Die Bewegung auf der Straße leben
Ford

Siehe, der neue Ford Pro Transit Custom

Το Transit Custom είναι πλήρως ενσωματωμένο στην πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro. Η στάνταρ συνδεσιμότητα 5G επιτρέπει ενημερώσεις over-the-air για το ξεκλείδωμα νέων δυνατοτήτων.

Ford

Το νέο επαγγελματικό όχημα Transit Custom της Ford Pro λανσάρεται τώρα σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επιτύχουν νέα επίπεδα παραγωγικότητας.

Η επόμενη γενιά του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις van μοντέλου στην Ευρώπη στην κατηγορία ενός τόνου είναι πλήρως ενσωματωμένη στο ψηφιακό οικοσύστημα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος ιδιοκτησίας, να λειτουργούν πιο αποδοτικά και να απλοποιήσουν τη διαχείριση των επαγγελματικών οχημάτων τους.

Οι μηχανικοί της Ford ανέπτυξαν μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, η οποία είναι σχεδιασμένη για να βελτιστοποιεί τις δυνατότητες μεταφοράς φορτίου και πρόσβασης, να βελτιώνει την άνεση και την ευκολία του οδηγού και να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και χειρισμό. Ο προηγμένος σχεδιασμός υποστηρίζει πολλαπλά συστήματα μετάδοσης κίνησης υψηλής αποδοτικότητας, συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών συστημάτων και των νέων για το Transit Custom επιλογών τετρακίνησης, παρέχοντας παράλληλα ασυμβίβαστο χώρο φόρτωσης.

Σχεδιασμένο λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των πελατών, το νέο Transit Custom προσφέρει μια σειρά από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και ψηφιακές εμπειρίες που συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Μεταξύ αυτών είναι ένα καινοτόμο, ανακλινόμενο τιμόνι, το Delivery Assist που εξοικονομεί χρόνο, οι ψηφιοποιημένες μετατροπές με το σύστημα Upfit Integration System, η νέα τεχνολογία ασφαλείας Exit Warning και η ευέλικτη έκδοση αμαξώματος MultiCab.

Η πιο ολοκληρωμένη από ποτέ γκάμα Transit Custom θα συμπληρωθεί με το ηλεκτρικό E-Transit Custom, το οποίο θα απλοποιήσει δραματικά τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση για τις μικρές επιχειρήσεις.

«Το νέο μας Transit Custom έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο αποτελώντας το κορυφαίο σε πωλήσεις van στην Ευρώπη και το περσινό best-seller συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γι’ αυτό κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προσφέρουμε ένα ακόμη τεράστιο άλμα ρος τα εμπρός για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Hans Schep, γενικός διευθυντής της Ford Pro, Ευρώπη. «Η ριζικά νέα σχεδίαση του Transit Custom, το απαράμιλλο συνδεδεμένο οικοσύστημα και οι καινοτόμες εμπειρίες των πελατών θα επαναπροσδιορίσουν την έννοια της παραγωγικότητας στη νέα συνδεδεμένη εποχή».

Συνδυάζοντας τη σχεδίαση οχημάτων με γνώμονα τις ανάγκες του πελάτη και την υποστήριξη μέσω cloud από το οικοσύστημα της Ford Pro, το ολοκαίνουργιο Transit Custom θα θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για το τι μπορούν να περιμένουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – που αποτελούν το 99 τοις εκατό των εταιρειών στην Ευρώπη και έχουν αξία 786 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ευρωπαϊκή οικονομία – από ένα επαγγελματικό όχημα.

Τα μοντέλα Transit Custom με πετρελαιοκινητήρες EcoBlue βρίσκονται ήδη στην παραγωγή, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 4ο τρίμηνο του 2023. Οι πελάτες μπορούν επίσης τώρα να παραγγείλουν μια πλήρη γκάμα παραλλαγών, μεταξύ των οποίων plug-in υβριδικά μοντέλα για παράδοση από την άνοιξη του 2024, ενώ το ηλεκτρικό E-Transit Custom θα ακολουθήσει αργότερα το καλοκαίρι του 2024.

 

Χαρακτηριστικά πρωτοποριακά για την κατηγορία προσφέρουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία πελάτη

TRANSIT CUSTOM LIMITED VAN EXTERIOR 01 Ιδού, το νέο Ford Pro Transit Custom

Προτού οι σχεδιαστές της Ford αρχίσουν να σχεδιάζουν το νέο Transit Custom, το ανθρωποκεντρικό τμήμα σχεδιασμού D-Ford της εταιρείας συνεργάστηκε επί πολλά χρόνια με πελάτες από τον κόσμο των επιχειρήσεων προκειμένου να ανακαλύψει τόσο τις ανάγκες όσο και τις αγωνίες τους με στόχο να εντοπίσει καινοτόμες λύσεις που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Οι μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν καθημερινά τις καμπίνες των van τους ως γραφεία και καντίνες, και με το νέο ανακλινόμενο τιμόνι στο προαιρετικό πακέτο Mobil Office, το Transit Custom μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα από ποτέ και τις δύο αυτές ανάγκες. Το τιμόνι μπορεί να γίνει μία εργονομική βάση για tablet και laptop, αλλά και τραπεζάκι, με επίπεδη επιφάνεια για να μπορεί ο οδηγός να γράφει ή να απολαμβάνει το γεύμα του πιο άνετα.

Οι οδηγοί διανομών μπορούν να κάνουν μέχρι και 200 στάσεις παραδίδοντας 500 δέματα την ημέρα, κάθε φορά με αντίπαλο το χρόνο. Το Delivery Assistieren Sie (διαθέσιμο τον Οκτώβριο του 2024) βοηθά στον εξορθολογισμό κάθε παράδοσης αυτοματοποιώντας μέρος της διαδικασίας για εξοικονόμηση χρόνου και βελτίωση της ασφάλειας. Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Delivery Assist ενεργοποιείται όταν ο οδηγός αλλάζει σε park. ΤοTransit Custom ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα αλάρμ, κλείνει τα όποια ανοιχτά παράθυρα και κλειδώνει την πόρτα μόλις ο οδηγός φύγει από το van. Επιστρέφοντας, ο οδηγός μπορεί να εισέλθει και να εκκινήσει το όχημα χωρίς κλειδί. Τα αλάρμ θα σβήσουν και τα παράθυρα θα επανέλθουν στην προηγούμενη θέση τους.

Οι χειριστές που εργάζονται σε πολυσύχναστους δρόμους της πόλης θα επωφεληθούν επίσης από την τεχνολογία Exit Warning της Ford Pro, το οποίο εισάγεται στην οικογένεια van της εταιρείας με το νέο Transit Custom. Αυτή η έξυπνη λειτουργία μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό για χρήστες του δρόμου που πλησιάζουν, ώστε να βοηθήσει στην πρόληψη ατυχημάτων στα οποία οι επιβάτες ανοίγουν την πόρτα του οχήματος τους στην πορεία των διερχόμενων δικυκλιστών ή αυτοκινήτων.

Τα μισά από τα Transit που πωλούνται στην Ευρώπη διαθέτουν κάποιου είδους μετατροπής και πολλές από αυτές απαιτούν πρόσθετα χειριστήρια και οθόνες. Το πρώτο στην αγορά Upfit Integration System της Ford Pro επιτρέπει στους υπεύθυνους μετατροπών να συνδέουν απρόσκοπτα το ηλεκτρικό σύστημα του Transit Custom, τη στάνταρ οθόνη αφής στην καμπίνα και τον aftermarket εξοπλισμό. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για τροποποιήσεις στο χώρο της καμπίνας ή τη σύνδεση καλωδίωσης για την τοποθέτηση χειριστηρίων. Αυτό επιτρέπει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη παράδοση των μετατροπών οχημάτων, καθώς και τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την εξέλιξη του νέου Transit Custom, η Ford ανακάλυψε ότι πολλοί ιδιοκτήτες θέλουν τα van τους να φιλοξενούν τέσσερις ή πέντε επιβάτες μεταφέροντας παράλληλα αντικείμενα μεγάλου μήκους ή ογκώδη, βρώμικο εξοπλισμό σε ξεχωριστό χώρο φόρτωσης. Το μοναδικό στην κατηγορία νέο αμάξωμα MultiCab το επιτρέπει αυτό χάρη σε ένα συνθετικό διαχωριστικό σχήματος L που χωρίζει τον πίσω χώρο, με μια διθέσια, πλήρως επενδεδυμένη δεύτερη σειρά καθισμάτων παράλληλα με έναν χώρο φόρτωσης πλήρους μήκους.

 

Νέα πλατφόρμα, νέο επίπεδο παραγωγικότητας

TRANSIT CUSTOM LIMITED VAN EXTERIOR 02 Ιδού, το νέο Ford Pro Transit Custom

Η βελτιωμένη παραγωγικότητα του Transit Custom βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη μεταφορά φορτίου, εύκολη πρόσβαση, υψηλή απόδοση και ευελιξία όσον αφορά τα συστήματα μετάδοσης κίνησης. Σχεδιασμένη από λευκό χαρτί, η νέα αυτή πλατφόρμα είναι πιο άκαμπτη και 100 kg ελαφρύτερη σε σχέση με εκείνη του οχήματος της προηγούμενης γενιάς και διαθέτει μεταξόνιο επιμηκυμένο έως και 200 mm, ανάλογα με το μοντέλο, για βέλτιστη μεταφορική ικανότητα φορτίου.

Για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας καυσίμου, ο σχεδιασμός του αμαξώματος του νέου μοντέλου βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα αποτελέσματα που προέκυψαν ύστερα από την πραγματοποίηση προσομοιώσεων στον τομέα της αεροδυναμικής. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη μειωμένη μετωπική επιφάνεια, το νέο Transit Custom είναι σε θέση να επιδείξει σήμερα έναν συντελεστή CdA έως και 13% χαμηλότερο από εκείνο του μοντέλου της προηγούμενης γενιάς. Συν τοις άλλοις, η αρχιτεκτονική του οχήματος βελτιστοποιήθηκε ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για συνολικό ύψος αμαξώματος κάτω των δύο μέτρων, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης σε χώρους με περιορισμένο ύψος, όπως για παράδειγμα πολυώροφα πάρκινγκ, γκαράζ και υπόγειες χώροι φόρτωσης.

Το κορυφαίο στην κατηγορία άνοιγμα της πλαϊνής πόρτας βελτιώνει τη διαδικασία φόρτωσης, ενώ ένα νέο ενσωματωμένο σκαλοπάτι διευκολύνει την πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης. Την ίδια στιγμή, η προαιρετική ηλεκτρική συρόμενη πλαϊνή πόρτα με λειτουργία hands-free βοηθά τους οδηγούς που μεταφέρουν δέματα ή εξοπλισμό. Η βελτιστοποιημένη διάταξη του πλαισίου και της δομής του αμαξώματος επιτρέπει το χαμήλωμα του δαπέδου φόρτωσης έναντι του απερχόμενου μοντέλου, για ευκολότερη φόρτωσης και πρόσβαση στην καμπίνα.

Ως πάνελ van, το Transit Custom προσφέρει χώρο φόρτωσης με όγκο από 5,8 έως 6,8 m3 με την στάνταρ ύψους οροφή, ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1.350 kg και μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 3.450 mm χρησιμοποιώντας το έξυπνο άνοιγμα κάτω από τα καθίσματα των επιβατών. Επίσης, διαθέσιμες είναι και οι εκδόσεις double-cab-in-van και kombi, όλες με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό ή μακρύ μεταξόνιο. Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης με φρένα είναι 2.800 kg ενώ οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν έναν προαιρετικό αναδιπλούμενο κοτσαδόρο.

Για πρώτη φορά, όλες οι εκδόσεις van του Transit Custom εφοδιάζονται με μία νέα ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση με ημιυστερούντες βραχίονες που συνεισφέρει στο χαμηλότερο ύψος του πατώματος και βελτιώνει την ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης, το χειρισμό και την πρόσφυση. Οι εμπρός τροχοί και τα γόνατα της ανάρτησης έχουν επίσης μετατοπιστεί πιο μπροστά, με αποτέλεσμα την ευκολότερη είσοδο των επιβατών στην καμπίνα, τον βελτιωμένο χώρο για τα πόδια για τους εμπρός επιβάτες και ένα μικρότερο εμπρός πρόβολο που διευκολύνει το παρκάρισμα και τους ελιγμούς.

Η σουίτα των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού του Transit Custom έχει εμπλουτιστεί με προηγμένα χαρακτηριστικά όπως είναι τα Cross Traffic Assist και Reverse Brake Assist, η κάμερα 360 μοιρών και το Intelligent Adaptive Cruise Control με τεχνολογία Stop & Go για τα αυτόματα μοντέλα που επιτρέπει την οδήγηση χωρίς πόδια στα πεντάλ, ακόμα και σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 

Βελτίωση του παραγωγικού χρόνου και του κόστους ιδιοκτησίας

FordE TransitCustomSport DigitalAquaBlue 001 Ιδού, το νέο Ford Pro Transit Custom

Κάθε νέο Transit Custom είναι πλήρως ενσωματωμένο στην πλατφόρμα λογισμικού και συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford Pro, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων διαχείρισης της Ford Pro Telematics, την εφαρμογή FordPass Pro app και το συνδεδεμένο σύστημα χρόνου λειτουργίας FORDLiive.

Χρησιμοποιώντας τις προσαρμοσμένες λειτουργίες του Ford Pro Telematics – δωρεάν για ένα χρόνο – οι ιδιοκτήτες του νέου Transit Custom μπορούν να παρακολουθούν τη θέση, την αποδοτικότητα και την κατάσταση υγείας των οχημάτων τους για μέγιστη παραγωγικότητα. Το σύστημα μπορεί επίσης να μειώσει το κόστος καυσίμων και συντήρησης στέλνοντας φωνητικές ειδοποιήσεις μέσα στην καμπίνα για καταστάσεις όπως ο υπερβολικός χρόνος αδράνειας, το απότομο φρενάρισμα ή η επιτάχυνση και οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας. Η τηλεματική δύναται επίσης να στέλνει στους ιδιοκτήτες των οχημάτων ειδοποιήσεις ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, εάν το σύστημα εντοπίσει κλοπή, μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή δραστηριότητα πέραν των καθορισμένων ωρών λειτουργίας.

Η εφαρμογή FordPass Pro είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν υποστήριξη πλήρους ωραρίου για τη διαχείριση του στόλου τους. Η δωρεάν εφαρμογή για smartphone επιτρέπει στους πελάτες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το όχημά τους από απόσταση, να ελέγχουν τη θέση του, να παρακολουθούν τις δαπάνες καυσίμου και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τη στάθμη υγρών, την πίεση των ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λαδιού του κινητήρα και την κατάσταση των φρένων, ώστε να αποτραπούν δαπανηρές βλάβες.

Αφού ενεργοποιήσουν το μόντεμ 5G και εγγραφούν σε ένα πακέτο λογισμικού Ford Pro, οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες του FORDLiive για την αύξηση του παραγωγικού λειτουργικού χρόνου. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το FORDLiive μπορεί να μειώσει τον χρόνο εκτός λειτουργίας έως και 60%. Το 2022, το σύστημα προσέφερε πάνω από 300.000 ημέρες πρόσθετης διαθεσιμότητας οχημάτων σε όλη την Ευρώπη, αξίας περίπου 138 εκατομμυρίων ευρώ για τους πελάτες.

Το μόντεμ 5G επιτρέπει επίσης στο Transit Custom να λαμβάνει ενημερώσεις Ford Power-Up για περισσότερες από 30 ξεχωριστές μονάδες του οχήματος. Αυτές μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση των επιδόσεων του οχήματος, στην παροχή ποιοτικών αναβαθμίσεων, στην ενημέρωση των υφιστάμενων χαρακτηριστικών και στην προσθήκη εντελώς νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων. Οι περισσότερες ενημερώσεις ολοκληρώνονται σε λιγότερο από δύο λεπτά και μπορούν να προγραμματίζονται έτσι ώστε να αποφεύγονται οι διακοπές στο χρόνο λειτουργίας του οχήματος.

 

Die hochTechnik εσωτερικό προσφέρει συνδεδεμένες, ψηφιακές εμπειρίες

FordE TransitCustomSport DigitalAquaBlue 002 Ιδού, το νέο Ford Pro Transit Custom

Η Ford Pro διευκολύνει την είσοδο κάθε επιχείρησης σε μία νέα, συνδεδεμένη εποχή. Κάθε Transit Custom είναι εξοπλισμένο με μία landscape οθόνη αφής 13 ιντσών στραμμένη προς το οδηγό για ευκολία στη χρήση, υποστηρίζοντας το πιο πρόσφατο σύστημα επικοινωνίας και πληροφοριών SYNC 4 της Ford με εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα με τη σουίτα τεχνολογιών της Ford Pro μέσω του ενσωματωμένου μόντεμ. Το προηγμένο cockpit συμπληρώνεται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών.

Το Transit Custom διαθέτει επίσης εργοστασιακά εγκατεστημένη και ενσωματωμένη στην οθόνη αφής των 13 ιντσών  η λειτουργία Alexa Builtin που φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στην καμπίνα για να βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν συνδεδεμένοι και οργανωμένοι, κάνοντας τον χρόνο οδήγησης ευκολότερο και πιο παραγωγικό. Με το Alexa Built-in οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν απλές φωνητικές εντολές για να ορίσουν τη διεύθυνση της επόμενης αποστολής στο σύστημα πλοήγησης, να καλέσουν το γραφείο ή ακόμη και να κάνουν αγορές απευθείας μέσω του Amazon.com.

Οι σχεδιαστές της Ford συνδύασαν αυτή την ψηφιακή καινοτομία με εργονομικά χαρακτηριστικά που προσβλέπουν στην άνεση των οδηγών του νέου Transit Custom που περνούν πολλές ώρες από τη βάρδιά τους στην καμπίνα του οχήματος. Η νέα πλατφόρμα εξασφαλίζει μία θέση οδήγησης που θυμίζει περισσότερο επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ το επίπεδο δάπεδο της καμπίνας μαζί με το ηλεκτρονικό χειρόφρενο και το τιμόνι σε σχήμα squircle διευκολύνουν την πρόσβαση στην καμπίνα. Σε αυτό συνεισφέρει ο επιλογέας ταχυτήτων, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού στα μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο.

Ο σχεδιασμός της καμπίνας βελτιστοποιήθηκε επίσης χάρη στην τοποθέτηση του αερόσακου συνοδηγού στην οροφή, για πρώτη φορά στην κατηγορία. Η αλλαγή από την παραδοσιακή θέση του στο ταμπλό απελευθερώνει έναν αποθηκευτικό χώρο αρκετά μεγάλο για ένα laptop ή αντικείμενα μεγέθους σελίδας A4 και αυξάνει την ευελιξία για τα πάνελ και τις συσκευές που μπορούν τώρα να τοποθετηθούν πιο κοντά στον οδηγό χρησιμοποιώντας τις βιομηχανικών προτύπων βάσεις AMPS.

 

Διευρυμένη γκάμα συστημάτων κίνησης υψηλής αποδοτικότητας

FordTransitCustom Trail GreyMatter 001 Ιδού, το νέο Ford Pro Transit Custom

Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν το νέο Transit Custom με την τελευταία γενιά των πετρελαιοκινητήρων EcoBlue της Ford που αποδίδουν 110 PS, 136 PS, 150 PS ή 170 PS και μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα καυσίμου και τις εκπομπές CO2 κατά σχεδόν 6% σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθεται ένα νέο, προηγμένο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο υψηλής απόδοσης που επιτρέπει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.800 kg9 και διατίθεται σε συνδυασμό με τους κινητήρες 136 PS και 170 PS.

Ένα νέο, έξυπνο σύστημα τετρακίνησης διατίθεται για πρώτη φορά με το Transit Custom. Το σύστημα κατανέμει έξυπνα τη ροπή μεταξύ των αξόνων μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συμπλέκτη που αντιδρά μεταβάλλοντας την κατανομή σε χρόνο μικρότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το σύστημα τετρακίνησης είναι διαθέσιμο για οχήματα που εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο. Όσοι χρειάζονται περισσότερη πρόσφυση αλλά προτιμούν το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις υπηρεσίες ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με τους πετρελαιοκινητήρες EcoBlue των 136 PS και 150 PS για υψηλές επιδόσεις σε κακοτράχαλους δρόμους.

Die neu Transit Benutzerdefiniert SteckerUnter Hybride συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων κύκλου Atkinson με μία μπαταρία 11.8 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα) ώστε να προσφέρει συνδυασμένη ισχύ 232 PS, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 56 km και ισχύ 2.3 kW για την τροφοδοσία εργαλείων και εξοπλισμού μέσω του Pro Power Onboard. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε από το Ford Kuga Plug-In Hybrid – το PHEV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2021 και το 2022 – και υποστηρίζεται τις ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης Ford Pro Charging για το σπίτι, την αποθήκη και δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Όλα τα συστήματα μετάδοσης κίνησης μπορούν να βελτιστοποιηθούν για ποικίλες περιπτώσεις χρήσης με τα Επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης5 , με επιλογές που αυξάνουν την παραγωγικότητα, όπως τα Eco και Tow/Haul, επιτρέποντας στους οδηγούς να ρυθμίζουν εύκολα την απόδοση του Transit Custom σε συνάρτηση με τις διαφορετικές απαιτήσεις λειτουργίας και συνθήκες οδήγησης.

 

Η πιο ολοκληρωμένη προϊοντική γκάμα όλων των εποχών

FordTransitCustom Trail GreyMatter 002 Ιδού, το νέο Ford Pro Transit Custom

Ανάλογα με τις απαιτήσεις φορτίου, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκδόσεις με μήκος αμαξώματος L1 ή L2 και επιλογές GVM 280, 300 ή 320 σε όλη τη γκάμα αμαξωμάτων:

  • Es gibt
  • Double-cab-in-van
  • Kombi – διατίθεται τώρα σε ελκυστικές, ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού
  • MultiCab

Η γκάμα του νέου Transit Custom περιλαμβάνει τις παρακάτω εξοπλιστικές εκδόσεις:

  • Base, με υψηλών προδιαγραφών στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει οθόνη αφής 13 ιντσών και μόντεμ 5G
  • Trend, η οποία διατίθεται με όλα τα συστήματα κίνησης και βελτιωμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού
  • Limited, με εκλεπτυσμένη εξωτερική σχεδίαση και premium καμπίνα
  • Trail, με τετρακίνηση ή μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για ενίσχυση της πρόσφυσης
  • Sport, με μοναδικό κιτ αμαξώματος, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και αγωνιστικές ρίγες

 

Η ολοκληρωμένη γκάμα επιλογών αμαξώματος, GVM, μήκους και εξοπλισμού της Ford Pro δημιουργούν την πλέον διευρυμένη γκάμα που έχει προσφέρει ποτέ το Transit Custom σε πελάτες στην Ευρώπη.