Άκου τα 1500 άλογα και θαύμασε την Bugatti Chiron

Το απόλυτο supercar όσον αφορά τους αριθμούς δεν είναι άλλο από την Bugatti Chiron. Πρόκειται για ένα σύγχρονο θαύμα της μηχανικής, αλλά λόγω της θεαματικής εξέλιξης του ανταγωνισμού δεν είναι τόσο πρωτοποριακή όσο η Veyron, που όταν πρωτοπαρουσιάστηκε μας άφησε με το στόμα ανοιχτό όχι από την ομορφιά της, αλλά από την τελική της ταχύτητα ,τα 1001 άλογα, τα τέσσερα τούρμπο και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. 

Η Bugatti Chiron ήρθε λοιπόν για να συνεχίσει το μύθο αφού είναι βελτιωμένη με υψηλότερο επίπεδο άνεσης, πιο ισχυρή, πιο γρήγορη, πιο πολυτελή και με καλύτερο… ήχο. 

Βέβαια ο ήχος δεν πλησιάζει τα ουρλιαχτά της Ferrari ούτε και τους βρυχηθμούς της Lamborghini αλλά το ζητούμενο για την Bugatti Chiron είναι να δημιουργήσει έναν ακόμα μύθο ως το πιο γρήγορο ή το πιο δυνατό ή το πιο …ακριβό. Να δοκιμάσει τα όρια της φυσικής και της μηχανικής, δεν υπάρχει τομέας στον οποίο η Bugatti δεν θέλει να είναι πρωτοπόρος ως το πιο (εδώ συμπληρώνεις εσύ)! Μερικοί ίσως πουν το πιο άσχημο αλλά ακόμα και αυτοί θα ονειρεύονται πως την οδηγούν σε μια ατελείωτη ευθεία.

Εάν δεν γνωρίζεις τις προδιαγραφές της Bugatti Chiron να σε ενημερώσουμε ότι ο  κινητήρας του είναι ο περίφημος W16 8.0-λίτρων της Veyron, με 25% αύξηση στην απόδοση σε σύγκριση με τον προκάτοχό. Αυτό σημαίνει ότι αποδίδει 1500 ίππους, και επιταχύνει από στάση στα 100χλμ σε λίγο πάνω από δύο δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική ταχύτητα, το αυτοκίνητο σε Τop Speed mode περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 420 χιλιόμετρα, αλλά φημολογείται ότι είναι σε θέση να ξεπεράσει και τα 435 χιλιόμετρα/ώρα χωρίς τον ηλεκτρονικό κόφτη ενώ το ταχύμετρο της Bugatti Chiron έχει ως μέγιστη ένδειξη τα 500 χιλιόμετρα / ώρα για παν ενδεχόμενο!

Αυτό το κατόρθωμα της μηχανικής φτάνει τη μέγιστη ροπή των 1.600 Nm στις 2.000 σ.α.λ., και η ροπή διατηρείται σε αυτό το επίπεδο σε όλη τη διαδρομή μέχρι 6.000 σ.α.λ, χάρη στους 4 υπερσυμπιεστές που είναι διπλά τροφοτούμενα. Το αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικές επιδόσεις και όνειρα για τους απανταχού φίλους των supercars.

Ανυπομονώ να αγοράσω μια.. στο νέο Gran Turismo