Die Bewegung auf der Straße leben
277643 Volvo C40 Recharge Volvo Car Hellas: Σαρώνουν σε πωλήσεις τα ηλεκτρικά της μοντέλα στην Ελλάδα
Volvo C40 aufladen

Volvo Car Hellas: Σαρώνουν σε πωλήσεις τα ηλεκτρικά της μοντέλα στην Ελλάδα

Κάθε λόγο να χαμογελούν έχουν στη Volvo Auto Hellas. Οι αριθμοί των πωλήσεων, δεν δείχνουν “απλά” αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά (κατά 16,5%) αλλά και σταθερά αυξητική ζήτηση για τα μοντέλα Recharge, καθώς οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών Volvo αγγίζουν το 50% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην Ελλάδα. Η εταιρεία, με αιχμή του δόρατος το Volvo XC40 Recharge, το οποίο, με μερίδιο 31% καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα premium SUV κατηγορίας C με ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, σχολιάζει ότι “η μεγάλη απήχηση των μοντέλων Recharge το 2021 δίνει ισχυρή ώθηση στο όραμα της Volvo Car Hellas για την ηλεκτροκίνηση”…

Σχεδόν στο σύνολό τους, οι Έλληνες πελάτες Volvo θα σύστηναν τη μάρκα σε τρίτους: Πρώτη θέση παγκοσμίως στη σχετική εσωτερική κατάταξη για την αγορά νέου Volvo και πέμπτη θέση για το service στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές, στην έρευνα που πραγματοποιεί η Volvo Cars στις αγορές όπου δραστηριοποιείται

Με αιχμή του δόρατος τα μοντέλα σειράς Recharge, η Volvo έκλεισε το 2021 με συνολικές ταξινομήσεις 1.715 αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 16,5% σε σύγκριση με το 2020, παρά τους περιορισμούς που εμφανίστηκαν στον εφοδιασμό εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, γεγονός που επηρέασε το σύνολο της βιομηχανίας. Το επίπεδο της ζήτησης για μοντέλα Volvo παραμένει σταθερά υψηλό, με τις παραγγελίες να σημειώνουν περαιτέρω αύξηση, ιδιαίτερα όσον αφορά τα μοντέλα Recharge, με plug-in υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

281918 Volvo C40 Recharge 1 Volvo Car Hellas: Σαρώνουν σε πωλήσεις τα ηλεκτρικά της μοντέλα στην Ελλάδα
Volvo C40 aufladen

Στο ενισχυμένο ενδιαφέρον του κοινού για τα ηλεκτροκίνητα Volvo Recharge συμβάλλουν το νέο, πιο ισχυρό σύστημα κίνησης και η μεγαλύτερη μπαταρία που διαθέτουν πλέον τα plug-in υβριδικά μοντέλα των σειρών 60 και 90, αλλά και η έναρξη της διάθεσης του αμιγώς ηλεκτρικού XC40 Recharge στην Ελλάδα. Η Volvo Car Hellas θα παρουσιάσει σύντομα στη χώρα μας και το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volvo, το αμιγώς ηλεκτρικό crossover C40 Recharge, που είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στο volvocars.gr.

Για το σύνολο του 2021, οι πωλήσεις των Volvo σειράς Recharge, αυξήθηκαν κατά 87% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σχεδόν 1 στα 2 Volvo που ταξινομήθηκαν το 2021 ήταν μοντέλο Recharge, στοιχείο που υποδηλώνει τη μεγάλη απήχηση που έχει η εξηλεκτρισμένη γκάμα της Volvo στους πελάτες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η διείσδυση της σειράς Recharge στην Ελλάδα, ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεων της Volvo, υπερβαίνει κατά πολύ το αντίστοιχο μέσο μερίδιό της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Volvo XC40 Recharge

Η προτίμηση του ελληνικού κοινού στα μοντέλα Recharge αντανακλάται εμφατικά στην πρώτη θέση που κατέκτησε το Volvo XC40 Recharge ανάμεσα στα premium SUV της κατηγορίας C με ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, αποσπώντας μερίδιο 31% επί των συνολικών πωλήσεων για το 2021.

Το 2021 ήταν για τη Volvo μία επιτυχημένη χρονιά και στις εταιρικές πωλήσεις, που σημείωσαν αύξηση κατά 23%, με τα μοντέλα της σειράς Recharge να αυξάνουν τις ταξινομήσεις τους κατά σχεδόν 90% σε σύγκριση με το 2020, αποτελώντας το 61% του συνόλου των εταιρικών πωλήσεων. Όπως προκύπτει από το ιδιαίτερα αυξημένο μερίδιό τους, χάρη και στον μηδενικό ή χαμηλό φόρο χρήσης τους, τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά Volvo Recharge αποτελούν ιδανική επιλογή για τους εταιρικούς πελάτες.

Volvo Car Hellas: Το όραμά της

Εκτός από την εκπλήρωση των στόχων που αφορούν την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, το 2021 η Volvo Car Hellas υλοποίησε με τη συνδρομή της μητρικής της, Volvo Cars, μια σειρά από συστήματα και υπηρεσίες που υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, με άξονα τη στρατηγική της για συνεχή βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη.

Λειτουργώντας σταθερά με γνώμονα την εμπειρία του πελάτη, η εταιρεία αναβάθμισε τις δυνατότητες επαφής με τους υφιστάμενους και υποψήφιους πελάτες της, μέσω ψηφιοποίησης της εξυπηρέτησης σε όλο το φάσμα των σημείων επαφής με τη μάρκα, από την ιστοσελίδα της έως την έκθεση και το συνεργείο. Με την αναβάθμιση των υπηρεσιών Εξυπηρέτησης Πελατών, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τη Volvo οποιαδήποτε στιγμή, μέσω του καναλιού που θα επιλέξουν -τηλεφωνικά, με email ή web chat- και να λάβουν άμεση υποστήριξη υψηλής ποιότητας, ενώ μπορούν να αξιολογήσουν την εμπειρία τους και να δώσουν πολύτιμο feedback.

Η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης που απολαμβάνουν οι πελάτες Volvo, σε συνδυασμό με το λανσάρισμα του μοναδικού προγράμματος Εφ’όρου Ζωής Εγγύηση Ανταλλακτικών για τον Πελάτη, μεγιστοποιεί την εμπιστοσύνη τους στη μάρκα, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που αφορούν τη διάθεση Γνήσιων Ανταλλακτικών και Αξεσουάρ Volvo για το περασμένο έτος. Όσον αφορά τα Γνήσια Ανταλλακτικά, το 2021 σημειώθηκε αύξηση εσόδων κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ αύξηση κατά 5,4% σε σχέση με το 2020 παρουσίασαν και οι διελεύσεις των πελατών στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Volvo.

Αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση της ζήτησης και στον τομέα των Γνήσιων Αξεσουάρ Volvo, με τα έσοδα για το 2021 να ενισχύονται κατά 32% σε σχέση με το 2020. Η πλούσια συλλογή Γνήσιων Αξεσουάρ Volvo βοηθά τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το Volvo τους, με χρηστικά και καλαίσθητα προϊόντα που πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Η πελατοκεντρική φυσιογνωμία της μάρκας και η συνεχής προσπάθεια που καταβάλλει για τη βελτίωση των υπηρεσιών της αποτυπώνονται για ακόμη μία χρονιά στα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί η Volvo Cars σε πελάτες της για την πρόθεση σύσταση της μάρκας. Όσον αφορά την εμπειρία απόκτησης ενός νέου Volvo, οι Έλληνες πελάτες θα σύστηναν τη μάρκα σε ποσοστό 94,1%, επίδοση που είναι κορυφαία ανάμεσα στις 100 και πλέον αγορές ανά τον κόσμο όπου έχει παρουσία η Volvo Cars. Το αντίστοιχο ποσοστό για την εμπειρία του service στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Volvo είναι 83,1% (πέμπτη θέση).

«Είμαστε χαρούμενοι για όσα πετύχαμε τη χρονιά που έκλεισε», λέει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas, Νίκος Γιαννουσάς. «Προσηλωμένοι στο όραμα της Volvo Cars για το μέλλον της αυτοκίνησης, μετασχηματίζουμε τη λειτουργία μας και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την εμπειρία του πελάτη, παρέχοντάς του σύγχρονες υπηρεσίες και προϊόντα που συντελούν σε βιώσιμες μετακινήσεις και εν γένει σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ηρεμία.

Φιλοδοξία μας για το 2022 είναι να ενισχύσουμε κι άλλο τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης με κορυφαία προϊόντα, αλλά και την εξοικείωση των καταναλωτών με την έννοια της βιωσιμότητας, που είναι βασικός πυλώνας της λειτουργίας μας, το ίδιο σημαντικός με την ασφάλεια. Θα αναλάβουμε επιπλέον δράσεις για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού και για την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης με την οποία μας περιβάλλουν οι πελάτες. Στη Volvo Car Hellas, εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ακόμη συναρπαστικής χρονιάς».

Lesen Sie mehr: