Vivere il Movimento nelle strade
190716 01 35 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

Κουβαλάει ένα βαρύ όνομα. Είναι η επόμενη γενιά του θρυλικού -στα αυτιά των φαν της αυτοκίνησης και του tuning- Skyline. Είναι το ισχυρότερο -εργοστασικό- Nissan Skyline που κατασκευάστηκε ποτέ. Η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε το νέο  Skyline, με το αναβαθμισμένο στυλ και εφοδιασμένο με την  τεχνολογία ProPILOT 2.0,  το πρώτο σύστημα υποβοήθησης οδηγού στον κόσμο, που συνδυάζει  την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους,  με την οδήγηση χωρίς χέρια στο τιμόνι σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Το Skyline, θα είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία το ερχόμενο φθινόπωρο με τιμή απο 35.150 ευρώ. 

190716 01 35 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

Το νέο Skyline ακολουθεί την παράδοση που θεμελιώθηκε από το πρώτο Skyline το 1957, με κάθε γενιά να υιοθετεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες της εποχής. Εκτός από το ProPILOT 2.0, το premium σεντάν έρχεται με το νέο σύστημα NissanConnect, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα συνδεδεμένων υπηρεσιών.

190716 01 01 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις εξοπλίζονται  με τον  3.0 λίτρων κινητήρα twin-turbo VR30DDTT, ενώ η  νέα έκδοση  400R του μοντέλου αντιπροσωπεύει το πιο ισχυρό εργοστασιακό Skyline που κατασκευάστηκε ποτέ. Παράλληλα, μια υβριδική έκδοση είναι διαθέσιμη.

190716 01 02 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

“Το Skyline είναι ένα  σύμβολο της τεχνολογίας της  Nissan και στα 62 χρόνια έχει τη μεγαλύτερη ιστορία από οποιοδήποτε μοντέλο της”, εξηγεί ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan, Asako Hoshino. “Με τις τελευταίες προηγμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του ProPILOT 2.0, το νέο Skyline προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.”

190716 01 13 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

Το νέο Skyline βρίσκεται στο επίκεντρο της Ευφυούς Κινητικότητας της Nissan, της προσέγγισης  της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία,  σχεδιασμένα για να μεταφέρουν τους ανθρώπους σε έναν καλύτερο κόσμο.

190716 01 37 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

Κινητήρας 3.0-λίτρων V6 twin-turbo 

Ο 3.0 λίτρων V6 twin-turbo κινητήρας βενζίνης  (VR30DDTT) του Skyline,  επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ της εκρηκτικής απόδοσης και της εκλεπτυσμένης απόκρισης, προσφέροντας την απόλαυση που αρμόζει κατά την  οδήγηση ενός σπορ, premium σεντάν. Χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο χρονισμού του βαλβίδων (VTC), έχουν βελτιωθεί οι χρόνοι απόκρισης του γκαζιού, γεγονός που ενισχύει την απόδοση αλλά και δίνει τη δυνατότητα στον κινητήρα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά μέσω του στενότερου ελέγχου της καύσης  στους κυλίνδρους.

Ένα βελτιστοποιημένο σύστημα twin-turbo βελτιώνει την παροχή ισχύος, επιτρέποντας ομαλές και άμεσες αποκρίσεις κατά  την επιτάχυνση, βοηθώντας παράλληλα στην απόδοση του συνόλου. Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός  των πτερυγίων της τουρμπίνας βοηθά τον κινητήρα να παράγει μεγαλύτερη συνολική απόδοση, με  τις ταχύτερες στροφές της τουρμπίνας, να επιτρέπουν την άμεση απόκριση του συστήματος twin-turbo.

Οι μηχανικοί έχουν αναπτύξει ένα σύστημα ψύξης με νερό, βελτιώνοντας περαιτέρω την απόδοση και τις επιδόσεις. Ψύχει γρήγορα τον αέρα που εισέρχεται στο σύστημα twin-turbo, μειώνοντας την στροβιλο-καθυστέρηση  (turbo lag) και επιτρέποντας πιο άμεση επιτάχυνση. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του συστήματος ψύξης είναι η συμπαγής μορφή του, γεγονός που σημαίνει μικρότερη διαδρομή ροής για τον αέρα που εισέρχεται στον υπερσυμπιεστή για να επιτρέψει την ταχύτερη απόκριση του κινητήρα.

190716 01 11 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

Η νέα διαδικασία επίστρωσης των κυλίνδρων με βόριο της Nissan,  ενισχύει περαιτέρω τη μηχανική απόδοση. Η τεχνολογία επίστρωσης mirror bore μειώνει τη μηχανική τριβή, επιτρέποντας στα έμβολα να κινούνται πιο ελεύθερα μέσα στους κυλίνδρους.

Η κυλινδροκεφαλή με ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής,   παρέχει βελτιωμένη εργονομία στον κινητήρα και μειώνει τον αριθμό των αγωγών, προσφέροντας καλύτερη και ταχύτερη θέρμανση του καταλύτη, με αποτέλεσμα καθαρότερες εκπομπές ρύπων. 

Το νέο Nissan Skyline διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις: GT, GT Type P, GT Type SP και 400R. Η έκδοση  400R διαθέτει 400 hp στις 6.400 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 475 Nm στις 1.600-5.200 σ.α.λ.  Στις πρόσθετες επιλογές, περιλαμβάνεται και μια έκδοση 300 hp του κινητήρα VR30DDTT, εκτός της 400R, ενώ διατίθεται και ο  κινητήρας V835HR-HM34 για τις εκδόσεις HYBRID.

Ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης

190716 01 40 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

H νέα ανάρτηση  Intelligent Dynamic Suspension (IDS) προσφέρει ακριβή έλεγχο της δύναμης απόσβεσης, πλήρως ανταποκρινόμενη στο εκάστοτε σενάριο οδήγησης.  Με τη μείωση των κραδασμών που μεταφέρονται μέσω της δομής του αμαξώματος, η ανάρτηση αυτή επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν εξαιρετική σταθερότητα και εντυπωσιακή άνεση.  

Το Direct Adaptive Steering (DAS) βελτιώνει την απόκριση του τιμονιού,  ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί την ευαισθησία του σε χαμηλές έως μεσαίες ταχύτητες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη άνεση οδήγησης σε ταχύτητες πόλης και  προβλέψιμη απόκριση του συστήματος διεύθυνσης, σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.

ProPILOT 2.0

190716 01 25 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

Σχεδιασμένο για οδήγηση σε  αυτοκινητόδρομο, το ProPILOT 2.0 λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να βοηθήσει στο χειρισμό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή, σε καθορισμένους δρόμους. Παράλληλα, για πρώτη φορά,  το σύστημα επιτρέπει την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, διατηρώντας την πορεία του οχήματος σε μια λωρίδα. 

Προκειμένου να ενεργοποιηθούν  οι  τελευταίες λειτουργίες του νέου συστήματος, οι οδηγοί πρέπει πρώτα να ορίσουν τον προορισμό τους στο σύστημα πλοήγησης, σχεδιάζοντας μια προκαθορισμένη διαδρομή  του ταξιδιού. Μόλις το αυτοκίνητο εισέλθει στον αυτοκινητόδρομο, η οδήγηση με το νέο σύστημα  πλοήγησης καθίσταται διαθέσιμη.

190716 01 27 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

Κατά την ενεργοποίηση και αφού έχει οριστεί  μια προκαθορισμένη διαδρομή, το σύστημα θα βοηθήσει τον οδηγό να ταξιδέψει σε μια οδική αρτηρία με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας, μέχρις ότου να φτάσει στην έξοδο του  αυτοκινητόδρομου που ορίζει η διαδρομή του, βοηθώντας τον  να χειριστεί αλλαγές και τυχόν εκτροπές  στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Το  ProPILOT 2.0 επιτρέπει επίσης την οδήγηση χωρίς τα χέρια του οδηγού να είναι στο τιμόνι, ενόσω το όχημα κινείται σε μια συγκεκριμένη λωρίδα. Όταν το όχημα προσεγγίζει ένα απρόσμενο εμπόδιο ή όταν περνάει ένα πιο αργό όχημα, το σύστημα κρίνει τον κατάλληλο χρονισμό αλλαγής της διέλευσης,  βάσει πληροφοριών από το σύστημα πλοήγησης και ανίχνευσης 360 μοιρών. Παράλληλα,  παρέχεται μια διαισθητική ηχητική και οπτική καθοδήγηση στον οδηγό, ο οποίος καλείται να θέσει και τα δύο χέρια στο τιμόνι και να επιβεβαιώσει την έναρξη αυτών των λειτουργιών με ένα διακόπτη.

190716 01 33 source Η Nissan έφτιαξε το ισχυρότερο Skyline ever

Το όχημα χρησιμοποιεί συνδυασμό καμερών, ραντάρ, σόναρ, GPS και τρισδιάστατων  δεδομένων χάρτη υψηλής ευκρίνειας 3D (HD),  για την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο,  σχετικά με το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο (με εύρος δράσης 360ο) όπως και για την ακριβή θέση του στο δρόμο. Το σύστημα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να προσφέρει μια ομαλή οδηγική εμπειρία, παρόμοια με αυτή ενός έμπειρου οδηγού. Ένα σύστημα παρακολούθησης του οδηγού  στην καμπίνα,  επιβεβαιώνει συνεχώς ότι η προσοχή του βρίσκεται στο δρόμο.

Το ProPILOT 2.0 είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις  HYBRID 2WD και 4WD. Διαθέτοντας  συνδυασμένη ισχύ 359 ίππων (από τον κινητήρα VQ35HR-HM34 και το  υβριδικό σύστημα), το Skyline  αποτελεί ένα εντυπωσιακό συνολικό πακέτο τεχνολογίας  της Nissan.

Νέος σχεδιασμός 

Το ανανεωμένο σχεδιαστικά εμπρόσθιο εξωτερικό του Skyline, επικοινωνεί τον σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου και περιλαμβάνει τη μάσκα V-Motion της Nissan. Στο κέντρο της μάσκας όπου βρίσκεται και το σήμα της Nissan,  έχει ενσωματωθεί ένας αισθητήρας ραντάρ που χρησιμοποιείται για  το ProPILOT 2.0. Το πίσω μέρος έχει επανασχεδιαστεί, προσδίδοντας μια κομψή εμφάνιση, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά τετρακυκλικά  φώτα του Skyline, με πλήρη φωτισμό LED.

Στο εσωτερικό, η Nissan έχει βελτιώσει περαιτέρω τη λειτουργικότητα και την αίσθηση της ποιότητας που ταιριάζουν σε ένα προηγμένο σπορ σεντάν. Οι εκδόσεις HYBRID είναι οι πρώτες στην Ιαπωνία που υιοθετούν μια απεικόνιση heads-up,  πλήρους προβολής και χρωμάτων. Στις  αποκλειστικές δυνατότητες του ProPILOT 2.0 περιλαμβάνεται και  μια μεγάλη οθόνη 7 ιντσών Προηγμένης Υποστήριξης του Οδηγού, στον  πίνακα οργάνων. 

Το νέο Skyline έρχεται σε 10 εξωτερικά χρώματα. Το νέο χρώμα Carmine Red, αποκλειστικά για τις εκδόσεις 400R και SP, δημιουργεί έντονη αντίθεση ανάμεσα σε φωτεινά σημεία και βαθιές σκιές, ανάλογα με τη γωνία του φωτός που “χτυπάει” το αυτοκίνητο. Το 400R προσφέρει αποκλειστικές επιφάνειες από αλουμίνιο, κόκκινες ραφές στο τιμόνι και σε επιλεγμένα σημεία της καμπίνας, καθώς και καπιτονέ επένδυση πλευρικά των καθισμάτων. 

NissanConnect

Το αναβαθμισμένο  σύστημα NissanConnect προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και υπηρεσιών. Οι Over-The-Air (OTA) αυτόματες ενημερώσεις χαρτών,  μειώνουν τον χρόνο και την ταλαιπωρία που απαιτείται για την ενημέρωση των  χαρτών πλοήγησης. Η πλοήγηση από Πόρτα σε Πόρτα (Door to Door), ενσωματώνει το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου με το smartphone του οδηγού, επιτρέποντας την απρόσκοπτη καθοδήγηση από την αρχική θέση του οδηγού μέχρι τον τελικό του προορισμό, ακόμα και μετά την έξοδο από το αυτοκίνητο.

Η λειτουργία “Docomo in Car Connect” επιτρέπει την πρόσβαση Wi-Fi εντός του  αυτοκινήτου, εξαλείφοντας τη χρήση δεδομένων από smartphone κατά την οδήγηση. Το σύστημα προσφέρει επίσης προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις μέσω μιας εφαρμογής smartphone. Οι ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν την ταχύτητα του οχήματος, την ειδοποίηση κυκλοφορίας και τη ρύθμιση γεωγραφικών ορίων. Με αυτό τον τρόπο, οι οικογένειες μπορούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως νέους οδηγούς ή ηλικιωμένους, για να εξασφαλίζουν την ακεραιότητα και την υπευθυνότητά τους στο δρόμο.