Live the Movement in the streets
BYD DOLPHIN exterior 1 BYD DOLPHIN: Ηλεκτροκίνηση για όλους στην τιμή έκπληξη των 19.998 €

BYD DOLPHIN: Ηλεκτροκίνηση για όλους στην τιμή έκπληξη των 19.998 €

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ανακοινώνει τις νέες τιμές του ηλεκτρικού BYD DOLPHIN για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων. Το νεανικό μοντέλο, συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία με την περιβαλλοντική ευαισθησία, και με βασική τιμή 26.380 € είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», η βασική τιμή του DOLPHIN υπολογίζεται στα 19.998 €, όσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο με συμβατικό σύστημα κίνησης ή υβριδικό! Στην περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος η τιμή μειώνεται περισσότερο κατά 2.000 €, στα 17.998 €!

Συνδυάζοντας την τιμή με τον πλούσιο εξοπλισμό της βασικής έκδοσης Comfort (ενδεικτικά αναφέρουμε: αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μεταλλικό χρώμα, ζάντες αλουμινίου 17”, καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και επενδύσεις από Vegan δέρμα, οθόνη infotainment 12,8” με σύστημα πλοήγησης, πανοραμική κάμερα 360°, αντλία θερμότητας και περισσότερα από 20 συστήματα άνεσης και ασφάλειας), το DOLPHIN είναι η ασυναγώνιστη πρόταση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου!

DOLPHIN BYD DOLPHIN: Ηλεκτροκίνηση για όλους στην τιμή έκπληξη των 19.998 €

Ο fun χαρακτήρας τονίζεται από τα διαθέσιμα μοντέρνα χρώματα. Η έκδοση Comfort συνοδεύεται από 6 χρωματικές επιλογές, Cream White, Skiing White, Urban Grey, Jet Black, και για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν Coral Pink και Amethyst Purple. Η έκδοση Design με τη στάνταρ πανοραμική ηλιοροφή προσφέρεται σε 4 διαφορετικές διχρωμίες, που δημιουργούν την αίσθηση της αποκλειστικότητας. Η χρωματική επιλογή αμαξώματος Atlantis Grey συνδυάζεται με οροφή και καπό σε Jet Black χρώμα, ενώ οι χρωματισμοί Coral Pink, Surfing Blue, Skiing White με αντίστοιχο συνδυασμό Urban Grey.

Η έκδοση Design εκτός της διχρωμίας του αμαξώματος και της πανοραμικής ηλιοροφής διαθέτει επιπλέον της Comfort στον στάνταρ εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου με λεπτομέρεια στο χρώμα του αμαξώματος (για τα χρώματα Atlantis Grey, Coral Pink & Surfing Blue), φιμέ τζάμια πίσω και ασύρματη φόρτιση smartphone. Η τιμή του DOPLHIN Design είναι 28.380 € (21.514 € με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»).

BYD DOLPHIN 2 BYD DOLPHIN: Ηλεκτροκίνηση για όλους στην τιμή έκπληξη των 19.998 €

Η τεχνολογία του BYD DOLPHIN αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του, καθιστώντας το ένα από τα πιο προσιτά και προηγμένα ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά. Ενσωματώνει την Blade Battery, μια μπαταρία 60,4 kWh Λιθίου Φωσφορικού Σιδήρου (LFP), που προσφέρει αυτονομία έως 427 χλμ. (WLTP). Η μπαταρία αυτή διακρίνεται για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητά της, έχοντας υποβληθεί με επιτυχία στη δοκιμασία Nail Penetration Test, γνωστή ως το “Έβερεστ” των δοκιμών ασφάλειας για μπαταρίες.

Το BYD DOLPHIN βασίζεται στην πλατφόρμα e-Platform 3.0, η οποία ενσωματώνει το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 8 σε 1. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει τη Μονάδα Ελέγχου Οχήματος, το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας, τη Μονάδα Διανομής Ισχύος, τον Κινητήρα Μετάδοσης Κίνησης, τον Ελεγκτή Κινητήρα, τη Μετάδοση, τον μετατροπέα DC-DC και τον Ενσωματωμένο Φορτιστή. Το αποτέλεσμα είναι μια απόδοση συστήματος της τάξης του 89%, προσφέροντας ταυτόχρονα βέλτιστη απόδοση και μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία.

Ο κινητήρας είναι σύγχρονος, μόνιμου μαγνήτη, με ισχύ 150 kW (204 ίππων) και ροπή 310 Nm. Επιταχύνει το DOLPHIN από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα. Τα τέσσερα προφίλ οδήγησης – Sport, Normal, Economy, Snow – προσαρμόζουν τις λειτουργίες του οχήματος στις οδηγικές συνθήκες και ανάγκες του οδηγού, ενώ τα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς (τα εμπρός αεριζόμενα) εξασφαλίζουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης.

BYD DOLPHIN Interior Black BYD DOLPHIN: Ηλεκτροκίνηση για όλους στην τιμή έκπληξη των 19.998 €

Η τεχνολογία Vehicle-To-Load (V2L) του BYD DOLPHIN επιτρέπει τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών με ισχύ 3,3 kW, καθιστώντας το όχημα κινητό σταθμό παροχής ενέργειας. Η ενσωματωμένη αντλία θερμότητας περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, αυξάνοντας τη θερμική απόδοση έως και 15% τον χειμώνα, αξιοποιώντας την απορριπτόμενη θερμότητα από το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τον χώρο επιβατών και τη μπαταρία.

Το BYD DOLPHIN διαθέτει επίσης μια πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως τα Predictive Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Rear Cross Traffic Alert και Lane Departure Prevention. Επιπλέον, το Adaptive Cruise Control και το Intelligent Cruise Control ενισχύουν την απόλαυση και την ασφάλεια κατά την οδήγηση, ενώ το σύστημα με τις εξωτερικές κάμερες παρέχει πανοραμική ορατότητα 360 μοιρών.

Ο οργανισμός Euro NCAP έχει υποβάλει σε δοκιμές ασφάλειας το BYD DOLPHIN και το έχει αξιολογήσει με τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστεριών. Μάλιστα, το DOLPHIN, στην προστασία των επιβατών συγκέντρωσε ποσοστό 89%, ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι μετωπικοί και πλευρικοί (εμπρός) αερόσακοι, οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας καθώς και αυτός που είναι τοποθετημένος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

BYD DOLPHIN Trunk BYD DOLPHIN: Ηλεκτροκίνηση για όλους στην τιμή έκπληξη των 19.998 €

Όλα τα μοντέλα BYD συνοδεύονται στάνταρ με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών/150.000 χλμ., εγγύηση 8 ετών/200.000 χλμ. για τη μπαταρία, καθώς και εγγύηση 8 ετών/150.000 χλμ. για τον ηλεκτροκινητήρα.

Για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 προσφέρεται επίσης δωρεάν 3ετές service.

Ο Όμιλος Σφακιανάκη με οδηγό το όραμά του για ένα βιώσιμο μέλλον, πραγματοποιεί μεθοδικές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα της αυτοκίνησης. Η προηγμένη τεχνολογία των αυτοκινήτων της BYD, του Νο1 σε πωλήσεις κατασκευαστή Οχημάτων Νέας Ενέργειας στον κόσμο, συνδυάζεται με την κορυφαία ποιότητα και τις ανταγωνιστικές τιμές, κάνοντας την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή και ελκυστική για τους καταναλωτές!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.bydauto.gr.

BYD Dolphin: Τεχνικά Χαρακτηριστικά και Τιμοκατάλογος

Overview

Το BYD Dolphin είναι ένα συμπαγές ηλεκτρικό όχημα που προσφέρει ένα συνδυασμό απόδοσης, αποδοτικότητας και σύγχρονης τεχνολογίας. Παρακάτω θα βρείτε μια λεπτομερή επισκόπηση των τεχνικών χαρακτηριστικών, των διαθέσιμων εκδόσεων και των τρεχουσών τιμών από τον Ιούλιο του 2024.

Technical Characteristics

Μπαταρία και Αυτονομία:

  • Τύπος Μπαταρίας: BYD Blade Battery (LFP)
  • Χωρητικότητα Μπαταρίας: 60.4 kWh
  • Τάση Μπαταρίας: 403.2 V
  • Ηλεκτρική Αυτονομία (WLTP Συνδυασμένη): 427 km
  • Ηλεκτρική Αυτονομία (Πόλη): 559 km
  • Συνδυασμένη Κατανάλωση Ενέργειας: 15.9 kWh/100km
  • Κατανάλωση Ενέργειας στην Πόλη: 12 kWh/100km
  • Εκπομπές CO2: 0 g/km

Φόρτιση:

  • Τύπος Φορτιστή: CCS2
  • Μέγιστη Ισχύς Φόρτισης (AC/DC): 11 kW/88 kW
  • Χρόνος Φόρτισης AC (11 kW, 0-100%): 6 ώρες 12 λεπτά
  • Χρόνος Φόρτισης DC (10-80% SOC): 40 λεπτά
  • Χρόνος Φόρτισης DC (30-80% SOC): 29 λεπτά

Απόδοση:

  • Τύπος Ηλεκτροκινητήρα: Σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη
  • Σύστημα Μετάδοσης Κίνησης: Hello
  • Μέγιστη Ισχύς: 150 kW (204 PS)
  • Μέγιστη Ροπή: 310 Nm
  • Επιτάχυνση (0-100 km/h): 7.0 δευτερόλεπτα
  • Τελική Ταχύτητα: 160 km/h

Διαστάσεις και Χωρητικότητες:

  • Μήκος/Πλάτος/Ύψος: 4290/1770/1570 mm
  • Μεταξόνιο: 2700 mm
  • Εμπρός/Πίσω Μετατρόχιο: 1530/1530 mm
  • Βάρος/Μέγιστο Βάρος Οχήματος: 1658 kg / 2068 kg
  • Χώρος Αποσκευών: 345 λίτρα
  • Χώρος Αποσκευών με Διπλωμένα Καθίσματα: 1310 λίτρα

Ανάρτηση και Φρένα:

  • Εμπρός Ανάρτηση: MacPherson
  • Πίσω Ανάρτηση: Multi-link
  • Φρένα (Εμπρός/Πίσω): Αεριζόμενοι δίσκοι/δίσκοι

Επίπεδα Εξοπλισμού

Comfort Trim:

  • Εξωτερικό: Μεταλλική βαφή, LED φώτα εμπρός με αυτόματη ενεργοποίηση, LED φώτα πίσω, ζάντες αλουμινίου 17″, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέφτες.
  • Εσωτερικό: Πολυλειτουργικό τιμόνι, καθίσματα με επένδυση από vegan δέρμα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού (6 κατευθύνσεις), θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, 4 ηλεκτρικά παράθυρα με λειτουργία one-click, κλιματισμός, κεντρικό υποβραχιόνιο με δύο ποτηροθήκες, LED φώτα ανάγνωσης.
  • Infotainment: Πίνακας οργάνων 5″ TFT full LCD, οθόνη infotainment 12.8″ ηλεκτρικά περιστρεφόμενη, ραδιόφωνο DAB+ & FM, ηχοσύστημα με 6 ηχεία, σύστημα πλοήγησης με 3 έτη δωρεάν χρήση, Android Auto & Apple CarPlay, ασύρματη φόρτιση smartphone.
  • Ασφάλεια: Εμπρός και πλευρικοί αερόσακοι, βάσεις παιδικού καθίσματος ISOFIX, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (TPMS), σύστημα ανίχνευσης παρουσίας παιδιών, κλήση έκτακτης ανάγκης, διάφορα συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως ACC, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και ανίχνευση κόπωσης.
  • Ευκολία: Λειτουργία vehicle-to-load, αντλία θερμότητας, προφίλ οδήγησης Eco/Normal/Sport/Snow, φορτιστής on-board 11 kW, είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί.

Design Trim:

  • Περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του Comfort trim συν: πανοραμική οροφή, φιμέ πίσω παράθυρα, επιπλέον εξωτερικό φωτισμό.

Τιμοκατάλογος

Μοντέλο Χωρητικότητα Μπαταρίας (kWh) Ισχύς (PS) Τιμή (€) Προώθηση (€) Ηλεκτρικό Bonus (€) Επιδότηση (€) Τελική Τιμή (€)
Dolphin Comfort 60.4 204 26,380 6,382.26 19,998
Dolphin Design 60.4 204 28,380 6,866.13 21,514

Οι τιμές είναι ενδεικτικές και δεν περιλαμβάνουν έξοδα προετοιμασίας και πινακίδες. Ισχύουν για νέες παραγγελίες αυτοκινήτων από 23/7/2024.