Vivre le mouvement dans la rue
Bentley

Bentley : Μια εορταστική Συμφωνία 12 Κύλινδρων για το Goodwood Festival of Speed

Η Bentley θα γιορτάσει τα 20 χρόνια του W12 κινητήρα της στο φετινό Goodwood Festival of Speed, μαζί με μια σειρά των Bentley που έχουν κατασκευαστεί από την Mulliner.

Bentley

Η Bentley σχεδιάζει να τιμήσει τις δύο δεκαετίες του κινητήρα W12 που άσκησε επιρροή στο επερχόμενο Goodwood Festival of Speed. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση των Bentley που κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία και με αμαξώματα από τον Mulliner. Η σειρά Speed Six Continuation Series πρόκειται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της σε αυτή την παγκοσμίως γνωστή εκδήλωση, ενώ η Batur θα κάνει το δυναμικό της ντεμπούτο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο 6.0-λίτρων twin-turbo W12 έχει αποτελέσει βασικό πυλώνα της Bentley, συμβάλλοντας στη σημαντική επιτυχία της τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτός ο τρομερός αλλά συμπαγής κινητήρας, που συνδυάζει ισχύ, αξιοπιστία και αποδοτικότητα, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των επιδόσεων της μάρκας από την παρουσίαση της Continental GT το 2003. Καθώς η Bentley ξεκινά το Beyond100 ταξίδι της προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση, ο W12 εισέρχεται στο τελικό στάδιο παραγωγής του, με την τελευταία μονάδα να έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί τον Απρίλιο του 2024.

Η Bentley, προς τιμήν του εξαιρετικού κινητήρα της – που σχεδιάστηκε, σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και συναρμολογήθηκε με το χέρι στο Crewe – παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη συλλογή οχημάτων για τον περίφημο αγώνα Goodwood Hillclimb. Η Batur by Mulliner, που κινείται από την ισχυρότερη επανάληψη του κινητήρα W12, θα κάνει το δυναμικό της ντεμπούτο στο Ηνωμένο Βασίλειο στον λόφο. Αυτή η νέα δημιουργία της Mulliner, του τμήματος κατά παραγγελία της Bentley, θα παράγει μόνο 18 μονάδες – οι οποίες έχουν ήδη αγοραστεί όλες. Το όχημα που θα χρησιμοποιηθεί στην ανάβαση είναι το Car Zero-Zero, ένα πρωτότυπο μηχανικής αντοχής και ένα από τα μόλις δύο υπάρχοντα Baturs.

Η νέα Continental GT Le Mans Collection αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα των επιδόσεων W12 στην κύρια οικογένεια μοντέλων της Bentley. Μια παραλλαγή αυτού του αυτοκινήτου περιορισμένης έκδοσης, από την οποία θα κατασκευαστούν μόνο 48 μονάδες, θα συμμετάσχει επίσης στον αγώνα ανάβασης. Το συνοδεύει μια προσαρμοσμένη Continental GTC Speed, το ταχύτερο κάμπριο της Bentley, που θα διαθέτει λεπτομέρειες από τον προσωπικό οδηγό παραγγελίας του Mulliner.

Η Bentley δημιούργησε μια ειδική σειρά αυτοκινήτων για όλα τα μοντέλα Speed της γκάμας για να τιμήσει τη ζωή της W12. Η οικογένεια αυτοκινήτων Edition 12 ενσωματώνει λεπτομέρειες εμπνευσμένες από την W12, με την παραγωγή 120 μονάδων από κάθε ένα από τα Continental GT, Continental GTC, Flying Spur και Bentayga Speed. Ένα Flying Spur Speed Edition 12 θα παρουσιαστεί στο Goodwood, παρουσιάζοντας αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του νέου χρώματος Opalite.

Στην καθημερινή ανάβαση θα συμμετέχει επίσης η Continental GT Pikes Peak, το όχημα που σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ κατηγορίας παραγωγής στο Pikes Peak το 2019. Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του αυτοκινήτου στο Festival of Speed. Το εμβληματικό 4½ λίτρων Supercharged ή Bentley Blower, θα συμμετάσχει μαζί με τις πέντε W12 Bentley στην ανάβαση

Καθώς η σειρά Blower Continuation Series ολοκληρώνεται, η Mulliner στρέφει την προσοχή της στο δεύτερο έργο της συνέχισης – τη σειρά Speed Six Continuation Series. Κάθε ένα από αυτά τα 12 αυτοκίνητα που έχουν εξαντληθεί θα κατασκευαστεί σχολαστικά στο εργαστήριο της Mulliner στο Crewe. Το Speed Six Car Zero θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Festival of Speed.

Μαζί με το Speed Six Car Zero στην έκθεση θα είναι επίσης το μοναδικό άλλο Batur στον κόσμο και ένα εξαιρετικά εξατομικευμένο Flying Spur Mulliner με μια ποικιλία από προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά. Ένας σχεδιαστής της Mulliner θα καθοδηγήσει τους πελάτες κατά τη διαδικασία καθορισμού της μοναδικής εξατομικευμένης Bentley τους στη σουίτα διαμόρφωσης στο περίπτερο.

Για τον κομψό εορτασμό της 20ής επετείου της W12, μια παρέλαση 12 αυτοκινήτων με κινητήρα W12 θα παρελάσει στην εκδήλωση την Πέμπτη. Αυτό θα περιλαμβάνει τα πέντε supercars που συμμετέχουν στον αγώνα hillclimb καθώς και επτά επιπλέον αυτοκίνητα από την ανανεωμένη και διευρυμένη Heritage Collection της Bentley.