Die Bewegung auf der Straße leben
MINI

Lernen Sie den neuen vollelektrischen MINI Cooper SE kennen

Με εντυπωσιακές επιδόσεις, άνετους χώρους σε συνδυασμό με συμπαγείς διαστάσεις και μινιμαλιστική σχεδίαση, το νέο MINI Cooper SE διαθέτει όλα τα εφόδια για τις σημερινές απαιτήσεις της αστικής κινητικότητας.

MINI

Ενσαρκώνοντας τη φιλοσοφία ενός οχήματος που προσφέρει στους επιβάτες όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους στο εσωτερικό σε συνδυασμό με compact εξωτερικές διαστάσεις, η MINI έφερε την επανάσταση στην ατομική μετακίνηση πριν από 64 χρόνια. Από τότε, η μάρκα έχει επικεντρωθεί στην προσφορά της μέγιστης διασκεδαστικής οδήγησης με ελάχιστο αποτύπωμα. Με κύρια χαρακτηριστικά μία σύγχρονη, ψηφιακή και αλάνθαστη σχεδίαση, το νέο MINI Cooper SE συνδυάζει τις καινοτόμες τεχνολογίες με το παραδοσιακό DNA ενός MINI. Στην πέμπτη γενιά μοντέλων του τρίθυρου MINI, προσφέρει έναν νέο κόσμο ψηφιακών εμπειριών στο εσωτερικό, αλλά και σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης για την κινητικότητα του μέλλοντος.

P90527266 highRes mini cooper se 10 20 Ας γνωρίσουμε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE

«Το MINI Cooper SE ενσαρκώνει την καινοτόμο δύναμη της MINI. Με τη δυναμική του σχεδίαση, τις βιώσιμες επιδόσεις και την αίσθηση go-kart, θέτει νέα πρότυπα στην ηλεκτρική κινητικότητα», σχολιάζει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της μάρκας MINI.

 

 

Αμιγώς ηλεκτρική διασκευαστική οδήγηση με αναβαθμισμένη αίσθηση go kart

P90527261 highRes mini cooper se 10 20 Ας γνωρίσουμε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE

Με ισχύ 160 kW/218 hp και μέγιστη ροπή 330 Nm, το MINI Cooper SE επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία υψηλής τάσης με ενεργειακό περιεχόμενο 54,2 kWh που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του οχήματος επιτρέπει αυτονομία 402 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Η εξαιρετικά δυναμική οδήγηση βασίζεται στο ελαφρώς αυξημένο πλάτος του μετατροχίου καθώς και στο μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Με ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα έως 95 kW, μόλις 30 λεπτά είναι αρκετά για τη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80%. Ο πελάτης μπορεί να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία φόρτισης ανά πάσα στιγμή με απλές και κατανοητές ρυθμίσεις και να τις προβάλλει εύκολα μέσω της εφαρμογής MINI App.

 

Ακόμα μεγαλύτερη εκφραστικότητα χάρη στους προβολείς MINI LED von Signature Modi

P90527303 highRes mini cooper se 10 20 Ας γνωρίσουμε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE

Οι εμβληματικοί στρογγυλοί προβολείς, μαζί με τη νέας σχεδίασης οκταγωνική μάσκα, καθορίζουν το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE. Οι προβολείς LED με τις προαιρετικές φωτεινές υπογραφές τονίζουν τον χαρακτήρα του οχήματος και ενισχύουν την προσωπικότητά του. Τα διαφορετικά light modes (φωτιστικά μοτίβα) ξεκινούν και τελειώνουν με ένα ειδικά ενορχηστρωμένο animation καλωσορίσματος ή αποχαιρετισμού.

Στην compact σιλουέτα είναι αναγνωρίσιμες οι χαρακτηριστικές αναλογίες MINI, όπως οι κοντοί πρόβολοι και ένα κοντό καπό που έρχονται σε αντίθεση με το μακρύ μεταξόνιο. Αυτή η συναρπαστική εμφάνιση κάνει το MINI Cooper SE να ξεχωρίζει στην αστική ζούγκλα με κλασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και μία σύγχρονη αισθητική. Η νέα, μοντέρνα σχεδίαση MINI δίνει το παρών και στις απέριττες επιφάνειες του πίσω τμήματος με τα χωνευτά πίσω φώτα.

Η λιτή σχεδιαστική φιλοσοφία από την οποία απουσιάζει κάθε τι περιττό χαρίζει στο νέο MINI Cooper SE μία ισχυρή παρουσία και επιπλέον δυναμισμό, σε συνδυασμό με πρόσθετη αποδοτικότητα. Χάρη στις περαιτέρω βελτιστοποιημένες αεροδυναμικές ιδιότητες, το όχημα προτάσσει έναν συντελεστή οπισθέλκουσας με τιμή cW 0,28.

 

Η συναισθηματική σχεδίαση εσωτερικού υπόσχεται μία εμβυθιστική εμπειρία χρήστη

P90527308 highRes mini cooper se 10 20 Ας γνωρίσουμε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE

Το νέο μινιμαλιστικό εσωτερικό του MINI Cooper SE εντυπωσιάζει με τα ψηφιακά, καθηλωτικά και φιλικά προς τον χρήστη χαρακτηριστικά του. Λιγότερα εξαρτήματα, τα οποία είναι έξυπνα σχεδιασμένα και εφαρμόζονται με υψηλά πρότυπα, μεταφέρουν με επιτυχία στο παρόν την διάσημη αισθητική του κλασικού Mini. Στο ανόθευτο από πλευράς σχεδίασης εσωτερικό του νέου MINI κυριαρχούν η στρογγυλή οθόνη OLED, η χαρακτηριστική μπάρα με τους διακόπτες δύο θέσεων και το νέας σχεδίασης τιμόνι. Το κυρτό ταμπλό κοσμείται για πρώτη φορά από υφασμάτινες επιφάνειες και συμβάλλει καθοριστικά στην ατμόσφαιρα ευεξίας του νέου MINI Cooper SE.

Στο cockpit, η κεντρική οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης θέτει νέα πρότυπα. Το νέο κεντρικό όργανο είναι ταυτόχρονα και το κέντρο εμπειρίας και άνεσης, και στο νέο MINI Cooper SE μεταφέρεται πιο κοντά στον οδηγό για άνετο χειρισμό.

Πληθώρα λειτουργιών, όπως η πλοήγηση, η τηλεφωνία και η ψυχαγωγία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον πρώτο ολοκληρωμένο φωνητικό βοηθό της μάρκας. Η αλληλεπίδραση μέσω φωνητικού ελέγχου πραγματοποιείται στη στρογγυλή οθόνη OLED με τη μορφή ενός animation γραφικών στοιχείων, τυπογραφίας και ενός avatar.

 

Die MINI Erleben Sie Modi και οι τέσσερις νέες εκδόσεις προσφέρουν μία ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης

P90527323 highRes mini cooper se 10 20 Ας γνωρίσουμε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE

Τα MINI Experience Modes δίνουν ακόμα μεγαλύτερη εκφραστικότητα στο εσωτερικό μέσω νέων λύσεων και προάγουν την εξατομίκευση του MINI Cooper SE. Κάθε λειτουργία διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα φόντα που αποπνέουν ζωντάνια και υψηλή ποιότητα με τη λιγότερη δυνατή διάσπαση της προσοχής. Το MINI Projector μπορεί να ‘λούζει’ το ταμπλό με χρώματα και μοτίβα που εναρμονίζονται με το επιλεγμένο Experience Mode. Η μοναδική, εμβυθιστική εμπειρία προβολής, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και η μονάδα MINI Interaction Unit επεκτείνονται και στα πάνελ των θυρών.

 

Νέα συστήματα υποβοήθησης για ευκολότερη καθημερινή οδήγηση

P90527281 highRes mini cooper se 10 20 Ας γνωρίσουμε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE

Με 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες περιμετρικά, το MINI Parking Assistant Plus απλοποιεί το παρκάρισμα και μπορεί να εντοπίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια πιθανές θέσεις στάθμευσης. Το Explore Mode προσφέρει επίσης μια μοναδική λύση για την κατηγορία, καθώς επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει και να παρκάρει εύκολα το νέο MINI Cooper SE ενώ βρίσκεται έξω από αυτό, χρησιμοποιώντας ένα smartphone, εάν ο χώρος στο πλάι είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να εισέλθει στο αυτοκίνητο.

Αφού το όχημα σταθμεύσει, η επιλογή Remote 360 επιτρέπει την προβολή του περιβάλλοντος χώρου μέσω του MINI App, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια. Κοινές στιγμές μπορούν να αποτυπωθούν με τη λειτουργία snapshot (στιγμιότυπα) της κάμερας του εσωτερικού και να μεταφερθούν στο smartphone μέσω WiFi Direct. Η καινοτόμος επιλογή MINI Digital Key Plus μετατρέπει επίσης το smartphone σε ψηφιακό κλειδί και διευκολύνει την κοινή χρήση του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποθηκευτούν πολυάριθμες ατομικές ρυθμίσεις του οχήματος, καθεμία από τις οποίες εξασφαλίζει μια εξατομικευμένη εμπειρία οχήματος.