Vivre le mouvement dans la rue
Honda
ALL-NEW HONDA CR-V: NEW POWERTRAIN OPTIONS FOR GLOBAL FAVOURITE

Τι φέρνει το νέο Honda CR-V

Το νέο Honda CR-V, διαθέσιμο με πλήρως υβριδικό σύστημα e:HEV ή, για πρώτη φορά στην αγορά της Ευρώπης, με plug-in υβριδική τεχνολογία e:PHEV

436212 ALL NEW HONDA CR V NEW POWERTRAIN OPTIONS FOR GLOBAL FAVOURITE Τι φέρνει το νέο Honda CR-V

Η Honda αποκάλυψε την έκτη γενιά του CR-V, του best-seller SUV της εταιρείας, το οποίο πρόκειται να ανεβάσει τον πήχη στους τομείς της σχεδίασης, της πρακτικότητας και της καθημερινής χρηστικότητας φτάνοντας στην Ευρώπη αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το νέο CR-V, το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης της μάρκας για τους εκπροσώπους του Τύπου στο Όφενμπαχ της Γερμανίας, έχει βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα ώστε να αποτελέσει το τέλειο SUV για κάθε είδους χρήση. Συνδυάζει τις προηγμένες και σπορ αξίες για τις οποίες είναι γνωστή η μάρκα Honda, με τα πιο σύγχρονα βοηθήματα οδήγησης και παθητικής ασφάλειας, ώστε να προσφέρει εξαιρετική αξιοπιστία, δυναμική και άνεση. Η χρήση χρωμάτων, υλικών και υφασμάτων υψηλής ποιότητας σε όλη την καμπίνα έχει αναβαθμίσει το CR-V περισσότερο προς την premium κατηγορία.

Το CR-V θα προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός πλήρως υβριδικού (e:HEV) ή, για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή αγορά, ενός plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης (e:PHEV). Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 2,0 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί με στόχο τη βελτιωμένη αποδοτικότητα, την πολιτισμένη λειτουργία και τις δυναμικές επιδόσεις σε όλη τη γκάμα.

 

e:PHEV

436214 ALL NEW HONDA CR V NEW POWERTRAIN OPTIONS FOR GLOBAL FAVOURITE Τι φέρνει το νέο Honda CR-V

Η έκδοση e:PHEV χρησιμοποιεί τους ίδιους, χαμηλού βάρους και υψηλής απόδοσης ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες με το ‘αδερφάκι’ του CR-V e:HEV για να προσφέρει εντυπωσιακή επιτάχυνση, γρήγορους χρόνους φόρτισης και μια εξαιρετικά ανταγωνιστική πλήρως ηλεκτρική αυτονομία.

Το plug-in hybrid νέο CR-V μπορεί να διανύσει 82 χιλιόμετρα σε ηλεκτρική λειτουργία και να ολοκληρώσει τις περισσότερες καθημερινές διαδρομές μόνο με ηλεκτρική κίνηση. Όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι στους 25 βαθμούς, η φόρτισή της από 0 στο 100% της χωρητικότητάς της ολοκληρώνεται σε μόλις 2,5 ώρες.

 

e:HEV

436208 ALL NEW HONDA CR V NEW POWERTRAIN OPTIONS FOR GLOBAL FAVOURITE Τι φέρνει το νέο Honda CR-V

Το πλήρως υβριδικό CR-V θα διαθέτει την πιο εξελιγμένη εκδοχή του βραβευμένου συστήματος κίνησης e:HEV της μάρκας, που πρωτοεμφανίστηκε στο βραβευμένο Civic hatchback. Μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου και δύο συμπαγείς, ελαφριοί ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται με τον βενζινοκινητήρα προκειμένου να εναλλάσσονται απρόσκοπτα μεταξύ των προγραμμάτων EV, Hybrid και Engine Drive, καθιστώντας το νέο CR-V e:HEV ιδανικό για όλα τα οδηγικά σενάρια.

Το νέο μοντέλο διατηρεί τη γνώριμη σιλουέτα του, ωστόσο έχει εξελιχθεί με έξυπνες παρεμβάσεις των σχεδιαστών που ενισχύουν την παρουσία του στο δρόμο. Αυτό ξεκινά με πιο στοχευμένη σχεδίαση στο εμπρός μέρος, με τις εκδόσεις e:HEV και e:PHEV να ξεχωρίζουν μεταξύ τους από τη δική τους αποκλειστική σχεδίαση μάσκας. Τα λεπτά φωτιστικά σώματα συνδυάζονται με τα νέα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας για τη δημιουργία μιας ισχυρής οπτικής παρουσίας, ενώ στο πίσω τα κάθετα τοποθετημένα φώτα φρένων και φλας είναι μια έξυπνη εξέλιξη του άμεσα αναγνωρίσιμου σχεδιασμού των πίσω φώτων του CR-V.

Η ορατότητα ήταν ένα ακόμα βασικό στοιχείο κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της εξέλιξης. Τα σημεία των εμπρός γωνιών του CR-V είναι χαμηλά, χάρη σε ένα πλατύ και απέριττο καπό, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να αντιληφθούν το συνολικό σχήμα του αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, το CR-V προσφέρει εξαιρετική ορατότητα προς τα έξω για όλους τους επιβάτες, μειώνοντας το άγχος και ενισχύοντας την αίσθηση ελευθερίας. Όλα αυτά προσφέρουν επίσης ένα συνολικό αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς.

Η σχεδιαστική εξέλιξη του CR-V εμπεριέχει επίσης μία αύξηση όλων των διαστάσεων του οχήματος. Μεγαλύτερο σε πλάτος, μήκος και ύψος από το απερχόμενο μοντέλο, το ολοκαίνουργιο CR-V προσφέρει περισσότερο εσωτερικό χώρο για τους επιβάτες. Το μεγαλύτερο κατά 40 mm μεταξόνιο παρέχει 16 mm περισσότερο χώρο για τα πόδια πίσω και 18% μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Χάρη στα οκτώ επίπεδα ρύθμισης της κλίσης της πλάτης των πίσω καθισμάτων και με 10,5° μεγαλύτερη γωνία, οι επιβάτες μπορούν να χαλαρώνουν απολαμβάνοντας κορυφαία άνεση.

436204 ALL NEW HONDA CR V NEW POWERTRAIN OPTIONS FOR GLOBAL FAVOURITE Τι φέρνει το νέο Honda CR-V

Η αναβαθμισμένη σουίτα λειτουργιών και στοιχείων του Honda SENSING συνεισφέρει στην κορυφαία για την κατηγορία ενεργητική και παθητική ασφάλεια. Το ολοκαίνουργιο CR-V είναι το πρώτο μοντέλο που περιλαμβάνει το Honda SENSING 360, το ολοκαίνουργιο σύστημα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού της εταιρείας που ‘βλέπει’ προς όλες τις κατευθύνσεις, το οποίο καταργεί τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα και συμβάλλει περαιτέρω στην αποφυγή συγκρούσεων μειώνοντας το φόρτο του οδηγού.

«Το ολοκαίνουργιο CR-V βασίζεται σε όλα τα αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά του εμβληματικού μοντέλου – προοδευτική σχεδίαση, premium καμπίνα, κορυφαία για την κατηγορία επίπεδα ασφάλειας, πρακτικότητας και άνεσης, μαζί με αποδοτικότητα και επιδόσεις», δηλώνει ο Tom Gardner, Senior Vice President της Honda Motor Europe Ltd. «Αυτή η τελευταία εκδοχή αποτελεί το απόλυτο πακέτο SUV, προσφέροντας ένα μοναδικό, δυναμικό και premium προϊόν που ανταποκρίνεται απόλυτα στις σημερινές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς».