NOTIZIE

Voto Euro 7 al Parlamento europeo: l'industria automobilistica chiede ai politici di essere realisti

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αναγνωρίζει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα υπέρ μιας πιο ρεαλιστικής προσέγγισης για το Euro 7, σε σύγκριση με αυτό που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέρυσι. Ωστόσο, το Euro 7 εξακολουθεί να συνοδεύεται από ένα βαρύ τίμημα και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του μετασχηματισμού της βιομηχανίας.

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα αναλογικό Euro 7

“Το γεγονός παραμένει ότι το Euro 7 αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση για τους κατασκευαστές οχημάτων, πέραν των τεράστιων προσπαθειών τους για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές”, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ACEA, Sigrid de Vries. “Έρχεται επίσης σε ένα εξαιρετικά δύσκολο γεωπολιτικό και οικονομικό πλαίσιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, τις ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, τις πληθωριστικές πιέσεις και την υστέρηση της καταναλωτικής ζήτησης. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα αναλογικό Euro 7 που να εξισορροπεί τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα”.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με τη δέσμευση της βιομηχανίας για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη επενδύσει εκτεταμένους πόρους στα τελευταία πρότυπα ρύπων Euro, Euro 6/VI”, εξήγησε η de Vries. “Αυτές οι επενδύσεις έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς οι εκπομπές καυσαερίων είναι σήμερα μόλις και μετά βίας μετρήσιμες”.

Η ACEA πιστεύει ότι έχει νόημα να αντιμετωπιστούν οι εκπομπές των φρένων και των ελαστικών με το Euro 7, καθώς αυτές αφορούν και τα ηλεκτρικά οχήματα και θα αποτελέσουν την κύρια πηγή εκπομπών οδικών ρύπων στο μέλλον. Ωστόσο, καθώς οι μέθοδοι δοκιμής για τις εκπομπές εκτός καυσαερίων είναι εντελώς νέες και αδοκίμαστες, πρέπει να διασφαλιστεί η τεχνική εφικτότητα αυτών των νέων στόχων.

Η ACEA καλεί τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να διασφαλίσουν ότι ο ρεαλισμός θα επικρατήσει κατά τη διάρκεια των τριμερών διαπραγματεύσεων και να μην αφήσουν ένα δυσανάλογο Euro 7 να εκτροχιάσει την πρόοδο που έχουν ήδη σημειώσει οι κατασκευαστές.

Nikolaos Michalopoulos

Messaggi recenti

Volvo Saracakis Test Drive Event στην Καλαμάτα, 24-26 Μαΐου

Η Volvo Saracakis θα είναι Μεγάλος Χορηγός του Διεθνούς Meeting άλματος εις μήκος Tsatoumas Street…

11 ore fa

Ford Puma: Τεχνολογικά προηγμένο και οικονομικό, τώρα με μίσθωμα 199€

Το Ford Puma εξακολουθεί να αποτελεί στη χώρα μας την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των…

13 ore ago

Turchia: Colloqui avanzati con le cinesi BYD e Chery per la costruzione di fabbriche di veicoli elettrici

La Turchia è in trattative avanzate con le case automobilistiche cinesi BYD e Chery per investimenti...

2 giorni fa

VW interrompe i colloqui con Renault per un EV a basso costo

VW ha abbandonato i colloqui con Renault per lo sviluppo congiunto di una...

3 giorni fa

DS 3 : disponibile immediatamente, con il programma Premium Upgrade

DS Automobiles annuncia il nuovo programma "Premium Upgrade" che offre agli appassionati la possibilità di...

4 giorni fa

Porsche è pronta a lanciare la prima 911 ibrida con prestazioni superiori

Porsche aggiunge per la prima volta una batteria alla vettura sportiva 911, con il motore elettrico...

4 giorni fa