ΝΕΑ

Το νέο MINI John Cooper Works θα κάνει το ντεμπούτο του στις 24 Ώρες του Nürburgring

Οι φίλοι της MINI και οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιμένουν με ανυπομονησία το ντεμπούτο του πολυαναμενόμενου Νέου MINI John Cooper Works, το οποίο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στις 24 Ώρες του Nürburgring, έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες αντοχής στον κόσμο που αποτελεί πρόκληση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τις ομάδες στα πλαίσια μιας εξαντλητικής, ολοήμερης μάχης με ταχύτητα, δεξιοτεχνίας και αξιοπιστίας στην εμβληματική διαδρομή Nürburgring-Nordschleife.

Το νέο βενζινοκίνητο MINI John Cooper Works θα είναι καλυμμένο με ένα ειδικά σχεδιασμένο καμουφλάζ που προετοίμασε η Ομάδα Σχεδίασης της MINI, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στα εμβληματικά αγωνιστικά χρώματα – κόκκινο και λευκό – που κοσμούσαν τα κλασικά Mini τα οποία συμμετείχαν σε διάφορες αγωνιστικές διοργανώσεις τη δεκαετία του 1960.

Γιορτάζοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του το φθινόπωρο του 2024, το Νέο MINI John Cooper Works σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευση της MINI στην καινοτομία και την παράδοση. Σε μια τολμηρή κίνηση, η νέα σειρά MINI John Cooper Works, που αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει τα όρια στους τομείς της ταχύτητας και της ευελιξίας, θα είναι διαθέσιμη τόσο σε βενζινοκίνητη όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Σε ανάμνηση της ιστορικής νίκης του Mini Cooper S στο Ράλι Μόντε Κάρλο του 1964 πριν από 60 χρόνια, το αγωνιστικό αυτοκίνητο κοσμείται με το χαρακτηριστικό λογότυπο “37”. Αυτό το έμβλημα αποτελεί φόρο τιμής στην πλούσια παράδοση της MINI στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Νέο MINI John Cooper Works με το νούμερο #317 θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα στην κατηγορία SP 3T με τα χρώματα της Bulldog Racing, της ιδιωτικής αγωνιστικής ομάδας από την πόλη του Nürburg.

Με την ονομασία “MINI John Cooper Works PRO”, το αγωνιστικό MINI Twin-Power Turbo αντιπροσωπεύει τον τέλειο συνδυασμό ανάμεσα στον εμβληματικό σχεδιασμό και την αξιοπιστία της MINI και τη δοκιμασμένη στην πίστα τεχνογνωσία της Bulldog Racing.

Η δεύτερη συμμετοχή θα είναι το αγαπημένο μαύρο MINI John Cooper Works με το νούμερο #474 και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο επέδειξε τις ικανότητές του εξασφαλίζοντας μια θέση στο βάθρο στον περσινό 24ωρο αγώνα του Nürburgring απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας VT-2, εδραιώνοντας έτσι τη θέση του ως αξιόμαχος αντίπαλος στους αγώνες αντοχής.

Με την ανυπομονησία για το ντεμπούτο του να μεγαλώνει, οι φίλοι της MINI και οι λάτρεις της αυτοκίνησης μπορούν να προσβλέπουν σε μια αξέχαστη επίδειξη των δυνατοτήτων του Νέου MINI John Cooper Works στον φετινό αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Nürburgring που θα διεξαχθεί το διήμερο 1-2 Ιουνίου 2024.

Παναγιώτης Καραγιάννης

Recent Posts

Fiat: Επιστροφή στα 80’s με το νέο Grande Panda (Βίντεο)

Η Fiat επιστρέφει στα 80's με στοχευμένες σχεδιαστικές αναφορές σε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα…

2 ημέρες ago

BMW: Στην Ελλάδα από 28.960€ η νέα δυναμική Σειρά 1

Στην Ελλάδα φέρνει η BMW τη νέα δυναμική Σειρά 1 τέσσερις μήνες πριν το επίσημο…

2 ημέρες ago

ACEA: Επιφυλακτική για τους δασμούς της ΕΕ στους Κινέζους κατασκευαστές

Επιφυλακτική για τους δασμούς που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στους Κινέζους κατασκευαστές, εμφανίστηκε η ACEA,…

2 ημέρες ago

Peugeot TotalEnergies : Έτοιμη για τον εμβληματικού αγώνα “24 Hours of Le Mans”

Αφού η περσινή επετειακή έκδοση Centenary συγκέντρωσε ένα ρεκόρ πλήθους 325.000 θαυμαστών, ο αγώνας 24…

2 ημέρες ago

Παρακολουθήστε live από το κόκπιτ της Ferrari 499P #50 και #51 για την HYPERPOLE στους 24H του Le Mans

H Hyperpole είναι μια ειδική συνεδρία προκριματικών στις 24 Ώρες του Le Mans, μέρος του…

3 ημέρες ago

Stellantis: Καταιγισμός νέων μοντέλων για Fiat, Alfa Romeo, Lancia μέχρι το 2026

Καταιγισμός νέων μοντέλων για Fiat, Alfa Romeo, Lancia μέχρι το 2026, με την Stellantis να…

3 ημέρες ago