Από 26.700 ευρώ η τιμή του νέου VW Caddy Life (πίνακας)

Tην έλευση του πλήρως ανανεωμένου Caddy Life ανακοίνωσε η Kosmocar – Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα. Η πέμπτη γενιά του εξαιρετικά επιτυχημένου μοντέλου βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MQB, που χρησιμοποιείται και στο Golf 8, υιοθετώντας πολλές προηγμένες τεχνολογίες του, κάνοντας την οδήγηση του Caddy πιο εύκολη, πιο άνετη και ασφαλή, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες κάθε εταιρείας ή ιδιώτη.

Το νέο Caddy Life θα διατίθεται με τον αποδοτικό και «πράσινο» 1.5 TSI βενζινοκινητήρα με ισχύ 114 PS (84 kW) με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και DSG 7 σχέσεων, όπως επίσης και με τον 2.0 TDI 122 PS (90 kW) με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και DSG 7 σχέσεων αντίστοιχα.

Με μεγαλύτερο μεταξόνιο

Το νέο Caddy Life διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο (2.755mm) από τον προκάτοχό του, εξασφαλίζοντας καλύτερους χώρους, πιο ισορροπημένη οδική συμπεριφορά, αλλά και μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Η μετάβαση στην πλατφόρμα MQB είναι επίσης εμφανέστατη εξωτερικά και στο Caddy Maxi Life με το μακρύ μεταξόνιο (2.970 mm).
Το αμάξωμα είναι πλήρως επανασχεδιασμένο με πολύ φρέσκο design, προσδίδοντας στο Νέο Caddy Life έντονη προσωπικότητα και κορυφαία αεροδυναμική.

Χώρος επιβατών

To Caddy Life διατίθεται με εφτά θέσεις στον στάνταρ εξοπλισμό του. Με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο, το μοντέλο μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε πενταθέσιο, καθώς τα μεμονωμένα και ανεξάρτητα καθίσματα της 3ης σειράς μπορούν να αφαιρεθούν. Σημείωση: τόσο τα καθίσματα της 2ης όσο και της 3ης σειράς μετακινούνται στον διαμήκη άξονα και αναδιπλώνονται ή αφαιρούνται εύκολα.

Οι τιμές του νέου Caddy Life διαμορφώνονται ως εξής:

Το νέο Νέο Caddy Life διατίθεται σε 2 μήκη αμαξώματος (4,500 mm το κοντό και 4,853 mm το μακρύ) και προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό με:

Καθίσματα οδηγού-συνοδηγού ρυθμιζόμενα σε ύψος, με οσφυϊκή ρύθμιση, υποβραχιόνια και αναδιπλούμενο τραπέζι
Τρία ανεξάρτητα καθίσματα στην 2η σειρά καθισμάτων
Δυο ανεξάρτητα καθίσματα στην 3η σειρά καθισμάτων

Το Life διαθέτει χώρο αποσκευών μέχρι και 2.556 λίτρα. Με πέντε επιβάτες, ο χώρος αυτός, μέχρι το ύψος της πλάτης των καθισμάτων είναι 1.213 λίτρα. Το μήκος του χώρου φόρτωσης μέχρι την πρώτη σειρά καθισμάτων είναι 1.913 χιλιοστά και το μέγιστο διαθέσιμο πλάτος μεταξύ των θόλων των τροχών είναι 1.185 χιλιοστά.

Εσωτερικός σχεδιασμός

Για τον έλεγχο και τον χειρισμό του νέου Caddy, ο οδηγός απολαμβάνει ευκολίες αντίστοιχες του νέου Golf. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει αναλογικά όργανα, οθόνη πολλαπλών λειτουργιών και προαιρετικά το νέο “Digital Cockpit” (πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων).

Το νέο Caddy Life, διατίθεται επίσης με σύστημα Infotainment “Ready 2 Discover” και έγχρωμη οθόνη αφής 10 ιντσών. Προαιρετικά, η σύνδεση του Digital Cockpit και του κορυφαίου συστήματος πλοήγησης Discover Pro των 10 ιντσών, δημιουργεί ένα νέο ψηφιακό σύνολο ενδείξεων και στοιχείων ελέγχου, το “Innovision Cockpit”, γνωστό μας και από το Golf 8.

Υπάρχει πρόσβαση σε online υπηρεσίες, ενώ τα καινοτόμα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού, κάτω από το σύστημα infotainment, είναι για πρώτη φορά ψηφιακά, με εύχρηστα συρόμενα ρυθμιστικά αφής (touch sliders).


Ασφάλεια – Συστήματα Υποβοήθησης

Η αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης του νέου Caddy Life πλαισιώνεται από ένα πλήρες πακέτο συστημάτων οδηγικής υποβοήθησης, ενώ προαιρετικά μπορούν να προστεθούν άλλα 19.

Το νέο μοντέλο εξοπλίζεται επίσης με τις καινοτόμες τεχνολογίες IQ.DRIVE της Volkswagen και διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό τα συστήματα ασφαλείας: Front Assist, Lane Assist, Cruise Control, Fatigue Detection, όπως επίσης και αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός – πίσω με ηχητική προειδοποίηση.

Για πρώτη φορά στο Caddy θα υπάρχει προαιρετικά το Travel Assist που συνδυάζει τις λειτουργίες του ACC, του Lane Assist και του Front Assist δημιουργώντας ένα σύστημα υποβοήθησης για τον οδηγό, επιτρέποντας ημιαυτόνομη οδήγηση με ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα.