Live the Movement in the streets
P90560035 highRes Το νέο MINI Cooper S σε έκδοση JCW: Με σπορ σχεδίαση και κλασικές επιδόσεις John Cooper Works

Το νέο MINI Cooper S σε έκδοση JCW: Με σπορ σχεδίαση και κλασικές επιδόσεις John Cooper Works

Το MINI Cooper S στην έκδοση John Cooper Works παραπέμπει στην αγωνιστική ιστορία της μάρκας μέσω της ξεχωριστής συνολικής του σχεδίασης. Εξοπλισμένο με έναν ισχυρό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα και μια ανάρτηση προσαρμοσμένη για ευέλικτη οδήγηση, το εμβληματικό τρίθυρο MINI αντιπροσωπεύει την υπέρτατη διασκεδαστική οδήγηση.

Το ευέλικτο MINI Cooper S εντυπωσιάζει σε αστικά περιβάλλοντα με τις compact αναλογίες του. Τα υψηλά επίπεδα οδηγικής απόλαυσης, ασφάλειας και άνεσης εξασφαλίζονται από το ακριβές και κλασικό για τα δεδομένα της ΜΙΝΙ σύστημα διεύθυνσης, σε συνδυασμό με το αυτόματο σπορ κιβώτιο ταχυτήτων, τα ισχυρά φρένα και το χαμηλό κέντρο βάρους. Το αυξημένο μετατρόχιο του τρίθυρου MINI βελτιστοποιεί τη δυναμική συμπεριφορά σε απαιτητικές καταστάσεις. Αποδίδοντας ισχύ 150 kW/204 hp, ο κινητήρας TwinPower Turbo με χωρητικότητα 2,0 λίτρων επιταχύνει το MINI Cooper S (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,4 – 6,1 l/100 χλμ: 144 – 138 g/km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) από 0 στα 100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα παρέχοντας συγχρόνως μέγιστη ροπή 300 Nm.

P90560028 highRes Το νέο MINI Cooper S σε έκδοση JCW: Με σπορ σχεδίαση και κλασικές επιδόσεις John Cooper Works

Στην έκδοση John Cooper Works, οι αποκλειστικές λεπτομέρειες εξοπλισμού υπογραμμίζουν το αγωνιστικό DNA της MINI και θυμίζουν με την αισθητική τους τη σειρά μοντέλων της μάρκας που είναι κατασκευασμένα με γνώμονα τις επιδόσεις. Από τις θρυλικές νίκες στο Ράλι Μόντε Κάρλο τη δεκαετία του 1960, τα υψηλών επιδόσεων μοντέλα MINI John Cooper Works επιδεικνύουν τακτικά μέχρι σήμερα τις μηχανολογικές δεξιότητας της μάρκας. Όπως ακριβώς συνέβη τον Ιούνιο με τη νίκη που απέσπασε στην κατηγορία του το MINI John Cooper Works στον φετινό 24ωρο αγώνα του Nürburgring.

 

Σχεδίαση εμπνευσμένη από τους αγώνες.
Με χαρακτηριστικούς διαχύτες εμπρός και πίσω, η έκδοση JCW του MINI Cooper S εστιάζει στις επιδόσεις. Αυτές απηχούνται στο ανάγλυφο λογότυπο John Cooper Works, στο οποίο τα «καθαρά» περιγράμματα παρουσιάζονται στον παραδοσιακό συνδυασμό χρωμάτων κόκκινο-λευκό-μαύρο χρώμα και την χαρακτηριστική σημαία. Αυτές οι ειδικές για την έκδοση λεπτομέρειες εξοπλισμού είναι ιδιαίτερα ορατές στην οκταγωνική μάσκα που είναι βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα.

Το χρώμα της οροφής που δημιουργεί αντίθεση και τα μαύρα καλύμματα των καθρεφτών αναδεικνύουν τη συνολική εικόνα. Οι δαγκάνες φρένων JCW που είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα και κοσμούνται από το σήμα JCW, σε συνδυασμό με τα αποκλειστικά σχέδια ζαντών με διάμετρο 17 και 18 ίντσες, ενισχύουν τη δυναμική εμφάνιση του MINI Cooper S στην έκδοση JCW.

P90560039 highRes Το νέο MINI Cooper S σε έκδοση JCW: Με σπορ σχεδίαση και κλασικές επιδόσεις John Cooper Works

Internal John Cooper Works με στοιχεία από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Με επένδυση από μαύρο συνθετικό δέρμα, τα σπορ καθίσματα JCW για οδηγό και συνοδηγό τονίζουν τον αποκλειστικό σπορ χαρακτήρα της έκδοσης John Cooper Works διαθέτοντας ένα πολύχρωμο πλεκτό υλικό στην περιοχή των ώμων και κόκκινες εμφατικές ραφές. Ο εμπνευσμένος από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό χρωματικός συνδυασμός συνεχίζεται στην πλεκτή επιφάνεια του ταμπλό με ένα ειδικό για την έκδοση μαύρο και κόκκινο μοτίβο σε στυλ καρό σημαίας.

Η υψηλής ανάλυσης οθόνη OLED με διάμετρο 240 mm συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με το όχημα. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ρυθμίζουν εύκολα τις λειτουργίες πλοήγησης, πολυμέσων, τηλεφώνου και κλιματισμού ανά πάσα στιγμή μέσω του κεντρικού οργάνου. Με τα νέα MINI Experience Modes, η ατμόσφαιρα που αποπνέει το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί ποικιλοτρόπως. Στη λειτουργία GO-KART που είναι εμπνευσμένη από το John Cooper Works, ο εσωτερικός φωτισμός και η κεντρική οθόνη έχουν ανθρακί-κόκκινο χρώμα.

P90560008 highRes scaled Το νέο MINI Cooper S σε έκδοση JCW: Με σπορ σχεδίαση και κλασικές επιδόσεις John Cooper Works

Ασφαλής οδήγηση και εύκολο παρκάρισμα.
Ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας και απόστασης διευκολύνει την οδήγηση εν μέσω κυκλοφορίας. Η λειτουργία πλοήγησης MINI υποστηρίζει τον οδηγό μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης, επαυξημένης προβολής, παρουσίασης της τρέχουσας κατάστασης της κυκλοφορίας, πληροφοριών σχετικά με τις επιλογές στάθμευσης – συμπεριλαμβανομένων των επιλογών ψηφιακής πληρωμής – και πολλά άλλα. Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου πακέτου Driving Assistant Plus, οι λειτουργίες υποβοήθησης που βασίζονται σε κάμερα και ραντάρ αυξάνουν την ασφάλεια παρέχοντας υποβοήθηση στο τιμόνι και διατηρώντας το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Parking Assistant Professional αναγνωρίζει τις κατάλληλες θέσεις στάθμευσης και ενεργοποιεί ανεξάρτητα τις διαδικασίες στάθμευσης κατόπιν αιτήματος. Κατά την έξοδο από το αυτοκίνητο, η λειτουργία Safe Exit παρακολουθεί πάντα τον περιβάλλοντα χώρο και προειδοποιεί τους επιβάτες εάν κάποιος χρήστης του δρόμου πλησιάζει πριν ανοίξουν την πόρτα.

MINI Cooper S JCW