Live η Κίνηση στους δρόμους
John Elkann

Κατηγορηματικός ο John Elkann για το μέλλον της Stellantis «Elkann: «Δεν εξετάζουμε συγχωνεύσεις και δεν πουλάμε μάρκες»

Ο πρόεδρος της Stellantis βάζει τέλος στις ανυπόστατες φήμες από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισίου

John Elkann

«Δεν εξετάζουμε συγχωνεύσεις και δεν πουλάμε μάρκες», επισημαίνει με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Stellantis, John Elkann, αναφερόμενος στο μέλλον του ομίλου, βάζοντας τέλος στις ανυπόστατες φήμες από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισίου.

Ειδικότερα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο John Elkann, πρόεδρος της Stellantis, εξήγησε ότι ο όμιλος δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει στην ενοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω συγχωνεύσεων ή εξαγορών άλλων κατασκευαστών: «Είμαστε πραγματικά επικεντρωμένοι στις επιχειρησιακές μας δραστηριότητες, στο επίπεδο των κύριων μετόχων μας, του διοικητικού μας συμβουλίου, του διευθύνοντος συμβούλου και της διοικητικής μας ομάδας, και όχι στους πιθανούς περισπασμούς που δημιουργούνται από τις επιχειρήσεις ενοποίησης, όποιες και αν είναι αυτές», εξήγησε ο Elkann σε συνέντευξή του στο Afp. «Εμείς, ως Stellantis, πιστεύουμε ότι έχουμε μια ανταγωνιστική διάσταση. Και η Stellantis έχει ήδη γεννηθεί από αρκετές ενοποιήσεις».

Τα εμπορικά σήματα παραμένουν

Έτσι, δεν διαφαίνεται καμία εξαγορά ή συγχώνευση, αλλά ούτε και πώληση εμπορικών σημάτων. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος της Stellantis επαναλαμβάνει τη γραμμή του διευθύνοντος συμβούλου Carlos Tavares: «Δεν είμαστε έτοιμοι για ενοποιήσεις, αλλά ούτε και για εκποιήσεις. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή». Όσον αφορά τον πρόσφατο διοικητικό ανασχηματισμό, ο Elkann εξήγησε ότι η αλλαγή στην πρώτη γραμμή ήταν επιθυμητή από τον ίδιο τον Tavares και «δείχνει πως η Stellantis διαθέτει πολύ ικανούς ανθρώπους στο εσωτερικό της. Το έργο του Κάρλος στην ηγεσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια προωθεί συνεχώς τον οργανισμό και παρέχει ευκαιρίες σε άξιους ανθρώπους», συνέχισε ο εγγονός του δικηγόρου Agnelli, τονίζοντας ότι “η υποστήριξη προς τον Κάρλος από το διοικητικό συμβούλιο και τους βασικούς μετόχους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ”. Ωστόσο, ο ανασχηματισμός προβλέπει την αποχώρηση του ίδιου του Tavares στις αρχές του 2026: «Η απόφαση αυτή ήταν ένας στόχος που είχε θέσει ο ίδιος», εξήγησε ο Elkann, σύμφωνα με τον οποίο η διαδικασία εξεύρεσης του διαδόχου του διευθύνοντος συμβούλου «θα κοιτάξει περισσότερο προς τα μέσα παρά προς τα έξω». Τέλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον πιθανό διορισμό ενός Αμερικανού για μια αρχή γεωγραφικής εναλλαγής, ο πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός: «Αν αρχίσουμε να συλλογιζόμαστε με κριτήρια όπως αυτά, θα καταλήξουμε σε επιλογές που δεν είναι απαραίτητα οι καλύτερες για την εταιρεία μας».