Die Bewegung auf der Straße leben
BMW

Die neue BMW 3er Limousine und der Touring

Σχεδιαστικά ανανεωμένη, με ένα εκτενώς εκσυγχρονισμένο, πολυτελές περιβάλλον και σαφή βήματα προς τα εμπρός στους τομείς της ψηφιοποίησης, του ελέγχου/λειτουργίας και του εξοπλισμού

BMW

Οι στοχευμένες αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό του εμπρός και πίσω τμήματος αναδεικνύουν περισσότερο από ποτέ τις σπορ ικανότητες για τις οποίες φημίζονται η BMW Σειρά 3 Sedan και η BMW Σειρά 3 Touring. Το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 που περιλαμβάνει την κυρτή οθόνη BMW Curved Display προσδίδει ένα ακόμα πιο μοντέρνο στυλ στο εσωτερικό, ενώ όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 3 είναι τώρα εξοπλισμένες στάνταρ με ένα κιβώτιο Steptronic οκτώ σχέσεων με χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι και έναν νέας σχεδίασης επιλογέα.

 

Με μία κομψή σπορ σχεδίαση και ευέλικτη συμπεριφορά, η BMW Σειρά 3 αποτελεί σημείο αναφοράς για την οδηγική απόλαυση στην πολυτελή μεσαία κατηγορία από την πρώτη μέρα. Και αντιπροσωπεύει επίσης τον πυρήνα της μάρκας BMW. Η νέα έκδοση του σπορ sedan, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία πάνω από 45 χρόνια, και του Touring μοντέλου – που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από 35 χρόνια – θα λανσαριστεί τον Ιούλιο του 2022. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο, ενώ η νέα BMW Σειρά 3 Sedan θα κατασκευάζεται επίσης στο εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosí στο Μεξικό. Μία παραλλαγή του Sedan μοντέλου που έχει εξελιχθεί ειδικά για την Κινεζική αγορά θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Tiexi στη Shenyang που λειτουργεί από την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA).

 

 

Προβολείς και μάσκα νεφρών BMW με νέα σχεδίαση

P90462504 lowRes the new bmw 3 series Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Με τις επιφάνειες να είναι σχεδιασμένες με σαφήνεια, τις δυναμικές γραμμές και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, η εμπρός ποδιά προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη σπορ εμφάνιση της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της BMW Σειράς 3 Touring. Οι προβολείς και η μάσκα νεφρών έχουν επανασχεδιαστεί ενισχύοντας την οπτική παρουσία του αυτοκινήτου. Οι στάνταρ full-LED προβολείς είναι τώρα πολύ πιο λεπτοί, με καθαρό περίγραμμα και φώτα ημέρας διατεταγμένα σε σχήμα ανεστραμμένου L για τη δημιουργία μιας αρμονικής και μοντέρνας εμφάνισης.

P90462535 lowRes the new bmw 3 series Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς Adaptive LED Headlights διατίθενται προαιρετικά, και αναγνωρίζονται από τις μπλε πινελιές στο εσωτερικό των καλυμμάτων τους. Τα μπλε φωτεινά εφέ κάτω από τις μονάδες των προβολέων χαρίζουν επίσης στο εμπρός τμήμα μία εντυπωσιακή και υψηλού κύρους εμφάνιση όταν πέφτει το σκοτάδι. Η γκάμα λειτουργιών του Adaptive LED Headlights περιλαμβάνει φωτισμό στροφής και αντιθαμβωτική δέσμη matrix για τη μεγάλη σκάλα καθώς και δυναμικό έλεγχο της εμβέλειας των προβολέων και μεταβλητή κατανομή φωτός.

P90462536 lowRes the new bmw 3 series Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Το ελαφρώς τροποποιημένο περίγραμμα και οι νέες διπλές μπάρες χαρίζουν στη μάσκα νεφρών BMW μία ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση. Οι εισαγωγές αέρα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, τοποθετημένες κάτω από τη μάσκα, ψύχουν το σύστημα πέδησης και προδίδουν μία εκλεπτυσμένη πινελιά.

 

 

Νέο πίσω μέρος με απέριττη και μοντέρνα σχεδίαση

P90462508 lowRes the new bmw 3 series Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Μία υψηλότερη αναλογία επιφανειών βαμμένων στο χρώμα του αμαξώματος και η απέριττη σχεδίαση χαρίζουν στο πίσω μέρος της νέας BMW Σειράς 3  Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring μία ιδιαίτερα προηγμένη εμφάνιση. Οι οριζόντιες γραμμές, οι λεπτές μονάδες φώτων και τα διευρυμένα τόξα τροχών τονίζουν το πλάτος και το μυώδες σχήμα του πίσω τμήματος. Οι απολήξεις του συστήματος εξαγωγής έχουν τώρα διάμετρο 90 ή 100 mm, ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα.

P90462528 lowRes the new bmw 330e tou Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Η εστίαση στο δυναμισμό και το μοντέρνο στυλ που απορρέει από την εξωτερική σχεδίαση, αντικατοπτρίζεται και στην αναδιαρθρωμένη γκάμα μοντέλων. Η νέα BMW Σειρά 3 υιοθετεί μία ήδη τολμηρή σπορ εμφάνιση στη στάνταρ έκδοση – μία οπτική ποιότητα που τονίζεται περαιτέρω από το στάνταρ πλέον πακέτο M High-gloss Shadowline. Πέραν αυτού, ο στάνταρ εξοπλισμός για όλα τα μοντέλα της BMW Σειράς 3 περιλαμβάνει τώρα ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

 

 

Paket M Sport με νέα σχεδίαση, πρεμιέρα για το M Sport Per

P90462538 lowRes the new bmw 3 series Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Το δυναμικό στυλ της Σειράς 3 μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με το πακέτο M Sport. Αυτό φέρνει νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων ένα κυψελοειδές μοτίβο για τη μάσκα νεφρών BMW, νέα σχεδίαση για την εμπρός και πίσω ποδιά και επίσης νέες ζάντες ελαφρού κράμματος Μ με διάμετρο 18 ιντσών με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω.

 

Τα μοντέλα BMW Performance της BMW M GmbH ξεχωρίζουν επίσης με την χαρακτηριστική τους εμφάνιση. Μαζί με μία μάσκα νεφρών BMW σε σχέδιο πλέγματος, τις ζάντες ελαφρού κράματος M 18 ιντσών – ή 19 ιντσών προαιρετικά – και τις τραπεζοειδούς σχήματος απολήξεις του συστήματος εξαγωγής, τα αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν επίσης καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών M σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

P90462539 lowRes the new bmw 3 series Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Το πακέτο M Sport Pro είναι μία νέα άφιξη στη λίστα των προαιρετικών επιλογών. Διαθέσιμο ως επέκταση του πακέτου M Sport, καθώς και για τα μοντέλα BMW Performance της BMW M GmbH, το πακέτο αυτό περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σε M High-gloss Shadowline, φώτα M Shadowline και ένα σύστημα πέδησης M Sport με κόκκινες δαγκάνες. Αξεσουάρ της σειράς BMW M Performance Parts για εκ των υστέρων τοποθέτηση αποτελούν ξεχωριστές επιλογές που προσδίδουν μεγαλύτερη ένταση στο δυναμικό χαρακτήρα της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring.

 

Η γκάμα εξωτερικών χρωμάτων έχει επεκταθεί για να περιλαμβάνει τώρα τα μεταλλικά Skyscraper Grey και M Brooklyn Grey ως μέρος του πακέτου M Sport. Τα ειδικά μεταλλικά φινιρίσματα BMW Individual Frozen Pure Grey και Frozen Tanzanite Blue έχουν επίσης προστεθεί στη γκάμα. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία συλλογή περίπου 150 πρόσθετων ειδικών χρωματισμών της BMW Individual.

 

 

Νέας σχεδίασης Cockpit von BMW Curved Anzeige

P90462541 lowRes the new bmw 3 series Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Το εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring είναι πλήρως αναβαθμισμένο. Η οδηγοκεντρική φιλοσοφία ενσαρκώνεται τώρα στην στάνταρ, κυρτή οθόνη BMW Curved Display. Εδώ, μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μία οθόνη ελέγχου με διαγώνιο στις 14,9 ίντσες συγχωνεύονται σε μία ενιαία, πλήρως ψηφιακή μονάδα υψηλής ανάλυσης. Αυτός ο προηγμένος σχεδιασμός του cockpit έχει στον πυρήνα του την προηγμένη ψηφιοποίηση και επιτρέπει τη σημαντική μείωση του αριθμού των μπουτόν και των χειριστηρίων υπέρ του ελέγχου μέσω της αφής και της φωνής.

 

Ο επιλογέας του κιβωτίου Steptronic οκτώ σχέσεων έχει επίσης μία νέα σχεδίαση. Είναι τοποθετημένος στο πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα μαζί με το κουμπί Start/Stop, το iDrive Controller, τα μπουτόν Driving Experience Control, το χειρόφρενο και άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

 

 

Αυτόματος έλεγχος κλιματισμού τριών ζωνών και σύστημα πλοήγησης τώρα στον στάνταρ εξοπλισμό

P90462555 lowRes the new bmw 330e tou Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Ένα σύστημα αυτόματου ελέγχου κλιματισμού με ρύθμιση τριών ζωνών είναι τοποθετημένο στάνταρ τόσο στην BMW Σειρά 3 Sedan όσο και στη νέα BMW Σειρά 3 Touring. Οι λειτουργίες κλιματισμού ελέγχονται μέσω φωνητικών εντολών ή μέσω αφής από την οθόνη ελέγχου.

 

Άλλες νέες προσθήκες στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνουν ένα μεσαίο καθρέπτη με σύστημα αυτόματης σκίασης, το εκτεταμένο πακέτο αποθηκευτικών χώρων και το Park Distance Control (PDC) με αισθητήρες μπροστά και πίσω. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν πλέον το BMW Live Cockpit Plus, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πλοήγησης BMW Maps.

 

 

Ευρεία γκάμα συστημάτων κίνησης, κιβώτιο Steptronic οκτώ σχέσεων στάνταρ σε όλα τα μοντέλα

P90462545 lowRes the new bmw 3 series Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Μεταξύ των άλλων ξεχωριστών χαρακτηριστικών της BMW Σειράς 3 είναι η ευρεία γκάμα συστημάτων κίνησης. Πολύ αποδοτικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, και εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά με τη μορφή plug-in υβριδικής και ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, πετυχαίνουν μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόλαυσης και οικονομίας καυσίμου. Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan μπορεί να παραγγελθεί σε τρεις plug-in υβριδικές εκδόσεις, και η νέα BMW Σειρά 3 Touring σε τέσσερις επιλογές. Πλέον αυτών, τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel με τέσσερις ή έξι κυλίνδρους προσφέρονται για τις εκδόσεις Sedan και Touring. Η γκάμα αυτή περιλαμβάνει ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή και ένα αναβαθμισμένο σύστημα υπερσυμπιεστή για βελτιστοποιημένη απόδοση ισχύος.

 

Στην κορυφή των μηχανικών συνόλων που διατίθενται για το Sedan και το Touring είναι δύο BMW Performance μοντέλα της BMW M GmbH με εξαιρετικά σπορ χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι η BMW Σειρά 3 καλύπτει ένα εύρος ισχύος από 110 kW/150 hp μέχρι 275 kW/374 hp (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,7 – 1,8 l/100 km στον κύκλο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 198 – 40 g/km στον κύκλο WLTP, τιμές στον κύκλο NEDC: –). Η ήπια υβριδική τεχνολογία προσφέρει μία ιδιαίτερα ταχεία απόκριση και αυξημένη αποδοτικότητα στον εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα και στις τέσσερις μονάδες diesel.

 

Όλοι οι κινητήρες που προορίζονται για τη νέα BMW Σειρά 3 συνδυάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic (στάνταρ). Ο σπορ χαρακτήρας του ενισχύεται από τα επίσης στάνταρ χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι. Προαιρετικά, διατίθεται ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, που ξεχωρίζει με τις δυναμικές αλλαγές του, ενώ διαθέτει λειτουργία ελέγχου εκκίνησης Launch Control για βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση κατά την επιτάχυνση από στάση, καθώς και λειτουργία Sprint για στιγμιαία αύξηση της ισχύος στις επιταχύνσεις στις μεσαίες στροφές.

 

Το BMW xDrive είναι στάνταρ στα κορυφαία μοντέλα της γκάμας. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης διατίθεται επίσης προαιρετικά για δύο από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις (BMW Σειρά 3 Touring: μία βενζινοκίνητη έκδοση), δύο diesel και plug-in υβριδικά μοντέλα.

 

 

Ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού

P90463058 lowRes the new bmw 3 series Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Μία σειρά συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης διατίθενται προάγοντας την άνεση και την ασφάλεια της νέας BMW Σειράς 3 σε νέα επίπεδα. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Front Collision Warning με παρέμβαση πέδησης, που ανιχνεύει την παρουσία δικυκλιστών καθώς και οχημάτων και πεζών, Cruise Control με λειτουργία πέδησης, Speed Limit Display με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης, Manual Speed Limit Assist και Lane Departure Warning με lane return. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, BMW Head-Up Display και Driving Assistant Professional*, που περιλαμβάνει το Steering και Lane Control Assistant και το Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Automatic Speed Limit Assist, λειτουργία παρακολούθησης διαδρομής και ανίχνευση φωτεινού σηματοδότη.

 

Μεταξύ των λειτουργιών που προσφέρει το προαιρετικό Parking Assistant είναι τα Reversing Assist Camera και Reversing Assistant. Το Parking Assistant Plus* – με Park View, Panorama View και λειτουργίες Remote 3D View – και το BMW Drive Recorder διατίθενται επίσης προαιρετικά.

 

 

Η τελευταία γενιά BMW iDrive με λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8

P90462556 lowRes the new bmw 330e tou Ιδού, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring

Η πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive με την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8 που παρουσιάζεται στη νέα BMW Σειρά 3 ανοίγει το δρόμο για το ψηφιακό μέλλον με ισχυρές δυνατότητες συνδεσιμότητας και επεξεργασίας δεδομένων καθώς και διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Στην καρδιά όλου αυτού βρίσκεται το BMW Curved Display και οι εκτεταμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant.

 

Το My BMW App λειτουργεί ως universal ψηφιακή διεπαφή μεταξύ του οδηγού και του οχήματος και για τον έλεγχο της διαδικασίας φόρτισης για τη μπαταρία υψηλής τάσης των plug-in υβριδικών μοντέλων. Ενώ βρίσκονται στο εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring, οι πελάτες μπορούν να αξιοποιούν την Personal eSIM που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τεχνολογία mobile 5G, το BMW ID για εξατομίκευση της εμπειρίας του χρήστη και περαιτέρω βελτιωμένη ενσωμάτωση του smartphone με Apple CarPlay® και Android Auto™. Από την άλλη, οι λειτουργίες BMW ConnectedDrive Upgrades διατηρούν τη νέα BMW Σειρά 3 πάντα επικαιροποιημένη με το τελευταίο λογισμικό. Το περιεχόμενο των αναβαθμίσεων ποικίλει από νέες υπηρεσίες μέχρι βελτιωμένες λειτουργίες οχήματος.

 

* Αρχικά διαθέσιμο για τις BMW M340i xDrive και BMW M340d xDrive