Live η Κίνηση στους δρόμους

H Kosmocar-Volkswagen στον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος

H Kosmocar-Volkswagen ήταν Μέγας Χορηγός του 14ου Διεθνή Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 14 Απριλίου. Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού της Βόρειας Ελλάδας χάρισε για άλλη μια χρονιά πολύ κέφι και έντονα συναισθήματα σε 20.000 ανθρώπους, που έζησαν την εμπειρία ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος.

Η Kosmocar-Volkswagen υποστήριξε το σημαντικότερο εαρινό αθλητικό γεγονός της συμπρωτεύουσας διαθέτοντας στους διοργανωτές μοντέλα της Volkswagen. Σε ρόλο οχήματος χρονομέτρησης του αγώνα χρησιμοποιήθηκε το ηλεκτρικό e-Golf σε λευκό χρώμα. Αθόρυβο και με μηδενικούς ρύπους, με αυτονομία που φτάνει τα 300 χιλιόμετρα, το e-Golf ήταν ο ιδανικός προπομπός του αγώνα. 

Ο αγώνας συνέπεσε με το λανσάρισμα του νέου compact SUV της Volkswagen, του T-Cross. Η συγκυρία ήταν μοναδική και χιλιάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μοντέλο από κοντά και να πληροφορηθούν για τα μοναδικά του χαρακτηριστικά και τον πλουσιότατο, hi-tech εξοπλισμό του. 

Η Kosmocar-Volkswagen, επιπλέον της χορηγίας, είχε ενεργή συμμετοχή τόσο στο Μαραθώνιο όσο και στους παράλληλους αγώνες που διοργανώθηκαν, με τη δική της ομάδα δρομέων, τη «Volkswagen Running Team». Η ομάδα αποτελείται από φίλους της μάρκας καθώς και εργαζόμενους της Kosmocar και του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της. Η Volkswagen Running Team στη φετινή εκδήλωση συμμετείχε με 380(!) δρομείς, που απόλαυσαν την κάθε στιγμή των αγώνων. Μάλιστα, στο Μαραθώνιο δρόμο των 42.195 χλμ. θριάμβευσε ο Μιχάλης Παρμάκης, αθλητής της ομάδας, ο οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, με χρόνο 2 ώρες 33:21, επαναλαμβάνοντας την αντίστοιχη επιτυχία του 2017, παρότι αγωνιζόταν με τράβηγμα στο πόδι και έκανε υπερπροσπάθεια για να καλύψει την απόσταση. 

Αθλήτρια της Volkswagen Running Team κέρδισε και το Μαραθώνιο των γυναικών. Όπως και το 2017, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, με χρόνο 2 ώρες 48:13.

Ο διεθνής μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης έχει εξελιχθεί σε θεσμό, με το 14ο αγώνα της σειράς να ξεπερνά όλους τους προηγούμενους σε οργανωτική αρτιότητα και αγωνιστικό ενδιαφέρον, χάρη και στις εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις που στήθηκαν στην καρδιά της πόλης. 

Ο “Μαραθώνιος της Ιστορίας”, όπως αποκαλείται, ήταν για άλλη μια χρονιά αντάξιος των προσδοκιών και έδωσε τη χαρά της συμμετοχής και της προσωπικής νίκης σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, από 9χρονους μαθητές Δημοτικών Σχολείων μέχρι τον 86χρονο Στέφανο Ιωαννίδη που έτρεξε στο Δρόμο 5.000μ., καθώς και σε ανθρώπους με αναπηρίες, που κέρδισαν το χειροκρότημα και το θαυμασμό φιλάθλων και θεατών. 

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δρομείς από πέντε ηπείρους και 51 χώρες, προερχόμενοι ακόμα και από μακρινά μέρη όπως η Ζιμπάμπουε, η Κινεζική Ταϊπέι, οι Μπαχάμες και το Ουζμπεκιστάν. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Ισπανός θρύλος Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα που κατέχει στην πατρίδα του το ρεκόρ συμμετοχών σε Μαραθώνιους, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη τους 293 ολοκληρωμένους αγώνες, ο 68χρονος Ιρλανδός Τζέρι Φορντ που αψηφά την εκ γενετής αναπηρία του και συμμετείχε για 445η φορά με χειρήλατο αμαξίδιο σ’ έναν Μαραθώνιο, καθώς και η κωφή Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής Όλγα Ραχαούτσοβα, η οποία επίσης κάλυψε την απόσταση των 42.195 χλμ. και μάλιστα διακρίθηκε ιδιαίτερα, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.