Το 2017 βγαίνει το Fiesta RS με τους 243 ίππους

Μετά από εκείνο το διάστημα των χαμηλών τόνων, η Ford φαίνεται έτοιμη να κυνηγήσει τις παλιές της δόξες, ή ακόμα και να τις ξεπεράσει. Μάλλον το τελευταίο, αν δούμε το φοβερό και τρομερό Focus RS, με την τετρακίνηση, το drift mode και, φυσικά, τη δύναμη να ταπεινώσει κόσμο και κοσμάκη. Για το Mustang, δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά.

Την εμπειρία λοιπόν για να μας τρελάνει, την έχει. Όμως, έχει και τη θέληση να πάει ένα βήμα παραπάνω, εξελίσσοντας το Fiesta ST; “Ναι”, λέει το γερμανικό περιοδικό Autobild, το οποιο αποκάλυψε ότι η Ford έχει ήδη στα σκαριά το Fiesta RS, το οποίο και θα λανσάρει το 2017.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Fiesta RS, θα φοράει τον γνωστό (από το ST) τετρακύλινδρο 1.600άρη turbo κινητήρα, με τη “διαφορά”, ότι αντί για 197, θα αποδίδει 246 ίππους. Με δύναμη… ανείπωτη για hot hatch, το Fiesta RS θα έχει προσανατολισμό πίστας, αναφέρουν οι πληροφορίες. Όπερ σημαίνει ότι θα είναι “σκληροπυρηνικό”.

Και, ξέρουμε όλοι τι περιμένεις να διαβάσεις: Ότι θα είναι τετρακίνητο, όπως το Focus με τα 350 άλογα. Δυστυχώς (καλά, δεν κλαίμε κιόλας) οι μηχανικοί της Ford -οι οποίοι το κατέχουν καλά το άθλημα- αποφάσισαν ότι το εγχείρημα της τετρακίνησης “δε χωράει” στο Fiesta και -το κυριότερο- θα αύξανε πολύ το κόστος του. Θα παραμείνει λοιπόν προσθιοκίνητο. Όπως και να χει, σκέψου ότι το νέο Fiesta RS θα έχει το setup του παλιού Focus RS, με τη διαφορά ότι θα είναι πιο γρήγορο. Ενδεχομένως και πιο… στριφτερό;

Μάλλον αυτονόητο είναι το γεγονός ότι το Fiesta RS θα δεχθεί “χοντρή” αναβάθμιση σε αναρτήσεις και φρένα, καθώς και φυσικά σε αεροδυναμικά βοηθήματα. Έλα Ford, τρέλανέ μας κι άλλο. Ετοίμασε κι ένα Sierra, να το τερματίσεις.