NissanX-TrailMountainRescue : avec le e-4ORCE sur les pentes de montagne (Vidéo)

Η Nissan φέρνει τα πλεονεκτήματα της τετρακίνησης της μοναδικής τεχνολογίας e-4ORCE στις πίστες σκι της Ευρώπης αυτόν τον χειμώνα, με τη δημιουργία ενός X-Trail e-4ORCE που έχει τροποποιηθεί εκτενώς για ανάγκες διάσωσης στο βουνό

Οι τροποποιήσεις στο X-Trail Mountain Rescue περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των τροχών με ερπύστριες, για μέγιστη πρόσφυση σε ολισθηρές πλαγιές, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να επιτρέπεται η τοποθέτηση φορείου, με σκοπό την μεταφορά τραυματιών σκιέρ στην πλησιέστερη ιατρική μονάδα.

Εξωτερικά, έχει προστεθεί μια ειδική σχάρα οροφής για να μεταφέρει το ειδικό φορείο και φτυάρια χιονιού. Μια σειρήνα και μια μπάρα με ισχυρούς προβολείς έχουν ενσωματωθεί στην οροφή του X-Trail, όπως επίσης και πρόσθετοι προβολείς στο καπό. Φαρδύτερα φτερά εμπρός και πίσω έχουν ενσωματωθεί για να χωρέσουν τις ερπύστριες, ενώ μπροστά ο προφυλακτήρας έχει τροποποιηθεί για να φέρει βαρούλκο. Ένας ενισχυμένος γάντζος ρυμούλκησης έχει προστεθεί στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ στο πλάι έχουν συμπεριληφθεί μαρσπιέ για να διευκολύνουν την πρόσβαση, καθώς το X-Trail έχει ανυψωθεί κατά 23 εκατοστά σε σχέση με την έκδοση δρόμου.

Η ανάπτυξη και η κατασκευή του X-Trail Mountain Rescue αναδεικνύει το προηγμένο ηλεκτροκίνητο σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE, με το οποίο είναι εξοπλισμένο το X-Trail. Αυτό που ξεχωρίζει το σύστημα από τα παραδοσιακά μηχανικά συστήματα είναι ότι μπορεί να αντιδράσει στα μεταβαλλόμενα επίπεδα πρόσφυσης σε 1/10.000 του δευτερολέπτου, περίπου 1000 φορές πιο γρήγορα από ένα παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης, και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή της ισχύος σε όλους τους τροχούς ξεχωριστά, ανάλογα με την πρόσφυσή τους. Το σύστημα e-4ORCE λειτουργεί αποτελεσματικά για να παρέχει πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, επιτρέποντας εντυπωσιακά επίπεδα άνεσης σε βρεγμένους αστικούς δρόμους, προαστιακούς, λασπώδεις επαρχιακούς, ή χιονισμένους ορεινούς δρόμους.

Το X-Trail Mountain Rescue υποστηρίζει μια εκστρατεία σε πέντε ευρωπαϊκά χιονοδρομικά κέντρα με την επωνυμία «Ride Responsibly». Η Nissan θα προωθήσει την υπεύθυνη συμπεριφορά στις πλαγιές με την τοποθέτηση ψηφιακών πινακίδων που ενθαρρύνουν τους φίλους του χιονιού να επιβραδύνουν σε σημεία όπου συναντώνται διαφορετικές πλαγιές για να μειώσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης. Όπως οι πινακίδες στο πλάι του δρόμου δείχνουν την ταχύτητα ενός οχήματος, οι πινακίδες αυτές θα παρακολουθούν την ταχύτητα των αναβατών που πλησιάζουν και θα δείχνουν “Ευχαριστώ” για όσους πλησιάζουν με προσεκτική ταχύτητα ή “Slow Down” εάν η ταχύτητα κρίνεται υπερβολική. Το X-Trail Mountain Rescue θα εκτεθεί σε γυάλινη προθήκη στο δημοφιλές ιταλικό χιονοδρομικό κέντρο Cervinia.

“Η ανάπτυξη του X-Trail Mountain Rescue και η σχετική καμπάνια είναι ένας τολμηρός και καινοτόμος τρόπος για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να κατανοήσουν τα οφέλη του προηγμένου ηλεκτροκίνητου συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan. Χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών σπορ θα δουν και θα κατανοήσουν την ηρεμία και την ασφάλεια που προσφέρει στο δρόμο το X-Trail εξοπλισμένο με e-4ORCE.” δήλωσε η Coralie Musy, Αντιπρόεδρος, Brand & Customer Experience, Nissan AMIEO (Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη και Ωκεανία).

Και πρόσθεσε: “Πέρα από την επίδειξη της προηγμένης τεχνολογίας Nissan, η καμπάνια έχει επίσης έναν ευρύτερο σκοπό που είναι να ενθαρρύνει την υπεύθυνη συμπεριφορά μεταξύ της κοινότητας όσων αγαπούν τα χειμερινά σπορ. Η Nissan πηγαίνει πέρα από το συνηθισμένο – τόσο στη χρήση της τεχνολογίας, αλλά και στον ρόλο που παίζει στην κοινωνία».

Δείτε στο βίντεο στην αρχή της σελίδας τον ακραίο έλεγχο και χειρισμό που παρέχει το Nissan X-Trail Mountain Rescue που τροφοδοτείται από την τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE

Το X-Trail είναι ένα ιδιαίτερα ικανό οικογενειακό ηλεκτροκίνητο crossover. Προσφέρει αβίαστη αίσθηση ηλεκροκίνησης χάρη στην τεχνολογία e-POWER μαζί με ένα σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE. Διατίθεται ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, προσφέροντας μια σημαντική επιλογή για εκδρομές με μεγάλη οικογένεια ή φίλους.

Το X-Trail είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα οχήματα της Nissan παγκοσμίως, με πωλήσεις σε περισσότερες από 100 αγορές και προσφέρει οικογενειακές περιπέτειες για περισσότερα από 20 χρόνια. Η τέταρτη γενιά X-Trail συνεχίζει με βάση ένα καλά εδραιωμένο DNA που διατρέχει και τις τρεις προηγούμενες γενιές του X-Trail.