Προληπτική ανάκληση για 7 Toyota Supra. Από τη BMW

Στις 12 Σεπτεμβρίου, η NHTSA ανακοίνωσε την προληπτική ανάκληση για 7 Toyota Supra. Η ανάκληση, αφορούσε πιθανή ελλιπή συγκόλληση στη βάση της ζώνης ασφαλείας, σε 10 σημεία, αντί για 13, όπως προβλέπεται. Όλα καλά μέχρι εδώ. Η “λεπτομέρεια” είναι ότι την ανάκληση δεν την έκανε η Toyota, αλλά η BMW!

H ανάκληση με τον αριθμό 19V653000 έγινε από την National Highway Traffic Safety Administration στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη BMW. Το εντυπωσιακό είναι ότι αφορά μόλις 7 οχήματα -τέσσερα από τα οποία έχουν ήδη ελεγχθεί και είναι σωστά- και πως, σε περίπτωση που βρεθεί Supra με 10 κολλήσεις, δεν θα γίνουν νέες, αλλά θα γίνει αντικατάσταση του οχήματος!!! Because… BMW.

Το νέο έκανε το γύρο του κόσμου, αν και δεν θα έπρεπε, μιας και η Supra είναι μια… μεταμφιεσμένη Z4. Ίσως γι’ αυτό και εκπρόσωπος της Toyota αναγκάστηκε να επισημάνει στο αμερικανικό motor1.com ότι “η BMW κατασκευάζει τη Supra στο εργοστάσιό της, Magna Steyr, Graz Plant, της Αυστρίας και έτσι αυτή κάνει την ανάκληση με την NHTSA“.