Εκκίνηση για το Ράλι Ακρόπολις 2016

Μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, στις Θερμοπύλες, πέφτει η καρώ σημαία. Το Ράλι Ακρόπολις 2016, έχει ξεκινήσει. Γρήγορα αυτοκίνητα, άφθονη σκόνη, χώμα, πέτρες και αποφασισμένοι για τη νίκη οδηγοί, οι οποίοι αναμετρώνται μπροστά από αλαλάζοντες, ενθουσιασμένους θεατές.

Έχουν προηγηθεί στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας τα ελεύθερα δοκιμαστικά και  η κατατακτήρια ειδική διαδρομή.

Φέτος, οι συμμετοχές έφθασαν τις 82. Αριθμητικά ξεπερνούν κάθε πρόσφατο προηγούμενο. Συνολικά, 35 πληρώματα αγωνίζονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι και 47 για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό σκέλος του αγώνα οι διεθνείς συμμετοχές αγγίζουν τις 29, αριθμός διπλάσιος του περυσινού. Στις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, θα βρεθούν όλοι οι πρωταγωνιστές του θεσμού.

Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται οι διεκδικητές του τίτλου, Kajetan Kajetanowicz και Alexey Lukyanuk, αμφότεροι με Ford Fiesta R5, αλλά και όσοι ακολουθούν ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Όσοι παρακολουθήσουν τον αγώνα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά 12 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Σημαντική από ελληνικής πλευράς είναι η παρουσία των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου με το Skoda Fabia R5.
Φυσικά, εθνικό ενδιαφέρον θα υπάρχει και στην κατηγορία ERC-2, με τους διεκδικητές του ευρωπαϊκού στέμματος, Chuchala-Dymurski, Scattolon-Zanini και Alonso-Monasterolo να έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ελληνικούς συνδυασμούς με κατασκευές ικανές για το καλύτερο.

Τέτοιοι είναι οι «Ιαβέρης Jr»-Σπύρος Κολτσίδας, που επιστρέφουν ύστερα από έντεκα χρόνια στην αγωνιστική δράση με ένα Mitsubishi Lancer EVO IX, οι Θέμης Χαλκιάς-Κώστας Σούκουλης με το Subaru Impreza STi, αλλά και οι Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης-Μάριος Τσαούσογλου με ακόμα ένα Lancer ένατης γενιάς.
Το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις, όμως, προσμετρά και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με κάθε ημέρα του να βαθμολογείται ξεχωριστά, και με όσους αγωνιστούν και στις δύο να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν το καλύτερο από τα δύο αποτελέσματα.

Συνολικά 47 πληρώματα θα βρεθούν στη ράμπα της αφετηρίας, με τα 4 από αυτά να εκκινούν μόνο την πρώτη ημέρα, τα 10 μόνο τη δεύτερη, και τα 33 και στα δύο σκέλη.

Ανάμεσα σε αυτούς, φιγουράρουν όλα τα κορυφαία ονόματα των ελληνικών αγώνων και οι διεκδικητές του τίτλου, όπως οι Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας και οι Βασίλης Βελάνης-Γιάννης Βελάνης, αμφότεροι με Mitsubishi Lancer EVO IX.