Με 2 πρωτότυπα στις… μάχες η Nissan

Με δύο εντυπωσιακά  πρωτότυπα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σε δύο συναρπαστικές διαδρομές, η Nissan δίνει το παρών αφενός στη διάσημη διαδρομή του Long Beach στην Καλιφόρνια, αλλά και αφετέρου στο Circuit Paul Ricard, στο Le Castellet της Γαλλίας.

Με νωπή ακόμα  τη νίκη του στο Sebring, το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Nissan με την  ομάδα της ESM κατευθύνθηκε στο Long Beach,  για να ανταγωνιστεί στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος IMSA WeatherTech Sport Car. Στη συγκεκριμένη διαδρομή του Long Beach τα λάθη δεν “συγχωρούνται”, καθώς πρόκειται για έναν στενό δρόμο μήκους 3,17 χιλιομέτρων,  πλαισιωμένο από τσιμεντένια τοιχώματα.

Στο Circuit Paul Ricard της Γαλλίας, οι ομάδες των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων των Le Mans Series και Michelin Le Mans Cup καλούνται να αντιμετωπίσουν πολυποίκιλες προκλήσεις, με τα πρωτότυπα LMP3 που εφοδιάζονται με κινητήρες της Nissan. Σε αντίθεση με το Long Beach, η διαδρομή του Paul Ricard είναι κάτι περισσότερο από μια κούρσα ασφάλτου, καθώς φημίζεται για τις κλειστές, απότομες στροφές της.

Στόχος της ομάδας της ESM η επανάληψη της επιτυχίας της στο Sebring, εκεί από όπου πήρε τη νίκη με τους Johannes van Overbeek, Pipo Derani και Nico Lapierre.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, συνολικά 42 αυτοκίνητα LMP3 που κινούνται με μοτέρ της Nissan, προσφέρουν συναρπαστική δράση στο Circuit Paul Ricard, εκ των οποίων τα 20 για το Ευρωπαϊκό Le Mans και τα 22 για το  Michelin Le Mans Cup.