Live η Κίνηση στους δρόμους
IMG 9763 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Με την ηλεκτρική της ναυαρχίδα η VW βάζει στο στόχαστρο της τον ανταγωνισμό από τις Start Ups νέας κινητικότητας

Εσύ τι βαθμό του βάζεις;1 Ψηφίστε
8.3
8.4

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι μια πρόκληση για τους παραδοσιακούς κατασκευαστές, οι οποίοι επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους σύμφωνα με τις νέες συνθήκες και ανάγκες, απέναντι στις νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας και κινητικότητας, που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς κατασκευαστές. Σε αυτούς λοιπόν, πετάει το γάντι η Volkswagen με το ID.7, στέλνοντας το μήνυμα πως διαχρονικά στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι σημαντικότερο το «know how», τα πλαίσια και η ανάπτυξη προϊόντων, από ένα απλό λογισμικό. Η καθιερωμένη εβδομαδιαία συμβίωση με την ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW, το ID.7 Pro More 77 kWh με τους 286 ίππους, μας απέδειξε τον έμμεσο αυτό στόχο των Γερμανών.

Με την φιλοσοφία του Passat

IMG 9823 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Το VW ID.7 είναι το τελευταίο μέλος της ηλεκτρικής γκάμας ID. αποτελώντας ταυτόχρονα και την ναυαρχίδα της. Παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2023, ακολουθώντας την φιλοσοφία του διαχρονικού Passat.

IMG 9824 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Ακολουθώντας την πεπατημένη από την πρώτη γενιά του Passat στο μακρινό 1973, προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τα μεσαία επιβατηγά αυτοκίνητα της Volkswagen, προσθέτοντας επιμέρους τα κυρία χαρακτηριστικά και των επόμενων γενεών του μοντέλου, προκειμένου να μας συστηθεί ως η ηλεκτρική του εκδοχή, με απώτερη προσδοκία την παρακαταθήκη του και κατ’ επέκταση την αποδοχή του κοινού.

IMG 9838 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Στο επίκεντρο η αεροδυναμική

IMG 9796 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα χάρη στην αρχιτεκτονικη τους, αφήνουν έδαφος στους σχεδιαστές να τολμήσουν περισσότερες καινοτομίες, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται να εστιάσουν στην αεροδυναμική απόδοση, για λόγους κατανάλωσης ενέργειας και απόδοσης.

IMG 9816 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Το VW ID.7 συνδυάζει τους παράγοντες της σχεδιαστικής καινοτομίας και της αεροδυναμικής απόδοσης, εξαιρετικά αρμονικά, σχηματίζοντας μια κομψή χαρακτηριστική σιλουέτα.

IMG 9813 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Ξεκινώντας από το μπροστινό μέρος, αναγνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της γκάμας ID. σε αναλογικές διαστάσεις και με πιο δυναμική απόδοση, όπως απαιτεί η κατηγορία του αυτοκινήτου. Τα οβάλ I.Q Light φωτιστικά σώματα αγκαλιάζουν τη στρογγυλεμένη πρόσοψη και ενώνονται μεταξύ τους με μια λεπτή λωρίδα led. Το χαμηλό ρύγχος, ως συνέχεια του σχετικά κοντού καπό με τα έντονα κάθετα νεύρα, που πλαισιώνεται από τον όμορφο αεροδυναμικό προφυλακτήρα, δίνουν νεανική και σπορτίφ αισθητική.

IMG 9782 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Το ίδιο μοτίβο ακολουθείται και στο προφίλ του αυτοκινήτου, το οποίο εγκαταλείπει την κλασική γραμμή των sedan αμαξωμάτων, υιοθετώντας μια coupé – fastback αισθητική, η οποία ταιριάζει πολύ με το τελικό σύνολο. Οι απλές και λιτές γραμμές, συνδυάζονται με καμπύλες και διακριτικά μυώδεις επιφάνειες, δίνοντας ζωντάνια στο σύνολο, αποτυπώνοντας την ελκυστικά κομψή σιλουέτα. Χαρακτηριστικό είναι το μεγάλο μεταξόνιο που αυξάνει τον διαθέσιμο χώρο στην καμπίνα, ενώ του χαρίζει την τοξοειδή αισθητική.

IMG 9801 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Η αισθητική Fastback επηρεάζει το πίσω μέρος, καθώς η έντονη κλίση της πέμπτης πόρτας, τονίζει την γραμμή και το αμάξωμα των 2,5 όγκων, με το τελείωμα του πορτμπαγκάζ να σχηματίζει μια όμορφη ενσωματωμένη αεροτομή. Το πιο έντονο στοιχείο είναι τα μεγάλα κάθετα ορθογώνια φωτιστικά σώματα που ενώνονται όπως τα μπροστινά με μια Led λωρίδα, ενώ χαρακτηριστικό τους είναι το κυψελωτό μοτίβο στο εσωτερικό τους.

IMG 9848 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Το σχεδιαστικό σύνολο τυγχάνει ένα από τα χαρακτηριστικότερα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, με μεγάλο μεταξόνιο, δυναμική αισθητική και αποδοτικό αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας, μόλις 0,23 Cd.

IMG 9777 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Μινιμαλισμός και High-Tech εργονομία

IMG 9899 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Στην καμπίνα είναι όλα τακτοποιημένα, εστιάζοντας στην απλότητα και χωρίς να κουράζει με υπερβολές. Κεντρικά στο ταμπλό αναδύεται η μεγάλη οθόνη των 15 ιντσών, του συστήματος πολυμέσων συμβατό με Android Auto και Apple AirPlay.

IMG 9940 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Παράλληλα η θέση του είναι σαν τάμπλετ – πίνακας ελεγχου όλων των λειτουργιών του οχήματος, ακόμα και των αεραγωγών οι οποίοι ενεργοποιούνται και προσαρμόζουν τη θέση τους ψηφιακά. Στην πράξη η Volkswagen καταργεί τους φυσικούς διακόπτες. Ο κλιματισμός και ο ήχος καθορίζονται μέσω μιας μπάρας διεπαφής, όλες τα υπόλοιπα από το μενού του συστήματος πολυμέσων, το οποίο με πολύ εύκολο μενού, ανάλογο των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων.

IMG 9945 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Οι τεχνολογικές καινοτομίες συνεχίζονται με τον μινιμαλ ψηφιακό πίνακα οργάνων 5 ιντσών, πίσω από το όμορφο τριάκτινο τιμόνι, ο οποίος είναι ευδιάκριτος, και διακριτικός παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες. Ωστόσο, η επιτομή βρίσκεται στην χρήση τεχνητής νοημοσύνης και ChatGTP μέσω της ψηφιακής βοηθού IDA.

IMG 9957 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Οι φωνητικές εντολές αντικαθιστούν κάποιες από τις βασικές λειτουργίες, ενώ οι υπόλοιπες ενεργοποιούνται μέσω της κεντρικής οθόνης, ή διεπαφής, ανεβάζοντας τα επίπεδα εργονομίας στον απόλυτο βαθμό, καθώς δεν υπάρχει λόγος ο οδηγός να απομακρύνει την προσοχή του από τον δρόμο.

IMG 0480 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Το σύστημα πολυμέσων είναι από τα πληρέστερα, ελέγχοντας ουσιαστικά το αυτοκίνητο ακόμα και σε επιμέρους δευτερεύοντα ζητήματα, θυμίζοντας ουσιαστικά ένα κέντρο ελέγχου.

IMG 9921 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Ο σχεδιασμός στο εσωτερικό είναι λιτός και απέριττος, αναδεικνύοντας τους μεγάλους χώρους και χωρίς να κουράζει οπτικά. Το ταμπλό, χαρακτηρίζεται από απλές και καθαρές γραμμές, εστιάζοντας στον μινιμαλισμό.

IMG 9902 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Στο σύνολο έχουν επιλέγει κορυφαία μαλακά υλικά με καλή αίσθηση αφής και υποδειγματική συναρμογή, ανεβάζοντας τα επίπεδα ποιότητας, φλερτάροντας με τις αντίστοιχες Premium επιλογές, χωρίς να προκαλεί με αχρείαστη πολυτέλεια.

IMG 9905 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Τα προηγμένα καθίσματα ergoActive, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της άνεσης. Παρέχουν κορυφαία πλευρική και οσφυϊκή στήριξη και διαθέτουν ενεργό Climatronic που ρυθμίζει την θερμοκρασία των καθισμάτων αυτόματα. Παράλληλα ενσωματώνει πολλά προγράμματα μασάζ με χρονοδιακόπτη και ρυθμιζόμενη ένταση κάνοντας την διαβίωση στο τιμόνι… απόλαυση!

IMG 0317 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Τα πίσω καθίσματα είναι εξίσου άνετα. Το επίπεδο δάπεδο σε συνδυασμό με το μεγάλο μεταξόνιο, προσφέρει χώρους λιμουζίνας για τους πίσω επιβάτες.

IMG 9900 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Το ID.7 δεν υπολείπεται ούτε σε πρακτικότητα, με τους σχεδιαστές του εσωτερικού να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο κάθε σπιθαμή της καμπίνας, κερδίζοντας σε θήκες και διαχείριση του χώρου.

IMG 9909 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Ενδιαφέρον έχει ο νυχτερινός ambient φωτισμός με μονόχρωμους ή με συνδυασμούς πολυχρωματικών LED, που δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό χαλαρωτικό περιβάλλον κατά τη νυχτερινή οδήγηση.    

IMG 0303 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Ο όγκος των αποσκευών αγγίζει σε χωρητικότητα τα 532 λίτρα ενώ με τα πίσω καθίσματα πλήρως φτάνει τα 1.588 λτ, ικανοποιώντας και τις πιο απαιτητικές μεταφορικές ανάγκες.

IMG 9966 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Γερμανική καρδιά

IMG 9888 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Η κίνηση διαχέεται στον πίσω άξονα από έναν νέο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη 400V της Bosch, απόδοσης 286 ίππων και 545 Nm ροπής. Πλαισιώνεται από αποδοτική μπαταρία ιόντων λιθίου 82 kWh (77 ωφέλιμη χωρητικότητα), προσφέροντας συνδυασμένη αυτονομία περίπου 621 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP.

IMG 9582 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Η εμπειρία της απόλαυσης

IMG 0436 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Οι πληθωρικές διαστάσεις, οι γενναίοι χώροι, η αεροδυναμική σχεδίαση σε συνδυασμό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την πίσω κίνηση, αυξάνουν την προσμονή να το γνωρίσουμε σε κάθε δυνατή συνθήκη και δίκτυο.

IMG 0420 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Στην πόλη παρόλο που οι πληθωρικές διαστάσεις δεν ευνοούν την αστική κινητικότητα, κάνοντας πιο εύκολη την οδήγηση στις κεντρικές αρτηρίες. Εντούτοις το αυτοκίνητο δεν θα προβληματίσει, καθώς διαθέτει πολύ καλή ορατότητα για τα δεδομένα της κατηγορίας, χάρη στο κοντό καπό. Παράλληλα, η επιβλητική εμφάνιση και η σπανιότητα του, έστρεφε πάνω του την προσοχή και τα βλέμματα των περαστικών!

IMG 9674 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Στο ορεινό και επαρχιακό δίκτυο όλα ξεκινούν από το στιβαρό πλαίσιο MEB την αρθρωτή πλατφόρμα του Volkswagen Group. Το αυτοκίνητο πατάει πολύ καλά στον δρόμο, η ροπή δίνει την απαραίτητη δύναμη, το κράτημα είναι υποδειγματικό, ενώ χάρη στην κίνηση στον πίσω άξονα αφήνει περιθώρια για «παιχνίδια» με την ουρά. Παρά τον όγκο του, στρίβει άμεσα, ενώ πρόκειται για ένα ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο. Η ανάρτηση λειτουργεί ισορροπημένα, αφήνοντας μια σπορ αίσθηση, χωρίς παράλληλα να είναι σκληρή, ώστε να μεταφέρει στην καμπίνα των επιβατών τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

IMG 9734 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Στον αυτοκινητόδρομο είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για μεγάλες αποστάσεις και ταξίδια. Η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο, με έναν από τους παράγοντες να οφείλεται στην αεροδυναμική απόδοση. Η άνεση χάρη στην πολυλειτουργικά καθίσματα με κλιματισμό και μασάζ, αγγίζουν την συναρπαστική εμπειρία στο ταξίδι!

IMG 9598 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Γενικά παρά τον όγκο του, αφήνει ευχάριστες οδηγικές εμπειρίες. Διακριτικά παιχνιδιάρικη οδηγική συμπεριφορά με σπορτίφ αίσθηση και με απόλυτη ασφάλεια. Η χαμηλή θέση οδήγησης δίνει τον απόλυτο έλεγχο του δρόμου.

IMG 0415 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Διαθέτει τέσσερα προγράμματα οδήγησης, ECO, Comfort, Sport και individual, με το πρώτο να εστιάζει στην οικονομία, το δεύτερο επικεντρώνεται στην άνεση και την ισορροπημένη οδήγηση. Στο σπορ σκληραίνει η ανάρτηση και το τιμόνι, διαθέτοντας στον οδηγό ολόκληρη την ισχύ του κινητήριου συνόλου, ενώ στο τελευταίο ο οδηγός προσαρμόζει το προφίλ στις ανάγκες του, εξατομικεύοντας το.

IMG 0395 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Η κατανάλωση βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου με 16 kWh/100 χιλιόμετρα στο πρόγραμμα ECO και 18,5 kWh στα υπόλοιπα προγράμματα. Ωστόσο, με τη χρήση κλιματισμού αγγίζει τις 23 kWh.

IMG 0399 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Η γερμανική εταιρεία δίνει αυτονομία περίπου 620 χιλιόμετρα στα πρότυπα WLTP, η οποία μεταφράζεται σε καθαρό χιλιομετρικό εύρος περίπου 550 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η VW το πετυχαίνει χάρη στην εξαιρετική διαχείριση της ενέργειας και του χαμηλού αεροδυναμικού συντελεστή, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά ένα από τα πάγια προβλήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

IMG 9573 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Εξαιρετικά γρήγοροι είναι και οι χρόνοι φόρτισης, καθώς χρειάζεται περίπου 2 ώρες σε ταχυφορτιστή των 50 kW από το 20-80% και 2,5 ώρες για πλήρη φόρτιση. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης στους σύγχρονους ισχυρούς φορτιστές, εκμηδενίζοντας τους χρόνους!

IMG 9616 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Για συνειδητοποιημένους καταναλωτές

IMG 0001 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Το ID.7 είναι η πρόταση της Volkswagen σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές, νέους οικογενειάρχες, οι οποίοι έχουν εναρμονιστεί με την ιδέα της ηλεκτροκίνησης, δείχνοντας θετικοί να δαπανήσουν ένα σημαντικό ποσό. Ωστόσο, ήταν επιφυλακτικοί, καθώς επιθυμούν ένα κύριο και μοναδικό αυτοκίνητο, που θα καλυπτεί όλες τις μεταφορικές ανάγκες, επιτρέποντας ακόμα και μεσαία ταξίδια.

IMG 0261 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Ανταγωνιστικό… με την επιδότηση

IMG 9894 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Για όσους φαίνονται υπερβολικά τα 58.900€ που ξεκινάει η διάθεση του στους τιμοκαταλόγους της Volkswagen, θα πρέπει να προσθέσουμε την κρατική επιδότηση του προγράμματος «κινούμαι ηλεκτρικά 3», η οποία σε συνδυασμό με την προωθητική ενέργεια της VW, μειώνεται στα  47.600€, καθιστώντας το άκρως ανταγωνιστικό με βάση τον πλούσιο εξοπλισμό και την τεχνολογία.

IMG 9576 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΑΜΑΞΩΜΑ

Τύπος

Fastback

Καθίσματα

5

Πόρτες

5

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Τύπος ενέργειας

Ηλεκτρική

Επιτάχυνση 0 – 100 χλμ/ώρα

6.5 δευτ

Μέγιστη ταχύτητα

180 km/h, Περιορίζεται ηλεκτρονικά

Αναλογία βάρους/ισχύος

7.3 κιλά/Hp, 136.4 Hp/τόνος

Αναλογία βάρους/Ροπή

3.8 κιλά/Nm, 259.9 Nm/τόνος

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Ισχύς

286 Hp

Ροπή

545 Nm

Μοντέλο/κωδικός ηλεκτρικού κινητήρα

APP550

Θέση ηλεκτρικού κινητήρα

Πίσω άξονας, εγκάρσια

Τύπος ηλεκτροκινητήρα

Σύγχρονος

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Ακαθάριστη χωρητικότητα μπαταρίας

82 kWh

Καθαρή (χρησιμοποιήσιμη) χωρητικότητα μπαταρίας

77 kWh

Τάση μπαταρίας

350 V

Τεχνολογία μπαταρίας

Οξείδιο κοβαλτίου λιθίου-νικελίου μαγγανίου (Li-NMC)

Βάρος μπαταρίας

493 κιλά

Θέση μπαταρίας

Κάτω από το πάτωμα

Ηλεκτρική αυτονομία (WLTP)

599-621 km

Μέση κατανάλωση ενέργειας (WLTP)

14.1-14.7 κιλοβατώρα/100 χλμ

ΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗ

Βάρος

2097 κιλά

Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο

533 κιλά

Ελάχιστος όγκος χώρου αποσκευών

532 l

Μέγιστος όγκος χώρου αποσκευών

1586 l

Μέγιστο φορτίο

75 κιλά

Επιτρεπόμενη δυνατότητα ρυμούλκησης με φρένα (12%)

1000 κιλά

1653.47 lbs.

Μέγιστο φορτίο στήριξης

75 κιλά

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος

4961 mm

Πλάτος

1862 mm

Ύψος

1536 mm

Μεταξόνιο

2966 mm

Εμπρός ίχνος

1588-1598 mm

Πίσω ίχνος

1559-1569 mm

Εμπρός πρόβολος

906 mm

Πίσω πρόβολος

1089 mm

Συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd)

0.23

Ελάχιστη διάμετρος στροφής (διάμετρος στροφής)

10.9 m

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Κίνηση

Στους πίσω τροχούς

Αριθμός σχέσεων και τύπος κιβωτίου ταχυτήτων

1 ταχύτητα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Εμπρός ανάρτηση

Ανεξάρτητη, τύπου McPherson με σπειροειδή ελατήριο και αντιστρεπτική ράβδο

Πίσω ανάρτηση

Ανεξάρτητη ανάρτηση ελατηρίου πολλαπλών συνδέσμων με σταθεροποιητή

Εμπρός φρένα

Αεριζόμενοι δίσκοι

Πίσω φρένα

Ταμπουρά

Βοηθητικά συστήματα

ABS (Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών)

Τύπος διεύθυνσης

Τσουκράνια διαχείρισης (με δόντια)

Σύστημα διεύθυνσης

Ηλεκτρικό Τιμόνι

Τροχοί

Μπροστά: 235/50 R19 ή 235/45 R20 Πίσω: 255/45 R19 ή255/40R20

Photo Gallery 

IMG 9763 Οδηγούμε Volkswagen ID.7 Pro More 77 kWh 286HP: Πετάει το γάντι
Συμπέρασμα
Η Volkswagen ενσωματώνει όλες τεχνολογίες που αποκόμισε από το project ID στο μεγαλύτερο και το τελευταίο μοντέλο της οικογένειας των ηλεκτρικών της μοντέλων. Φροντίζει έτσι την «κορωνίδα» της, προκειμένου να της δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στις εταιρείες τεχνολογίας από ΗΠΑ και Κίνα, που αποσκοπούν να ανατρέψουν τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες με όπλο την ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, η τεχνογνωσία της Volkswagen στην κατασκευή πλαισίων και στην υιοθέτηση κορυφαίας οδικής συμπεριφοράς, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, πετώντας το γάντι στις αυτοαποκαλούμενες εταιρείες νέας κινητικότητας και ενέργειας, βάζοντας ψηλά τον πήχη με ένα γνήσιο Volkswagen!
Εσωτερικό & πρακτικότητα
8.6
Τρεχούμενα έξοδα
8.1
Οδική συμπεριφορά
8.3
Επιδόσεις
7.8
Παράγοντας απόλαυσης
9
Value for money
7.7
Άνεση
9.1
Εσύ τι βαθμό του βάζεις;1 Ψηφίστε
8.3
ΣΥΝ
Τεχνολογία αιχμής
Διαχείριση ενέργειας
Αυτονομία
Εξοπλισμός άνεσης
Ποιότητα κύλισης
Εξωτερική σχεδίαση
ΠΛΗΝ
Κίνηση στον αστικό ιστό
Ο μίνιμαλ πίνακας οργάνων που χρειάζεται προσαρμογή
8.4