Vivere il Movimento nelle strade
P90422193 highRes 1 MINI va in vacanza... con la flotta di camper più ecologica del mondo

MINI va in vacanza... con la flotta di camper più ecologica al mondo

P90422193 highRes 1 MINI va in vacanza... con la flotta di camper più ecologica del mondo

  Το φετινό καλοκαίρι, πολλοί είναι εκείνοι που θα προτιμήσουν να πάνε διακοπές σε κοντινές περιοχές ή να κάνουν ταξίδια εξερεύνησης στην ύπαιθρο της χώρας τους. Και ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις τη φύση δεν είναι άλλος από το κάμπινγκ. Ο συγκεκριμένος τρόπος διακοπών είναι μάλιστα και πιο φιλικός στο περιβάλλον, ειδικά όταν συνδυάζεται με βιώσιμο σύστημα κίνησης. Η MINI διαθέτει δύο ευέλικτα και ιδιαίτερα οικονομικά μοντέλα με σύστημα ηλεκτροκίνησης και τον κατάλληλο εξοπλισμό: το MINI Cooper SE Countryman ALL4 με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE. Εξοπλισμένα σε κάθε περίπτωση με ειδικά συστήματα μεταφοράς από τη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ MINI και μία σκηνή οροφής, αποτελούν τον πιο οικολογικό στόλο οχημάτων για κάμπινγκ στον κόσμο.

  Χάρη στην τετρακίνηση που εξασφαλίζει το υβριδικό σύστημα και τη συνολική ισχύ των 162 kW/220 hp, το MINI Cooper SE Countryman ALL4 είναι ιδανικό για εκδρομές στην ύπαιθρο. Με τα πακέτα ALL4 Trim ή Classic Plus, στον εξοπλισμό προστίθεται μεταξύ άλλων και μία ράγα οροφής. Μία σκηνή οροφής μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ράγες οροφής με την κατάλληλη βάση.

P90422200 highRes 1 Η MINI πηγαίνει διακοπές...με τον πιο πράσινο στόλο camper στον κόσμο

  Το MINI Cooper SE μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με σκηνή οροφής. Το αμιγώς ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο είναι το μόνο στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία του που δέχεται ράγες οροφής. Το ειδικό σύστημα στήριξης περιλαμβάνεται στην γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ MINI. Το MINI Cooper SE μπορεί εύκολα να μεταφέρει σκηνή οροφής. Χάρη στο αεροδυναμικό της σχήμα, η οροφή δεν επηρεάζει σημαντικά τις επιδόσεις του κινητήρα των 135 kW/184 hp, ο οποίος εξασφαλίζει εντυπωσιακή επιτάχυνση. Το MINI Cooper SE επιταχύνει από 0-100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα. Το MINI Cooper SE Countryman ALL4 επίσης διακρίνεται για την ήρεμη δύναμη του κινητήριου συνόλου. Ένα αυτοκίνητο για κάθε χρήση, ιδανικό και για μεγάλα ταξίδια.

  Πηγαίνοντας ‘παρέα’ για camping, τα δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα αποκαλύπτουν τις δυνατότητές τους, το καθένα με το δικό του τρόπο. Σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP, το MINI Cooper SE έχει αυτονομία 203 – 234 km. Η ηλεκτρική αυτονομία του MINI Cooper SE Countryman ALL4 φτάνει τα 59 km. Μάλιστα, χάρη στην έξυπνα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα, η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτίζεται κατά την οδήγηση.

P90422220 highRes 1 Η MINI πηγαίνει διακοπές...με τον πιο πράσινο στόλο camper στον κόσμο

  Η διασκεδαστική οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους γεμάτους στροφές είναι μεγάλη. Σε αυτό συμβάλλει και η τοποθέτηση της μπαταρίας στο δάπεδο των δύο αυτοκινήτων χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στο δρόμο. Το MINI Cooper SE Countryman ALL4, όπως και το MINI Cooper SE, μπορεί να κινείται στο οργανωμένο κάμπινγκ τόσο αθόρυβα, ώστε να ακούγονται μόνο τα φύλλα στο έδαφος, καθώς περνούν από πάνω τους τα ελαστικά.

  Η προσέγγιση αυτή υποδηλώνει και σεβασμό στη φύση. Όσοι επιλέγουν να περάσουν τη νύχτα στο φυσικό περιβάλλον, μετά από μία μέρα γεμάτη περπάτημα ή ποδηλασία, μπορούν να χαρούν τη φύση στο έπακρο και να απολαύσουν τη θέα του τοπίου, ξαπλωμένοι, μέσα στη σκηνή οροφής. Να ανακαλύπτεις τον κόσμο από ψηλά – κάτι που τώρα είναι εφικτό και από την οροφή ενός MINI.

  Το έξυπνο αυτό κατάλυμα ανυψώνεται αυτόματα σε δευτερόλεπτα χάρη στα αμορτισέρ αερίου απασφαλίζοντας τους ειδικούς γάντζους. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την πτυσσόμενη σκάλα από αλουμίνιο και να ανέβετε στη σκηνή από τα οκτώ σκαλοπάτια της. Στο εσωτερικό της σκηνής σας περιμένουν δύο άνετες κουκέτες. Το καλοκαίρι, τα υφασμάτινα παράθυρα ανοίγουν εύκολα σαν ρολά, ενώ οι κουνουπιέρες παρέχουν την απαραίτητη προστασία από τα έντομα.

  Στο χώρο αποσκευών των 211 λίτρων του MINI Cooper SE, ο οποίος αυξάνεται στα 731 λίτρα με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, χωρούν όλες οι αποσκευές, ο εξοπλισμός περιπέτειας και οι υπνόσακοι δύο ατόμων για μεγάλο ταξίδι. Ο χώρος είναι ακριβώς ίδιος με των 3θυρων μοντέλων MINI με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Όσον αφορά δε το MINI Cooper SE Countryman ALL4 με τις πέντε πόρτες και τις ισάριθμες θέσεις στην καμπίνα, διαθέτει χώρο αποσκευών από 405 έως 1.275 λίτρα, ο οποίος το καθιστά πραγματικό αυτοκίνητο για κάθε χρήση στην κατηγορία των πολυτελών μικρών.

P90422207 highRes 1 Η MINI πηγαίνει διακοπές...με τον πιο πράσινο στόλο camper στον κόσμο

  Στην καμπίνα υπάρχει μάλιστα αρκετός χώρος για ειδικό εξοπλισμό που προσφέρει την απαραίτητη δόση άνεσης στην απλή ζωή μέσα στη φύση. Με μια ματιά στην ψηφιακή οθόνη των οργάνων του MINI Cooper SE και του MINI Cooper SE Countryman ALL4 μπορείτε να ελέγξετε την ενέργεια των μπαταριών υψηλής τάσης. Το επίπεδο φόρτισης είναι στην πράσινη περιοχή. Αν έχετε ένα cool box στην καμπίνα μπορείτε να απολαμβάνετε το αναψυκτικό σας ενώ ακούτε απαλή μουσική από το ηχοσύστημα. Υπάρχει επίσης αρκετό ρεύμα για φόρτιση των κινητών. Αν προσθέσετε και τη φορητή μηχανή espresso, τότε τα όρια ανάμεσα στο κάμπινγκ και στο glamping γίνονται δυσδιάκριτα.

  Όμως ακόμη κι αν η ενέργεια της μπαταρίας είναι χαμηλή, κανένα πρόβλημα. Πολλά οργανωμένα κάμπινγκ σήμερα στην Ευρώπη διαθέτουν σταθμούς φόρτισης. Έτσι, οι λάτρεις της φύσης μπορούν πλέον να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου σε μία πεζοπορική διαδρομή χωρίς άγχος, ενώ το ηλεκτροκίνητο MINI τους φορτίζεται για τη διαδρομή προς το επόμενο κάμπινγκ ή για επιστροφή στο σπίτι με τον πιο οικονομικό και βιώσιμο τρόπο.