500Χ Yachting : H Fiat γιορτάζει το καλοκαίρι με την πιο ξεχωριστή έκδοση του 500

Η έκδοση λανσαρίσματος του 500Χ Yachting είναι αφιερωμένη στο διάσημο “Yacht Club Capri” και αντλεί την έμπνευση της από τα πολυτελή σκάφη αναψυχής.

Με την εφαρμογή του «Πράσινου Διαβατηρίου», από την 1η Ιουλίου γίνονται αρκετά πιο εύκολες οι μετακινήσεις στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το βήμα προς την ελευθερία αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα, όπως ήταν και η αίσθηση της “Dolce Vita” στις δεκαετίας του 1950 και 1960, όταν η Ρώμη, η Cortina d’Ampezzo, το Πόρτοφίνο και το Κάπρι έγιναν τόπος συνάντησης του διεθνούς jet set, ανυψώνοντας το Ιταλικό στυλ και βοηθώντας στην μεταπολεμική ανάπτυξη της χώρας.

Σε αυτή την πολύ σημαντική και αισιόδοξη ημέρα για την Ευρώπη, η Fiat παρουσιάζει το πιο καλοκαιρινό μοντέλο του SUV 500Χ, το 500Χ Yachting. Πρόκειται για μια νέα προσθήκη στη σειρά του μοντέλου, όπου κυρίαρχο χαρακτηριστικό αποτελεί η υφασμάτινη οροφή, η οποία αναδιπλώνεται σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, επιτρέποντας την άμεση επαφή των επιβατών με τον καλοκαιρινό ουρανό. Η νέα έκδοση έρχεται να συμπληρώσει τον πολύπλευρο χαρακτήρα του μοντέλου, που εκτός από την πλούσια γκάμα κινητήρων και εξοπλισμού, διαθέτει και τρεις διαφορετικές αισθητικές προσεγγίσεις, την Urban με έμφαση στο στιλ και τις καθημερινές μετακινήσεις, την Cross με έμφαση στην περιπέτεια και τη Sport με έμφαση στο δυναμισμό.

Το λανσάρισμα του νέου 500Χ Yachting σηματοδοτεί η περιορισμένης παραγωγής έκδοση “Yachting Club Capri”, η οποία είναι αφιερωμένη στο φημισμένο ναυτικό όμιλο και χαρακτηρίζεται από τον πλούσιο εξοπλισμό και τις μοναδικές στιλιστικές λεπτομέρειες. Η έμπνευση δεν θα μπορούσε να προέρχεται παρά από τα πολυτελή σκάφη αναψυχής, τα οποία γεμίζουν κάθε καλοκαίρι το διάσημο Ιταλικό νησί. Το αποκλειστικό χρώμα “Venice Blue”, η μπλε οροφή, τα «βουρτισμένο» χρώμιο στους καθρέπτες και τις χειρολαβές και οι αποκλειστικές για την έκδοση ζάντες των 18’’ δίνουν το στίγμα αυτού του ξεχωριστού 500Χ. Στο εσωτερικό η αίσθηση γίνεται ακόμα πιο έντονη χάρη στην επιλογή ξύλου στο ταμπλό, το οποίο έχει επεξεργαστεί με ειδικές τεχνικές ώστε εκτός από εξαιρετικά όμορφο να είναι επίσης ανθεκτικό και να μην δημιουργεί ανεπιθύμητες αντανακλάσεις. Τέλος τα πολυτελή δερμάτινα καθίσματα με τις μπλε ραφές και τα ειδικά λογότυπα που συνοδεύουν την έκδοση ολοκληρώνουν την εικόνα αυτού του ξεχωριστού 500Χ.

Το νέο 500X Yachting το συνοδεύει η αντίστοιχη -περιορισμένης παραγωγής- έκδοση του 500. Το νέο χρώμα “Blu Dipinto di Blu” θυμίζει τις έντονες αποχρώσεις της θάλασσας στο Κάπρι, ενώ η εκτεταμένη παρουσία χρωμιωμένων στοιχείων φέρνει μια νοσταλγική διάθεση που ταιριάζει απόλυτα με την αίσθηση της Dolce Vita που αποπνέει το μοντέλο. Αντίστοιχα με το 500Χ Yachting, το συλλεκτικό 500 διαθέτει ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή σε μπλε χρώμα και ξεχωριστά στιλιστικά στοιχεία στο αμάξωμα και το εσωτερικό. Όπως και στο παρελθόν με το 500 Riva, οι νέες ειδικές εκδόσεις των 500 και 500Χ αποτελούν μια νοητή μεταφορά ενός γιοτ με τέσσερις τροχούς.

Με αφορμή την αποκάλυψη του νέου Fiat 500X Yachting αυτή τη συμβολική ημέρα, o κ. Olivier François, CEO της Fiat και CMO της Stellantis, δήλωσε σχετικά: «Η 1η Ιουλίου είναι μια σημαντική ημέρα με συμβολικό χαρακτήρα, με την Ευρώπη να επιστρέφει στην ελευθερία των ταξιδιών και των μετακινήσεων. Η Fiat γιορτάζει αυτή την εξέλιξη αντλώντας έμπνευση και αισιοδοξία από τις δεκαετίες του 1950 και 1960, τα χρόνια της Dolce Vita. Αυτές οι εικόνες και αξίες συνετέλεσαν στη δημιουργία του νέου 500X Yachting, του πρώτου 500X με ανοικτή οροφή και άμεση επαφή με τον ήλιο και τον αέρα, στοιχεία συνυφασμένα με την ελευθερία. Το νέο αμάξωμα έρχεται να συμπληρώσει τα Urban, Cross και Sport και είναι εμπνευσμένο από τα σκάφη αναψυχής. Δεν θα μπορούσε λοιπόν η ειδική σειρά με την οποία ξεκινά η διάθεση του μοντέλου παρά να συνδέεται με ένα φημισμένο όμιλο, όπως είναι το Yacht Club Cpari

Tο video με το νέο Fiat 500X Yachting :