Vivere il Movimento nelle strade
24c0314 002 Tο εντυπωσιακό πρωτότυπο PureSpeed της Mercedes-AMG βρίσκεται σε τελικά στάδια δοκιμών

Tο εντυπωσιακό πρωτότυπο PureSpeed της Mercedes-AMG βρίσκεται σε τελικά στάδια δοκιμών

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο PureSpeed της Mercedes-AMG βρίσκεται πλέον στα τελικά στάδια δοκιμών. Αυτό το ξεχωριστό roadster περνά από εξελικτικές δοκιμές, με το αμάξωμα να είναι καλυμμένο με καμουφλάζ για να κρύψει το μοναδικό του σχεδιασμό. Η μοναδική σχεδίαση του αμαξώματος υποβάλλεται σε αυστηρές δοκιμές σε διάφορους τύπους οδοστρωμάτων, ώστε να ανταπεξέλθει σε ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών συνθηκών. Η οδήγηση σε πίστα με μεγάλες ταχύτητες αποτελεί επίσης αναπόσπαστο μέρος του τελικού προγράμματος εξέλιξης.

24c0314 003 Tο εντυπωσιακό πρωτότυπο PureSpeed της Mercedes-AMG βρίσκεται σε τελικά στάδια δοκιμών

Η Mercedes-AMG ξεκινά την τελευταία φάση στην εξέλιξη του ιδιαίτερου σπορ αυτοκινήτου της PureSpeed, το οποίο εμφανίστηκε σε παγκόσμια «πρώτη» τον Μάιο του 2024 στο Μονακό. Τα πρωτότυπα του μοντέλου, το οποίο θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό, βρίσκονται στη φάση των τελικών δοκιμών. Ξεκινούν από δρόμους διαφόρων ειδών στη Βόρεια Ιταλία πριν κατευθυνθούν νότια, στην πίστα δοκιμών υψηλών ταχυτήτων στο Nardò. Ο ριζοσπαστικός σχεδιασμός του εντελώς ανοιχτού, διθέσιου αυτοκινήτου επιδόσεων χωρίς οροφή ή παρμπριζ αποτίει φόρο τιμής στους αγώνες ταχύτητας και πρέπει να ανταπεξέλθει σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα.

24c0314 004 Tο εντυπωσιακό πρωτότυπο PureSpeed της Mercedes-AMG βρίσκεται σε τελικά στάδια δοκιμών

Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, η ομάδα ανάπτυξης επικεντρώνεται σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών σε πραγματικές συνθήκες – απαραίτητων για τον έλεγχο της υψηλής ποιότητας του διθέσιου με στόχο να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα και η αλληλεπίδραση όλων των συστημάτων και των εξαρτημάτων. Αντίστοιχα, το εντυπωσιακό αμάξωμα αξιολογείται σε πολλές και διάφορες καταστάσεις όσον αφορά στη συμμόρφωση με αυστηρά πρότυπα ποιότητας. Επιπλέον, οι ειδικοί στην πίστα δοκιμών πραγματοποιούν δοκιμές και διενεργούν λεπτομερείς ρυθμίσεις υπό εξαιρετικά δυναμικές συνθήκες και σε υψηλές ταχύτητες.. Η συνολική δοκιμή των οχημάτων σε δημόσιους δρόμους διενεργείται μαζί με την Pininfarina, εταιρεία εξειδικευμένη στην εξέλιξη αυτοκινήτων περιορισμένων αντιτύπων με την οποία συνεργάστηκε η Mercedes-AMG γι’ αυτό το project.

24c0314 005 Tο εντυπωσιακό πρωτότυπο PureSpeed της Mercedes-AMG βρίσκεται σε τελικά στάδια δοκιμών

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του ξεχωριστού αυτού διθέσιου είναι το σύστημα HALO, το οποίο αντικαθιστά τη συμβατική κολόνα Α. Προστατεύει τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος και προέρχεται από τη ναυαρχίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως και στη Formula 1TM, το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σύστημα ασφάλειας στη Mercedes-AMG PureSpeed ​​αποτελείται από μια κυρτή ράβδο στερεωμένη στο αμάξωμα του οχήματος. Δύο κράνη, τα οποία είναι και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα, παρέχουν πρόσθετη προστασία. Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για τη Mercedes-AMG PureSpeed.

24c0314 006 Tο εντυπωσιακό πρωτότυπο PureSpeed της Mercedes-AMG βρίσκεται σε τελικά στάδια δοκιμών

Η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τις 250 μονάδες και προορίζεται για λίγους – λάτρεις και συλλέκτες. Εμπνευσμένη από θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, ο συνδυασμός απαράμιλλης αγωνιστικής αισθητικής και εξαιρετικά δυναμικής απόδοσης κάνει τη Mercedes-AMG PureSpeed ​​ένα μοναδικό «μηχάνημα οδήγησης» για γνώστες. Αποτελεί το πρώτο μοντέλο της νέας, εξαιρετικά περιορισμένης σειράς Mercedes-Benz Mythos.

24c0314 008 Tο εντυπωσιακό πρωτότυπο PureSpeed της Mercedes-AMG βρίσκεται σε τελικά στάδια δοκιμών 24c0314 007 Tο εντυπωσιακό πρωτότυπο PureSpeed της Mercedes-AMG βρίσκεται σε τελικά στάδια δοκιμών