Die Bewegung auf der Straße leben
Small 22383 LevanteV8Ultima Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις

Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις

Εκδήλωση γιορτής για την ιταλική φίρμα με δύο ιδιαίτερες πρεμιέρες

Στην εκδήλωση Goodwood Festival of Speed του 2023, την ετήσια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του πολιτισμού του αυτοκινήτου, η Maserati παρουσιάζει με υπερηφάνεια δύο αυτοκίνητα που κάνουν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους, την Ghibli 334 Ultima και την Levante V8 Ultima.

Small 22384 MaseratiGhibli334Ultima Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις

Φέτος ο οίκος της Τρίαινας αποτίει φόρο τιμής στο τελευταίο κεφάλαιο της εμβληματικής σειράς των grand tourer με κινητήρα V8, οι οποίες έχουν πουλήσει πάνω από 100.000 μονάδες από το λανσάρισμα της Maserati 5000 GT το 1959.

Small 22385 MaseratiGhibli334Ultima Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις

Για να σηματοδοτήσει το επερχόμενο τέλος της παραγωγής του θρυλικού κινητήρα V8 twin-turbo 572 ίππων, με τα ίδια τα μοντέλα να γίνονται συλλεκτικά αντικείμενα τους επόμενους μήνες, το ιερό έδαφος του Goodwood θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο ντεμπούτο δύο ειδικών εκδόσεων. Η Ghibli 334 Ultima (ο αριθμός υποδηλώνει την τελική της ταχύτητα σε χιλιόμετρα ανά ώρα – καθιστώντας την έτσι το ταχύτερο σημερινό σεντάν με κινητήρα εσωτερικής καύσης στον κόσμο) και η Levante V8 Ultima. Μαζί, υπόσχονται να γοητεύσουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ στο First Glance Paddock, με την πρώτη να βρίσκεται επίσης σε δράση κατά τη διάρκεια του hillclimb.

Small 22386 MaseratiGhibli334Ultima Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις

Στο hillclimb του Goodwood συμμετέχει επίσης η GranTurismo Trofeo, εξοπλισμένη με τον βρυχώμενο κινητήρα V6 Nettuno των 542 ίππων. Η ψυχή του είναι το πρωτοποριακό σύστημα καύσης προθαλάμου, που διαθέτει διπλά μπουζί και προέρχεται από τη Formula 1.

Small 22382 LevanteV8Ultima Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις

Εν τω μεταξύ, στον χώρο της Maserati θα φιλοξενηθεί η Maserati GranTurismo One Off Prisma, μια περήφανη έκφραση του παρελθόντος αυτού του αυτοκινήτου και της ικανότητας της μάρκας να προχωρήσει ακόμη παραπέρα. Μαζί της θα βρίσκεται και μια GranTurismo Folgore, ώστε οι επισκέπτες της έκθεσης να μπορούν να εκτιμήσουν πλήρως τα πάντα για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής πολυτελούς μάρκας, από κοντά και προσωπικά.

Small 22383 LevanteV8Ultima Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις

Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα διαθέτει τεχνολογία μπαταριών 800 βολτ, η οποία αναπτύχθηκε με πρωτοποριακές τεχνικές λύσεις που προέρχονται από τη Formula E, προσδίδοντας στο λεπτό τετραθέσιο κουπέ grand tourer τη δυνατότητα να διανύει έως και 280 μίλια (450 χιλιόμετρα) με μία μόνο φόρτιση, καθώς και δυνατότητα συμπληρωματικής φόρτισης για 60 μίλια (100 χιλιόμετρα) σε μόλις πέντε λεπτά. Διαθέτει επίσης εντυπωσιακές επιδόσεις, χάρη σε τρεις ισχυρούς κινητήρες μόνιμων μαγνητών 300 kW – έναν μπροστά και δύο πίσω – για συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 1200 ίππων. Ως εκ τούτου, αποδίδει μέγιστη διαθέσιμη ισχύ στους τροχούς πάνω από 750 ίππους, με 1.350 Nm ροπής.

Small 22381 LevanteV8Ultima Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις

Η καταγωγή της εμβληματικής GranTurismo προέρχεται από τη Maserati A6 1500 GT – το πρώτο grand tourer στον κόσμο, και στην καρδιά της συνεχίζει να προσφέρει το ίδιο τέλειο μείγμα μοναδικού στυλ, προοδευτικής τεχνολογίας και επιδόσεων, όλα εγκιβωτισμένα σε ένα τυπικά εντυπωσιακό ιταλικό αμάξωμα.

Small 22373 MaseratiGranTurismoFolgoreGranTurismoTrofeo Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις

Στην Electric Avenue του Φεστιβάλ θα βρίσκεται το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Maserati, η Grecale Folgore – το πρώτο μεσαίου μεγέθους πολυτελές SUV στην αγορά. Εξοπλισμένο με μια μπαταρία 105 kWh που χρησιμοποιεί τεχνολογία 400-volt και με αυτονομία 310 μιλίων (500 χλμ*), έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να κάνει την κάθε μέρα εξαιρετική. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ιταλία, η Grecale Folgore προσφέρει τις χαρακτηριστικές επιδόσεις και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζουν την Τρίαινα, παρέχοντας 820 Nm ροπής και περισσότερους από 500 ίππους.

Small 22367 MaseratiGrecaleFolgore Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις

Η παρουσία της Maserati στην εκδήλωση ολοκληρώνεται με ένα άλλο showstopper, την MC20 Cielo. Έχοντας κάνει το ντεμπούτο της στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι στο φεστιβάλ με τον David Beckham, επιστρέφει για άλλη μια φορά στο εμβληματικό hillclimb, αυτή τη φορά απαστράπτοντας στο Rosso Vincente. Με την εντυπωσιακή σχεδίαση, την εξαιρετική αναλογία βάρους προς ισχύ, το πλαίσιο από ανθρακονήματα, την αναδιπλούμενη έξυπνη γυάλινη οροφή και την τροφοδοσία του από τον προερχόμενο από την F1 κινητήρα V6 Nettuno των 621 ίππων, σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της τετραήμερης εκδήλωσης.

Small 22365 MaseratiMC20Cielo Η Maserati εξυμνεί τον κινητήρα V8 στο Goodwood Festival of Speed 2023 με δύο εκπλήξεις