Vivre le mouvement dans la rue
Alfa Romeo

Η Alfa Romeo σημείωσε ρεκόρ παγκόσμιων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τους πρώτους 6 μήνες του 2023

Η Alfa Romeo κλείνει το πρώτο εξάμηνο του 2023 με εξαιρετικά νούμερα: παγκοσμίως, οι ταξινομήσεις είναι αυξημένες κατά 57%

Alfa Romeo

Μετά από ένα ιστορικό πρώτο τρίμηνο, η Alfa Romeo ολοκλήρωσε το πρώτο εξάμηνο του έτους με ραγδαία αυξανόμενα αποτελέσματα. Αυτά υπογραμμίζουν το στιβαρό στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας, που εδράζεται σε μια προσέγγιση δεσμευμένη στην ολοκληρωμένη ποιότητα, την επιμέλεια και την ακρίβεια κατά την επιδίωξη των μακροπρόθεσμων στόχων της. Το έτος 2023, αν και επιβαρυμένο με παγκόσμιες προκλήσεις και μεταβλητές, χαρακτηρίστηκε από αξιέπαινες επιχειρηματικές επιδόσεις στο πρώτο εξάμηνο, επικυρώνοντας τη δυναμική από το πρώτο τρίμηνο και την ενίσχυση της σταθερής, ξεκάθαρης ανάπτυξης.

Παγκοσμίως, οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 57% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022, με την Ευρώπη να παρουσιάζει ισχυρή και συνεπή ανάπτυξη, με διπλασιασμό των ποσοστών (αύξηση 100%). Αξιοσημείωτα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν σε περιοχές με ισχυρή και ομοιόμορφη ανάπτυξη, όπως η Γαλλία (+123%), η Γερμανία (+116%) και η Ιταλία (+131%).

Στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, συνεχίζεται ένα σταθερό και ρεκόρ ανάπτυξης. Μια άνοδος της τάξης του 173% επικυρώνει τη βαθιά θετική πορεία που είναι συνεπής από το 2022, με την Τουρκία να κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης με βάση τον όγκο. Αυτή η θετική τάση συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται, με τις αξίες να αυξάνονται περισσότερο από δεκαπλάσιες. Για να παγιωθούν τα αποτελέσματα της περιοχής, οι επιδόσεις στο Ισραήλ και τα ΗΑΕ σημείωσαν αυξήσεις 40% και 37% αντίστοιχα.

Η περιοχή της Ασίας παραμένει σημαντική στρατηγική εστίαση για την Alfa Romeo. Τα αποτελέσματα των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου παραμένουν σταθερά και παράλληλα με εκείνα της ίδιας περιόδου του 2022, με αξιοσημείωτη αύξηση να παρατηρείται στην Κίνα, όπου οι ταξινομήσεις σημείωσαν αύξηση 94% τον Μάιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Αξιοσημείωτος είναι και ο εμπορικός θρίαμβος του μοντέλου Giulia στην Κίνα, το οποίο σημείωσε αύξηση 35% κατά το εξάμηνο. Ως απόδειξη της δέσμευσης της Alfa Romeo σε αυτή την περιοχή, η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τα νέα μοντέλα Giulia και Stelvio στην Κίνα, ενώ εγκαινίασε επίσης την πρώτη αντιπροσωπεία της Alfa Romeo στο Χονγκ Κονγκ.

Στις ΗΠΑ, τα ποιοτικά αποτελέσματα της Alfa Romeo είναι εντυπωσιακά, σύμφωνα με τη μελέτη Initial Quality Study (IQS) της JD Power, μιας παγκόσμιας αυθεντίας στην έρευνα καταναλωτών, τη συμβουλευτική και την ανάλυση δεδομένων. Το IQS τους υπογραμμίζει τις αξιοσημείωτες επιδόσεις της Alfa Romeo, οι οποίες σημείωσαν σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 2022. Η J.D. Power εξέτασε τους πελάτες της Alfa Romeo 90 ημέρες μετά την αγορά και παρατήρησε τυχόν προβλήματα σε 100 οχήματα (PP100) για να αξιολογήσει την απόδοση της Alfa Romeo. Η Alfa Romeo κατατάσσεται στην κορυφή μεταξύ των premium μαρκών και στην τρίτη θέση συνολικά στον κλάδο. Σε σύγκριση με το 2022, η Alfa Romeo ανέβηκε 24 θέσεις – η πιο αξιοσημείωτη επίδοση ανάπτυξης στο φετινό IQS. Η Alfa Romeo Stelvio κατέχει επίσης την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα διεκδικητών στην κατηγορία των premium compact SUV.

“Τα αποτελέσματα του Η1 επικυρώνουν την προσπάθεια που κατέβαλε ολόκληρη η ομάδα μας. Υλοποιούμε τους στόχους μας με μεγάλη ταπεινότητα και αυτοθυσία. Η στρατηγική μας επιδίωξη καθοδηγείται από την αποφασιστικότητά μας να τοποθετηθούμε ως ηγέτης ποιότητας στην premium κατηγορία, με τα βραβεία που λάβαμε να λειτουργούν ως επιβεβαίωση αυτού. Έτσι, επιμένουμε με το πάθος και την αποφασιστικότητά μας για να ολοκληρώσουμε το 2023 με αποτελέσματα που όχι μόνο παραμένουν στην πορεία μας, αλλά ξεπερνούν το ήδη εξαιρετικά θετικό πρώτο εξάμηνο.”

-Jean-Philippe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo