Mercedes Benz A200 Essai routier

Nous conduisons la Mercedes-Benz A200 MHEV 48 Volt 163 Hp : Rebelle avec une cause (Vidéo) 

Η μικρομεσαία Mercedes- Benz στην ανανεωμένη τέταρτη γενιά της, «επενδύει» στον έντονο δυναμισμό

Quelle note lui donnez-vous ?3 Notes
8.6
8.6

Η Mercedes - Benz ανανεώνει στα σημεία το μικρομεσαίο της premium best seller, ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία και πετάει το γάντι στον ανταγωνισμό. Μια πρώτη γεύση της νέας A Class πήραμε με την καθιερωμένη εβδομαδιαία συμβίωση με την A 200 με τους 163 ίππους και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις! 

Από πολυμορφικό… Hot Hatchback 

Η μακρά ιστορία της A Class ξεκινάει το 1997, με την Mercedes – Benz να φέρνει στο προσκήνιο το πρώτο της μικρομεσαίο μοντέλο. Σε αντίθεση με τις προσταγές της αγοράς που έδειχναν τα Hatchback ως τη λογική εμπορική επιλογή, η γερμανική εταιρεία τόλμησε να φέρει ένα αμφιλεγόμενο αμάξωμα ενός όγκου, το οποίο γκρέμισε το κατεστημένο, δημιουργώντας το δικό του κοινό! Η δεύτερη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε το 2004 και ακολούθησε την ίδια συνταγή, ως σχεδιαστική συνέχεια με την διαφορά πως πλέον υπήρξε και τρίθυρη έκδοση. Το 2012 παρουσιάστηκε η τρίτη γενιά του μοντέλου, η οποία εγκατέλειψε το αμάξωμα ενός όγκου, υιοθετώντας τις σπορ γραμμές των Hatchback. Το 2018 παρουσιάστηκε η τέταρτη και τελευταία γενιά, ως σχεδιαστική εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου και υιοθετώντας τις προηγμένες τεχνολογικές λύσεις των μεγαλύτερων Mercedes – Benz, βασισμένη στην πλατφόρμα Mercedes-Benz MFA platform ΙΙ. Η γερμανική εταιρεία προχώρησε σε διακριτικό Facelift το 2021, παρέχοντας τις απαιτούμενες τεχνολογικές ενημερώσεις! 

Εστιασμένο στην σπορτίφ αισθητική 

Οι σχεδιαστές της Mercedes – Benz αντιμετώπισαν την πρόκληση να αποδώσουν μια λειτουργική, αποδοτική και όμορφη σχεδίαση στη νέα A Class, συνυφασμένη με το Family Look του «Τριάκτινου Αστεριού» σε συμπαγείς διαστάσεις! 

Ειδικότερα, το μπροστινό μέρος ξεχωρίζει με το χαμηλά τοποθετημένο ρύγχος και το μακρύ καπό με τα δυο έντονα νεύρα κατά μήκος. Τα τραπεζοειδή λεπτά φωτιστικά σώματα ενσωματώνουν τους προσαρμοζόμενους προβολείς Multibeam LED και πλαισιώνουν τη νέα μάσκα με μοτίβο το τριάκτινο αστέρι σε όλη την επιφανεια της και ενσωματώνει τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, αποπνέοντας έντονο δυναμισμό! 

Το προφίλ αποτυπώνει μια σύγχρονη σφηνοειδή σπορτίφ σιλουέτα με καθαρές καμπύλες γραμμές και μυώδεις επιφάνειες. Το μακρύ μεταξόνιο σε συνδυασμό με τις ζάντες των 19 ιντσών κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται μεγαλύτερο και επιθετικότερο! 

Το πίσω μέρος έχει το πιο έντονο ενδιαφέρον. Η οροφή τελειώνει σε μια όμορφη αεροτομή, ενώ το κεκλιμένο πίσω παράθυρο δίνει μια Coupé αισθητική, που κλείνει με ομαλή καμπύλη γραμμή, αναδεικνύοντας αγωνιστικές καταβολές. Τα όμορφα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, ως σχεδιαστική εξέλιξη τους από την ιστορία της Mercedes, εκτείνονται στο εσωτερικό της πέμπτης πόρτας. Η εικόνα ολοκληρώνεται από τον σπορτίφ προφυλακτήρα με τις διπλές επινικελωμένες απολήξεις της εξάτμισης στα άκρα του και τον όμορφο αεροδυναμικό διαχύτη στο κεντρικό κάτω μέρος! 

Ειδικότερα, το αυτοκίνητο της δοκιμής διέθετε το σπορ πακέτο AMG με ζάντες 19 ιντσών, χαμηλωμένο αμάξωμα, σπόιλερ και πιο ογκώδεις προφυλακτήρες, βελτιώνοντας το αισθητικά, δείχνοντας άκρως επιθετικό!     

Η απλότητα της πολυτέλειας στην ψηφιακή εποχή  

Ως γνήσιο τέκνο της Mercedes-Benz, η A200 είναι ιδιαίτερα προσεγμένη στο εσωτερικό, εστιάζοντας στην άνεση, την τεχνοκογία, τη συναρμογή και την ποιότητα των υλικών!  

Οι σχεδιαστές της καμπίνας προτίμησαν λιτές και απέριττες γραμμές, χωρίς να κουράζουν και να προκαλούν, δημιουργώντας ένα όμορφο, φιλόξενο και πολυτελές εσωτερικό. Όλα περιστρέφονται γύρω από το προηγμένο ψηφιακό σύστημα που υποστηρίζει φωνητικές εντολές MBUX.  Αποτελείται από δύο συνεχόμενες οθόνες 10,25 έκαστη, ως συνέχεια η μια της άλλης με ελαφριά κλήση προς τον οδηγό. Η αριστερή, πίσω από το όμορφο σπορτίφ τιμόνι, ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για την οδήγηση. Η κεντρική φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων, συμβατό με Android Auto και Apple AirPlay. 

Με κορυφαία συναρμογή, η Mercedes – Benz χρησιμοποίησε υψηλής ποιότητα υλικά με καλή αίσθηση αφής με εξαιρετικό φινίρισμα. Η γερμανική εταιρεία πέτυχε ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας ένα οδηγοκεντρικό εσωτερικό. Χαρακτηριστικά, οι τρεις στρογγυλοί αεραγωγοί κάτω από την κεντρική οθόνη και οι δυο στις άκρες του ταμπλό, οι οποίοι του παρέχουν το απαραίτητο σπορτίφ στοιχείο. Από την κεντρική κονσόλα απουσιάζουν όλοι οι διακόπτες, με τον επιλογέα ταχυτήτων να τοποθετείται στους διακόπτες του τιμονιού. Μια λειτουργική και εργονομική λύση, δεδομένου πως διευκολύνει την οδήγηση, ενώ η απουσία των περιττών πλήκτρων αναδεικνύουν την ομορφιά της καμπίνας και την αίσθηση πολυτελείας. Το βράδυ, ο προσεγμένος φωτισμός Ambient δημιουργούν μια χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα!

Όλα τα παραπάνω, επιδρούν θετικά στην εργονομία και τη λειτουργικότητα της Mercedes-Benz A200, δεδομένου πως ο οδηγός έχει τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος, χωρίς να απομακρύνει το βλέμμα του από τον δρόμο! 

Τα μπάκετ καθίσματα σχεδιασμένα από την AMG παρέχουν την απόλυτη στήριξη του σώματος των μπροστινών επιβατών και ιδανική άνεση για όλους τους επιβάτες!

Ο όγκος αποσκευών είναι 355 λίτρα, ο οποίος αγγίζει τα 1.195 λτ με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα! 

 

Μεγαλύτερη ζωντάνια από τις χαμηλές στροφές 

Η Mercedes – Benz A200 κάτω από το καπό φιλοξενεί έναν αποδοτικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με διπλό τούρμπο, 1.332 κυβικών εκατοστών, απόδοσης 163 ίππων και με ροπή 270 Nm στις 2.000-3.500 σ.α.λ, ο οποίος διαθέτει πλέον ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt με με μίζα-εναλλάκτη, το οποίο προσθέτει έως και 14 PS στην επιτάχυνση από χαμηλές στροφές. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη G-DCT 7 σχέσεων! 

Προκαλεί για οδήγηση στα άκρα

Ξεκινώντας από την δυναμική εξωτερική εμφάνιση, συνεχίζουμε με το εντυπωσιακό εσωτερικό και αναλογιζόμενοι την απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα, η Mercedes- Benz A200 είναι πολλά υποσχόμενη οδηγικά! Από τη θεωρία, περνάμε στην πράξη και γνωρίζουμε την μικρομεσαία Mercedes σε ποικίλες πραγματικές συνθήκες! 

En ville είναι νευρικό και ευέλικτο χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις και τον ισχυρό βενζινοκινητήρα! Ιδιαίτερα το αυτοκίνητο της δοκιμής μαγνήτιζε τα βλέμματα των περαστικών, χάρη στο πακέτο AMG! Το μακρύ καπό σε συνδυασμό με την χαμηλή θέση οδήγησης περιορίζουν την ορατότητα στα στενά του αστικού κύκλου. Σε γενικές γραμμές ωστόσο, πρόκειται για ένα φιλικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση! 

Dans le réseau de montagne et le réseau rural αποκαλύπτει την αποστολή της, ως πρέσβειρα της σπορ οδήγησης. Το καλό στήσιμο προμηνύεται από το μακρύ μεταξόνιο των 2.729mm που φέρνει τους τροχούς στις άκρες των εμπρός και πίσω προβόλων. Έτσι, οι μηχανικοί έχουν πετύχει πολύ καλό ζύγισμα του αυτοκινήτου, το οποίο μεταφράζεται σε αψογο κράτημα. Η σκληρή σε αίσθηση ανεξάρτητη ανάρτηση, προκαλεί για οδήγηση στα άκρα, ενώ το σύστημα διεύθυνσης λειτουργεί σαν διαβήτης. Σε συνάρτηση μάλιστα με την θέση οδήγησης, ο οδηγός αισθάνεται το αυτοκίνητο ως συνέχεια του εαυτού του, ενώ καθήμενος χαμηλά, γίνεται ένα με τον δρόμο, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη και την οδηγική ευχαρίστηση. Ωστόσο, το δυνατό του σημείο είναι η λειτουργία του αποδοτικού βενζινοκινητήρα. Γραμμικός με υψηλή ροπή, δίνει την απαιτούμενη δύναμη για δυναμικές αναβάσεις ακόμα και σε απότομες στροφές. Εξίσου συναρπαστικό είναι και στις καταβάσεις, χάρη στα ισχυρά αεριζόμενα δισκόφρενα!  

Sur l'autoroute αναδεικνύονται τα υψηλά πρότυπα της Mercedes – Benz αναφορικά με την ποιότητα κύλισης και την ηχομόνωση, ακόμα και στις πολύ υψηλές ταχύτητες. Το αυτοκίνητο πατάει πολύ καλά στον δρόμο, παραμένοντας εξαιρετικά άνετο για τους επιβάτες! 

Général διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης Eco, Normal και Sport, ανάλογα με τις διαθέσεις του οδηγού. Το αυτοκίνητο είναι ευχάριστο και απόλυτα οδηγοκεντρικό, ευνοώντας την δυναμική οδήγηση με απόλυτη ασφάλεια. Το εύρος της κατανάλωσης κυμάνθηκε από 7.2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στο πρόγραμμα Eco και με οικονομική οδήγηση, έως 8.6 λίτρα / 100 χιλιόμετρα με το πρόγραμμα Sport στο ορεινό δίκτυο. Ο μέσος οδηγός θα πετύχει κατανάλωση γύρω στα 8.0 λίτρα / 100 χιλιόμετρα! Τέλος, ο θόρυβος του κινητήρα ηχεί όμορφα στα αυτιά του οδηγού, βάζοντας το τελευταίο λιθαράκι σε μια αξιόλογη οδηγική εμπειρία! 

Sport και πολυτελές για καθημερινή χρήση 

Η Mercedes – Benz Α200 είναι ένα Premium Hot Hatchback για όσους η δυναμική οδήγηση είναι απαράβατος όρος και επιθυμούν ένα απόλυτα οδηγοκεντρικό και συναρπαστικό αυτοκίνητο, για αυτούς που θέλουν ένα ολοκληρωμένο σπορ πολυτελές αυτοκίνητο και φιλικό για καθημερινή χρήση. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους νεαρούς οδηγούς, που επιθυμούν ένα αυτοκίνητο με επιθετικό Design, προσανατολισμένο στο διαχρονικό αγωνιστικό πνεύμα της Mercedes-Benz! 

Ανάλογη του χαρακτήρα της 

Η τιμή των 39.900€ που ξεκινάει η βασική Mercedes A200, μπορεί να θεωρηθεί ανάλογη του συναρπαστικού χαρακτήρα τηςμε την τιμή αυξάνεται ανάλογα την επιλογή του προαιρετικού εξοπλισμού και της έκδοσης! 

Caractéristiques techniques 

AMAXOMA   
Presse Hatchback 
Sièges 5
Portes 5
CONSOMMATION - ÉMISSIONS - SUBVENTIONS   
Consommation moyenne combinée (WLTP) 5.8-6.4 l/100 km
Émissions de CO2 (WLTP) 133-145 g/km
Type de carburant Essence
Accélération 0 - 100 km/h 8.2 δευτ
Vitesse maximale 225 km/h
Spécifications des gaz d'échappement Euro 6d-ISC-FCM
Rapport poids/puissance 8.4 κιλά/Hp, 119.4 Hp/τόνος
Rapport poids/couple 5.1 κιλά/Nm, 197.8 Nm/τόνος
ENGINE TOTAL  
MOTEUR À COMBUSTION INTERNE   
Puissance 163 Hp @ 5500 σ.α.λ.
Puissance par litre de cylindrée 122.4 Hp/l
Couple nominal du moteur 270 Nm @ 2000-3500 σ.α.λ.
Disposition du moteur Εμπρός, εγκάρσια
Modèle/code du moteur M 282
Carcasse du moteur 1332 cm3
Nombre de cylindres 4
Configuration du moteur En série
Diamètre du cylindre 72.2 mm
Voie d'administration du vaccin 81.4 mm
Βαθμός συμπίεσης 11.8
Nombre de soupapes par cylindre 4
Système d'injection de carburant Pulvérisation directe
Aspiration du moteur Στροβιλοσυμπιεστής , Ιντερκούλερ
MOTEUR ÉLECTRIQUE   
Puissance 14 Hp
Ροπή 150 Nm
Θέση ηλεκτρικού κινητήρα Εμπρός, εγκάρσια
Μπαταρία  48 Volt 
TAILLE ET POIDS  
Poids 1365 κιλά
Charge utile maximale 555 κιλά
Volume minimal d'espace pour les bagages 355 l
Μέγιστος όγκος χώρου αποσκευών 1195 l
Capacité du réservoir de carburant 43 l
Μέγιστο φορτίο 75 κιλά
Capacité de remorquage autorisée avec freins (12%) 1600 κιλά
DIMENSIONS   
Longueur 4428 mm
Largeur 1796 mm
Hauteur 1423 mm
Empattement 2729 mm
Trace d'acheminement 1567 mm
Trace dorsale 1558 mm
Hélice avant 923 mm
Etai dorsal 776 mm
Diamètre de rotation minimal (diamètre de rotation) 11 m
ARCHITECTURE   
Mouvement Στους μπροστινούς τροχούς
Nombre de rapports et type de boîte de vitesses 7 ταχύτητες, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων G-DCT διπλού συμπλέκτη 
Suspension avant Ανεξάρτητη, τύπου McPherson με σπειροειδή ελατήριο και αντιστρεπτική ράβδο
Suspension arrière Σπειροειδές ελατήριο, συστροφή
Εμπρός φρένα Αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω φρένα Δίσκοι
Systèmes auxiliaires ABS (Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών)
Type d'adresse Gestion chukrania (avec dents)
Σύστημα Διεύθυνσης  Volant électrique
Roues 205/60 R16 ή 205/55 R17 ή 225/45 R18 ή 225/40 R19 (AMG Pack)

galerie de photos

Mercedes Benz A200 Essai routier
Conclusion
Η A Class είναι από τα πιο ολοκληρωμένα μικρομεσαία μοντέλα της Premium αγοράς. Η Mercedes - Benz το βελτιώνει στα σημεία, ενημερώνει το τεχνολογικό του υπόβαθρο και προσθέτει ήπια υβριδική τεχνοκογία. Επενδύει στη σαγηνευτική εξωτερική εμφάνιση, τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα. Εστιάζει στην απολαυστική οδήγηση. Η A200 είναι ένας επαναστάτης στην γκάμα της Mercedes - Benz με αιτία την αφύπνιση των σπορ γονιδίων της!  
Intérieur et aspects pratiques
8.6
Dépenses courantes
7.4
Comportement routier
9.4
Performance
8.8
Facteur de plaisir
9.4
un bon rapport qualité-prix
7.9
Confort
8.4
Quelle note lui donnez-vous ?3 Notes
8.6
SYN
Design externe
Qualité du roulement
Bruit du moteur
Ποιότητα εσωτερικού
Technologie
Οδηγοκεντρικός χαρακτήρας
PLEEN
Χαμηλό Set - Up με το πακέτο AMG
Κατανάλωση
8.6