Die Bewegung auf der Straße leben
Mytaxi wird nach der Übernahme in Taxibeat umbenannt

Mytaxi wird nach der Übernahme in Taxibeat umbenannt

Mytaxi wird nach der Übernahme in Taxibeat umbenannt

Η δέκατη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα δραστηριοποιείται το mytaxi γίνεται η Ελλάδα, καθώς η κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη, εξαγόρασε στο 100% του Taxibeat, της δημοφιλούς ελληνικής εφαρμογής για την κλήση ταξί. Έτσι, μετά από την εξαγορά, το mytaxi μεγαλώνει κατά 108.000 εγγεγραμμένους επαγγελματίες οδηγούς και αποκτά περισσότερους από 7 εκατομμύρια χρήστες

 Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η mytaxi ενοποιεί την παρουσία της στη διεθνή αγορά των αστικών μεταφορών και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη. Βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών, δεν θα δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες της εξαγοράς.

Η Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 από τον Νίκο Δρανδάκη και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το Περού. Σήμερα, η εφαρμογή Taxibeat διαθέτει μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, ενώ χρησιμοποιείται από περίπου 540.000 πελάτες και είναι διαθέσιμη σε δύο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Το Taxibeat, στην Ελλάδα, θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της mytaxi εντός των επόμενων μηνών και θα μετονομαστεί σε mytaxi. 

Mytaxi wird nach der Übernahme in Taxibeat umbenannt

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την Ευρωπαϊκή μονάδα με την ομάδα  να παραμένει στην Αθήνα. Το Ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων  ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας. 

Μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η mytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη. Με έτος παρουσίασης το 2009, το mytaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί. Μ’ έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε πάνω από 50 πόλεις, σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες, το mytaxi αποτελεί τον πρόδρομο στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί. Η Ελλάδα θα γίνει η δέκατη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η mytaxi.

Mytaxi wird nach der Übernahme in Taxibeat umbenannt

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Taxibeat ως το νεότερο μέλος της οικογένειας της mytaxi», λέει ο Andrew Pinnington, Διευθύνων Σύμβουλος της mytaxi. «Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία της Taxibeat στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί το «ιδανικό ταίρι» για την mytaxi. Με την εξαγορά της Taxibeat, επενδύουμε στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του κλάδου των αστικών μεταφορών στην Ευρώπη. 

Ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Taxibeat, σχολίασε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat. Στην mytaxi, που αποτελεί μια καθιερωμένη, ιδιαίτερα σεβαστή και πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί, βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για την Taxibeat και την ομάδα μας. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και το ίδιο έντονο πάθος για τον κλάδο των μεταφορών. 

25CE259D25CE25AF25CE25BA25CE25BF25CF25822B25CE259425CF258125CE25B125CE25BD25CE25B425CE25AC25CE25BA25CE25B725CF2582 Mytaxi θα λέγεται το taxibeat μετά την εξαγορά του

Ο Klaus Entenmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Financial Services, δήλωσε: «Η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής μας για το χώρο των μεταφορών. Το γεγονός ότι η mytaxi αποτελεί θυγατρική του Όμιλου Daimler υπογραμμίζει την φιλοδοξία μας να αναδειχθούμε στον κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών για τον κλάδο των μεταφορών».

Andrew2BPinnington Mytaxi θα λέγεται το taxibeat μετά την εξαγορά του

 To mytaxi είναι ένα προϊόν της Intelligent Apps GmbH και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2009. Η mobile εφαρμογή mytaxi, με έδρα τη Γερμανία, είναι η πρώτη εφαρμογή ταξί στον κόσμο που δημιουργεί μια άμεση σύνδεση μεταξύ του επιβάτη και του οδηγού ταξί. Με πάνω από 10 εκατομμύρια downloads και 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς ταξί, το mytaxi είναι η κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης ταξί στην Ευρώπη, η οποία διατίθεται σε περισσότερες από 50 πόλεις σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες. Με περίπου 300 υπαλλήλους, το mytaxi επεκτείνεται σε όλη τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Σουηδία. Από το Σεπτέμβριο του 2014, το mytaxi είναι θυγατρική της Daimler Mobility Services GmbH (μέρος του Ομίλου Daimler). Τον Ιούλιο του 2016, το mytaxi ανακοίνωσε τη συγχώνευση του με τη Hailo, την κορυφαία εφαρμογή ταξί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία,  ένα σημαντικό βήμα για να γίνει η κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης ταξί στην Ευρώπη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του mytaxi είναι ο Andrew Pinnington, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Hailo. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.mytaxi.com. 

Το Taxibeat δημιουργεί μια νέα εμπειρία μεταφοράς στην πόλη, συνδέοντας χιλιάδες επιβάτες με διαθέσιμους επαγγελματίες οδηγούς σε κοντινή απόσταση. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα και το Περού. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να εντοπίσετε ένα μεγάλο αριθμό οδηγών, διαθέσιμων 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Το Taxibeat δε μεταφέρει μόνο επιβάτες, αλλά και αντικείμενα. Το Taxibeat Boxi είναι μια υπηρεσία «Πόρτα-Πόρτα», για την άμεση αποστολή αντικειμένων εντός πόλης, είτε με ταξί είτε με ποδήλατο.