Vivere il Movimento nelle strade
Originale 24448 00 maserati mc20 iris maserati quattroporte grand finale hero Maserati Quattroporte Grand Finale e MC20 Iris: prova di artigianalità italiana

Maserati Quattroporte Grand Finale e MC20 Iris: la prova dell'artigianato italiano

Η τελευταία έκδοση της Maserati Quattroporte: Μια Ένδοξη Αναχώρηση

Την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, στη Στρέζα, στο μαγευτικό σκηνικό της Λίμνης Ματζιόρε, δύο ειδικά μοντέλα της Maserati – σύμβολα της πιο αποκλειστικής και εξαιρετικής εξατομικευμένης παραγωγής της εταιρείας με έδρα τη Μόντενα – παραδόθηκαν σε έναν αφοσιωμένο πελάτη της Maserati στις ΗΠΑ, έναν σημαντικό επιχειρηματία στον τομέα της βιοϊατρικής.

Το πρώτο είναι η τελευταία Quattroporte, καθώς και το τελικό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης V8, το οποίο έχει μετονομαστεί σε Quattroporte Grand Finale ως αντίο από τη σκηνή της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το δεύτερο, η MC20 Iris, αναφέρεται σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου (iris είναι η λατινική λέξη) που υπάρχουν σε όλο το αυτοκίνητο, μέσα και έξω.

Χάρη στις εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες και την περίπλοκη κατασκευή που χρησιμοποιήθηκαν και στα δύο αυτοκίνητα, τα οποία σχεδιάστηκαν ως μέρος του προγράμματος εξατομίκευσης Maserati Fuoriserie, η Maserati δημιούργησε δύο μοναδικές δημιουργίες για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός πελάτη που είδε την εξατομίκευση δύο κορυφαίων μοντέλων στην ιστορία της μάρκας να γίνεται πραγματικότητα: τη Quattroporte ένα πολυτελές σεντάν και για έξι γενιές τον τέλειο εκφραστή της αριστείας της Maserati, και την πιο σύγχρονη Maserati MC20, ένα εμβληματικό super sports car με αδιαμφισβήτητο στυλ.

Original 24447 01 maserati mc20 iris maserati quattroporte grand finale Maserati Quattroporte Grand Finale και MC20 Iris: Απόδειξη Ιταλικής δεξιοτεχνίας

Η εξωτερική εμφάνιση της Quattroporte Grand Finale χαρακτηρίζεται από το κομψό χρώμα Blu Nobile, με το κιτ αμαξώματος κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και βαμμένο στον ίδιο τόνο, ενώ οι δαγκάνες των φρένων είναι από βουρτσισμένο αλουμίνιο. Η τελευταία Quattroporte που θα κατασκευάσει ποτέ η Maserati είναι εξοπλισμένο με τον αξέχαστο, ισχυρό κινητήρα V8 των 572 ίππων. Στο παρμπρίζ και στο εσωτερικό της πόρτας του οδηγού, είναι αποτυπωμένος ο αριθμός αναγνώρισης του αυτοκινήτου: 999999. Δημιουργήθηκε επίσης ένα προσαρμοσμένο κάλυμμα για να στεγάσει τον βρυχηθμό του κινητήρα, με τις υπογραφές της ομάδας Fuoriserie και των μηχανικών που εργάστηκαν στο έργο.

Original 24436 12 maserati quattroporte grand finale Maserati Quattroporte Grand Finale και MC20 Iris: Απόδειξη Ιταλικής δεξιοτεχνίας

Τα εσωτερικά του αυτοκινήτου είναι αφιερωμένα στην σχολαστική ιταλική τέχνη και τη φημισμένη δεξιοτεχνία, για να αναδείξουν τα υψηλής ποιότητας υλικά και να καλύψουν τις ειδικές απαιτήσεις του πελάτη: περιλαμβάνουν τιμόνι με διακοσμητικά από ξύλο καρυδιάς, πάνελ στις πόρτες σε καφέ, κολόνα Α από μαύρο δέρμα, το λογότυπο της Trident με μαύρη ραφή στο προσκέφαλο, δερμάτινη επένδυση πορτμπαγκάζ και διακοσμητικά από ξύλο καρυδιάς στη λαβή της πόρτας του συνοδηγού. Το ειδικό σήμα “Grand Finale” στην κεντρική κονσόλα και το ειδικό κατώφλι της πόρτας με την ίδια αναγραφή προσδίδουν στην Quattroporte Grand Finale μια αποφασιστικά ξεχωριστή εμφάνιση, για ένα αυτοκίνητο που ακόμη και στην τελευταία του έκδοση επιβεβαιώνεται ως αδιαμφισβήτητο είδωλο.

Original 24431 17 maserati quattroporte grand finale dedicated radica insert steering wheel Maserati Quattroporte Grand Finale και MC20 Iris: Απόδειξη Ιταλικής δεξιοτεχνίας

Η MC20 Iris είναι ένα άλλο πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο, αποτέλεσμα της εξίσου ακριβούς και λεπτομερούς δεξιοτεχνίας των μηχανικών της Maserati, οι οποίοι ζήτησαν τη συμβολή κορυφαίων ειδικών της βιομηχανίας, για ένα τελικό αποτέλεσμα που θα ήταν δύσκολο να αναπαραχθεί. Το κοινό θέμα του αυτοκινήτου είναι το ουράνιο τόξο (iris), ένα μοτίβο που επιλέχθηκε προσωπικά από τον πελάτη. Το ζωντανό και φουτουριστικό χρώμα AI Aqua Rainbow ξεχωρίζει στο εξωτερικό και αναπαράγεται στο Trident που είναι σε εμφανή θέση στο κέντρο των καλυμμάτων των τροχών, καθορίζοντας την ισχυρή στιλιστική προσωπικότητα του αυτοκινήτου.

Original 24444 04 maserati mc20 iris Maserati Quattroporte Grand Finale και MC20 Iris: Απόδειξη Ιταλικής δεξιοτεχνίας

Στην καμπίνα, το χρώμα AI Aqua Rainbow αναδεικνύει τις ραφές που λειτουργούν ως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στο υποβραχιόνιο, στην κεντρική κονσόλα – και τα δύο σε δέρμα ICE, για πρώτη φορά που τούνελ κατασκευάζεται από αυτό το υλικό – και στο τιμόνι. Τα σημάδια «+» και «-» στους μοχλούς του τιμονιού είναι επίσης στο ίδιο χρώμα με το σκόπευτρο στο επάνω χείλος του τιμονιού, αντί για λευκό. Το κατώφλι της πόρτας είναι διακοσμημένο με την επιγραφή “MC20 Iris” που είναι κομμένη με λέιζερ. Το χρώμα AI Aqua Rainbow επιστρέφει στις ραφές, το χαρακτηριστικό στοιχείο στο χώρο του κινητήρα και στο πορτμπαγκάζ. Σε αυτή τη συγκεκριμένη, αποκλειστική εκδοχή γεμάτη εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες, το MC20 είναι και πάλι το πρώτο στο είδος του, ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει την παράδοση της Maserati και τα καλύτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το μέλλον της μάρκας.