάνειες στο χρώμα του αμαξώματος και η στιβαρή προστασία κάτω μέρους αμαξώματος ενισχύουν την παρουσία και την ξεχωριστή αύρα του SAV. Η BMW X3 xDrive30e με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης φέρει επίσης ένα σήμα “electrified by i” στο εμπρός φτερό, ενώ ένας πρόσθετος μπλε δακτύλιος κοσμεί όλα τα λογότυπα της BMW με αυτή την έκδοση συστήματος κίνησης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στα καλύμματα της πλήμνης των τροχών. Το πίσω τμήμα της νέας BMW X3 χαρακτηρίζεται η βελτιωμένη σχεδιαστική σαφήνεια με την εφαρμογή διαφόρων μέτρων. Ένα μαύρο περίγραμμα προσδίδει στα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας full LED μεγαλύτερη οπτική ακρίβεια, ενώ το στενότερο γραφικό φώτων περιλαμβάνει τώρα ένα τρισδιάστατο περίγραμμα και οριζόντια φλας, περίτεχνα ενσωματωμένα. Η έμφαση στις οριζόντιες γραμμές, για παράδειγμα στο κοίλο κάτω τμήμα της πίσω πόρτας, συμβάλλει στην αισθητική αρμονία του πίσω τμήματος. Οι προσεκτικά σχεδιασμένες και βαμμένες προστατευτικές ποδιές συνεισφέρουν στην αίσθηση στιβαρότητας στο δρόμο. Οι νέες, πιο μεγάλες, πιο σπορ απολήξεις εξαγωγής ακολουθούν το σχήμα των ανοιγμάτων στον προφυλακτήρα χωρίς να εξέχουν, αποπνέοντας μία πιο ισχυρή παρουσία.

 

 

M Σπορ πακέτο εξοπλισμού με ξεχωριστές εξωτερικές λεπτομέρειες

P90424728 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Το M Σπορ πακέτο εξοπλισμού προσδίδει στην BMW X3 πιο σπορ προσανατολισμό. Η ειδική εμπρός ποδιά περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και ένθετα με φινίρισμα high-gloss black, καθώς και προτεταμένα air curtains. Τα πλαίσια των παραθύρων, οι ράγες οροφής καθώς και η μάσκα ‘νεφρών’ BMW και οι μπάρες διατίθενται προαιρετικά με φινίρισμα high-gloss black. Ο πιο σπορ πίσω προφυλακτήρας περιλαμβάνει έναν εντυπωσιακό διαχύτη σε Dark Shadow μαζί με δύο πρόσθετα πλαϊνά air‑curtain‑panels σε high-gloss black. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει νέες ζάντες αλουμινίου 19” Y‑Spoke 887M σε Midnight Grey Bicolor με ελαστικά 245/50 R19. Ζάντες 20” και 21” διατίθενται προαιρετικά, καθώς και M Σπορ φρένα με μπλε ή κόκκινες δαγκάνες.

 

 

Περισσότερα διακριτικά ‘ M ’ στα μοντέλα M Performance

 

Η BMW X3 M40i και η BMW X3 M40d φέρουν περισσότερα στοιχεία οπτικής διαφοροποίησης που προδίδουν τη σχέση τους με τη σειρά BMW M GmbH, με μία ειδική μάσκα νεφρών BMW M. Εκτός από το χρωμιωμένο πλαίσιο, αυτή φέρει την κλασική μάσκα M με διπλές μπάρες σε high-gloss black και με λογότυπο M. Ενώ συναντάμε τις ίδιες ποδιές με του πακέτου M Σπορ μπροστά και πίσω, οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένοι εξωτερικοί καθρέπτες M σε high-gloss black, οι απολήξεις εξαγωγής που ακολουθούν το σχήμα των ανοιγμάτων στον προφυλακτήρα σε black chrome και η εντυπωσιακή σχεδίαση “Two Teeth” διασφαλίζουν μία ξεχωριστή εμφάνιση. Οι BMW X3 M40i και BMW X3 M40d εφοδιάζονται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου Μ 20” σε σχέδιο διπλών ακτίνων 699M με φινίρισμα Orbit Grey σε συνδυασμό με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων, 245/45 R20 μπροστά και 275/40 R20 πίσω. Προαιρετικά, οι ζάντες αυτές διατίθενται σε Jet Black, ενώ άλλες αποκλειστικές επιλογές περιλαμβάνουν ζάντες αλουμινίου Μ 21” σε σχέδιο διπλών ακτίνων 718M με στιλπνό φινίρισμα Jet Black.

 

 

Η μάσκα ‘νεφρών’ BMW με δομή πλέγματος ως αποκλειστικό στοιχείο διαφοροποίησης της BMW X 4

 

Η BMW X4 υιοθετεί το νέο εμπρός τμήμα της BMW X3, αλλά φέρει ένα αποκλειστικό στοιχείο διαφοροποίησης με τη μορφή μιας μάσκας ‘νεφρών με ’δομή πλέγματος, γνωστής από άλλα σπορ μοντέλα BMW. Συγκριτικά με την BMW X3, οι προσαρμοζόμενοι (adaptive) προβολείς LED με λειτουργία Matrix είναι ήδη στάνταρ, ενώ το BMW Laser Light, που έχει ιδιαίτερα έντονη δέσμη φωτισμού με μεγάλη εμβέλεια, διατίθεται επίσης προαιρετικά για την BMW X4. Με επίπεδα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας full LED, που τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου και προεξέχουν εντυπωσιακά από το αμάξωμα με την τρισδιάστατη σχεδίασή τους, το πίσω τμήμα έχει ακόμα πιο ξεκάθαρο σχήμα στην ανανεωμένη BMW X4. Η νέα πίσω ποδιά έχει πιο αρμονική εμφάνιση με αυξημένη αναλογία βαμμένων επιφανειών, ενώ οι κάθετοι πλέον ανακλαστήρες τοποθετούνται πιο χαμηλά στον πίσω προφυλακτήρα. Οι φαρδιές απολήξεις εξαγωγής ακολουθούν το σχήμα των ανοιγμάτων στον προφυλακτήρα και αντανακλούν τις οριζόντιες γραμμές του πάνω τμήματος.

 

 

M σπορ πακέτο εξοπλισμού με εντυπωσιακή πίσω ποδιά στην BMW X 4

P90424718 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Από το M Σπορ πακέτο εξοπλισμού και πάνω, η BMW X4 διαθέτει μάσκα ‘νεφρών’ BMW με κυψελοειδή δομή, της οποίας το πλαίσιο και τα ένθετα βάφονται κατόπιν παραγγελίας σε high‑gloss black, καθώς και μία νέα πίσω ποδιά, με φαρδύ τραπεζοειδές ένθετο. Όπως τα πλαϊνά air‑curtain‑panels, έχει φινίρισμα high-gloss black και χαρίζει μία δυναμική, συνολική εντύπωση που αναδεικνύει τον ‘εντός δρόμου’ προσανατολισμό. Όπως στην BMW X3, το M Σπορ πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει τις νέες ζάντες αλουμινίου 19” σε σχέδιο Y‑-Spoke 887M και φινίρισμα Midnight Grey Bicolor με ελαστικά 245/50 R19 στάνταρ. Προαιρετικά, διατίθενται ζάντες 20” και 21” και φρένα M.

 

 

Διακριτικά BMW M ’ για τις BMW X 4 M 40 i και BMW X 4 M 40 d

 

Η BMW X4 M40i και η BMW X4 M40d βασίζονται στην εμφάνιση και τον στάνταρ εξοπλισμό των αντίστοιχων μοντέλων X3 και, όπως αυτά, φέρουν κλασικά διακριτικά BMW M όπως η μάσκα ‘νεφρών’ BMW M με χρωμιωμένο πλαίσιο, διπλές μπάρες σε high‑gloss black και λογότυπο M καθώς και τους αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους εξωτερικούς καθρέπτες M σε high-gloss black. Η πίσω ποδιά με τραπεζοειδές ένθετο συμπληρώνεται με το αντίστοιχο air curtain ένθετο σε high-gloss black. Ανάλογες με τα μοντέλα BMW X3 M40i και BMW X3 M40d είναι οι απολήξεις εξαγωγής σε μαύρο χρώμιο με τη σχεδίαση “two teeth” και τα ελαστικά.

 

 

Έντεκα εξωτερικοί χρωματισμοί για την BMW X 3 και ένας αποκλειστικός για την  BMW X 4

P90424711 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Με τον επανασχεδιασμό της BMW X3, η BMW προσφέρει συνολικά έντεκα φινιρίσματα στη στάνταρ χρωματική παλέτα της. Το μεταλλικό Skyscraper Grey (από 12/21) είναι νέο, όπως και το M Brooklyn Grey metallic από το M Σπορ πακέτο εξοπλισμού και πάνω, μαζί με δύο προτάσεις της BMW Individual paint, Aventurine Red και Tanzanite Blue. Το νέο μεταλλικό Piedmont Red διατίθεται αποκλειστικά για την BMW X4. Για πρώτη φορά, υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός ειδικών χρωματισμών της BMW Individual για τα δύο μοντέλα, μεταξύ των οποίων ματ φινιρίσματα όπως το Frozen Deep Grey. Η διαθέσιμη γκάμα ειδικών χρωματισμών θα επεκταθεί στο μέλλον.

 

 

Αισθητά αναβαθμισμένο εσωτερικό

P90424707 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Οι νέες BMW X3 και BMW X4 υιοθετούν την κεντρική κονσόλα της τρέχουσας BMW Σειράς 4. Το ανεξάρτητο κεντρικό Control Display με λειτουργία αφής προσφέρει τώρα μία οθόνη 10,25”, στάνταρ σε όλα τα οχήματα. Μία έκδοση 12,3” της οθόνης αφής διατίθεται επίσης προαιρετικά. Ο σημαντικά βελτιωμένος στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει τώρα σπορ καθίσματα με καλύμματα από μία νέα γενιά Sensatec με υφή Ray και διάτρητες κεντρικές επιφάνειες, καθώς και αυτόματο έλεγχο κλιματισμού 3 ζωνών. Για να γίνει η διαδικασία διαμόρφωσης του οχήματος πιο σαφής και πιο ξεκάθαρη για τους πελάτες και για την αποφυγή αντικρουόμενων επιλογών, η περιπλοκότητα των εκδόσεων και του προαιρετικού εξοπλισμού έχει σκόπιμα περιοριστεί κατά 30%. Εκτός από την ποτηροθήκη και ένα ειδικό λογότυπο για το μοντέλο, η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί το νέας σχεδίασης κέντρο ελέγχου με τον επιλογέα σχέσεων, το μπουτόν για το σύστημα start/stop, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το hill descent control, διάφορες λειτουργίες οδηγικής εμπειρίας καθώς και το BMW Controller. Εκεί βρίσκεται και το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα. Νέα επιμεταλλωμένα στοιχεία στους αεραγωγούς προσδίδουν μία νότα φινέτσας τονίζοντας την ίδια στιγμή τις οριζόντιες γραμμές του εσωτερικού. Πρόσθετες λειτουργίες προσφέρονται από τον προαιρετικό κρυφό φωτισμό (Ambient Light), που περιλαμβάνει περιμετρικό φωτισμό πάνω από τη διακοσμητική λωρίδα στο ταμπλό και ατμοσφαιρικό φωτισμό κάτω από τα διακοσμητικά ένθετα ώστε να δημιουργείται μία υψηλής ποιότητας, χαλαρωτική ατμόσφαιρα στην καμπίνα.

 

 

Υβριδική τεχνολογία για όλους τους κινητήρες

 

Η νέα BMW X3 και η νέα BMW X4 δείχνουν την επέκταση του εξηλεκτρισμού με σύγχρονη υβριδική τεχνολογία σε συνδυασμό και με τα επτά συστήματα κίνησης που διατίθενται στη Γερμανία. Εκτός από την BMW X3 xDrive30e με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, που κατασκευάζεται από το Δεκέμβριο του 2019, όλοι οι 4-κύλινδροι και 6-κύλινδροι κινητήρες στα δύο νέα μοντέλα χρησιμοποιούν τώρα ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt. Αφού οι τρεις διαθέσιμοι κινητήρες diesel μετατράπηκαν σε ήπιο υβριδικό σύστημα μέσα στο 2020, οι τρεις βενζινοκινητήρες αποκτούν τώρα αυτή την τεχνολογία που περιλαμβάνει μίζα γεννήτρια 48-volt, διασφαλίζοντας ακόμα καλύτερες επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση και αυξημένη οδηγική άνεση. Η ενέργεια που ανακτάται και αποθηκεύεται στη μπαταρία 48-volt μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρική υποστήριξη του κινητήρα κατά 8 kW/11 hp, πέραν του ότι τροφοδοτεί το δίκτυο 12-volt του οχήματος.

 

 

Διατίθενται τρεις πετρελαιοκινητήρες και τρεις βενζινοκινητήρες

 

Επτά επιλογές κινητήριων συνόλων διατίθενται στη Γερμανία για τις νέες BMW X3 και BMW X4, που καλύπτουν ένα φάσμα ισχύος από 184 ίππους έως 360 ίππους. Μεταξύ αυτών είναι τρεις κινητήρες diesel: με 190ίππους στην BMW X3 xDrive20d και στην BMW X4 xDrive20d, με 286 ίππους στην BMW X3 xDrive30d και στην BMW X4 xDrive30d και με 340 ίππους στην BMW X3 M40d και BMW X4 M40d.

 

Τα βενζινοκίνητα μοντέλα είναι η BMW X3 xDrive20i και η BMW X4 xDrive20i με 184 ίππους, η BMW X3 xDrive30i και η BMW X4 xDrive30i με 245 ίππους και οι BMW X3 M40i και BMW X4 M40i με 360 ίππους.

 

 

Plug in hybrid με ηλεκτρική αυτονομία έως 50 km

 

Η BMW X3 xDrive30e plug-in hybrid δίνει το παρών στην κατηγορία Sports Activity Vehicle. Το σύστημά της αποτελείται από έναν 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, του οποίου η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Η συνολική ισχύς του συστήματος των 215 kW/292 hp μπορεί να αυξηθεί κατά 30 kW/41 hp με προσωρινή χρήση της μέγιστης ισχύος του ηλεκτροκινητήρα. Αυτός έχει μία μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης που επιτρέπει αυτονομία έως 50 km.

 

 

Οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic και BMW xDrive στάνταρ

P90424751 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Όλες οι εκδόσεις κινητήρων συνδυάζονται με 8-τάχυτα κιβώτια Steptronic που εναρμονίζονται με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά κάθε κινητήρα. Οι BMW X3 M40i, BMW X3 M40d και όλα τα μοντέλα BMW X4 διαθέτουν το προαιρετικό (στις άλλες εκδόσεις) 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport που περιλαμβάνει χειριστήρια paddle shifts και Launch Control (στάνταρ). Το σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive συμβάλλει σημαντικά στον ευέλικτο, σπορ χαρακτήρα των BMW X3 και BMW X4. Ο ακριβής ηλεκτρονικός έλεγχος διασφαλίζει μία ιδιαίτερα σπορ κατανομή ισχύος που αποτελεί τυπικό χαρακτηριστικό της μάρκας. Με την έμφαση της μετάδοσης στους πίσω τροχούς, το δυναμικό στρίψιμο γίνεται μία ξεχωριστή εμπειρία. Επιπλέον, το BMW xDrive βελτιστοποιεί τόσο την ευστάθεια όσο και την ελκτική πρόσφυση σε ανώμαλα εδάφη.

 

 

Driving Assistant Professional, για πρώτη φορά

 

Με την ανανέωση των μοντέλων BMW X3 και BMW X4, η BMW έχει αναθεωρήσει και επεκτείνει σημαντικά τα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού με σκοπό την αύξηση της άνεσης και της ασφάλειας. Το Driving Assistant Professional*, που διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά σε αυτή τη σειρά μοντέλων, περιορίζει το στρες του οδηγού και αυξάνει την ασφάλεια στις περιπτώσεις όπου υπάρχει συνειδητή επιθυμία για βοήθεια. Εκτός από το Driving Assistant, που είναι επίσης προαιρετικό, οι λειτουργίες περιλαμβάνουν το Active Cruise Control με βελτιωμένη λειτουργικότητα στην πόλη, προειδοποίηση στις διασταυρώσεις με πρόσθετη λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη, emergency lane assistant και βελτιωμένο σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (steering/lane guidance assistant). Η τρισδιάστατη απεικόνιση του περιβάλλοντος χώρου Assisted View στο ταμπλό οργάνων προσφέρει μία επισκόπηση με τα συστήματα υποστήριξης του Driving Assistant Professional που έχουν ενεργοποιηθεί και τις λειτουργίες που προσφέρουν. Το Parking Assistant Plus προσφέρει επίσης υποβοήθηση οπισθοπορείας (reverse assistant), που αναλαμβάνει τον έλεγχο διεύθυνσης όταν το όχημα κινείται με Όπισθεν καταγράφοντας επακριβώς την αντίστροφη πορεία. Κάτι ακόμα νέο στις BMW X3 και BMW X4 είναι το προαιρετικό BMW Drive Recorder, που τραβά βίντεο γύρω από το όχημα.

 

* διαθέσιμο πρώτα για τις BMW X3/X4 M40i, M40d

 

 

BMW Live Cockpit Plus με οθόνη 10 , 25 στάνταρ

P90424745 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Χάρη στο ευφυές σύστημα συνδεσιμότητας BMW Live Cockpit Plus που περιλαμβάνει καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7 και προσφέρεται στάνταρ, η BMW X3 και η BMW X4 πετυχαίνουν τώρα μία στενή αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Το BMW Live Cockpit Plus περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα iDrive με Control Display σε διάσταση τουλάχιστον 10,25” και Touch Controller, καθώς και πίνακα οργάνων με εμφάνιση Black Panel με μία έγχρωμη οθόνη 5,1” στο κέντρο. Το BMW Live Cockpit Plus συνδυάζεται προαιρετικά με το σύστημα BMW Head-Up Display. Προαιρετικά, το BMW Live Cockpit Professional προσφέρει ένα πλήρως ψηφιακό δίκτυο απεικόνισης: τον πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης πίσω από το τιμόνι και το Control Display (και τα δύο με οθόνες 12,3”).

 

 

Νέα γενιά συστήματος πλοήγησης με BMW Maps

P90424750 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών είναι το BMW Maps. Το σύστημα που βασίζεται σε cloud και οι πελάτες, απολαμβάνουν σημαντική βελτίωση της απόδοσης, υψηλό βαθμό ακρίβειας και απλούστερη εισαγωγή προορισμού. Το σύστημα πλοήγησης νέας γενιάς προσφέρει ταχύτατο και δυναμικό υπολογισμό διαδρομής με βάση ακριβή δεδομένα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο που μεταδίδονται ανά σύντομα χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, το BMW Maps με Connected Parking προσφέρει στους οδηγούς ακόμα πιο λεπτομερή υποστήριξη στην αναζήτηση ενός διαθέσιμου χώρου στάθμευσης κοντά στον προορισμό τους.

 

 

Συνδεσιμότητα Smartphone και ενσωμάτωση υπηρεσιών τρίτων

 

Τα BMW Live Cockpit Plus και BMW Live Cockpit Professional προσφέρουν βελτιστοποιημένη, ασύρματη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay. Εδώ, ο οδηγός μπορεί να βλέπει όλες τις σημαντικές πληροφορίες από τις εφαρμογές στο Control Display αλλά και στον πίνακα οργάνων και στο προαιρετικό BMW Head-Up Display – σε έξυπνη μορφή κατόπιν επεξεργασίας.

 

Με το Android Auto, το BMW Group έχει προσθέσει μία ακόμα υπηρεσία στο πακέτο συνδεσιμότητας των πελατών, προσφέροντας εύκολη και ασφαλή χρήση λειτουργιών smartphone όπως μουσική, πολυμέσα ή αποστολή/λήψης μηνυμάτων κατά την οδήγηση. Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά αλληλεπίδρασης μεταξύ Android Auto και BMW είναι άνετη και ασύρματη συνδεσιμότητα και η ευφυής ενσωμάτωση οδηγιών πλοήγησης του Google MapsTM στο BMW Head-up Display.

 

Η βαθιά ενσωμάτωση της Amazon Alexa επιτρέπει τη χρήση της φωνητικής υπηρεσίας της Amazon μέσα στο όχημα με τον τρόπο που ήδη γνωρίζει ο χρήστης από την αντίστοιχη χρήση στο σπίτι. Με τη βοήθεια του My BMW app, που διατίθεται σε περισσότερες από 40 χώρες για λειτουργικά συστήματα iOS και Android, η Amazon Alexa μπορεί να εγκαθίσταται στο όχημα με μερικά βήματα. Επιπλέον, το My BMW App είναι μία universal διεπαφή για το όχημα. Προσφέρει πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή και, ανάλογα με τον προαιρετικό εξοπλισμό, υποστηρίζει λειτουργίες απομακρυσμένης πρόσβασης όπως εντοπισμό οχήματος, κλείδωμα και ξεκλείδωμα θυρών ή καταγραφή του περιβάλλοντος γύρω από το όχημα (Remote 3D View).

 

 

Αναβαθμισμένη λειτουργικότητα για το BMW Intelligent Personal Assistant

P90424746 highRes scaled Αυτές είναι οι νέες BMW X3 & X4

Το BMW Intelligent Personal Assistant αποκτά σταθερά όλο και περισσότερες ικανότητες στα μοντέλα BMW X3 και BMW X4, δημιουργώντας μία ακόμα ισχυρότερη σύνδεση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Με τον ψηφιακό βοηθό, μπορούν τώρα να χρησιμοποιούνται οδηγίες στη φυσική γλώσσα για ρύθμιση του A/C, άνοιγμα και κλείσιμο των παραθύρων ή αλλαγή των modes της οδηγικής εμπειρίας, για παράδειγμα. Μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση στο νέο News app, που ‘διαβάζει’ τις τελευταίες ειδήσεις στους επιβάτες και μαθαίνει ‘ρουτίνες’ που αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και οδηγικής απόλαυσης σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

 

Ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού Remote Software Upgrade “over-the-air”

 

Από το 2018 και με την εισαγωγή του BMW Operating System 7, οι οδηγοί οχημάτων BMW διασφαλίζουν τη συνεχή ενημέρωση των αυτοκινήτων τους με την εκάστοτε τελευταία έκδοση λογισμικού χρησιμοποιώντας το Remote Software Upgrade. Παρομοίως, στις BMW X3 και BMW X4, οι ενημερώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν διαφορετικό περιεχόμενο από νέες υπηρεσίες που βελτιώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, ενώ η λήψη τους μπορεί να γίνεται “over‑the-air”. Επιπλέον, η ευφυής δικτύωση επιτρέπει την ενσωμάτωση πρόσθετων υπηρεσιών στο όχημα και μετά την πώληση. Ανάμεσα στις λειτουργίες που μπορούν να λαμβάνονται εκ των υστέρων ψηφιακά είναι η υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων (high beam assistant) και το BMW Drive Recorder.