Live the Movement in the streets
smart hashtag5 premium 03 World Premiere for the smart #5: The first Premium SUV in smart history

World Premiere for the smart #5: The first Premium SUV in smart history

Η smart πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου smart #5, το οποίο αποτελεί το πρώτο μεσαίου μεγέθους Premium SUV στην ιστορία της εταιρείας. Η αποκάλυψη του μοντέλου έγινε με κάθε επισημότητα κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Byron Bay της Αυστραλίας, παρουσιάζοντας τις εκδόσεις Summit Edition και #5 Premium+.

Το smart #5 χαρακτηρίζεται ως το πιο πολυχρηστικό όχημα που έχει κατασκευάσει η smart μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας δυνατότητες για περιπετειώδη οδήγηση με εξοπλισμό που επιτρέπει υψηλές επιδόσεις ακόμα και σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου περιλαμβάνει μπάρα φώτων στην οροφή και ηλεκτρικό κοτσαδόρο, ενώ το πακέτο Adventurers’ Collection προσφέρει επιπλέον εξοπλισμό όπως προστατευτική ποδιά, σχάρα οροφής, σκαλοπάτια, πλευρική θήκη και πλευρική σκάλα.

Στον τομέα των επιδόσεων, το smart #5 είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο τσιπ AMD V2000, το οποίο προσφέρει υψηλή υπολογιστική ισχύ, εξασφαλίζοντας μια κορυφαία εμπειρία χρήσης για τους οδηγούς του.

500 smart hashtag5 premium 061 Παγκόσμια Πρεμιέρα για το smart #5: Το πρώτο Premium SUV της ιστορίας της smart

Η smart, η αμιγώς ηλεκτρική μάρκα αυτοκινήτων, αποκάλυψε το ολοκαίνουριο smart #5 στις εκδόσεις Summit Edition και #5 Premium+ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε για την Παγκόσμια Παρουσίαση του μοντέλου στο Byron Bay της Αυστραλίας. Με αυτό το όχημα, η μάρκα προχωρά την πορεία της προς την κινητικότητα του μέλλοντος και εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των Premium μεσαίων SUV.

To smart #5 είναι το τρίτο αυτοκίνητο στο αμιγώς ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο της μάρκας. Μαζί με τα smart #1 και #3, το smart #5 προσφέρει ένα ακόμα premium SUV το οποίο είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο ηλεκτροκινητήρα, τεχνολογίες ADAS και ένα μονοκόμματο, έξυπνο cockpit. Με την εισαγωγή του πλέον πολυχρηστικού οχήματος της γκάμας της μέχρι σήμερα, η smart προσφέρει ακόμα ένα αυτοκίνητο που καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών της παγκοσμίως.

Ο Dirk Adelmann, CEO της smart Europe δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε στο κοινό το πρώτο μεσαίο premium SUV της smart στην ιστορία της, το ολοκαίνουριο smart #5. Με αυτό το νέο όχημα, επεκτεινόμαστε σε ένα νέο τμήμα της αγοράς, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευσή μας στην ποιότητα, την καινοτομία και την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των πελατών μας.
Καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε τη γκάμα των προϊόντων μας, παραμένουμε επικεντρωμένοι στην παροχή λύσεων κινητικότητας που ανταποκρίνονται στον διαφορετικό τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις του καθενός στην Ευρώπη και παγκοσμίως.
Με αυτό το όχημα εκφράζεται όχι μόνο ένα νέο επίπεδο πολυτέλειας για τη smart, αλλά της δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει νέες δυνατότητες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.”

500 smart hashtag5 edition 03 Παγκόσμια Πρεμιέρα για το smart #5: Το πρώτο Premium SUV της ιστορίας της smart

Το πιο πολυχρηστικό όχημα της smart μέχρι σήμερα

Tο smart #5 σχεδιάστηκε από τη Mercedes-Benz και υιοθέτησε τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της smart, όπως η πανοραμική οροφή, οι πόρτες χωρίς πλαίσιο και οι κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι. Το smart #5 έχει μεταξόνιο 2.900 mm και συνολικό μήκος 4.705 mm.

Το smart #5 διαθέτει τα χαρακτηριστικά μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω καθώς και το λογότυπο της smart στην κολώνα D. Οι δίχρωμοι καθρέπτες και τα αιωρούμενα καλύμματα των τροχών με το λογότυπο smart στο κέντρο, το οποίο παραμένει όρθιο όταν οι τροχοί περιστρέφονται, διασφαλίζουν τον premium χαρακτήρα του.

Εξοπλισμένο με το αποκλειστικό πακέτο «Adventurers’ Collection», το smart #5 Summit Edition συνδυάζει premium ποιότητα, πρακτικές καινοτομίες και πολυχρηστικότητα με τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει, όπως η μπάρα φώτων οροφής, ο ηλεκτρικός κοτσαδόρος και η προστατευτική ποδιά, η σχάρα οροφής, τα σκαλοπάτια, η πλευρική θήκη και η πλευρική σκάλα.

500 smart hashtag5 premium 04 Παγκόσμια Πρεμιέρα για το smart #5: Το πρώτο Premium SUV της ιστορίας της smart

Tεχνικά εκλεπτυσμένο εσωτερικό για ακόμα πιο premium χαρακτήρα

Tο ολοκαίνουριο #5 προσφέρει ένα σύγχρονο, ευρύχωρο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό. Τα καθίσματα μηδενικής βαρύτητας με ανάκλιση 121 μοιρών, επενδεδυμένα με δέρμα και αερόσακους κεφαλής σε σχήμα V, αερόσακους στο μαξιλάρι και ζώνες ασφαλείας ενσωματωμένες στο κάθισμα είναι μερικά από τα βασικά του χαρακτηριστικά. Στο πίσω μέρος, τα δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα με δυνατότητα ρύθμισης της πλάτης τους, άπλετο χώρο για το κεφάλι 1.060mm, ηλεκτρικό αλεξήλιο και φώτα ανάγνωσης LED σε στιλ “First Class” αεροπλάνου ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού προσφέρεται στους επιβάτες μεγαλύτερος χώρος για τα πόδια. Πινελιές, όπως τα διακοσμητικά από ξύλο δρυός και τα κοίλα, μακρόστενα στοιχεία σχεδίασης διασφαλίζουν τον premium χαρακτήρα του εσωτερικού.

Τα χαρακτηριστικά άνεσης περιλαμβάνουν τον ατμοσφαιρικό φωτισμό με 256 χρώματα και τη δυνατότητα όλα τα καθίσματα να ρυθμίζονται ώστε να δημιουργούν ένα king-size, queen-size ή μονό χώρο ύπνου στο εσωτερικό. Το σύστημα ψυχαγωγίας διαθέτει έναν ενσωματωμένο προτζέκτορα σε συνδυασμό με το ηχοσύστημα 20 ηχείων και ενός φορητού ηχείου Sennheiser Signature Sound System. Το ηχείο που ανυψώνεται μαζί με τον φωτισμό του περιβάλλοντος συγχρονίζονται με το ρυθμό της μουσικής και προσφέρουν μία οπτικοακουστική εμπειρία. Επιπλέον το όχημα διαθέτει 34 αποθηκευτικούς χώρους, ένα frunk (χώρο αποθήκευσης στο εμπρός καπώ) 72 λίτρων και ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο πίσω.

Ο Kai Sieber, Mercedes-Benz Design, Head of smart Design, δήλωσε: “Tο #5 είναι πολύ ιδιαίτερο για εμάς. Αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή στη δέσμευση της smart για premium σχεδιασμό, ξεπερνώντας τα όρια και διατηρώντας ανοιχτό μυαλό. Παραμένουμε πιστοί στη σχεδιαστική μας φιλοσοφία “Love, Pure and Unexpected” – αναβαθμίζοντας τη σημασία του ‘Pure’ για έναν τίμιο σχεδιασμό ενός μεσαίου SUV. Το τετράγωνο σχήμα και οι τροχοί στις γωνίες υποστηρίζουν το τυπικό για τη smart ‘Body Space Index’.”

500 smart hashtag5 edition 04 Παγκόσμια Πρεμιέρα για το smart #5: Το πρώτο Premium SUV της ιστορίας της smart

Τεχνολογία αιχμής και εμπειρία ενός έξυπνου cockpit

Στο επίκεντρο του εσωτερικού του smart #5 βρίσκεται ένα σύγχρονο ΗMI με διαισθητικό σχεδιασμό. Είναι εξοπλισμένο με ένα Head-up Display επαυξημένης πραγματικότητας 25.6 ιντσών, έναν έγχρωμο πίνακα οργάνων 1 Ultra HD LCD 10.3 ιντσών και δύο οθόνες AMOLED 2.5K 13 ιντσών. Ένας υπερσύγχρονος φωνητικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιήσει μία ποικιλία πηγών ώστε να παρέχει ακριβείς απαντήσεις σχεδόν σε κάθε ερώτηση. Σε συνδυασμό με τα έξυπνα avatar της smart, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει βασικές λειτουργίες μόνο με τη φωνή του, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων, της μουσικής και των μέσων, του κλιματιστικού, της πλοήγησης, των προσωπικών ρυθμίσεων και του ελέγχου του οχήματος καθώς και όλων των λειτουργιών του διαδικτύου. Ένα νέο avatar λιοντάρι, ο Leo, καθοδηγεί τους χρήστες για τον εκάστοτε χειρισμό.

Το όχημα χρησιμοποιεί την ισχύ του προηγμένου τσιπ υψηλής υπολογιστικής ισχύος AMD V2000. Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που συνδυάζει την ανώτερη υπολογιστική ισχύ με τη σύγχρονη σχεδίαση, προσφέροντας στον χρήστη μια έξυπνη και διαδραστική εμπειρία που αποτελεί την επιτομή του συνδυασμού κορυφαίας άνεσης και τεχνολογίας του νέου μοντέλου.

500 smart hashtag5 premium edition 011 Παγκόσμια Πρεμιέρα για το smart #5: Το πρώτο Premium SUV της ιστορίας της smart

Ηλεκτρικές επιδόσεις και ποιότητα οδήγησης

Με την πλατφόρμα των 800-volt , το smart #5 μπορεί να φτάσει νέα επίπεδα απόδοσης, όσον αφορά στην ταχύτητα φόρτισης και την αυτονομία. Η μπαταρία 100 kWh του smart #5 διαθέτει λειτουργία super-charging (4C), η οποία επιτρέπει τη φόρτιση έως το 70% της χωρητικότητας σε μόλις 15 λεπτά της ώρας (φόρτιση από 10%-80%). Η αυτονομία ξεπερνά τα 740 χλμ (CLTC)1 ενώ η πρίζα 220 V στο πορτ μπαγκάζ προσφέρει απεριόριστη ευελιξία εκτός «πολιτισμού». Επιπλέον, το όχημα διαθέτει διάφορες λειτουργίες οδήγησης εντός και εκτός δρόμου, συμπ. των Adaptive, Sand, Snow, Mud, and Rock.

500 smart hashtag5 edition 06 Παγκόσμια Πρεμιέρα για το smart #5: Το πρώτο Premium SUV της ιστορίας της smart

Premium συνεργασίες

Η smart ανακοίνωσε πρόσφατα νέες συνεργασίας με το σύνθημα “Open Your Mind.” η μία με την Αμερικανική μάρκα ποδηλάτων Trek και τη Γερμανική μάρκα υπαίθριων δραστηριοτήτων HEIMPLANET. Μαζί, οι δύο μάρκες έχουν αναπτύξει μία γκάμα προϊόντων που επαναπροσδιορίζουν την έννοια του “outdoor premium.” Η Trek έχει εξελίξει το ποδήλατο “Madone Gen 8”, ενώ η HEIMPLANET έχει δημιουργήσει μία ξεχωριστή έκδοση της σκηνής “THE CAVE”, εμπνευσμένη από το smart #5.

Έναν ακόμα νέο συνεργάτη αποτελεί η Sennheiser, η Γερμανική εταιρεία επαγγελματικών λύσεων ήχου. Τα εξειδικευμένα στον ήχο στελέχη της Sennheiser Mobility έχουν αναπτύξει μία νέα συνεργασία για να απογειώσουν τη μελλοντική εμπειρία του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου. Έχουν εξοπλίσει το νέο smart #5 με τους πατενταρισμένους ηχητικούς αλγόριθμους της Sennheiser Concerto με τεχνολογία AMBEO και Contrabass και μέγιστη ισχύ πάνω από τα 2.000 watt, ώστε να προσφέρουν μία καθηλωτική εμπειρία.

Με την Παγκόσμια Παρουσίαση του smart #5, η smart έγινε επίσημα μία μάρκα με χαρτοφυλάκιο που την εντάσσει στην κατηγορία των premium μεσαίων SUV. Tο ολοκαίνουριο smart #5 θα λανσαριστεί και θα αρχίσει τις παραδόσεις του στην Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους.